Aggeluska Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Φυσικά και είναι optional. Απλά λέω ότι για μένα **πρέπει** να το έχεις σαν εφόδιο. Φυσικά μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις εργασία χωρίς αυτό το εφόδιο. Τώρα, το να βρεις εργασία χωρίς αυτό το εφόδιο εξαρτάται στην κρίση και γνώμη/άποψη του εκάστοτε εργοδότη περί του θέματος, και όχι στην δικιά μου. Μην μπερδεύεις την δικιά μου γνώμη με του εργοδότη. Αν εσύ και ο εργοδότης έχετε την ίδια άποψη για το θέμα, προφανώς και θα σε προσλάβει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε Φυσικά και είναι optional. Απλά λέω ότι για μένα **πρέπει** να το έχεις σαν εφόδιο. Για να παραφράσω αυτό που γράφεις, για να δω εάν είμαστε στην ίδια σελίδα, λες πως οι γνώσεις που γράφεις δεν είναι αναγκαίες αλλά ΕΣΥ τις έχεις πάρα πολύ υψηλά στην προτεραιότητα. Σωστά; Εάν ναι, τότε βγάζουν νόημα και τα υπόλοιπα που γράφεις. 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε Φυσικά μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις εργασία χωρίς αυτό το εφόδιο. Τώρα, το να βρεις εργασία χωρίς αυτό το εφόδιο εξαρτάται στην κρίση και γνώμη/άποψη του εκάστοτε εργοδότη περί του θέματος, και όχι στην δικιά μου. Μην μπερδεύεις την δικιά μου γνώμη με του εργοδότη. Αν εσύ και ο εργοδότης έχετε την ίδια άποψη για το θέμα, προφανώς και θα σε προσλάβει... Άρα, ερχόμαστε στο γεγονός πως δεν έχει σημασία η σχολή αλλά οι συγκεκριμένες γνώσεις και, δη, οι γνώσεις που θα εκτιμήσει ο εργοδότης σου. Οπότε, 3 ώρες πριν, Aggeluska είπε Αλλά σε ένα ΑΕΙ θα χτίσεις έναν τρόπο σκέψης και θα πάρεις όλες τις βασικές γνώσεις, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τα προγραμματιστικά προβλήματα. δεν είναι ανάγκη να πας σε ΑΕΙ για τα από πάνω που γράφεις. Το σημαντικό είναι να τα έχεις και όχι να πας σε ΑΕΙ για να τα αποκτήσεις. Δηλαδή, εάν τα αποκτήσεις και από αλλού, τότε το εάν πήγες ή όχι σε ΑΕΙ, ΙΕΚ, γήπεδο, είναι άνευ σημασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Τα πράγματα είναι λίγο "μπερδεμένα"...καταρχην ξέχνα απλώς ξέχνα πόσα θα βγάλει ένας που τελείωσε ΙΕΚ,ΤΕΙ,ΑΕΙ Αυτά έχουν σημασία μόνο αν προσληφθείς με σύμβαση απο κάποια επιχείρηση σε αγγελία του τύπου "ζητείται υπάλληλος γραφείου/μηχανογράφος με γνώσεις Η/Υ χωρίς προυπηρεσία κτλ" Επειδή κάποιος αναφέρθηκε σε "τεχνη τύπου ζωγράφος κτλ....στην τέχνη γενιέσαι με το ταλέντο δεν το αποκτάς."...εδώ σίγουρα δεν μιλάμε για "καλλιτεχνία" αλλά με βάση την προσωπική εμπειρία το θέμα είναι "πόσο το έχεις" και αυτό ξεκινάει απο την όρεξη που έχεις να ασχοληθείς και μετά με το πόσο απο την ζωή σου είσαι διατεθιμένος να "δώσεις" για να προχωρήσεις. Εν κατακλείδι το ΙΕΚ θα σου δώσει κάποια βασικά πρακτικά εφόδια συνήθως χωρίς το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, το ΤΕΙ θα έρθει κάπου στην μέση και το ΑΕΙ θα σου δώσει το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά χωρίς την πρακτική....απο εκεί και πέρα είναι δικό σου το θέμα πόσο "τσάκαλος" είσαι αυτά που έμαθες να τα πας 1....n Βήματα πιο πέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ...κάποτε είχα 1 παλικάρι με ΑΕΙ , μεταπτυχιακά και δεν συμμαζεύεται, εγώ με χαρτάκι δημοσίου ΙΕΚ (γνώσεις/εφόδια του κ@λου ...) ουσιαστικά "διοικούσα" το τμήμα Μηχανογράφησης (ελείψει άλλων) καθώς έκανα τα πάντα απο προγραμματισμό/system administration/user support/ERPs/servers/VMs (το καλύτερο τμήμα κάθε χρόνο σύμφωνα με την ετήσια έρευνα στην εταιρεία ).... του ζητήθηκε να κάνει μια απλή δουλειά με βάσεις δεδομένων ....οι μέρες περνούσαν, με ενημέρωνε ότι βρήκα το τάδε βιβλίο, το τάδε πρόγραμμα.....αλλά απο ουσία μηδέν...ούτε καν την βασική εγκατάσταση του Server/IDE....και περνούσαν οι μέρες/εβδομάδες/μήνες και κάποια στιγμή τον "σχολάσαν" για άλλο λόγο...αποτέλεσμα 0 εις το πηλίκο...τίποτα....παρόμοια μου ήρθε άτομο απο ΑΕΙ με όχι δυνατό "χαρτί" (με βάση την αγορά) και πετούσε...όταν λέμε πετούσε ...όταν έφυγε γιατί βρήκε αλλού ψαχνόμασταν όλοι....και πάλι παρόμοια..είχα 2 άτομα απο ΑΕΙ με "βαριά" χαρτιά...το ένα όπως ήρθε έφυγε....έτσι απλά .... το κοιτούσα και τραβούσα τα μαλλια μου ...μιλάμε μια μέρα για δουλειά 5 δευτερολέπτων ...αρνιόταν πεισματικά να μάθει κάτι περισσότερο απότι είχε διδαχτεί στην σχολή.....το δεύτερο είχε καλύτερο επίπεδο ..ετσι λίγο... να βγαίνει η δουλειά....το αφεντικό επειδή είχε μια νοοτροπία "ΜΟΝΟ αυτοί που έχουν τελειώσει την σχολή μου αξίζουν"... τον έκανε προιστάμενο στις δικές μου πλάτες....αποτέλεσμα όταν έφυγα μετά απο λίγο καιρό παρακαλούσε τους διευθυντές να τον πάρουν απο την Μηχανογράφηση με οποιοδήποτε κόστος....έφυγα....ο "προιστάμενος" πήγε σε άλλη θέση, τα παιδιά που μείναν (με καλά χαρτια ΑΕΙ αλλά ΔΕΝ ΔΕΝ ....ουσιαστικό το κουπί το τραβάει άλλο άτομο με ΤΕΙ αλλά είναι μόνο σε 1 τομέα) ...ΔΕΝ....το τμήμα σέρνεται ...με τα εργαλεία που τους είχα φτιάξει εγώ δουλεύουν ακόμα και ....αυτά. Βέβαια όταν τελειώσα το ΑΕΙ στην τρυφερή ηλικία των 45 σιγά - σιγά κατάλαβα ότι είχα αυτό που χρειαζόμουν για να ανέβω πολλά επίπεδα στις γνώσεις οπότε ΝΑΙ το ΑΕΙ είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλά όχι το παν...εγώ και πριν δούλευα. Τα συμπεράσματα δικά σου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ιεκ απο μόνο του δεν βοηθάει πουθενα αν δεν έχεις ήδη ασχοληθεί ή αν δεν έχεις background/έχεις δουλέψει στο αντικείμενο. Tο μόνο που υπόσχεται είναι επαγγελματική αποκατάσταση αλλα στη πραγματικότητα απο μόνο του δεν δίνει εφόδεια . Ούτε έχει νόημα να συγκρίνουμε ΙΕΚ με ΑΕΙ. Αν έχεις ήδη περάσει απο ΑΕΙ οκ πήγαονε και απο ΙΕΚ για κάτι επιπλέον. Αλλα το ΙΕΚ απο μόνο του δεν αίναι πρώτη επιλογή. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από alan2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα