Προς το περιεχόμενο

Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" βοηθεια παιδια;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, mphxths said:

Μιλαω καποια περιεργη γλωσσα ? Χρησιμοποιησα καποιες ακατανοητες λεξεις ?

Εγραψα "παρε το iso και ριχτο στο ventoy". Εσυ πως ακριβως απο αυτην την προταση καταλαβες "να κανω mount το iso στον windows explorer και να παρω τα περιεχομενα του και να τα ριξω στο ventoy" ? Ειλικρινα θα ηθελα να μαθω.

Θα το γραψω αλλη μια φορα. Παρε (copy) το iso , και ριχτο (paste) στο ventoy. 

Δεν μου πηρε πανω απο 10 λεπτα η ολη διαδικασια , να κατεβασω το iso , να το περασω στο ventoy και να μπουταρει το tails . Διαδικασια που την συζηταμε απο χτες...

το εκανα και μπηκα μεσα στο tails

ολα δουλευουν ρολοι αλλα εκτος απο ενα πραγμα 

οταν παω  να δημιουργησω ενα Persistent Storage 

οταν παω στο εικονιδιο απλα δεν μου το εμφανιζει το   Persistent Storage 

δηλαδη παω εκει  που λεει choose Applications ▸ Tails ▸ Configure persistent volume.  και απλα δεν το φορτωνει

Screenshot 2022-01-16 060000.png

Δημοσ.
2 hours ago, numberless_thicket said:

το εκανα και μπηκα μεσα στο tails

ολα δουλευουν ρολοι αλλα εκτος απο ενα πραγμα 

οταν παω  να δημιουργησω ενα Persistent Storage 

οταν παω στο εικονιδιο απλα δεν μου το εμφανιζει το   Persistent Storage 

δηλαδη παω εκει  που λεει choose Applications ▸ Tails ▸ Configure persistent volume.  και απλα δεν το φορτωνει

Screenshot 2022-01-16 060000.png

Screenshot 2022-01-16 082703.png

Screenshot 2022-01-16 082811.png

Δημοσ.

δοκιμασε να δεις αν σου  ανοιγει  το  Configure persistent volume.  γιατι σε μενα δεν  ανοιγει., δεν   φορτωνει.,.

καπου διαβασα οτι το iso αρχειο  επειδη ειναι read  only δεν αφηνει να   φορτωθει το  Configure persistent volume  σε σχεση με το   .img file 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, numberless_thicket said:

δοκιμασε να δεις αν σου  ανοιγει  το  Configure persistent volume.  γιατι σε μενα δεν  ανοιγει., δεν   φορτωνει.,.

καπου διαβασα οτι το iso αρχειο  επειδη ειναι read  only δεν αφηνει να   φορτωθει το  Configure persistent volume  σε σχεση με το   .img file 

Δεν φορτωνει το persistent volume γιατι δεν εχει ελευθερο χωρο το στικακι. Και οταν λεω δεν εχει ελευθερο χωρο , με τον τροπο που φορτωνει το iso και μπουταρει μεσω του ventoy , "φαινεται" στο λειτουργικο οτι δεν υπαρχει χωρος.
Αν ανοιξεις τερματικο και κανεις "df -h" , θα δεις τον ελευθερο χωρο στο /dev/mapper/ventoy να ειναι μηδεν. Πολυ πιθανο να πρεπει να ακολουθησεις αυτες τις οδηγιες για να γινει σωστα η δουλεια.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, mphxths said:

Δεν φορτωνει το persistent volume γιατι δεν εχει ελευθερο χωρο το στικακι. Και οταν λεω δεν εχει ελευθερο χωρο , με τον τροπο που φορτωνει το iso και μπουταρει μεσω του ventoy , "φαινεται" στο λειτουργικο οτι δεν υπαρχει χωρος.
Αν ανοιξεις τερματικο και κανεις "df -h" , θα δεις τον ελευθερο χωρο στο /dev/mapper/ventoy να ειναι μηδεν. Πολυ πιθανο να πρεπει να ακολουθησεις αυτες τις οδηγιες για να γινει σωστα η δουλεια.

τις  οδηγιες  της ειχα  κανει  και  ειχα το ιδιο  θεμα  με  το  Ιmg file extension.

και ειχα το ιδιο  μυνημα  φιλε μου

Screenshot 2022-01-15 013053.png

Επεξ/σία από numberless_thicket
Δημοσ.
6 minutes ago, numberless_thicket said:

τις  οδηγιες  της ειχα  κανει  και  ειχα το ιδιο  θεμα  με  το  Ιmg file extension.

Οι οδηγιες μιλανε για το balenaEtcher. Εσυ ελεγες οτι εγραψες το img με το rufus.

Δημοσ.
5 minutes ago, mphxths said:

Οι οδηγιες μιλανε για το balenaEtcher. Εσυ ελεγες οτι εγραψες το img με το rufus.

το ειχα κανει και με το   balenaEtcher

Just now, numberless_thicket said:

το ειχα κανει και με το   balenaEtcher

κανε μου μια χαρη αν μπορεις δοκιμασε το και εσυ με το  balenaEtcher  να δουμε αν θα σου βγαλει αυτο το  ,μυνημα..

στην  τελικη  μπορει να  φταιει και το usb stick  μου

Screenshot 2022-01-15 013053.png

Δημοσ.
1 hour ago, numberless_thicket said:

κανε μου μια χαρη αν μπορεις δοκιμασε το και εσυ με το  balenaEtcher  να δουμε αν θα σου βγαλει αυτο το  ,μυνημα..

στην  τελικη  μπορει να  φταιει και το usb stick  μου

Μολις το δοκιμασα. Μπουταρε κανονικα και δουλευει και το "configure persistent volume". 
Δεν ξερω τι φταιει σε εσενα. Ειτε το στικακι φταιει , ειτε δεν το γραφεις σωστα , ειτε δεν εχει κατεβει σωστα το img. Πρεπει να τσεκαρεις τι φταιει απο ολα αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, mphxths said:

Μολις το δοκιμασα. Μπουταρε κανονικα και δουλευει και το "configure persistent volume". 
Δεν ξερω τι φταιει σε εσενα. Ειτε το στικακι φταιει , ειτε δεν το γραφεις σωστα , ειτε δεν εχει κατεβει σωστα το img. Πρεπει να τσεκαρεις τι φταιει απο ολα αυτα.

κατεβασες το  img και οχι το iso?  εννοω χρησιμοποιησες  το  balenaEtcher;  με το img  η με το iso?  η και τα 2;

επισης   πιο usb stick εχεις;   

λες το δικο μου να μην ειναι συμβατο;

εγω εχω το corsair  gtx  128 giga

https://www.skroutz.gr/s/14674110/Corsair-Voyager-GTX-128GB-USB-3-1.html

Επεξ/σία από numberless_thicket
Δημοσ.
18 minutes ago, numberless_thicket said:

κατεβασες το  img και οχι το iso?  εννοω χρησιμοποιησες  το  balenaEtcher;  με το img  η με το iso?  η και τα 2;

balenaetcher + img.

18 minutes ago, numberless_thicket said:

επισης   πιο usb stick εχεις;   

ενα kingston datatraveler se1 8gb χρησιμοποιησα.

19 minutes ago, numberless_thicket said:

λες το δικο μου να μην ειναι συμβατο;

To να μην κανεις κατι εσυ σωστα το εχεις αποκλεισει ε ?

Δημοσ.
9 minutes ago, mphxths said:

balenaetcher + img.

ενα kingston datatraveler se1 8gb χρησιμοποιησα.

To να μην κανεις κατι εσυ σωστα το εχεις αποκλεισει ε ?

ολα τα εχω κανει σωστα  φιλε μου

και  εγω εκανα τα ιδια  οπως και εσυ

ακολουθησα κατα γραμμα  τον οδηγο.

1) εκανα αυτο

Tails - Install from Windows (boum.org)

Eκανα τα βηματα σωστα 

1)

Colorfulness Product Rectangle Operating system Screenshot

2)Photograph Light Product Azure Rectangle

Product Rectangle Font Operating system Screenshot

Product Rectangle Azure Operating system Font

1642272103517.png

και μετα  μου εβγαλε αυτο το  μυνημα  αφου πατησα στο tails 

Attachments

• Screenshot 2022-01-15 013053.png

πρεπει να κανω κατι αλλο;

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...