numberless_thicket Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπερα εχω ενα προβλημα με το tails Tails - Download and verify (for USB sticks) (boum.org) Μου εμφανιζει το μυνημα Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" , οταν παω να το κανω boot απο το bios το usb stick.μου εμφανιξει αυτο το μηνημα, κανω σωστα την εγκατασταση οπως εδω λεει αλλα οταν παω να το κανω boot απο το bios το usb stick.μου εμφανιξει αυτο το μηνημα, Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" πραγματικα δεν γνωριζω τι φταιει. Καπιος που να εχει ασχοληθει με το tails και να γνωριζει; Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από numberless_thicket
numberless_thicket Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, jim_p είπε Με ποιο προγραμμα το περνας στο στικακι? με το rufus https://rufus.ie/en/ αλλα για πιο λογο μου εμφανιζει αυτο το μυνημα; Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" πραγματικα δεν γνωριζω τι φταιει. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από numberless_thicket
numberless_thicket Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Mου εμφανιζει αυτο το μυνημα; Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από numberless_thicket
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Απλα δεν εχει γραφτει σωστα. Κατεβαστε το ventoy , φτιαχτε ενα usb stick με αυτο και απλα καντε copy/paste το iso του tails ή οποιουδηποτε λειτουργικου , windows ή linux , στο stick-ακι και τελος τα βασανα. 1
numberless_thicket Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mphxths είπε Απλα δεν εχει γραφτει σωστα. Κατεβαστε το ventoy , φτιαχτε ενα usb stick με αυτο και απλα καντε copy/paste το iso του tails ή οποιουδηποτε λειτουργικου , windows ή linux , στο stick-ακι και τελος τα βασανα. εκανα οτι μου ειπες αλλα και παλι το ιδιο μυνημα μου βγαζει
jim_p Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Σε τι συστημα θες να το βαλεις? Επισης, verify εκανες σε αυτο που κατεβασες? Βλεπω επισης πως το tails δινει και iso εκτος απο img. Δοκιμασε και το iso.
dancer_69 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Από το παραπάνω, αλλά και κάποια άλλα παρόμοια(παλαιότερα) θέματα, φαίνεται ότι το tails έχει πρόβλημα με κάποιες usb συσκευές, κάρτες sd κλπ: "Το USB ενδέχεται να μην παρουσιάζεται ως αφαιρούμενη συσκευή, κάτι που αποτελεί απαίτηση για το Tails." Ίσως λοιπόν αυτό να φταίει. Δοκίμασε με κάποιο άλλο στικάκι. Μπορεί όμως και το αρχείο που κατέβασες να έχει πρόβλημα, οπότε κάνε κι αυτό που προτείνει ο @jim_p Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από dancer_69
numberless_thicket Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, jim_p είπε Σε τι συστημα θες να το βαλεις? Επισης, verify εκανες σε αυτο που κατεβασες? Βλεπω επισης πως το tails δινει και iso εκτος απο img. Δοκιμασε και το iso. εχω αυτο το usb επισης κανω σωστα την εγκασταση https://tails.boum.org/install/win/usb-overview/index.en.html 1) 2) πψ 3) 4) και στο τελος παω εδω και μετα στο bootloader αφου πατησω στο ταιλς μου εμφανιζει το μυνημα 13 ώρες πριν, jim_p είπε Σε τι συστημα θες να το βαλεις? Επισης, verify εκανες σε αυτο που κατεβασες? Βλεπω επισης πως το tails δινει και iso εκτος απο img. Δοκιμασε και το iso. επισης μονο img εχει και οχι iso.. ναι και εκανα και verify τα παντα ολα. Περα απο αυτο εκανα και αυτο Starting Tails from an external hard disk ← virt-managerChanging the passphrase of the Persistent Storage → When starting Tails from an external hard disk or problematic USB stick, Tails might return the following error message: Unable to find a medium containing a live file system In such cases, choose the External Hard Disk entry if it appears in the Boot Loader. If the External Hard Disk entry does not appear in the Boot Loader, then remove the live-media=removable boot option. To do so, see our instructions on modifying the boot options using the Boot Loader. Choosing the External Hard Disk entry in the Boot Loader or removing the live-media=removable boot option might be dangerous. If an adversary had access to the computer and installed a malicious Tails on the internal hard disk, the computer might start on the malicious Tails instead of on the USB stick. αλλα οταν παω να το τρεξω απο external με βαζει κανονικα στο tails .. αλλα οταν παω να κανω ενα καινουργιο Persistent volume μου =λεει Failed org.freedesktop.UDisk2.Error.Failed: Error creating partition on /dev/sdc: Failed to meet partition size on device '/dev/sdc' what it meaNS??
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, numberless_thicket είπε επισης μονο img εχει και οχι iso.. ναι και εκανα και verify τα παντα ολα. Ψαχνε καλυτερα την επομενη φορα. Παρε το iso απο εδω και βαλτο στο ventoy.
numberless_thicket Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Ψαχνε καλυτερα την επομενη φορα. Παρε το iso απο εδω και βαλτο στο ventoy. Το iso το ειχα δει αλλα δεν ειναι μονο για dvd?? εννοω για τα usb sticks μονο το usb image? δεν ειναι; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από numberless_thicket
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, numberless_thicket είπε Το iso το ειχα δει αλλα δεν ειναι μονο για dvd?? εννοω για τα usb sticks μονο το usb image? δεν ειναι; Παρε το iso και ριχτο στο ventoy. 1
numberless_thicket Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, mphxths είπε Παρε το iso και ριχτο στο ventoy. να παρω αυτα τα αρχεια του iso και να τα βαλώ στο ventoy;
numberless_thicket Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 3 hours ago, mphxths said: Παρε το iso και ριχτο στο ventoy. το εκανα αυτο που μου ειπες αλλα και παλι εχω το ιδιο μυνημα
mphxths Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 3 hours ago, numberless_thicket said: να παρω αυτα τα αρχεια του iso και να τα βαλώ στο ventoy; Μιλαω καποια περιεργη γλωσσα ? Χρησιμοποιησα καποιες ακατανοητες λεξεις ? Εγραψα "παρε το iso και ριχτο στο ventoy". Εσυ πως ακριβως απο αυτην την προταση καταλαβες "να κανω mount το iso στον windows explorer και να παρω τα περιεχομενα του και να τα ριξω στο ventoy" ? Ειλικρινα θα ηθελα να μαθω. Θα το γραψω αλλη μια φορα. Παρε (copy) το iso , και ριχτο (paste) στο ventoy. Δεν μου πηρε πανω απο 10 λεπτα η ολη διαδικασια , να κατεβασω το iso , να το περασω στο ventoy και να μπουταρει το tails . Διαδικασια που την συζηταμε απο χτες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα