kover Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 έκανα αλλαγή σήμερα από adsl σε vdsl 50αρα και ενώ μέχρι το απόγευμα είχα τιμές 47/5 mbps τώρα μου δείχνει 0,45/4,54 mpbs. εχώ κάνει restart το router κλπ αλλα βγαζει τα ίδια. τι μπορεί να φταίει;
Sudowoodo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Disclaimer: Δεν είμαι τεχνικός, ούτε θα προσποιηθώ ότι είμαι. Αλλα μακάρι να βοηθήσω. Αυτές τις τιμές τις παίρνεις από κάποιο speedtest τύπου fast.com, ή σε αυτές συγχρονίζει το router. Γιατι στην πρώτη περίπτωση είναι πιο πιθανό να κάνεις εσύ κάποιο λάθος. Μπορεί πχ να είσαι με wifi και να μην πιάνει καλα, μπορεί μια συσκευή στο σπίτι σου να έτρωγε ολο το bandwith όταν έκανες το speedtest κτλ.
kover Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, Sudowoodo είπε Disclaimer: Δεν είμαι τεχνικός, ούτε θα προσποιηθώ ότι είμαι. Αλλα μακάρι να βοηθήσω. Αυτές τις τιμές τις παίρνεις από κάποιο speedtest τύπου fast.com, ή σε αυτές συγχρονίζει το router. Γιατι στην πρώτη περίπτωση είναι πιο πιθανό να κάνεις εσύ κάποιο λάθος. Μπορεί πχ να είσαι με wifi και να μην πιάνει καλα, μπορεί μια συσκευή στο σπίτι σου να έτρωγε ολο το bandwith όταν έκανες το speedtest κτλ. ναι, απο ιστοσελιδα τις επαιρνα αλλα νομιζω βρηκα την πηγη του προβληματος. καθε φορα που χρησιμοποιω το σταθερο τηλεφωνο το σημα πεφτει στις τιμες που εγραψα. μετα πρεπει να κανει επανεκκινηση για να λειτουργει στις κανονικες τιμες. το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος αυτο ή μηπως ειναι ελλατωματικο του router; αυτες ειναι οι τιμες τωρα
Sudowoodo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Noise margin 9.4db δεν θα το έλεγα και τέλειο για 50ρα vdsl, αλλα ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος αν μπορεί. Ετσι και αλλιώς φαίνεται να συγχρονίζεις σε πολύ καλή ταχύτητα. Τώρα για αυτό που είπες για το τηλέφωνο, πριν κατηγορήσεις το router βεβαιώσου ότι εχεις κάνει σωστά την σύνδεση του router στην τηλεφωνική πρίζα. Δηλαδή: Το router συνδέεται στην πρώτη τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού. Όχι φίλτρα στο router. (αν, λογικά, έχεις voip), μην εκμεταλλεύεσαι το γεγονος ότι το σπίτι σου μπορεί να έχει παράλληλες πρίζες. Και «στέλνεις» τηλέφωνο από το router στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού έχοντας spliter στην πρίζα του router. Αυτά είναι τα βασικά. Αλλά επειδή δεν ξερω κατά ποσό τα εξήγησα καλα, παραθέτω και έναν οδηγό σύνδεσης της cyta που τα εξηγεί ωραία, credits στον γνωστό σε όλους μας poulinos μιας και από αυτόν εχω βρει τον εν λόγο οδηγό. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Ελπίζω με αυτά να βγάλεις άκρη. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από Sudowoodo
kallair Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, kover είπε ναι, απο ιστοσελιδα τις επαιρνα αλλα νομιζω βρηκα την πηγη του προβληματος. καθε φορα που χρησιμοποιω το σταθερο τηλεφωνο το σημα πεφτει στις τιμες που εγραψα. μετα πρεπει να κανει επανεκκινηση για να λειτουργει στις κανονικες τιμες. το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος αυτο ή μηπως ειναι ελλατωματικο του router; αυτες ειναι οι τιμες τωρα Εχει ΠΟΛΛΑ λαθη η γραμμη σου που σημαινει κατι δεν παει καλα στην καλωδιωση σου. Για αρχη βρες το κεντρικο κουτι του σπιτιου σου, απομονωσε τα υπολοιπα καλωδια που πανε στα αλλα δωματια και ασε πανω στο πριζακι μονο τα 2 καλωδια που σου φερνουν την συνδεση. Ειχα το ιδιο ακριβως θεμα με μηδενικο download μετα απο λιγη ωρα κ εφταιγε η καλωδιωση μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα