Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα να ξερεις μετα απο καποιο οριο θα σε μπλοκαρει το paypal και θα σου ζητησει χαρτια (γιατι κανεις μια επαγγελματικη δραστηριοτητα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Land-decked said:

απλα να ξερεις μετα απο καποιο οριο θα σε μπλοκαρει το paypal και θα σου ζητησει χαρτια (γιατι κανεις μια επαγγελματικη δραστηριοτητα)

Το paypal μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα σε εμένα από αυτό γιατί είναι high risk industry αλλά σιγά σιγά σπάει η εξάρτηση μου από αυτό, πολλοί συνάδελφοι μου έχουν διαγραφεί από εκεί, κάποιοι πλέον δέχονται πληρωμές μόνο με crypto.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στους πιο "νορμάλ" κλάδους.

Δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα με το  paypal, αν φτάσει στο σημείο να βγάζει τόσα για να τον μπλοκάρει τότε θα είναι ήδη σε σημείο να εργάζεται με άνεση νόμιμα. Ας μη περιμένει κανείς να βγάλει πολλά χιλιάρικα με το καλημέρα, μπορεί ωστόσο να βγάλει κάτι βασικό σχετικά νωρίς πολύ γρήγορα και ανθρώπινα και όσο βελτιώνεται η εικόνα του και η πελατεία του τόσο θα ανεβαίνει αυτό καθώς θα επιστρέφουν οι πελάτες να αγοράσουν και άλλο ή θα φέρνουν νέους, στην αρχή είναι δύσκολα αλλά κάνει snowball προς τα πάνω αν κάνεις λίγο υπομονή.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, aizensama24 said:

Το paypal μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα σε εμένα από αυτό γιατί είναι high risk industry αλλά σιγά σιγά σπάει η εξάρτηση μου από αυτό, πολλοί συνάδελφοι μου έχουν διαγραφεί από εκεί, κάποιοι πλέον δέχονται πληρωμές μόνο με crypto.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στους πιο "νορμάλ" κλάδους.

Δεν νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα με το  paypal, αν φτάσει στο σημείο να βγάζει τόσα για να τον μπλοκάρει τότε θα είναι ήδη σε σημείο να εργάζεται με άνεση νόμιμα.

οχι δεν καταλαβες, καπου στα 5000 σε μπλοκαρει και ζηταει χαρτια απο τραπεζες και τι δουλεια κανεις, αν πληρωνεις φορο κλπ. Το ειχα παθει εγω οταν πουλαγα στο ebay. Αναγκαστικα να κανω αλλο paypal, και συντομα έληξε και η δουλεια μου εκει..

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Land-decked said:

οχι δεν καταλαβες, καπου στα 5000 οριο που λαμβανεις σε μπλοκαρει. Το ειχα παθει εγω οταν πουλαγα στο ebay.

Μήπως αυτό ισχύει μόνο για το ebay ή δεν είχες business account? Δε πουλάω εκεί πέρα γιατί δε μου επιτρέπει, έχω βγάλει πολύ περισσότερα από τόσα και δεν μου έχει τύχει και μάλιστα στα περισσότερα πληρωνόμουν ως επιχείρηση. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν νομίζω ότι έχουν συγκεκριμένη πατέντα που σε σταματάνε. Εγώ από ότι έχω δει από άλλους πρέπει να βγάζεις ΠΟΛΛΑ χιλιάρικα για να γίνει freeze και μάλιστα να τα βγάζεις ΠΟΛΥ γρήγορα σε βαθμό που να μοιάζει σαν ξέπλημα μαύρου χρήματος. Πολύ αμφιβάλω αν δουλεύει με όριο αυτό.

Αν θυμάμαι καλά μια φορά είχε γίνει freeze το account μου για κάτι παρόμοιο αλλά ουδέποτε μου ζητήσανε κάτι τέτοιο, μου το ξεκλειδώσανε αφού έδωσα προσωπικά στοιχεία και έκανα verify και έδωσα κάποια στοιχεία της επιχείρησης μου κτλ. Εκτός αν εννοείς αυτό γιατί αν καταλαβαίνω καλά εννοείς ότι πρέπει να τους δείξεις ότι είναι νόμιμη η επιχείρηση? Κάτι τέτοιο νομίζω γίνεται σε πολύ βαριές περιπτώσεις.

Το μόνο σπαστικό με το paypal είναι ότι πρέπει να περιμένεις 21 ημέρες στις πρώτες πληρωμές για να γίνει αυτόματο μετά. Αυτό μπορεί να είναι πολύ σπαστικό για έναν dropshipper.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Gatoskylo8 said:

Μου ακούγεται too good to be true. Κάποιο λάκο θα έχει η φάβα, όμως όποιος θέλει ας κάτσει να ασχοληθεί και ας προσέχει.

Όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα είναι too good to be true στο καλό σενάριο. Όταν είσαι ελ.ε ανταλλάσεις την ασφάλεια και σταθερότητα που σου προσφέρει η μισθωτή εργασία με τη πιθανότητα να βγάλεις περισσότερα λεφτά και φυσικά με την ανάληψη περισσότερων ευθυνών.  Θα τα βγάλεις όμως αυτά τα παραπάνω λεφτά? μπορεί ναι μπορεί να μη βγάλεις και τίποτα άρα υπάρχει και το κακό σενάριο, τουλάχιστον όταν δε τα βγάζεις δε χάνεις τίποτα. Το dropshipping δε διαφέρει σε τίποτα από όλο αυτό πέρα ότι έχει μικρότερο entry level από τις άλλες ελ.ε δουλειές και αυτό ισχύει και στη πραγματική ζωή. 

Ας πούμε δε μπορείς έτσι στα καλά καθούμενα να γίνεις γιατρός, δικηγόρος, λογιστής, πρέπει να το σπουδάσεις για χρόνια, από την άλλη μπορεί ο καθένας έφοσον έχει τα λεφτά να ανοίξει ένα κατάστημα, να το γεμίσει με απόθεμα και να αρχίσει να πουλάει, δεν απαιτεί σπουδές ή κάτι τέτοιο, πολλοί το κάνουν. Είναι κάτι καλό αυτό όμως? σίγουρα όχι γιατί αν δεν ξέρει τι κάνει θα τα χάσει όλα και θα κλείσει η επιχείρηση, τουλάχιστον στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει το ίδιο τσάμπα και άμα δε τα πηγαίνει καλά να μη χάνει τίποτα και πιθανόν όταν μαζέψει αρκετή εμπειρία και μελετήσει πως δουλεύει το ψηφιακό μάρκετινκ και το εμπόριο να τα πάει καλύτερα. Είναι μία δουλειά του μάρκετινκ κλάδου όπως ο ppc manager, ο seo expert, ο influencer κτλ. Είναι εύκολο να μπεις σε αυτές τις δουλειές αλλά όχι να τις τελειοποιήσεις και να βγάλεις πολλά λεφτά.

Ο λόγος που το προτείνω είναι το χαμηλό entry level και το γεγονός του αν είσαι τυχερός μπορείς να βγάλεις γρήγορα εισόδημα όπως ακριβώς ένα μαγαζί στη πραγματική ζωή χωρίς ρίσκο κάτι που δε γίνεται με τις άλλες ελ.ε δουλειές. Δε προτείνω ωστόσο σε κανέναν να παρατήσει τη πραγματική του δουλειά, ας το δουλέψει αλλά εκ του ασφαλούς. Μπορεί να έχω αυτό το εισόδημα αλλά δουλεύω πολλά χρόνια πάνω σε αυτά τα πράγματα και είχα και βοήθεια από συναδέλφους, ίσως ήταν και λάθος που έκανα αυτό το θέμα, ίσως εμένα μου φαίνεται εύκολο και υποτιμάω τον εαυτό μου, μπορεί για τη μάζα να μην είναι εν τέλη.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω επίσης ότι το ίδιο γίνεται και με υπηρεσίες ειδικά ψηφιακές. Αν κάποιος φοβάται τόσο το εμπόριο ας το δοκιμάσει με υπηρεσίες, η λογική είναι η ίδια, πληρώνεσαι και αναθέτεις φθηνότερα σε κάποιον contractor τη δουλειά. Αυτό και αν είναι ασφαλές, καθώς δε πληρώνεις ποτέ πριν ολοκληρωθεί η δουλειά και πάντα προηγείται επικοινωνία πριν από μία αγορά οπότε δε μπορεί να προπληρωθεί τίποτα. Το άλλο καλό με αυτό είναι ότι διαφημίζεσαι άνετα και σε φόρουμς ή καταλόγους ή και με δική σου σελίδα τσάμπα. Κρύβει και αυτό κάποιο λάκο?

Είναι τόσο εύκολο που καταλάθος προώθησα έναν επαγγελματία και μου χάρισε λεφτά για μία δουλειά που μου έκανε. Στο χώρο μου πουλάω και υπηρεσίες πέρα από προιόντα. Έχει και καλύτερα margins.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

@aizensama24 για να καταλάβω, πουλάς προϊόντα έχοντας δικούς σου προμηθευτές και μπορείς να πετύχεις καλύτερες τιμές από το skroutz.gr π.χ; οι προμηθευτές σου που είναι; πόσο καιρό κάνουν να παραδώθουν οι παραγγελίες; 

Δημοσ.
10 minutes ago, thanasisxask said:

@aizensama24 για να καταλάβω, πουλάς προϊόντα έχοντας δικούς σου προμηθευτές και μπορείς να πετύχεις καλύτερες τιμές από το skroutz.gr π.χ; οι προμηθευτές σου που είναι; πόσο καιρό κάνουν να παραδώθουν οι παραγγελίες; 

Εγώ απ ότι κατάλαβα δεν πουλάει προϊόντα σε φυσική μορφή, αλλά ψηφιακά "αγαθά". 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, thanasisxask said:

Πουλάω ψηφιακά προιόντα και χρησιμοποιώ κυρίως προμηθευτές σε marketplaces για τις αγορές μου, πιο σπάνια χρησιμοποιώ private που έχω βρει αλλιώς ή που μπορεί να μου μείνανε από εκεί και να καθιερώσαμε επαφή. Στο χώρο μου είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσεις ποιοτικούς προμηθευτές, δεν υπάρχουν τοπικοί προμηθευτές και οι περισσότεροι και καλοί είναι κλεισμένοι, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να έρθουν σε εσένα. Να χεις δυνατό brand.

Δεν ανταγωνίζομαι το σκρουτζ αλλά στο δικό μου χώρο δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μεγάλα sites, ναι δε κάνω όσες πωλήσεις κάνουν αυτοί ούτε έχω τους προμηθευτές που έχουν αυτοί αλλά οι πωλήσεις που κάνω επαρκούν για τους στόχους μου. Έτσι και αλλιώς αυτές οι μεγάλες σελίδες και αυτό ίσως ισχύει και στο εμπόριο φυσικών προιόντων έχουν μεγαλύτερες τιμές από εμένα και ας έχουν καλύτερους προμηθευτές γιατί πολύ απλά έχουν πολύ καλύτερη προβολή.

Δε θεωρώ ότι ο προμηθευτής είναι σοβαρό εμπόδιο για κάποιον που θέλει να μπει στο χώρο, ναι στην αρχή ίσως δεν έχει τους καλύτερους προμηθευτές και τιμές αλλά θα ανέβει και θα κάνει πωλήσεις και κάποια στιγμή θα τους αποκτήσει. Πιο σημαντικό είναι να διαφημίζει πολλά προιόντα και να χει καλό μαρκετινκ για να τον βρίσκουν περισσότερο.

Στο χώρο μου όλα παραδίδονται απευθείας ή έστω αυτό επιχειρώ σε κάθε παραγγελία, είναι το πιο σημαντικό πράγμα όλων στο εμπόριο, αν όχι το μόνο σημαντικό.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Όσο αυξάνονται τα σχόλια και η ανάλυση τόσο αυξάνεται γεωμετρικά και η πλάκα σε αυτο το θέμα. Ασφαλέστατα και χωρίς ρίσκο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Helionar είπε

Όσο αυξάνονται τα σχόλια και η ανάλυση τόσο αυξάνεται γεωμετρικά και η πλάκα σε αυτο το θέμα. Ασφαλέστατα και χωρίς ρίσκο!

Όπως ότι ο dropshipper έχασε λεφτά από τον προμηθευτή επειδή αυτός ανέβασε μυστικά τις τιμές του και τον έπιασε στον ύπνο? 

Μη τα πεις παραέξω αυτά γιατί άλλοι θα είναι αυτοί που θα σπάνε πλάκα. 

Καλό είναι να μη λέμε πολλά για πράγματα που δε ξέρουμε και δεν έχουμε προσπαθήσει.

Επεξ/σία από aizensama24
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...