Neural_handshake Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Εχω ενα Asus DSL-AC55U στο οποιο συνδεομαι επιτυχως μεσω ssh δεν μπορω να βρω με ποια εντολη μπορω να παρω (η ποιο αρχειο τα περιεχει) τα στατιστικα της adsl γραμμης μου για ενα scriptακι που θελω να φτιαξω δλδ τα ιδια με αυτα που βλεπω στο web interface στο System Log - DSL Log θελω τα Downstream : SNR Margin , Data Rate , CRC @poulinos μηπως ξερεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 δοκίμασε αν τις διαθέσιμες εντολές τις δείχνει πατώντας το ? και όταν πατάς το ? μαζί με κάποια απο τις εντολές θα γράφει πως χρησιμοποιείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε δοκίμασε αν τις διαθέσιμες εντολές τις δείχνει πατώντας το ? και όταν πατάς το ? μαζί με κάποια απο τις εντολές θα γράφει πως χρησιμοποιείται. δεν κανει τπτ με το ? βρηκα ακρη απο ενα παλιο post στο adsl.gr tcapi show Info_Adsl cat /proc/tc3162/adsl_stats τωρα ψαχνω να βρω πως θα τα σωσω στον υπολογιστη μου Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 αν μπορείς να το κάνεις να συνδέεσαι με κλειδί ssh αντί password μπορείς να δίνεις αυτόματα την εντολή remote και το output να αποθηκεύεται σε .txt εχω το ιδιο θέμα με το huawei της nova. θελω κάποια στατιστικά να τα παίρνω σαν αισθητήρες στο homeassistant αλλά δεν εχω καταφέρει να το κανω να μπαινει με ssh key αντι password. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) καθε router εχει καποιες κοινες εντολες που παιζουν σε ολα κ καποιες αλλες οχι αναλογως του τι εκτελεσιμα υπαρχουν στον φακελο /bin κ τι εχουν ενσωματωσει στο busybox που περιεχει ενα μεγαλο πακετο unix εντολων εγω παιζω απο linux οποτε ισως ειμαι λιγο καλυτερα στο τι redirects μπορω να κανω επισης δεν ξερω αν με telnet αντι για ssh ειναι πιο ευκολα αν βρω λυση θα στο ποσταρω μηπως κ σου δουλευει edit sshpass -p password ssh -oHostKeyAlgorithms=+ssh-dss [email protected] "cat /proc/tc3162/adsl_stats && exit" > file δεν ξερω αν σε win η εστω windows subsystem for linux μπορει να γινει το sshpass ειναι εναλλακτικο ssh που στελνει αυτοματα κ το password ,τo παραπανω δουλευει κ με απλο ssh το -oHostKeyAlgorithms=+ssh-dss ειναι απαιτηση του router μου για την μορφη του κλειδιου dss πχ η κατι τετοιο, μπορει να μην σου χρειαζεται, θα στο αναφερει αν τρεξεις απλο ssh k πας να κανεις log in μετα το ssh οτι βαλεις σε " " πασαρεται απο το μηχανημα σου στο router αλλα πρεπει να υπαρχει ως εντολη στα win η στο wsl πχ "cat /proc/tc3162/adsl_stats" η οτι αναλογο εχει το δικο σου ρουτερ για να σου δωσει τα στατιστικα που θες, το && exit σημαινει οτι αφου σου δωσει τα στατιστικα κανει logout το ssh απο το router, && σημαινει οτι αφου τελειωσεις την πρωτη εντολη τρεξε την δευτερη το file ειναι το αρχειο που θες να σου σωσει με πληρη διαδρομη πχ c:\windows\router.txt ελπιζω να σε βοηθανε ολα αυτα Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 με linux είμαι και εγω , το sshpass το είχα δοκιμάσει αλλα για κάποιο λογο δεν δέχεται να κανει login ενω με την εντολή ssh δουλεύει, αλλα ζητά το password. γιαυτο και εψαχνα να το κανω να κανει login με ssh keys. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 47 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε με linux είμαι και εγω , το sshpass το είχα δοκιμάσει αλλα για κάποιο λογο δεν δέχεται να κανει login ενω με την εντολή ssh δουλεύει, αλλα ζητά το password. γιαυτο και εψαχνα να το κανω να κανει login με ssh keys. πες μου αν καταφερες να κανεις αυτο που ηθελες τελικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 δεν κατάφερα με το συγκεκριμένο ρουτερ, θέλω να παίρνω τα στατιστικά αυτόματα ανά κάποιο χρόνο και αυτό δεν γίνεται με την εντολή ssh όταν ζητάει να δώσω password . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε δεν κατάφερα με το συγκεκριμένο ρουτερ, θέλω να παίρνω τα στατιστικά αυτόματα ανά κάποιο χρόνο και αυτό δεν γίνεται με την εντολή ssh όταν ζητάει να δώσω password . εμενα η εντολη δουλευει κανονικα ,μαλιστα εκανα ενα user service για να τσεκαρει ανα διαστηματα κ αν βρει καποιες τιμες εκτος καποιων οριων μου πεταει ειδοποιηση παντως υπαρχει τροπος με bash scripting να κανεις το password echο αυτοματα ακομα κ με απλο ssh,ψαξου λιγο Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 εγω με το sshpass παίρνω ενα Connection to 192.168.1.1 closed by remote host. το ιδιο βγαζει και αν δωσω λαθος password. ειχα κοιτάξει λιγο να το κάνω με bash αλλα έβρισκα να προτείνουν sshpass και το άφησα. θα το ψάξω πάλι, ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε εγω με το sshpass παίρνω ενα Connection to 192.168.1.1 closed by remote host. το ιδιο βγαζει και αν δωσω λαθος password. ειχα κοιτάξει λιγο να το κάνω με bash αλλα έβρισκα να προτείνουν sshpass και το άφησα. θα το ψάξω πάλι, ευχαριστώ. κανε πρωτα login με ssh κ ισως σου βγαλει αυτο που σου εγραψα οτι θελει "μορφη του κλειδιου dss πχ" η rsa ,μετα βαζεις την εντολη μου κ αλλαζεις αυτο που λεει dss η rsa η οτι αλλο θελει το router σου sshpass -p password ssh -oHostKeyAlgorithms=+ssh-dss username@192.xxx.x.x "cat /proc/tc3162/adsl_stats && exit" > file Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 λοιπών κοίταξα λιγο παλι να το κανω με bash και βρηκα οτι το προβλημα τελικα εχει να κανει με την υπαρξη ειδικών χαρακτηρων στο password. δηλαδη αν πχ εχεις κωδικο το "pas$word " τοτε βλεπει το $word σαν variable με αποτελεσμα να δινει λαθως κωδικο. γιαυτο και δεν δουλευε και το sshpass. η λυση ειναι να βαζεις \ πριν τον ειδικο χαρακτηρα. πλεων μπαινω και με sshpass. τωρα ομως εχω αλλο προβλημα. δεν κανει login αν υπαρχει εντολη στο τελος. δηλαδη : sshpass -p password ssh [email protected] "command" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, DioNiSis_000 said: λοιπών κοίταξα λιγο παλι να το κανω με bash και βρηκα οτι το προβλημα τελικα εχει να κανει με την υπαρξη ειδικών χαρακτηρων στο password. δηλαδη αν πχ εχεις κωδικο το "pas$word " τοτε βλεπει το $word σαν variable με αποτελεσμα να δινει λαθως κωδικο. γιαυτο και δεν δουλευε και το sshpass. η λυση ειναι να βαζεις \ πριν τον ειδικο χαρακτηρα. πλεων μπαινω και με sshpass. τωρα ομως εχω αλλο προβλημα. δεν κανει login αν υπαρχει εντολη στο τελος. δηλαδη : sshpass -p password ssh [email protected] "command" κανονικα σου εκτελει την εντολη χωρις να φαινεται κατι αλλο πες μου ακριβως τι του στελνεις ως εντολη κ που στελνεις να σου αποθηκευσει το αποτελεσμα ξερω οτι δουλευει γιατι σε εμενα δουλευει αψογα απο την παρασκευη πχ αν στειλω sshpass -p password ssh -oHostKeyAlgorithms=+ssh-dss username@192.168.1.1 "busybox reboot" κανει επανεκκινηση το router sshpass -p password ssh -oHostKeyAlgorithms=+ssh-dss username@192.168.1.1 "cat /proc/tc3162/adsl_stats && exit" > /tmp/rtr μου αποθηκευει τα στατιστικα γραμμης του router στο αρχειο /tmp/rtr ανοιξε τερματικο κ κανε log in με απλο ssh μετα στειλε σκετη την εντολη χωρις " " να βεβαιωθεις οτι δουλευει πχ σκετο cat /proc/tc3162/adsl_stats Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 οταν βαζω εντολη στο τελος βγαζει Connection to 192.168.1.1 closed by remote host στελνω sshpass -p password ssh username@192.168.1.1 "display xdsl statistics" και βγαζει Connection to 192.168.1.1 closed by remote host στελνω sshpass -p password ssh username@192.168.1.1 και κανει μπαινει κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, DioNiSis_000 said: οταν βαζω εντολη στο τελος βγαζει Connection to 192.168.1.1 closed by remote host στελνω sshpass -p password ssh username@192.168.1.1 "display xdsl statistics" και βγαζει Connection to 192.168.1.1 closed by remote host στελνω sshpass -p password ssh username@192.168.1.1 και κανει μπαινει κανονικα. οκ αν ανοιξεις τερματικο και κανεις με την σειρα αυτη μια μια εντολη sshpass -p password ssh username@192.168.1.1 display xdsl statistics σου δειχνει τα στατιστικα στο τερματικο; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από Neural_handshake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα