Dantε Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Καλημερες Ρωτησα και αλλου,αλλα θετω και το θεμα και εδω μπας και βγαλω ακρη. Εχω στο χωριο ενα Hyusung FX110. Αυτο εδω και χρονια ειχε χαλασμενο ανορθωτη και εδινε βολτ στο θεο.Ειχε καψει ολες τις λαμπες κτλ.Δεδομενου ομως οτι το ειχα για τη χρηση που ειπα αλλα οτι και δεν εβρισκα ανταλλακτικα για αυτο,αφου δουλευε το αφηνα.Το καλοκαιρι που περασε μου εσβησε εν κινησει και απλα δε ξαναπηρε.Διαπιστωσα οτι δε δινει σπιθα στο μπουζι.Ενα συνεργειο που πηγα(αυτος το επισκευαζε οταν πηγαινε σε συνεργειο καποτε) και ρωτησα μου ειπε οτι χαλαγε η ηλεκτρονικη σε αυτα. Αναγραφω τι εχω δοκιμασει: -Αλλαξα μπουζι -Δοκιμασα πολλαπλασιαστη και μπουζοπιπα σε αλλο παπι και λειτουργουν κανονικα -Πηρα αλλο ανορθωτη και ηλεκτρονικη και δοκιμασα και παλι τιποτα. Να σημειωσω οτι επειδη δε βρισκω ανταλλακτικα ομως (περα απο κατι μεταχειρισμενα απο εμπορους που τα κοστολογουν οσο ολο το παπι) ,εψαξα σε κατι σκοτεινα φορουμ της μαλαισιας και βρηκα οτι το μοτερ του ειναι παραπλησιο με το suzuki shogun (με τη διαφορα πως ειναι 3βαλβιδο αυτο σε σχεση με το shogun) και οτι τα ηλεκτρονικα τους ταιριαζουν.Οποτε και πηρα ανορθωτη απο FX125 (ταιριαζει με του shogun) και ηλεκτρονικη shogun.Οι φισες τους εννοειται ειναι ιδιες. Ομως και παλι συνεχιζει να μη δινει σπιθα. Δοκιμασα συνδιασμους με παλιο μπουζι,παλιο ανορθωτη και παλια ηλεκτρονικη και τιποτα.Τσεκαρα τη μια ασφαλεια που εχει και ειναι οκ.Το συνδεσα και σε μπαταρια αυτοκινητου και εδινε με τη μιζα ,που γυρνουσε κανονικα αλλα και παλι τζιφος.Εβγαλα το μπουζι,καθαρισα ενα κομματι στη ψυκτρα του κυλινδρου και με τη κλασσικη δοκιμη δε δινει.Δοκιμασα το καλωδιο της μπουζοπιπας απευθειας πανω στο μεταλλο,αλλα και παλι δε δινει. Τι στο καλο αλλο μενει να δω?Καλωδια δεν εχουν φαγωθει απο ποντικι παντως.
armagedwnn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Απ' ότι καταλαβαίνω μόνο τα πηνία δεν έχεις ελέγξει.
Dantε Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Ουσιαστικα ναι,αλλα βρηκα πολυμετρο τωρα να τα κοιταξω. Αλλα και χωρις πηνια,εφοσον ειναι φορτισμενη η μπαταρια,θα επρεπε να δινει στο μπουζι.
visualizer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Τα καλωδια πρεπει να τα ελενξεις με πολυμετρο οπωσδηποτε .. μπορει να σου διαφευγει κατι με το ματι. Τσουλώντας σκαστό δοκίμασες αν παίρνει?
Dantε Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Εκατσα και τσεκαρα ολα τα καλωδια και ολα ειναι οκ.Ελεγξα οτι ηλεκτρονικη συνδεεται κανονικα με πολλαπλασιαστη,γειωση οτι ειναι οκ,οτι παιρνει ταση απο μπαταρια.Τα ιδια για πολλαπλασιαστη.Αρα μενει μονο το ματι στροφαλου.Θα κατσω αυριο να το μετρησω και αυτο με πολυμετρο αλλα πραγματικα δεν εμεινε και κατι αλλο. Ναι το προσπαθησα και σκαστο και τιποτα.Αλλα ετσι και αλλιως και μανιβελα που του εριχνα,δε ψηθηκε.
thanasisxask Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, Dantε είπε Εκατσα και τσεκαρα ολα τα καλωδια και ολα ειναι οκ.Ελεγξα οτι ηλεκτρονικη συνδεεται κανονικα με πολλαπλασιαστη,γειωση οτι ειναι οκ,οτι παιρνει ταση απο μπαταρια.Τα ιδια για πολλαπλασιαστη.Αρα μενει μονο το ματι στροφαλου.Θα κατσω αυριο να το μετρησω και αυτο με πολυμετρο αλλα πραγματικα δεν εμεινε και κατι αλλο. Ναι το προσπαθησα και σκαστο και τιποτα.Αλλα ετσι και αλλιως και μανιβελα που του εριχνα,δε ψηθηκε. Για υπενθύμιση και μόνο, το σώμα του μπουζί το ακουμπάς στο μηχανάκι, σωστά;
Dantε Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Για υπενθύμιση και μόνο, το σώμα του μπουζί το ακουμπάς στο μηχανάκι, σωστά; Ναι.Και εγω εκατσα και ειδα βιντεο να σιγουρευτω γιατι καμια φορα εισαι και σιγουρος για κατι και κανεις τη βλακεια εκει,οποτε ξεκινησα απο τα βασικα
vasilllis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Απορω πως κανεις ολες τις μετρησεις . Διαθετεις αυτες τις γνωσεις? με καρμπυρατερ ειναι αυτο το μοτοσακο?? Τσεκαρες αν λειτουργει η κλειδαρια?
Dantε Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Ναι διαθετω τις γνωσεις. Ναι με καρμπυρατερ ειναι (20ετιας παπι ειναι). Ναι τσεκαρα και τη κλειδαρια.
SinAkuma Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Τελικά τα πηνία; Μόνο αυτά μπορεί να είναι.
Dantε Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Πιθανοτατα ματι αναφλεξης. Τα πηνια δε συνδεονται με την ηλεκτρονικη,παιρνει ταση απο τη μπαταρια απευθειας και εφταναν τα 12V εκει. Οποτε εμεινε το ματι μονο,το οποιο δινει μετρηση αντιστασης απειρο,αρα μαλλον ειναι κομμενο το πηνιο του. Θα παει καποια στιγμη σε συνεργειο να αλλαχθει καθως πρεπει να ανοιχθει το καπακι και ειναι με βιδες με σταυρο και προκειμενου να μη κλοτσησει καμια,δε θα μπω στη διαδικασια να το ανοιξω εγω. Βεβαια θα ψαξω να δω ποση ταση πρεπει να δινει αυτο,ετσι ωστε να προσπαθησω να προσομοιωσω το σημα που δινει,να κανω μια δοκιμη και να δω αν δωσω απο μια πηγη εγω αν θα βγαλει σπιθα το μπουζι.Απο περιεργεια και για επιβεβαιωση πιο πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα