Dimitris_13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Μένω Κατερίνη και θέλω να στείλω στο εξοχικό ίντερνετ με κεραίες (για αποφυγή κόστους σταθερού τηλεφώνου). Σε ευθεία γραμμή η απόσταση είναι στα 19 χιλιόμετρα και το σήμα περνάει μέσα από τη θάλασσα. Μπορείτε να μου προτείνετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα??
Finn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dimitris_13 είπε Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Μένω Κατερίνη και θέλω να στείλω στο εξοχικό ίντερνετ με κεραίες (για αποφυγή κόστους σταθερού τηλεφώνου). Σε ευθεία γραμμή η απόσταση είναι στα 19 χιλιόμετρα και το σήμα περνάει μέσα από τη θάλασσα. Μπορείτε να μου προτείνετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα?? θα χρειαστείς 2 powerbeam 5AC gen2 (ίσως να πάιζουν και οι litebeam). Είσαι σε 8+ μέτρα απ το έδαφος;
Dimitris_13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, Finn είπε θα χρειαστείς 2 powerbeam 5AC gen2 (ίσως να πάιζουν και οι litebeam). Είσαι σε 8+ μέτρα απ το έδαφος; Ναι και τα 2 σημεία είναι πάνω από 8 μέτρα.
Finn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dimitris_13 είπε Ναι και τα 2 σημεία είναι πάνω από 8 μέτρα. Αν έχεις το budget πάνε στην powerbeam με 100 το τεμάχιο, ειδάλλως litebeam 5ac gen2 στα 70 η μια. Channel width 40Mhz και λογικά δε θα έχεις κάποιο θέμα για throughput 100-140Mbps.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Το βασικό σε τέτοια απόσταση είναι να υπάρχει πεντακάθαρη οπτική επαφή και ένα σχετικό ύψος από το έδαφος (που το έχεις).
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Και επίσης θελει πολυ καλή διόπτευση σε τέτοιες αποστάσεις. Για παράδειγμα αν στο point A φύγεις 2 μοίρες δεξιά στο point B μπορει να χάσεις και πάνω απο 3 μέτρα !!! Με αποτέλεσμα να μην βρεθούν ποτε μεταξυ τους τα access point. Και μετα πρεπει και στα δυο σημεια να είναι πολυ καλη και πολυ σταθερή η τοποθέτηση. Δεν θες να κουνιεται ούτε ελάχιστα απο λιγο αερα πχ
Dimitris_13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με δίκτυα και θα είναι η πρώτη απόπειρα μου σε κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μου δείξει την ευθεία που πρέπει να πάρω, μοίρες κλπ;
Finn Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Dimitris_13 είπε Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με δίκτυα και θα είναι η πρώτη απόπειρα μου σε κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μου δείξει την ευθεία που πρέπει να πάρω, μοίρες κλπ; link.ui.com
jpaudio Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Σε παρόμοια εφαρμογή, έστησα ένα ζευγάρι litebeam 5ac gen2 και ενώ συνδέθηκαν μεταξύ τους, δεν περνά το ip από το router στον remote υπολογιστή. Κάνω κάτι λάθος; Νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να είναι αυτόματο. Η μια μονάδα είναι σεταρισμένη σαν Access point και η άλλη (η μακρινή) στην επιλογή που μου έδωσε το configuration (ούτε AP ούτε PtP). Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας. Φιλικά, Γιάννης Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από jpaudio
jkoukos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Ακολούθησε το σχετικό οδηγό της εταιρείας. Υπόψη ότι κάνουμε την ρύθμιση αρχικά στον ίδιο χώρο, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι δουλεύουν σωστά και μετά τα τοποθετούμε στην τελική τους θέση και το μόνο που θα χρειαστεί τότε είναι σωστή διόπτευση και τίποτα άλλο. Τώρα θα πρέπει να το κάνεις από την μία θέση, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο χαθεί η επικοινωνία, πρέπει να μεταβείς και στην απέναντι.
jpaudio Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Φιλικά, Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα