lost_in_red-tape Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Ύπαρχει κάποιος που να ξέρει τί έγγραφα χρειάζονται για να μπορέσω να κανω πρόσκληση σε κάποιον απο Ρωσία για έναν μήνα; Επειδή η κολλητήμου αυτη τη στιγμη σπουδάζει και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εγγυηθεί ότι μπορει να καλύψει τα έξοδα του αγοριού της όταν έρθει στην Ελλάδα μου ζήτησαν να κανω εγώ την πρόσκληση. Εγώ αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε δημόσιο σχολείο αλλά λογω ιατρικών εξόδων αυτη τη στιγμή ο λογαριασμός μου είναι σχεδόν άδειος.Χρειάζονται πληροφορίες αποτον τραπεζικο μου λογαριασμό ή μια βεβαίωση εργασίας που να αναφέρει τον μισθό μου αρκει; Να αναφέρω ότι και ο περσινός εκαθαριστικος μου μάλλον δεν θα βοηθήσει γιατι φαινόμουν ως άνεργη για το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτισει σχετικά με αυτό αλλά και γενικά με τη διαδικασια και τα εγγραφα θα τον /την ευγνωμονώ, εχουμε ψαξει και οι δύο αλλά δεν βρισκουμε άκρη
Land-decked Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για αρχή πάρε ένα τηλέφωνο την ρωσική πρεσβεία να ρωτήσεις τι χρειάζεται. Θα σε καθοδηγήσουν, είναι η δουλειά τους. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Land-decked
lost_in_red-tape Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Land-decked είπε Για αρχή πάρε ένα τηλέφωνο την ρωσική πρεσβεία να ρωτήσεις τι χρειάζεται. Θα σε καθοδηγήσουν, είναι η δουλειά τους. Δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσε η ρωσικη πρεσβεία να μου πει τί θα χρειαστεί το ελληνικό προξενείο στην Ρωσία,αλλά βέβαια ΄πιο πιθανό μου φαίνεται απ το να βρουμε κάποιον εδώ να συνεννοηθούμε Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από lost_in_red-tape
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δηλαδή με βάση τον νόμο αν προκαλέσεις κάποιον να έρθει εδώ τότε πρέπει εσύ να του καλύπτεις τα έξοδα; Αυτός δεν έχει δικά του χρήματα; Αν το θέμα είναι μόνο γραφειοκρατικο τότε δίνεις ένα εκκαθαριστικό στην υπηρεσία.
kage Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Clickbait τίτλος...άλλο περίμεναμε να διαβάσουμε 😛 Ο ρωσσος Ζήτησε sponsorship Visa από Ελλάδα για να μείνει μόνιμα(δεν θελει τουριστική γιατί κρατάει μερικούς μηνες) ...έρχεται ο ανθρ.από εκεί κ μένει με την ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ π ούτε αυτή αλλά ούτε αυτός έχει λεφτά να σ βάλει στον λογαριασμο σου....έχεις σκεφτεί αν σε κάνα χρόνο αν χωρίσουν τι ακριβώς ευθύνες εχεις με αυτά π θες να υπογράψεις? Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από kage
HateMe Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, lost_in_red-tape είπε Ύπαρχει κάποιος που να ξέρει τί έγγραφα χρειάζονται για να μπορέσω να κανω πρόσκληση σε κάποιον απο Ρωσία για έναν μήνα; Επειδή η κολλητήμου αυτη τη στιγμη σπουδάζει και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εγγυηθεί ότι μπορει να καλύψει τα έξοδα του αγοριού της όταν έρθει στην Ελλάδα μου ζήτησαν να κανω εγώ την πρόσκληση. Εγώ αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε δημόσιο σχολείο αλλά λογω ιατρικών εξόδων αυτη τη στιγμή ο λογαριασμός μου είναι σχεδόν άδειος.Χρειάζονται πληροφορίες αποτον τραπεζικο μου λογαριασμό ή μια βεβαίωση εργασίας που να αναφέρει τον μισθό μου αρκει; Να αναφέρω ότι και ο περσινός εκαθαριστικος μου μάλλον δεν θα βοηθήσει γιατι φαινόμουν ως άνεργη για το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτισει σχετικά με αυτό αλλά και γενικά με τη διαδικασια και τα εγγραφα θα τον /την ευγνωμονώ, εχουμε ψαξει και οι δύο αλλά δεν βρισκουμε άκρη Μην μπλέξεις για καλό δικό σου.. Φιλικά στο λέω 1
lost_in_red-tape Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, kage είπε Ο ρωσσος Ζήτησε sponsorship Visa από Ελλάδα για να μείνει μόνιμα(δεν θελει τουριστική γιατί κρατάει μερικούς μηνες) ...έρχεται ο ανθρ.από εκεί κ μένει με την ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ π ούτε αυτή αλλά ούτε αυτός έχει λεφτά να σ βάλει στον λογαριασμο σου....έχεις σκεφτεί αν σε κάνα χρόνο αν χωρίσουν τι ακριβώς ευθύνες εχεις με αυτά π θες να υπογράψεις? Για τουριστική βιζα πρόκειται,απλά θα μεινει στο σπιτι της οπότε δεν μπορεί να δειξει κράτηση ξενοδοχείου και ειναι υποχρεωτικό να δηλώσει ενα μεροσ στο οποιο θα μείνει γι αυτον τον έναν μήνα πουυ θα είναι εδώ . Δεν υπογραφω ακριβώς ότι ειμαι υπευθυνη για τα έξοδα του,απλα το βλεπουν σαν δικλειδα ασφαλείας απο την πρεσβεία. 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Δηλαδή με βάση τον νόμο αν προκαλέσεις κάποιον να έρθει εδώ τότε πρέπει εσύ να του καλύπτεις τα έξοδα; Αυτός δεν έχει δικά του χρήματα; Αν το θέμα είναι μόνο γραφειοκρατικο τότε δίνεις ένα εκκαθαριστικό στην υπηρεσία. Για κάποιον λόγο θεωρούν ότι πρεπει ο τουρίστας να εχει 60 ευρώ για κάθε μέρα παραμονής.Ναι ο ίδιος το έχει το ποσό αλλά απ όσο ξέρω θελουν να εχουν και το εισόδημα του "εγγυητή" για μαξιλάρι ασφαλείας. Ομολογώ ότι μου φαινεται παράλογο το τοσο μεγαλο ποσό αλλά... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, lost_in_red-tape είπε Για τουριστική βιζα πρόκειται,απλά θα μεινει στο σπιτι της οπότε δεν μπορεί να δειξει κράτηση ξενοδοχείου και ειναι υποχρεωτικό να δηλώσει ενα μεροσ στο οποιο θα μείνει γι αυτον τον έναν μήνα πουυ θα είναι εδώ . Δεν υπογραφω ακριβώς ότι ειμαι υπευθυνη για τα έξοδα του,απλα το βλεπουν σαν δικλειδα ασφαλείας απο την πρεσβεία. Για κάποιον λόγο θεωρούν ότι πρεπει ο τουρίστας να εχει 60 ευρώ για κάθε μέρα παραμονής.Ναι ο ίδιος το έχει το ποσό αλλά απ όσο ξέρω θελουν να εχουν και το εισόδημα του "εγγυητή" για μαξιλάρι ασφαλείας. Ομολογώ ότι μου φαινεται παράλογο το τοσο μεγαλο ποσό αλλά... Τέλος πάντων, επειδή δεν γνωρίζω παραπάνω. Ρώτα κανέναν δικηγορο να σου πει για τυχόν ευθύνες σε περίπτωση προβλήματος με αυτόν.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Τόσοι Ρώσοι τουρίστες έρχονται ,αυτός θέλει σπόνσορα; 2
papoys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Πρέπει να κάνεις δήλωση ότι θα τον φιλοξενείς και θα είσαι υπεύθυνη γιαυτόν. Εγώ απορώ όμως γιατί παίρνετε ευθύνες που δεν σας ανήκουν. Και αν μετά κάτι στραβώσει με το Ρώσσο τι γίνεται;; 3
e-tic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρέπει να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρεις: "Προσκαλώ τον <πλήρες ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο/> με αριθμό διαβατηρίου <αριθμός διαβατηρίου/> που διαμένει μόνιμα στην Ρωσία, <περιοχή, πόλη, οδός και αριθμός/> να έρθει για διαμονή <δίαρκεια διαμονής/> στην Ελλάδα. Για το διάστημα της παραμονής του αναλαμβάνω πλήρως τα έξοδα στέγασης, τροφής και ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης." Πας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ να σου το σφραγίσουν και το στέλνεις στην πρεσβεία. Βέβαια, όπως είπαν και παραπάνω, είσαι απόλυτα υπεύθυνος για ότι κάνει ο προσκεκλημένος σου, κάτι σαν εγγυητής σε δάνειο, οπότε σκέψου το καλά και να είσαι σίγουρος οτι αυτός ο άγνωστος που πας να προσκαλέσεις δεν έχει σκοπό να κάνει καμιά λαμογιά. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από e-tic 2
haris_216 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Ότι είπε ο e-tic (το έχω κάνει πριν αρκετά χρόνια για άτομο από βαλκανική χώρα). Μία υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται και όχι εκκαθαριστικό ή τραπεζικό έγγραφο. (ΕΚΤΟΣ αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ και δεν το γνωρίζω) Βέβαια, όπως ήδη ειπώθηκε, υπογράφεις μία υπεύθυνη δήλωση όπου αναλαμβάνεις μία ευθύνη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. ΟΚ, αυτό που αναλαμβάνεις αφορά το κόστος διαβίωσης ουσιαστικά και δεν γίνεσαι κηδεμόνας του. Πιθανότατα να μείνει στο τυπικό της υπόθεσης και να μην γίνει ποτέ τίποτα. Αν όμως δημιουργηθεί κάποιο θέμα με το συγκεκριμένο άτομο (όχι απαραίτητα να είναι ο "Κάρλος το τσακάλι" αλλά πχ να τον βρουν να δουλεύει "μαύρα" στην Πλάκα) και ψαχτούν να ρίξουν ευθύνες για κάποιο λόγο, μάντεψε ποιου το χαρτί θα εμφανιστεί Και βέβαια, μια που το θέμα των ημερών είναι τα υγειονομικά, δεν ξέρω μην "τσιμπήσει" κάτι το παλικάρι και ψάχνουν μετά εσένα να σου στείλουν κάνα λογαριασμό
tutuyo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 εδω δεν βαζουμε το χερι μας στην φωτια για δικους μας ανθρωπους, εσυ θα παρεις ευθυνη για καποιον εντελως ξενο? ξανασκεψου το και ξεκαθαρισε στην κολλητη σου οτι οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους
dbrillis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Παρακαλω πολυ, σε μερικους μηνες το θεμα με τιτλο "Αχου τι επαθα", να το ανοιξεις Παρασκευη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις