alexpwnz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας. Μένω Πολωνία και σκέφτομαι να έρθω ελλαδα οδικώς, για την εμπειρία. Έχει κανει κάνεις τέτοιο ταξιδι; οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξης: 1) χρειάζομαι πράσινη κάρτα; θυμάμαι μια φορά που είχα περάσει από Σερβία μου ζήτησαν. Αν ναι, που βγαίνει; 2) έχετε εμπειρία από βινιετες; περνάω από Ουγγαρία κτλ που εκεί έχουν. Νομίζω υπάρχουν sites που τις αγοράζεις διαδίκτυακα και βγαίνουν πιο φτηνές. Καμία εμπειρία; Αυτές βασικά είναι οι ερωτήσεις μου! Αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοια ταξίδια εντός Ευρώπης, κάθε συμβουλή καλόδεχουμενη
terry308 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, alexpwnz είπε 1) χρειάζομαι πράσινη κάρτα; θυμάμαι μια φορά που είχα περάσει από Σερβία μου ζήτησαν. Αν ναι, που βγαίνει; Ναι, τη ζητάς από την ασφαλιστική εταιρεία που έχεις ασφαλισμένο το αμάξι 6 λεπτά πριν, alexpwnz είπε 2) έχετε εμπειρία από βινιετες; περνάω από Ουγγαρία κτλ που εκεί έχουν. Νομίζω υπάρχουν sites που τις αγοράζεις διαδίκτυακα και βγαίνουν πιο φτηνές. Καμία εμπειρία; Βουλγαρικη ναι, έχω βγάλει ηλεκτρονικά, με PayPal
alexpwnz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, terry308 είπε Ναι, τη ζητάς από την ασφαλιστική εταιρεία που έχεις ασφαλισμένο το αμάξι Βουλγαρικη ναι, έχω βγάλει ηλεκτρονικά, με PayPal Και υποθέτω την τυπώνεις κ όποτε στη ζητήσουν την βγάζεις. Σωστά;
Jason13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Χειμερινα λαστιχα θελεις. Για διοδια εχει οδηγο https://www.tolls.eu/
doctorkostis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Εχω κανει το Σουηδια-Ελλαδα οδικως πριν 2 χρονια. Πρασινη καρτα χρειαζεσαι για Σερβια, εγω την ειχα βγαλει απο την ασφαλιστικη μου στη Σουηδια. Βινιετες μπορεις και ηλεκτρονικα, αλλα σε καθε χωρα που μπαινεις μεσα σε 1-2 km απο τα συνορα εχει μαγαζι-υπηρεσια που μπορεις να αγορασεις βινιετα. Το 2019 μπορουσες να αγορασεις για Τσεχια-Σλοβακια-Ουγγαρια ολες μαζι απο την πρωτη χωρα εισοδου, περιπου 52-53€ ηταν τοτε το ελαχιστο. Βινιετα για Βουλγαρια αγοραζεις αμεσως μολις μπεις στα συνορα, εχει παλι σταθμο με αυτοματα μηχανηματα, 12-15€ αν θυμαμαι καλα για λιγες ημερες. Σερβια δεν εχει βινιετα, εχει διοδια κανονικα που παιρνεις χαρτι μολις μπεις και το δινεις και πληρωνεις στην εξοδο απο τον αυτοκινητοδρομο. Να ξερεις οτι στα συνορα Ουγγαρια-Σερβια εχει κανονικο ελεγχο που μπορει να περιμενεις ενα 2ωρο μινιμουμ μιας και βγαινεις απο ΕΕ. Αν πεσεις σε ωρα αιχμης μπορει και το διπλασιο. Επισης ελεγχος και στην εξοδο απο Σερβια, ειχα μπει μεσω Βουλγαριας. Στο Βουλγαρια Ελλαδα τυπικος ελεγχος 3-4 λεπτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα