Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, evkar είπε

Σαφώς υπερετιμημένο προϊόν , για να μην πω και υπεροκοστολογημένο . 

Αυτή την εποχή , προσέχετε πολύ , που δίνετε δουλειές , οι περισσότεροι προσπαθούν από μια δουλειά να βγάλουν όλο το μήνα και παραπάνω. Αν δεν μπορείτε μόνοι σας  βρέστε ένα φίλο , γνωστό , όλο και κάποιον θα βρείτε να σας συναρμολογήσει ένα μηχανάκι . Εντάξει , δεν έστησε και τους καινούργιους servers της Ms στα νέα hub που ετοιμάζει στα Σπάτα , ένα απλό μηχανάκι είναι . 

Η σύνθεση δεν υπακούει στον κανόνα VFM , που είναι ο χρυσός κανόνας στην πληροφορική , αν τον παραβείς είναι σαν να πηγαίνεις με ferrari στην λαϊκή, π.χ. τι την ήθελε την 3060 ? 

Θα συμφωνήσω ,κάκιστες επιλογές . Προσπάθησε να τους ρίξεις την τιμή , αν και είναι δύσκολο . 

Επίσης πρώτα ρωτάμε και μετά αποφασίζουμε ρε παιδιά . Κοιτάξτε πόσα μέλη του απάντησαν αμέσως.

Τέσπα , καλή τύχη για τη συνέχεια .....

Ότι να'ναι. Ο αρχικός δημοσιευτής με 3500 θα έχει ένα μηχάνημα πολύ σύντομα, το οποίο δε θα του εμφανίσει προβλήματα και δε θα ζητάει άλλα φράγκα για μεγάλο διάστημα.

Και εσύ του προτείνεις να αθετίσει συμφωνία, το οποίο ακόμα και αν γίνεται δεν είναι αντρίκιο, για να πάει να του κάνει τη μελέτη της φεράρι με την οποία θέλει να πηγαίνει λαϊκή, κάποιος φίλος με αμφίβολα αποτελέσματα. Για να γλιτώσει πόσα λεφτά; Και για να χαλάσει πόσα περισσότερα όταν θα ερχόταν και ζητήσει εδώ συμβουλές για το πως διωρθώνεται η "μελέτη" του φίλου του;

Τον χρυσό κανόνα κανόνα της πληροφορικής τον αγνοώ και ευτυχώς τον αγνοεί και ο λωποδίτης μαγαζάτορας για τον οποίο κάνουμε τόσο ντόρο, αλλιώς δε νομίζω να έτρωγε τόσο budget σε καθόλου VFM 280άρα υδρόψυξη. Αλλιώτικα θα έβαζε στα ίδια λεφτά 12900k με μια freezer ή μια hyper και θα έπερνε πολύ καλύτερα σκορ στα benchmarks.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

του λες θέλω ένα μηχάνημα μέχρι € 3.500 και σου δίνει προσφορά ακριβώς τόσο (και όπως καταλαβαίνω από τους γνώσες με τσιμπημένες τιμές για να βγει ακριβώς). ΑΝ ήταν σωστός επαγγελματίας θα σου έκανε μια ωραία ολοκληρωμένη πρόταση, να καλύπτει τις ανάγκες σου και με σωστές τιμές και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Προτίμησε να αρμέξει όσα περισσότερα μπορεί. Δυστυχώς την πάτησες, μακροπρόθεσμα θα χάσει κι εκείνος.

Και η ζωή συνεχίζεται!

Επεξ/σία από omnius
  • Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, omnius είπε

του λες θέλω ένα μηχάνημα μέχρι € 3.500 και σου δίνει προσφορά ακριβώς τόσο (και όπως καταλαβαίνω από τους γνώσες με τσιμπημένες τιμές για να βγει ακριβώς). ΑΝ ήταν σωστός επαγγελματίας θα σου έκανε μια ωραία ολοκληρωμένη πρόταση, να καλύπτει τις ανάγκες σου και με σωστές τιμές και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Προτίμησε να αρμέξει όσα περισσότερα μπορεί. Δυστυχώς την πάτησες, μακροπρόθεσμα θα χάσει κι εκείνος.

Και η ζωή συνεχίζεται!

Πώς ακριβώς θα αρμέξει από τη στιγμή που τα parts αγοράζονται από άλλα καταστήματα, έχει μετοχές σε αυτά ;;;

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έχετε κάνει συμφωνία κι έχει δωθεί και προκαταβολή, καλό θα ήταν να μη μιλάμε για ακύρωση κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά τα κομμάτια είναι ακριβά και υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Αν δεν έχει γίνει ακόμα η παραγγελία τουςκαι μπορεί να γίνει ακόμα η αλλαγή κάποιων κομματιών, θα γράψω μερικές (προσωπικές) σημειώσεις.

1. Κουτί

Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου. Μέγεθος; Ανεμιστήρες; RGB; Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που δεν έχω αναλογιστεί.

Υπάρχουν πάντως σίγουρα καλύτερες επιλογές και σε full tower και σε midi tower.

Full Tower: Corsair 7000D 259€, Lian Li o11 XL 232€

Midi Tower: Lian Li Lancool II Mesh 130€, CoolerMaster Masterbox TD500 Mesh 124€, Corsair 4000D 114€

2. Επεξεργαστής

Καλή επιλογή o 12700k. Θα μπορούσες να μεταβείς και σε 12900k αν έριχνες λίγο την τιμή της ψύκτρας, αλλά σε εξίσου καλή αν όχι καλύτερη, απλά δε θα είχε οθόνη και rgb.

3. Nvme

Εδώ  μπορείς να γλιτώσεις χρήματα ή να αναβαθμίσεις. Ο σκληρός που έχεις(έχετε;) επιλέξει είναι pcie gen 4 με ταχύτητες read/write 7300/6000 MB/s.

Για παράδειγμα ο Western Digital SN850 SSD 500GB με 7000/4100 MB/s έχει 95€, ενώ ο Corsair MP600 Pro SSD 1TB με 7000/5500 έχει 171€.

4. Ram

Θέλεις ποσότητα ή ταχύτητα;

Και τι ταχύτητα είναι τα ram sticks που έχεις παραγγείλει;

Υπάρχουν για παράδειγμα αυτά, G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 RAM 4266Μhz CL19 στα 204€ ή μπορείς να πας σε κάτι πιο απλό, όπως G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 CL18 στα 130€.

5. Κάρτα γραφικών

Εδώ πέσαμε στα δύσκολα. Υπάρχει παγκόσμια έλλειψη κι ότι βρίσκεις είναι πανάκριβο. Θα σε συμβούλευα να πάρεις κάτι πιο οικονομικό αυτή την περίοδο. Φαντάσου ότι η 3060ti που έχει μπει στο σύστημα στα 1000€, έχει "επίσημη" τιμή 399€. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και σε AMD, ίσως 6600xt στα 650€ αν και δεν ξέρω τι monitor χρησιμοποιείς.

6. Μητρική

Δυστυχώς έχασες ένα casback που είχε η asus μέχρι πριν ένα μήνα, οπότε η MSI είναι καλή επιλογή.

Απλά θα σου έλεγα να πας από την MSI Pro Z690-P DDR4 στην MSI Pro Z690-A DDR4. 207€ αλλά απλά καλύτερη σε όλα από το άλλο μοντέλο. Με τόσα λεφτά που έχεις ρίξει ίσως να σου πρότεινα να πας σε καλύτερη μητρική με καλύτερα vrms κλπ.

7. Τροφοδοτικό

Εδώ θα σου έλεγα να φύγεις τελίως από αυτό που διαλέξατε και να πας σε κάποιο άλλο. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές, μία εξ'αυτών είναι το Be Quiet Straight Power 11 850W Full Modular 80 Plus Platinum στα 160€ ή το Corsair RM850x στα 141€.

8. Ψύξη Επεξεργαστή

Κατ'εμέ αν δε σε νοιάζει η οθόνη και τα rgb, υπάρχουν πολύ καλύτερες ψύκτρες και σε καλύτερες τιμές.

Μία πάρα πολύ καλή λύση και καλή τιμή είναι η Arctic Liquid Freezer IΙ, είτε 420 είτε 360 ανάλογα το κουτί. Βγαίνει και έκδοση με rgb αλλά χωρίς οθόνη, Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB στα 118€, σε σχέση με το non-rgb μοντέλο που έρχεται στα 93€.

Αυτά στα γρήγορα. Όλες οι τιμές είναι από skroutz σε ετοιμοπαράδοτα κομμάτια. Ελπίζω να μην έκανα κανένα λάθος, αλλά αν δει κάποιος κάτι ας μου πει να το διορθώσω. Κατ'εμέ μην ακυρώσεις την παραγγελία, απλά δες μήπως μπορέσεις να αλλάξεις τα κομμάτια.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εμένα παρακάλεσε τον να σου γυρίσει τα χρήματα ή αλλιώς κάνε φασαρία. 

Γενικά είσαι 1,500 πάνω από ότι θα έπρεπε να είσαι με σύστημα με παρόμοια χαρακτηριστικά. 

Έφτιαξα ένα σχεδόν ίδιο με το δικό σου με AMD (ίσως μισό επίπεδο κάτω) στα 1,250 με κάρτα καλύτερης της δική σου (τουλάχιστον από benchmarks). Επίσης ένα από τα γνωστά μαγαζιά (όχι αλυσσίδες) είχε την ίδα κάρτα στα 719. 

Γενικά από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις ρε φίλε. 

Επεξ/σία από insomniac01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dpolal είπε

Ειλικρινά απορώ με αυτά που γράφετε μερικοί που υποτίθεται ότι ξέρετε και κάτι παραπάνω.
Το πράμα είναι πολύ απλό και το εξής ένα:

Πήγε ο ts και παράγγειλε pc λέγωντας ότι διαθέτει 3.500 ευρώ και το κατάστημα του έστησε ένα ακριβώς με αυτό το ποσό.

Τί κάθεστε και σκίζετε τώρα τα ρούχα σας ότι το κουτί είναι ακριβό, η gpu είναι ακριβή και δε ξέρω γω τί άλλο τώρα από τη στιγμή που μας έδειξε και τα parts που είναι αγορασμένα από skroutzοκαταστήματα.

Του έβαλε όλα τα "fancy εμφανισιακα" κομμάτια με πιθανό δόλο ή παίζει να μην γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο πωλητής/ιδιοκτήτης, να μην είναι ενημερωμένος κατάλληλα αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας καθώς αυτός έχει κατάστημα όχι εμείς, για να του φανεί εντυπωσιακό του πελάτη όπως κορόιδευαν αντίστοιχα και πιο μεγάλα ή επώνυμα καταστήματα αρχές της δεκαετίας του 2000 με τα τότε gaming prebuilts στον κόσμο που δε γνώριζε. ( Εκτός και το ζήτησε όπως ζητάμε από το σουπερμάρκετ να μας βάλουν ένα κιλό φέτα ). Άραγε ενημέρωσε ΠΡΙΝ τον αγοραστή του για το ΤΙ ακριβώς αγοράζει με 3.5 χιλιάρικα; Ο αγοραστής συμφώνησε ξερά λες και αγοράζει κάτι τις ταξεος των 20-30€ και μετά ήρθε να γράψει τι ακριβώς εδώ μέσα; Αν έγινε αυτό τότε χαζομαρα πλήρως και τρελή αφέλεια του TS και καλά έκανε και τον βρήκε θύμα έπειτα το όποιο κατάστημα. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Από εμένα παρακάλεσε τον να σου γυρίσει τα χρήματα ή αλλιώς κάνε φασαρία. 

Γενικά είσαι 1,500 πάνω από ότι θα έπρεπε να είσαι με σύστημα με παρόμοια χαρακτηριστικά. 

Έφτιαξα ένα σχεδόν ίδιο με το δικό σου με AMD (ίσως μισό επίπεδο κάτω) στα 1,250 με κάρτα καλύτερης της δική σου (τουλάχιστον από benchmarks). Επίσης ένα από τα γνωστά μαγαζιά (όχι αλυσσίδες) είχε την ίδα κάρτα στα 719. 

Γενικά από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις ρε φίλε. 

Μηπως πρεπει και να τον δειρει? Ποιος φταιει στην ολη υποθεση και τα αστα τα υπολοιπα , γιατι εγω βλεπω οτι ο φιλος εχει 100% φταιξιμο

Οπως ειπαν και καποια παιδια πιο πανω και γω ζητω αυτη την φορα απο καποιον moderator να κλειδωθει το θεμα  λογω ασκοπης συζητησης που δεν προκειται να οδηγησει πουθενα  ετσι οπως εχουν δρομολγοηθει ολα

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 2
Δημοσ.

Αναφέρεται αρχικά ότι έγινε μια "συζήτηση". Τι ειπώθηκε; Έγινε ενημέρωση; Δόθηκαν κατάλληλες πληροφορίες για το τι αγοράζει ο TS; 

Ή ο TS τρολλαρει αβερτα ( τρολοθεμα της Παρασκευής ) ή έκανε μέγιστη πατάτα και το σκέφτηκε κατόπιν εορτής ή ήταν μεθυσμένος (και όχι νταής) την ημέρα της παραγγελίας

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Μηπως πρεπει και να τον δειρει? Ποιος φταιει στην ολη υποθεση και τα αστα τα υπολοιπα , γιατι εγω βλεπω οτι ο φιλος εχει 100% φταιξιμο

Οπως ειπαν και καποια παιδια πιο πανω και γω ζητω αυτη την φορα απο καποιον moderator να κλειδωθει το θεμα  λογω ασκοπης συζητησης που δεν προκειται να οδηγησει πουθενα  ετσι οπως εχουν δρομολγοηθει ολα

Ρε δε διαφωνώ. Τι λες. Προφανώς ο ίδιος φταίει. Απλά είναι κρίμα να χάσει τα λεφτά του και αν μπορεί να το διορθώσει να το διορθώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ρε δε διαφωνώ. Τι λες. Προφανώς ο ίδιος φταίει. Απλά είναι κρίμα να χάσει τα λεφτά του και αν μπορεί να το διορθώσει να το διορθώσει. 

Τα εχει χασει φιλε ηδη τα λεφτα του , αν ειναι και γνωστος του και δεν πηρε και αποδειξη θα τα χασει ολα , μη τον βαζετε ιδεες , να βγει ο ιδιος και να τα πει λεπτομερως οχι βγηκε και αν σας φαινεται ακριβο , ακριβο ειναι ουτως η αλλως , το θεμα ειναι τι συνεννοηθηκε ο ιδιος με τον συγκεκριμενο ανθρωπο που θα το εστηνε .......δεν μας τα λεει απο την αρχη καλα ο φιλος.

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα τον έγδαρε , αλλα το νοημα είναι οτι όταν θέλουμε κάτι , οτιδήποτε , και έχουμε ένα ταβάνι πχ 3.500 , δεν μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και λέμε "θέλω υπολογιστή με 3.500" .... Λέμε τι χρειαζόμαστε και παίρνουμε προσφορά.... Στο τέλος η καλύτερη προσφορά κερδίζει...

Είναι σαν να του είπες "πάρε 3.500 και φτιάξε μου έναν (οποιοδήποτε) υπολογιστή"  .. λογικό ειναι να το εκμεταλλευτεί ο άλλος 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sstratos είπε

Σίγουρα τον έγδαρε , αλλα το νοημα είναι οτι όταν θέλουμε κάτι , οτιδήποτε , και έχουμε ένα ταβάνι πχ 3.500 , δεν μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και λέμε "θέλω υπολογιστή με 3.500" .... Λέμε τι χρειαζόμαστε και παίρνουμε προσφορά.... Στο τέλος η καλύτερη προσφορά κερδίζει...

Είναι σαν να του είπες "πάρε 3.500 και φτιάξε μου έναν (οποιοδήποτε) υπολογιστή"  .. λογικό ειναι να το εκμεταλλευτεί ο άλλος 

Δεν είναι λογικό καθόλου. Μπαίνει και σου λέει ότι καλύτερο για games μέχρι 3500ε. Και τον βαράς σε κούτα ssd και μητρική και φτάνεις στην κάρτα και δε βγαίνουν τα κουκιά. Ε πούλα μελάνια και ποντίκια τι το θες το hw ; Μαγαζάκι της γειτονιάς είναι αδύνατο να είναι φθηνότερος του sjkrouz λόγω προμηθευτών , αλλά αυτος το ξεφτίλισε.

Επεξ/σία από johnpopexi
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, johnpopexi είπε

Δεν είναι λογικό καθόλου. Μπαίνει και σου λέει ότι καλύτερο για games μέχρι 3500ε. Και τον βαράς σε κούτα ssd και μητρική και φτάνεις στην κάρτα και δε βγαίνουν τα κουκιά. Ε πούλα μελάνια και ποντίκια τι το θες το hw ; Μαγαζάκι της γειτονιάς είναι αδύνατο να είναι φθηνότερος του sjkrouz λόγω προμηθευτών , αλλά αυτος το ξεφτίλισε.

Και αυτό ισχύει. Γενικά τον έγδαρε. Εν τω μεταξύ αυτό το Cougar τον 300 δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. Είναι τρέλα! 

Ρε φίλε, αν δεν τρολάρεις τι Cougar πήρες 300; Στα μισά θα ήσουν άρχοντας με CoolerMaster ή Corsair. Cougar μέχρι 65-70. Είναι σαν να πας να αγοράσεις Lada 40,000. Για ποιο λόγο; 

Βέβαια τώρα τι γίνεται είναι το θέμα. Πραγματικά στεναχωριέμαι. 

Ακόμα και στην κάρτα αυτή που πήρες είναι σχεδόν εφάμιλλη με μια 6600 xt (σε 1080p 60FPS Ultra) που παίρνει boost από το AMD CPU: 

https://technical.city/en/video/GeForce-RTX-3060-Ti-vs-Radeon-RX-6600-XT

Αλλά σε παρακαλώ TS ενημέρωσε μας πως έγινε η συναλλαγή. Μπήκες μέσα και είπε θέλω ένα μηχάνημα 3500 να παίζει Games; 

Βέβαια το ότι αναφέρεις κάτι Dota κλπ μάλλον τρολολολοθεμα ειναι Παρασκευής. 

Οπότε ναχαμε ένα λέγαμε 

Δημοσ.

Υπάρχει τελικά χρήμα στο ελλαντα, μάλλον αδουλευτο. 3500 στα σκουπίδια, πρέπει να έχει από πίσω 100χ το λιγότερο 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...