Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ICE-T είπε

συμφωνίες δεν σπάνε εφωσον έδωσες λεφτά που σημαίνει συμφωνησες καλώς η κακώς δίκιο θα έχει να μην σου δώσει πίσω τα λεφτά πάρα μόνο τον υπολογιστή που συμφωνήθηκε.

Αν δεν έκοψε απόδειξη; Να του κοστολογήσει ένα προς ένα τα υλικά και να βγάλει το κόστος. Ορισμένα μεγάλα καταστήματα δεν χρεώνουν για να στήσουν PC, αλλά ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος παίρνει ένα 60άρι.

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα μισά λεφτά υπάρχουν prebuilds με 3060 ti ...
οκ με πιο φθηνά τα άλλα parts αλλά επαρκέστατα για να τρέξουν 3060 ti.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αν δεν έκοψε απόδειξη; Να του κοστολογήσει ένα προς ένα τα υλικά και να βγάλει το κόστος. Ορισμένα μεγάλα καταστήματα δεν χρεώνουν για να στήσουν PC, αλλά ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος παίρνει ένα 60άρι.

άλλο κατάστημα κεντρικό και άλλο τοπικό κατάστημα(150 μαζί με windows ταρίφα)ο φίλος παραμύθι πουλάει δεν υπάρχει επαγγελματίας να διαλέξει αυτό το Tower μουφα ειδικά σε αυτή την τιμή αν τσεκαρεις θα καταλάβεις,έχω δεί ασυναρτητα build αλλά τέτοιο δεν έχω ξαναδεί ποτέ 😂

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ICE-T είπε

(150 μαζί με windows ταρίφα)

Ε, ναι, αυτό που το πάω. Τα Windows των 150ε είναι πιο ποιοτικά από των 1,5ε!

12 λεπτά πριν, ICE-T είπε

δεν υπάρχει επαγγελματίας να διαλέξει αυτό το Tower μουφα ειδικά σε αυτή την τιμή αν τσεκαρεις θα καταλάβεις

Με μια γρήγορη ματιά, αυτό μου φαίνεται ίσο, ίσως και καλύτερο (από άποψη χώρου).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ICE-T είπε

Με τόσα λεφτά σου έδινα το δικό μου που είναι 2 σκάλες καλύτερο σε όλα τα part's μαζί με εγγυήσεις 😂

εγω θα αγοραζα ενα αυτοκινητο και οταν θα πηγαινα να το παρω στη θεση του συνοδηγου θα υπηρχε και ενας πυργος κομπλε και με εγγυηση

2 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Προκαταβολή τα μισά+ ποτέ δεν έδωσα ούτε όταν σήκωνα οικοδομή , και αυτοκίνητα αγοράζω μόνο ετοιμοπαράδοτα,ποτέ μπροστά λεφτά !!!

Κάνε υπαναχώρηση αγοράς

Μη λες τετοια πραγματα , αυτος που το στηνει μπορει να ειναι μπετατζης στο επαγγελμα

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Αν δεν εκοψε αποδειξη μπορει να πει οτι δεν πηρε και λεφτα Τερη , αμα του την σπασει ο φιλος , ο αλλος την δουλεια του κανει δεν φταιει σε τιποτα , αλλος ειναι ο φταιχτης οπως ειπε και ο Ice-T πρωτα πηγε εχωσε και μετα ηρθε να μας ρωτησει

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τι 60 ευρώ, είστε σοβαροί;

1. Η γνώση για την επιλογή των parts.

2. Η διαδικασία της παραγγελίας / παραλαβής.

3. Το στήσιμο του μηχανήματος.

4. Εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων και ρυθμίσεις αυτών,

Όλα αυτά μόνο 60 ευρώ;

Πρόσφατα έφτιαξα  μηχάνημα για φίλο με 5800x και 3060 από το μηδέν. Έφαγα ώρες να του εξηγώ γιατί αυτό και όχι το άλλο, θέλω αυτό, θέλω εκείνο κλπ. Φυσικά δεν πήρα ούτε ευρώ, μάλιστα ο ίδιος ήθελε πιεστικά να μου δώσει τουλάχιστον 70, τα οποία αρνήθηκα ευγενικά.

Όμως οι ώρες που έχασα ήταν τόσες πολλές, που είπα μέσα μου ότι δεν θα το ξανακάνω.

Σε κανονικές συνθήκες (αν ήταν η εργασία μου) θα ζητούσα 200 ευρώ, άκου 60. Με 60 μόνο συναρμολόγηση, φερ' τα μόνος σου να τα βιδώσω, ούτε βοήθεια ούτε εγκατάσταση λειτουργικού ούτε τίποτα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Φυσικά δεν πήρα ούτε ευρώ,

Υπάρχει κάποιος λόγος που έγινε αυτό; Αναιρέσατε τα προηγούμενα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπάρχει κάποιος λόγος που έγινε αυτό; Αναιρέσατε τα προηγούμενα.

Μα το είπα σαφώς, είναι φίλος και δεν είναι η δουλειά μου τα pc. Στο νήμα συζητάμε για αμοιβή επαγγελματία.

Διάβασε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα.

Δημοσ.

Κάκιστες επιλογές. Ακριβά χωρίς λόγω κομμάτια που δεν δικαιολογούν την τιμή τους ή την χρησιμότητα τους τα περισσότερα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ δεν εγκρίνω τις επιλογές που έχουν γίνει... κουτί/RAM/PSU δεν μου αρέσουν, και δεν καταλαβαίνω ούτε λίγο γιατί να βάλεις καρα υπερτιμημένη GPU 1000 euro αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

Όσο αφορά τη σύγκριση με τις τιμές του skroutz θεωρώ ότι μπορεί να μην είναι δίκαιη. Καταρχάς γιατί υπάρχουν προβλήματα με το skroutz.

Spoiler

Εγώ κυνηγάω τις φτηνές τιμές του skroutz και τις προσφορές από Ελλάδα και εξωτερικό, έκανα μήνες για να στήσω ένα itx ώστε να τα βρω όλα φτηνά. Αυτό μου κόστισε 2 αμφισβητήσεις συναλλαγής στην τράπεζα που περίμενα μέρες να πάρω τα χρήματα μου πίσω όπως και πολλά άκυρα που έφαγα αφού περίμενα 2-3 βδομάδες.

Προϊόντα που τα έβρισκα πολύ πιο φτηνά σε κάποια μαγαζιά του skroutz με αγορά από καλάθι skroutz και αποστολές που πρόκειται να καθυστερήσουν στη δική μου περίπτωση είχαν πάνω από 50% ακύρωση.

Και γιατί το τι χρεώνει κάποιος εξαρτάται από το τι εταιρεία έχει, θα έχεις προσέξει ότι για να σου βγάλουν μία άδεια υπάρχουν μηχανικοί που ζητάνε 800 ευρώ και άλλοι που ζητάνε 3500 ευρώ, η ίδια άδεια είναι η αξιοπιστία τους αλλάζει.

Spoiler

Αν είναι κάποιος νεαρός που επισκευάζει υπολογιστές τότε ναι σε τρώει. Εκεί όμως προκύπτει η απορία γιατί δεν τα παραγγείλες μόνος σου online από ένα μαγαζί να στα συναρμολογήσουν και τέλος. Αν κάτι δεν δουλέυει σωστά μετά από 10 email στο κατάστημα (ή 10 τηλέφωνα στο νεαρό) και 1-2 μήνες θα έχει λυθεί.

Αν όμως είναι η νο1 καταξιωμένη επιχείρηση στον τόπο σου για μηχανογράφηση με τέρμα αξιοπιστία, διευκολύνσεις και είναι άνθρωποι που ότι χρειάζεστε τους παίρνετε τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή στο κινητό τότε είναι λογικό να ζητάνε παραπάνω. Αυτοί δεν σου πουλάνε μόνο το hardware αλλά και την εγγύση ότι είναι υπεύθυνοι για τα πάντα και το ότι θα είναι πάντα δίπλα σου άμεσα ότι και αν χρειαστείς. Αυτό για μία επιχείρηση που βγάζει λεφτά είναι δεκάδες φορές πιο σημαντικό από το αν θα είναι Asus η μητρική και αν η τιμή είναι 20% πάνω από τα άμεσα διαθέσιμα του skroutz.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

Σαφώς υπερετιμημένο προϊόν , για να μην πω και υπεροκοστολογημένο . 

Αυτή την εποχή , προσέχετε πολύ , που δίνετε δουλειές , οι περισσότεροι προσπαθούν από μια δουλειά να βγάλουν όλο το μήνα και παραπάνω. Αν δεν μπορείτε μόνοι σας  βρέστε ένα φίλο , γνωστό , όλο και κάποιον θα βρείτε να σας συναρμολογήσει ένα μηχανάκι . Εντάξει , δεν έστησε και τους καινούργιους servers της Ms στα νέα hub που ετοιμάζει στα Σπάτα , ένα απλό μηχανάκι είναι . 

Η σύνθεση δεν υπακούει στον κανόνα VFM , που είναι ο χρυσός κανόνας στην πληροφορική , αν τον παραβείς είναι σαν να πηγαίνεις με ferrari στην λαϊκή, π.χ. τι την ήθελε την 3060 ? 

Θα συμφωνήσω ,κάκιστες επιλογές . Προσπάθησε να τους ρίξεις την τιμή , αν και είναι δύσκολο . 

Επίσης πρώτα ρωτάμε και μετά αποφασίζουμε ρε παιδιά . Κοιτάξτε πόσα μέλη του απάντησαν αμέσως.

Τέσπα , καλή τύχη για τη συνέχεια .....

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Την κάρτα γραφικών θα την χρησιμοποιήσεις σε βαριά προγράμματα ή μόνο για χαλαρό gaming; Αν είναι το δεύτερο, δεν αξίζει να δώσεις 1000 ευρώ για κάρτα των 400. Σαν λύση θα πρότεινα να περιμένεις να πέσουν οι τιμές, ή έστω να πάρεις την 3070/6700 xt. Για χαλαρό gaming, κάνει καλή δουλειά ο R7 5700G, αλλά χάνεις στον επεξεργαστή. Δεν υπάρχει κάποια τέλεια λύση την συγκεκριμένη περίοδο δυστυχώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειλικρινά απορώ με αυτά που γράφετε μερικοί που υποτίθεται ότι ξέρετε και κάτι παραπάνω.
Το πράμα είναι πολύ απλό και το εξής ένα:

Πήγε ο ts και παράγγειλε pc λέγωντας ότι διαθέτει 3.500 ευρώ και το κατάστημα του έστησε ένα ακριβώς με αυτό το ποσό.

Τί κάθεστε και σκίζετε τώρα τα ρούχα σας ότι το κουτί είναι ακριβό, η gpu είναι ακριβή και δε ξέρω γω τί άλλο τώρα από τη στιγμή που μας έδειξε και τα parts που είναι αγορασμένα από skroutzοκαταστήματα.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ε, ναι, αυτό που το πάω. Τα Windows των 150ε είναι πιο ποιοτικά από των 1,5ε!

Με μια γρήγορη ματιά, αυτό μου φαίνεται ίσο, ίσως και καλύτερο (από άποψη χώρου).

αφου όλοι ξέρουμε τα μαγαζιά τόσο χρεώνουν την εγκατάσταση λειτουργικού και ας αγοράζουν κλειδί με 10 ευρώ,

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ICE-T είπε

από το κουτί με χρέωση 250+ μάρκας 4 κατηγορίας δεν τον βλέπω για σοβαρό επαγγελματία πάντως

μην το λες αυτο...μιλαμε για επαγγελματικο κλεψιμο με συνεπεια😁

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...