Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα πρόσφατα ένα τοπογραφικο. Ήρθε ο τοπογράφος και έπαιρνε μετρήσεις ανά τακτά διαστήματα με ένα όργανο (ψηλό κοντάρι).

Μου είπε κάποιος ότι υπάρχουν τώρα και πιο εξελιγμένα όργανα.

Ισχύει αυτό ?

Δημοσ.

Με δέκτη GPS μετρουσε.

Η χρηση κάθε τοπογραφικού οργανου (total station, 3d, gps, drone etc) εξαρτάται από από πολλούς παραγοντες (ζητούμενη ακρίβεια μέτρησης, μορφολογία εδάφους, κτλ).

Ολα τα οργανα είναι εξελιγμένα πλέον. Δε υπάρχει δλδ οτι πχ το gps ειναι πιο εξελιγμένο από το total station. Αλλη χρηση η μια άλλη η άλλη. Πολλές φορές σε ενα τοπογραφικό χρησιμοποιείται και συνδυασμός οργάνων.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zaccki είπε

Με δέκτη GPS μετρουσε.

Η χρηση κάθε τοπογραφικού οργανου (total station, 3d, gps, drone etc) εξαρτάται από από πολλούς παραγοντες (ζητούμενη ακρίβεια μέτρησης, μορφολογία εδάφους, κτλ).

Ολα τα οργανα είναι εξελιγμένα πλέον. Δε υπάρχει δλδ οτι πχ το gps ειναι πιο εξελιγμένο από το total station. Αλλη χρηση η μια άλλη η άλλη. Πολλές φορές σε ενα τοπογραφικό χρησιμοποιείται και συνδυασμός οργάνων.

ΝΑΙ, με δέκτη GPS μετρούσε.

Λέω, μου είπαν ότι υπάρχουν πιο εξελιγμένα όργανα.

Ισχύει ?

Δημοσ.

Αυτο σου εξηγώ παραπάνω. Εκτός αν μετρουσε με κάποιο "αρχαιο" θεοδολιχο, όλα τα υπόλοιπα όργανα είναι εξελιγμενα.

Προφανως ενα νεοτερο μοντελο gps με ενα παλιοτερο θα είναι πιο εξελιγμενο, αυτό όμως δεν αλλάζει το αποτελεσμα (τοπογραφικο).

Ο προβληματισμός σου που ειναι?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zaccki είπε

Αυτο σου εξηγώ παραπάνω. Εκτός αν μετρουσε με κάποιο "αρχαιο" θεοδολιχο, όλα τα υπόλοιπα όργανα είναι εξελιγμενα.

Προφανως ενα νεοτερο μοντελο gps με ενα παλιοτερο θα είναι πιο εξελιγμενο, αυτό όμως δεν αλλάζει το αποτελεσμα (τοπογραφικο).

Ο προβληματισμός σου που ειναι?

Μετρουσε με ένα ψηλό κοντάρι.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι όσο πιο εξελιγμένο είναι το όργανο μέτρησης, τόσο καλύτερο.

Όχι, για τα 2-3 τετραγωνικά, όσο γίατι μπορεί αύριο μεθαύριο να πούνε: ξαναμετρηστε.

Όπως έγινε μετά το εσγα87.

Δημοσ.

Κάτσε, γιατί και εγώ όπως και οι υπόλοιποι νομίζω αρχικά καταλάβαμε ότι είχε δέκτη gps...

Το κοντάρι ήταν σκέτο κοντάρι με βαθμονόμηση/αριθμούς πάνω του  ή είχε κάτι στην κορυφή με μία ελαστική κεραία και κάτι λαμπάκια που αναβόσβηναν?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lousy Offcomer είπε

Κάτσε, γιατί και εγώ όπως και οι υπόλοιποι νομίζω αρχικά καταλάβαμε ότι είχε δέκτη gps...

Το κοντάρι ήταν σκέτο κοντάρι με βαθμονόμηση/αριθμούς πάνω του  ή είχε κάτι στην κορυφή με μία ελαστική κεραία και κάτι λαμπάκια που αναβόσβηναν?

Το δεύτερο.

Μόλις τώρα, nvel είπε

Μήπως το κοντάρι είχε στην άκρη και ένα δέκτη;

Ναι.

Δημοσ.

Ωραία, ήταν πομποδέκτης gps.

Εσένα ο προβληματισμός σου προέκυψε επειδή κάποιος σου είπε ότι υπάρχουν και πιο εξελιγμένα όργανα? ή μήπως εσύ νομίζεις ότι είναι μειωμένης ακρίβειας η μέτρηση με Gps?  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lousy Offcomer είπε

Ωραία, ήταν πομποδέκτης gps.

Εσένα ο προβληματισμός σου προέκυψε επειδή κάποιος σου είπε ότι υπάρχουν και πιο εξελιγμένα όργανα? ή μήπως εσύ νομίζεις ότι είναι μειωμένης ακρίβειας η μέτρηση με Gps?  

Και τα 2 !!!

Μήπως σε κάποια χρόνια, πούνε: ξαναμετρηστε !

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Λέω, μου είπαν ότι υπάρχουν πιο εξελιγμένα όργανα.

Κάθε μέρα βγαίνουν νέα πιο εξελιγμένα μηχανήματα… κάθε μέρα!!!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε μέρα να αλλάζουμε μηχάνημα ή τοπογραφικό…

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε

Κάθε μέρα βγαίνουν νέα πιο εξελιγμένα μηχανήματα… κάθε μέρα!!!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε μέρα να αλλάζουμε μηχάνημα ή τοπογραφικό…

Μς το εσγα87 έτσι δεν έγινε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έχεις μπερδεψει λίγο. Ο μηχανικός που σου εκανε το τοπογραφικό, εβαλε την υπογραφη του και το τοπογραφικό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του σκόπου για το οποίο έγινε. πχ. αλλο τοπογραφικό για να περιφράξεις μια ιδιοκτησία, αλλο το τοπογραφικό για να σηκώσεις πολυκατοικια κτλ.

Το ΕΓΣΑ είναι συστημα αναφορας που καμια σχεση δεν εχει με το οργανό που έγινε η μετρηση.

Κοινώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου (εξελιγμενο οργανο-->πιο συγχρονη μετρηση) δεν υφισταται.

Επεξ/σία από zaccki
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zaccki είπε

Τα έχεις μπερδεψει λίγο. Ο μηχανικός που σου εκανε το τοπογραφικό, εβαλε την υπογραφη του και το τοπογραφικό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του σκόπου για το οποίο έγινε. πχ. αλλο τοπογραφικό για να περιφράξεις μια ιδιοκτησία, αλλο το τοπογραφικό για να σηκώσεις πολυκατοικια κτλ.

Το ΕΓΣΑ είναι συστημα αναφορας που καμια σχεση δεν εχει με το οργανό που έγινε η μετρηση

Γιατι λες άλλο για περίφραξη και άλλο για πολυκατοικία !!!!

ΥΓ. Σαν το ΠΕΑ πάει και αυτό !!

1 λεπτό πριν, zaccki είπε

Το ΕΓΣΑ είναι συστημα αναφορας που καμια σχεση δεν εχει με το οργανό που έγινε η μετρηση

Για σήμερα, ΝΑΙ.

Εγώ λέω για το μέλλον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Και τα 2 !!!

Μήπως σε κάποια χρόνια, πούνε: ξαναμετρηστε !

Ηρέμησε, εάν συνέταξε το τοπογραφικό βάσει των προδιαγραφών δεν πρόκειται κανένας να σου ζητήσει τίποτα.

Τώρα, αν σε 20 ξέρω γω χρόνια αλλαχθεί το εγσα'87 και ιδρυθεί κάποιο άλλο Σ.Α τότε θα γίνει μετατροπή συντεταγμένων με έναν μετασχηματισμό που κάνουμε και τώρα όταν χρειάζεται από παλιά προβολικά συστήματα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...