Προς το περιεχόμενο

Samsung SSD 860 PRO 512GB - Amazon.FR - 109€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω είναι καλή προσφορά:

Samsung SSD Interne 860 PRO (512 Go) - MZ-76P512B/EU : Amazon.fr: Informatique

99,90€ λέει αλλά αφού προστεθεί στο καλάθι πάει στα 103€ + μεταφορικά.

Σε κάθε περίπτωση φθηνότερος και πιο γρήγορα διαθέσιμος από skroutz:

Samsung 860 Pro SSD 512GB 2.5'' MZ-76P512B/EU - Skroutz.gr

Επεξ/σία από matrixxx
αφαιρεση affiliate -"βρωμικου" συνδεσμου
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτος ειναι αρχαιος αν δεν κανω λαθος, επισης πριν ενα χρονο ειχε επι μηνες 93 ευρω Ελλαδα που και παλι πολλα ειναι για την εποχη. Τωρα ανεβηκε επειδη ειναι μουσειακο κομματι;;;

• Like 4
Δημοσ.

Θα μου επιτρέψετε μερικές διευκρινίσεις:

- Στο φορμά του είναι ο νεότερος PRO που κυκλοφορεί. Δεν υπάρχει π.χ. 870 PRO και τα νεότερα forma (NVMe κλπ) δεν κάνουν για όλους.

- Αρχαίος και μουσειακός ο δίσκος επειδή είναι 2 ετών; 

- Ξαναγράφω είναι ο PRO. Όποιος ξέρει, ξέρει. Α και εγγύηση 5 years or 600 TB TBW

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tasanton είπε

- Στο φορμά του είναι ο νεότερος PRO που κυκλοφορεί. Δεν υπάρχει π.χ. 870 PRO και τα νεότερα forma (NVMe κλπ) δεν κάνουν για όλους.

- Ξαναγράφω είναι ο PRO. Όποιος ξέρει, ξέρει. Α και εγγύηση 5 years or 600 TB TBW

Όντως είναι ο τελευταίος SSD της Samsung με 2 bit nand όμως αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.

Ο λόγος που τους αγοράζαμε για τη δουλειά ήταν το γρήγορο 4K random read/write σε συνδυασμό με την extra αντοχή τους.

Όταν όμως σήμερα οι περισσότεροι NVME έχουν πολύ παραπάνω 4Κ και ήδη η αντοχή είναι σε τόσο καλά επίπεδα δεν πιστεύω ότι έχει νόημα η αγορά του και μάλλον και η Samsung πιστεύει το ίδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Για όποιον θέλει SSD σκυλί μαύρο που δε θα χαλάσει (λόγω εγγραφών) ποτέ τότε αυτός είναι. Ο τελευταίος MLC που βγήκε.

Ενδεικτικά έχω 3 SSD στο μηχάνημα. Ο πιο παλιός είναι ο Sandisk Extreme Pro 480GB (το αντίπαλο δέος του 850 PRO) και έχει 50TB εγγραφές με 98% health. Οι άλλοι δύο είναι 3D TLC του 1ΤΒ και με το 1/5 των εγγραφών έχουν ήδη πέσει στο 97 και 98%. Ένας ADATA 8200 Pro και ένας 860 EVO.

Φαντάζομαι το ίδιο τρελό endurance θα έχει και αυτός του θέματος...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, giorginho είπε

Να κανω κι εγω μια διευκρινιση (αν και περιμενα το εμπειρο ματι του ματριξ να την ειχε ηδη πιασει):

Τιμη τιτλου = τελική τιμη με μεταφορικα... (#2)

Γιατι να πατησω το λινκ δηλαδη; 😄

Ο τς φαινοταν να λεει οτι εχει εκπτωση και απο 99 αρχικη παει 103 τελικη με μεταφορικα. 

1 ώρα πριν, tasanton είπε

Toν ξερουμε τον SSD (δεν ειναι δισκος, ειναι solid state drive) απο τοτε που βγηκε οπως και το οτι ηταν MLC , δεν θα τον μαθουμε τωρα που εχει ξεπεραστει.

Επισης δεν ειναι 2 ετων που λες, ειναι 4 ετων! Το "μουσειακος" με ερωτηση οπως το εθεσα, ειναι μια πιθανη εξηγηση για το οτι οσο παλιωνει τοσο ακριβαινει, δεν τον χαρακτηρισα εγω μουσειακο. Τον θεωρουν και γι αυτο ανεβαζει τιμη; Αυτο ειπα.

https://www.anandtech.com/show/12348/the-samsung-860-pro-512gb-and-4tb-ssd-review 4 χρονια πριν βγηκε στην αγορα.

24 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Για όποιον θέλει SSD σκυλί μαύρο που δε θα χαλάσει (λόγω εγγραφών) ποτέ τότε αυτός είναι. Ο τελευταίος MLC που βγήκε.

Ενδεικτικά έχω 3 SSD στο μηχάνημα. Ο πιο παλιός είναι ο Sandisk Extreme Pro 480GB (το αντίπαλο δέος του 850 PRO) και έχει 50TB εγγραφές με 98% health. Οι άλλοι δύο είναι 3D TLC του 1ΤΒ και με το 1/5 των εγγραφών έχουν ήδη πέσει στο 97 και 98%. Ένας ADATA 8200 Pro και ένας 860 EVO.

Φαντάζομαι το ίδιο τρελό endurance θα έχει και αυτός του θέματος...

Εχω τον hypex savage 240αρη (MLC ειναι) απο το 2016 και εχω 43ΤΒ lifetime writes απο τα 306ΤΒW που δινει κατασκευαστης, με power on time 1650 days! 4.5 χρονια on, στα 6 που τον εχω. Και ειναι ακομα στο 93% που σημαινει οτι αν τον αφησω πολλα πολλα χρονια ακομα πανω και δεν παρει την θεση του ενας nvme, θα αντεχει.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ SSD από το 2009 (σημαντική η διόρθωση ότι "δεν ειναι δισκος, ειναι solid state drive", σε ευχαριστώ πραγματικά), πολλές μάρκες και μοντέλα. Εδώ και 6 χρόνια έχω ένα MLC 850 PRO (τότε έδιναν 10 χρόνια εγγύηση) και δεν έχει καταλάβει τίποτα με καθημερινή χρήση για δουλειά ως κύριος δίσκος (28GB writes, 100%).

Δίκιο έχετε, κοιτάξτε καλύτερα προσφορές για καφέ + σάντουιτς δώρο.

• Moderators
Δημοσ.

Το αν ο κοσμος θελει καφεδες, δεν το οριζω εγω, ουτε με ενδιαφερουν οι προσφορες σε καφεδες προσωπικα. Δεν ειναι δικο μου προβλημα.

Μην πετας την μπαλα στην εξεδρα εκτος αν σημαδευεις κανεναν καφε. 😛  

Πιστευεις μιας και το αναλυετε μερικοι και καλα κανετε, το εκανα και εγω παλιοτερα, οτι αν δεν εχω nvme και δωσω σημερα 85€ και παρω εναν sata  1TB με 360ΤΒW δεν πραττω καλυτερα απο το να δωσω 109 για αυτον με μονο 0.5TB και απλα 700TBW; Δεν θα ειναι αρκετα τα 360TBW; Εγω λοιπον προσωπικα (για να πω με αλλα λογια αυτο της μιας γραμμης που ειπα αρχικα και δεν νομιζω οτι χρειαζοταν τοση αναλυση) πιστευω οτι η τιμη στα 130ευρω ή 155 που βλεπω  για το προιον του τιτλου σημερα ειναι εξωπραγματικη και αστεια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

1 ώρα πριν, tasanton είπε

Εδώ και 6 χρόνια έχω ένα MLC 850 PRO (τότε έδιναν 10 χρόνια εγγύηση) και δεν έχει καταλάβει τίποτα με καθημερινή χρήση για δουλειά ως κύριος δίσκος (28GB writes, 100%).

Ο 970 (απλός όχι evo) που έχω με 30+TB writes έχει 97% health, ο 980 pro με 15ΤΒ είναι στο 99%. Στη δουλειά όλους τους MLC τους αντικαταστήσαμε πέρσι με 2tb nvme γιατί μαζί με τα χρόνια αυξάνονται οι απαιτήσεις για χωρητικότητα.

Με βάση τα παραπάνω για εμένα η extra αντοχή των MLC είναι άχρηστη, φυσικά για άλλους δεν θα είναι όμως πιστεύω ότι αυτοί είναι πολλοί λίγοι.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, matrixxx είπε

Γιατι να πατησω το λινκ δηλαδη; 😄

Ο τς φαινοταν να λεει οτι εχει εκπτωση και απο 99 αρχικη παει 103 τελικη με μεταφορικα. 

Προφανως η παρατηρηση δεν πηγαινε σε εσενα (απλως περιμενα οτι θα ειχες κανει την ιδια παρατηρηση με εμενα πριν απο εμενα). ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...