james01gr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Ενδιαφέρον. Και ο λόγος; σε αρκετές περιπτώσεις ήταν του στυλ, βάλε τον μεγαλύτερο, είναι μικρή η διαφορά, μπορεί να χτίσεις κανένα δώμα πάνω κτλ κτλ
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, james01gr είπε σε αρκετές περιπτώσεις ήταν του στυλ, βάλε τον μεγαλύτερο, είναι μικρή η διαφορά, μπορεί να χτίσεις κανένα δώμα πάνω κτλ κτλ Καλά, αυτό ισχύει παντού μέχρι και σήμερα από κάποιον που δεν κατέχει. 20 ώρες πριν, nvel είπε τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από το πασοκ, όταν το κτήριο τα μελετούσε ένας μόνο μηχανικός. Δεν ζούσα τότε συνάδελφε, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Οριακά πρόλαβα τις πρώτες εκλογές του ΠΑΣΟΚ (1977).
AristidisZ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Τώρα μην ανοίγουμε κουβέντα, λες και υπάρχει πολυκατοικία δεκαετίας και πίσω που έχει εφαρμοσθεί κατά γράμμα η μελέτη θερμομόνωσης και η μελέτη θέρμανσης,,,
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο. Οι παλιοί καυστήρες 20-30 ετών, όχι μόνο έκαιγαν πολύ πράγμα και δεν είχαν σοβαρή απόδοση, αλλά ήταν ΣΥΝΗΘΗΣ πρακτική οι μηχανικοί της εποχής, να τους υπερδιαστασιολογούν μέχρι και 100% από τις πραγματικές ανάγκες! Με πραγματικά δεδομένα, ΝΑΙ, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξοικονόμησης ενός καινούριου συμπύκνωσης και 50% σε σχέση με ένα παλιό υπερδιαστασιολογημένο! Αυτό έχει να κάνει με το πόση ήταν η υπερδιαστασιολόγηση, πέραν της σύγκρισης των μηχανημάτων διαφορετικής εποχής/τεχνολογίας, όσον αφορά την απόδοση. Άρα, ΝΑΙ, μπορεί να φτάσει κι έχω δει ανθρώπους να φτάνει 50% η εξοικονόμηση, αν και η πιο συχνή εμφάνιση ποσοστού εξοικονόμησης είναι 30-40%. Το κύριο ερώτημα που θα είχα στην παρούσα φάση, είναι ότι βάσει του κλιματικού νόμου, υποτίθεται ότι το 2030 θα χαιρετήσει το πετρέλαιο ως χρήση και στη θέρμανση. Άρα αρχίζουν μπαίνουν ερωτήματα απόσβεσης κλπ, και αν κανείς πρέπει από τώρα να οδηγηθεί σε αντλία θερμότητας και να την βρει μπροστά του. Δεν παίζει σε 8 χρόνια να έχουν σταματήσει οι καυστήρες πετρελαίου, θα πάρει παράταση 5-10 έτη σίγουρα. Φυσικό αέριο και Α/Θ θα είναι οι επόμενες λύσεις, για μένα καλύτερα Α/Θ. Όσο για τους λέβητες και την υπερδιαστασιολογηση. Βασικό κριτήριο για να καταλάβει κάποιος αν έχει λέβητα παραπάνω kW, είναι αν ανάβουν θέρμανση και σκάνε από την ζεστη. 22 ώρες πριν, nvel είπε για λέβητα πετρελαίου είναι η συζήτηση. Η υπερδιαστασιολόγιση υπήρχε γιατί κάποιοι μηχανικοί δεν μπορούσαν να υπολογίσουν τις απώλειες των κτηρίων και χρησιμοποιούσαν συντελεστή ασφαλείας ανελκυστήρων για να είναι σίγουροι. Αυτό που γινόταν ήταν η εφαρμογή κάποιων εμπειρικων τυπων που τους μάθαιναν οι μηχανικοί από τους υδραυλικούς. Ουσιαστικά ήταν το γινόμενο του όγκου του κάθε χώρου με έναν συντελεστή με μονάδα τα kW ανά κυβικά μέτρα σε σχέση με τον προσανατολισμό. Επίσης παλιά έχω δει μελέτες κεντρικής θέρμανσης να έχουν υπογραφή πολιτικού μηχανικού. Ο ΠΘ μπορεί να έχει μάθει την μεθοδολογία υπολογισμού των θερμικών φορτίων αλλά όπως και να χει δεν είναι ο πλέον αρμόδιος. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
nvel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν παίζει σε 8 χρόνια να έχουν σταματήσει οι καυστήρες πετρελαίου, θα πάρει παράταση 5-10 έτη σίγουρα. Φυσικό αέριο και Α/Θ θα είναι οι επόμενες λύσεις, για μένα καλύτερα Α/Θ. ήδη σε νέα κτήρια με λέβητα είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις την κατηγορία Α, προσωπικά λέβητα σε νέα μελέτη έχω να δω καιρό
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, nvel είπε ήδη σε νέα κτήρια με λέβητα είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις την κατηγορία Α, προσωπικά λέβητα σε νέα μελέτη έχω να δω καιρό Προφανώς, εγώ λέω για τα παλιά κτήρια. Θα πάρει παράταση γιατί δεν νομίζω να υπάρξει παντού σύνδεση με αέριο όσο μάλλον εγκατάσταση ΑΘ σε τοσο λίγα χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα