fragma Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εφερα εναν καυστηρατζή για συντήρηση, και μου είπε οτι θα είχα μεγάλη οικονομία, μεχρι και 50%, αν άλλαζα εναν Ferroli λεβητα πετρελαίου 20ετίας που έχω με εναν καινούργιο turbo με συμπύκνωση καυσαερίων. Μου πρότεινε εναν Kiturami που κοστίζει 2.500 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση και μου είπε οτι θα αποσβέσω πολύ γρήγορα το κόστος με την κατανάλωση που κάνω. Ισχύει το 50% οικονομία που είπε; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από fragma
Dantε Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Ουτε καν.Μη σχολιασω και τα 2,5 χιλιαρικα που ζητησε. 1
Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για κλασικά σώματα μιλάμε; Αν ναι, άντε να δεις 15-20%. Αν έχεις ενδοδαπέδια, συζητιέται. Πάντως ψέμματα δεν είπε, αφού σου είπε ΜΕΧΡΙ 50%. Και το 1% είναι ΜΕΧΡΙ 50%. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Haldol 1
fragma Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Haldol είπε Για κλασικά σώματα μιλάμε; Αν ναι, άντε να δεις 15-20 %. Αν έχεις ενδοδαπέδια, συζητιέται. Κλασσικά σώματα έχω. Κατάλαβα... και εμένα μου φάνηκε οτι εψαχνε για δουλίτσα ο τύπος. Και 20% δεν το λές λιγο βεβαια, αλλά τα δυόμισι χιλιάρικα και για μια μάρκα που δεν εχω ξανακούσει μου φάνηκαν καπως πολλά
Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, fragma είπε Κλασσικά σώματα έχω. Κατάλαβα... και εμένα μου φάνηκε οτι εψαχνε για δουλίτσα ο τύπος. Και 20% δεν το λές λιγο βεβαια, αλλά τα δυόμισι χιλιάρικα και για μια μάρκα που δεν εχω ξανακούσει μου φάνηκαν καπως πολλά Βασικά, οι Kiturami είναι πολύ καλή μάρκα (αλλά λόγω κορεάτικης προέλευσης, άγνωστοι στην Ελλάδα), αλλά μπελάς στην εγκατάσταση και λειτουργία. Θέλουν ειδικές συνθήκες, ειδικά φίλτρα, ειδικά όλα. Δε θα 'μπαινα σ' αυτή τη διαδικασία. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό που σου είπε ο άνθρωπος είναι πιθανότατα λάθος, και μάλλον επεδίωκε αν συμφωνήσεις να αγοράσεις από κάποιον δικό του για να πάρει και ποσοστό. Ο λέβητας αεριας συμπύκνωσης λόγω του τρόπου λειτουργίας του είναι ο μόνος που μπορεί να φτάσει λιγο πάνω από 100% απόδοση. Για να ισχύει το αύξηση κατά 50% στην απόδοση θα έπρεπε ο κανονικός λέβητας υγραερίου να είχε απόδοση πολυ πιο κάτω του 80-90% πραγμα που δεν ισχύει σε καμία περιπτωση, εκτός αν έχετε λέβητα με τεχνικο πρόβλημα που λόγω αυτού σου βγάζει απόδοση εξαιρετικά χαμηλή (δες το φύλλο ελέγχου λέβητα τι απόδοση γράφει ο τυπάς να γελάσουμε, ένα 85-95% θα λέει). Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
fragma Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αυτό που σου είπε ο άνθρωπος είναι πιθανότατα λάθος, και μάλλον επεδίωκε αν συμφωνήσεις να αγοράσεις από κάποιον δικό του για να πάρει και ποσοστό. Ο λέβητας αεριας συμπύκνωσης λόγω του τρόπου λειτουργίας του είναι ο μόνος που μπορεί να φτάσει λιγο πάνω από 100% απόδοση. Για να ισχύει το αύξηση κατά 50% στην απόδοση θα έπρεπε ο κανονικός λέβητας υγραερίου να είχε απόδοση πολυ πιο κάτω του 80-90% πραγμα που δεν ισχύει σε καμία περιπτωση, εκτός αν έχετε λέβητα με τεχνικο πρόβλημα που λόγω αυτού σου βγάζει απόδοση εξαιρετικά χαμηλή (δες το φύλλο ελέγχου λέβητα τι απόδοση γράφει ο τυπάς να γελάσουμε, ένα 85-95% θα λέει). Δεν μου έδωσε κανένα φύλλο ελέγχου. Μου είπε οτι έκανε κάτι ρυθμίσεις, αλλάξε κάτι φίλτρα και τον κυκλοφορητή γιατί ήταν παλιός και δεν έδινε αρκετη πιέση (οντως τώρα καίνε όλα τα σωματα. Καποια υπολειτουργούσαν πριν). 2 εκατοστάρικα πήρε χωρίς αποδειξη. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από fragma
iml Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Haldol είπε Βασικά, οι Kiturami είναι πολύ καλή μάρκα (αλλά λόγω κορεάτικης προέλευσης, άγνωστοι στην Ελλάδα), αλλά μπελάς στην εγκατάσταση και λειτουργία. Θέλουν ειδικές συνθήκες, ειδικά φίλτρα, ειδικά όλα. Δε θα 'μπαινα σ' αυτή τη διαδικασία. 👍 Τότε, θα θέλει και service από συγκεκριμένους καυστηριατζίδες αν έχει ιδιαιτερότητες. Καλύτερα κάποιον καυστήρα που τον ξέρουν-δουλεύουν όλοι. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από iml
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο. Οι παλιοί καυστήρες 20-30 ετών, όχι μόνο έκαιγαν πολύ πράγμα και δεν είχαν σοβαρή απόδοση, αλλά ήταν ΣΥΝΗΘΗΣ πρακτική οι μηχανικοί της εποχής, να τους υπερδιαστασιολογούν μέχρι και 100% από τις πραγματικές ανάγκες! Με πραγματικά δεδομένα, ΝΑΙ, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξοικονόμησης ενός καινούριου συμπύκνωσης και 50% σε σχέση με ένα παλιό υπερδιαστασιολογημένο! Αυτό έχει να κάνει με το πόση ήταν η υπερδιαστασιολόγηση, πέραν της σύγκρισης των μηχανημάτων διαφορετικής εποχής/τεχνολογίας, όσον αφορά την απόδοση. Άρα, ΝΑΙ, μπορεί να φτάσει κι έχω δει ανθρώπους να φτάνει 50% η εξοικονόμηση, αν και η πιο συχνή εμφάνιση ποσοστού εξοικονόμησης είναι 30-40%. Το κύριο ερώτημα που θα είχα στην παρούσα φάση, είναι ότι βάσει του κλιματικού νόμου, υποτίθεται ότι το 2030 θα χαιρετήσει το πετρέλαιο ως χρήση και στη θέρμανση. Άρα αρχίζουν μπαίνουν ερωτήματα απόσβεσης κλπ, και αν κανείς πρέπει από τώρα να οδηγηθεί σε αντλία θερμότητας και να την βρει μπροστά του.
MauroPaltoudias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε αλλά ήταν ΣΥΝΗΘΗΣ πρακτική οι μηχανικοί της εποχής, να τους υπερδιαστασιολογούν μέχρι και 100% από τις πραγματικές ανάγκες! Ενδιαφέρον. Και ο λόγος;
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Ενδιαφέρον. Και ο λόγος; Κανένας τεχνικός λόγος. Εποχές ΠΑΣΟΚ/large όπου η ενέργεια και το κόστος αυτής, ακουγόταν ως ανέκδοτο να ασχοληθεί κανείς. Εκείνες τις εποχές, που έγιναν άπειρα εγκλήματα κατασκευαστικά ή άλλα, ακριβώς πάνω σε αυτό το σκεπτικό.
MauroPaltoudias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Α καλά οκ, κατάλαβα. Απλώς έγραψες 20-30 χρόνια. Εξ όσων γνωρίζω, σε επίπεδο οικιακής χρήσης, έχει δεν έχει 20 χρόνια ζωής το φυσικό αέριο. Εκτός και αν μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το φωταεριο.
nvel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 για λέβητα πετρελαίου είναι η συζήτηση. Η υπερδιαστασιολόγιση υπήρχε γιατί κάποιοι μηχανικοί δεν μπορούσαν να υπολογίσουν τις απώλειες των κτηρίων και χρησιμοποιούσαν συντελεστή ασφαλείας ανελκυστήρων για να είναι σίγουροι.
MauroPaltoudias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, nvel είπε υπερδιαστασιολόγιση υπήρχε γιατί κάποιοι μηχανικοί δεν μπορούσαν να υπολογίσουν τις απώλειες των κτηρίων και χρησιμοποιούσαν συντελεστή ασφαλείας ανελκυστήρων για να είναι σίγουροι. Ώστε λοιπόν ΠΑΣΟΚ και αυτοί; Φταίω τώρα εγώ να πάρω ανώνυμο τηλεφώνημα στον Στέφανο Χίο;
nvel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από το πασοκ, όταν το κτήριο τα μελετούσε ένας μόνο μηχανικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα