triplex1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 ''Τα αποτελέσματα κυματισμού 3,3 V και 5 V είναι ατυχή, αλλά δεν είναι πραγματικά αυτό που θα έλεγα πρόβλημα. Καλύτερος έλεγχος κυματισμού θα ήταν καλός όμως. Η ρύθμιση της τάσης ήταν γενικά καλή, αν και τα μη φορτωμένα τμήματα 3,3 V παραβίασαν τις προδιαγραφές όταν το ATX24p 3,3 V αντιμετώπισε βάναυσο φορτίο, όπως και τα αποτελέσματα κυματισμού, θα εκπλαγώ πολύ να δω ότι αυτό προκαλεί πρόβλημα, αλλά είναι ενοχλητικό. Η έλλειψη παξιμαδιών στο αρθρωτό PCB εξόδου είναι ένα άλλο πιθανό μικρό πρόβλημα, δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτά, αλλά έχω δει αναφορές για παρόμοιες ρυθμίσεις που σπάνε σε άλλα PSU.'' και το λινκ https://www.overclockers.com/ocz-zt-750w/ εχεις βαρια καρτα γι αυτο εστιαζω εκει 1
TopCLR Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Θα συμφωνήσω με τον triplex1 να κοιτάξετε και το τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό (που δεν απαντήθηκε πόσα χρόνια το δουλεύει) φαίνεται να υπάρχει από το 2011-2012 (υπάρχουν review). Ακόμα και 5-7 χρόνια να έχει δουλέψει το συγκεκριμένο, δεν είναι λίγα, όσο καλό και να ήταν κάποτε. Όσο για την καθυστέρηση στην εκκίνηση ίσως να φταίει κάποιος από τους (αρκετούς) δίσκους που μπορεί να μην αναγνωρίζεται άμεσα από το BIOS (Σωστά πρότεινε ο Τέρης Α. έλεγχο HD Sentinel). 1 1
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Επίσης, έχετε συνδέσει δίσκους εδώ; ναι,εχω συνδεσει 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Σε ποιά version είσαι ? https://www.asrock.com/mb/Amd/B450 Pro4/#BIOS Πρόσεχε γιατί αν είσαι με πολύ παλιό δεν μπορείς να πας απευθείας σε πρόσφατο. Έχουμε την ίδια μητρική στη δουλειά, θυμάμαι στα πρώτα bios ζοριζόταν στην εκκίνηση.. Διορθώθηκε 2-3 bios μετά. Με ryzen 2400g είναο το δικό μας σημερα εβαλα την τελευταια που εχει η asrock, την 5,00 Το τροφοδοτικο το έχω σιγουρα πανω απο 5ετια αλλα δεν θυμαμαι απο ποτε...
hln3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Για το 5.00 γράφει όμως <<*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system. *Before updating this BIOS, please also read the description in previous BIOS version.>> Και εσύ έχεις 1700Χ (summit ridge) Έχω το ίδιο Motherboard και με το ίδιος bios (το έβαλα αμέσως πριν αναβάθμισω σε 5600Χ), 2700 δεν έμπαινε στα windows. Δεν ξέρω αν μπορείς τώρα να φλασάρεις παλαιότερη έκδοση, γιατί γενικά ΔΕΝ συνίσταται στα b450. Με τον 5600Χ πάντως δουλεύει τέλεια και κάτι μικροπροβλήματα που είχα με το 1.50 bios στον 2700 εξαφανίστηκαν
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Όπως ήταν αναμενόμενο. Αν έχετε συνδεδεμένους δίσκους και στη θύρα SATA 3_3 και στη SATA 3_4 τότε ένας από τους δύο θα απενεργοποιηθεί λόγω διαμοιρασμού των lanes. Μπορείτε να αποσυνδέσετε έναν από αυτούς και να τον συνδέσετε στις πάνω θύρες; (θα πρέπει να τις έχετε ενεργοποιήσει από το Bios) Αυτό λογικά θα λύσει το πρόβλημα. 2
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Όπως ήταν αναμενόμενο. Αν έχετε συνδεδεμένους δίσκους και στη θύρα SATA 3_3 και στη SATA 3_4 τότε ένας από τους δύο θα απενεργοποιηθεί λόγω διαμοιρασμού των lanes. Μπορείτε να αποσυνδέσετε έναν από αυτούς και να τον συνδέσετε στις πάνω θύρες; (θα πρέπει να τις έχετε ενεργοποιήσει από το Bios) Αυτό λογικά θα λύσει το πρόβλημα. Οπότε προτείνεις να χρησιμοποιώ μόνο μια απο τις 2 θύρες SATA 3_3 και στη SATA 3_4 ? Χρειάζομαι συνολικα 5 θυρες (4 σκληροι και 1 DVDR). Θα αφησω μονο το Dvdr σε μια απο αυτες.Στο Bios χρειάζεται να κανω κατι?
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jester7 είπε Οπότε προτείνεις να χρησιμοποιώ μόνο μια απο τις 2 θύρες SATA 3_3 και στη SATA 3_4 ? Σωστά! 1 ώρα πριν, jester7 είπε Θα αφησω μονο το Dvdr σε μια απο αυτες. Καλύτερα να βάλετε τον πιο γρήγορο από τους δίσκους σ' αυτή και στις άλλες δύο το DVD-R και τον πιο αργό (υποθέτω τον Samsung 750GB). 1 ώρα πριν, jester7 είπε Στο Bios χρειάζεται να κανω κατι? Θα πρέπει να είναι Enabled ο controller, π.χ. όπως εδώ: Πω-πω... 6 χρόνια μετά ακόμα τον ίδιο controller χρησιμοποιούν. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λύθηκε το πρόβλημα; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
masteripper Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) "Μυρίζει" πυκνωτές και τροφοδοτικό ,ειδάλλως μητρική...δοκιμάζεις 1 άλλο τροφοδοτικό έστω της πλάκας...αν ανάψει κατευθείαν καλώς η μητρική είναι safe ..ειδάλλως αλλαγή μητρικής Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από masteripper
triplex1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το τροφοδοτικο θα κοιταξεις να το αλλαξεις η δικη μου γνωμη μη προλαβει και παρει μαζι του και αλλα parts εχθες ειχε coolermaste 750 σε προσφορα στο σκρουτζ https://www.skroutz.gr/s/26279297/CoolerMaster-MWE-v2-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Κοιτα και σημερα το βραδυ η αυριο το πρωι τι θα βγαλει σε τροφοδοτικο και το eshop , σε crazy sundayσ , καθε εβδομαδα εχει τροφοδοτικα Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από triplex1
jester7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δεν εχω προλαβει ακομα.Σημερα ή αυριο η δοκιμή και βλεπουμε... 1
jester7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν πριν λίγο έκανα clear cmos έβαλα άλλο τροφοδοτικό αλλά στο bootαρισμα δεν βρίσκει δίσκο για να φορτώσει τα windows. Έχω αποσυνδέσεις τα πάντα εκτός από τον nvme (που είναι και το boot drive) τον οποίο βλέπει κανονικά στο bios. Καμία ιδέα? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από jester7 1
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επιλέξτε: ''Windows Boot Manager: Samsung SSD 970 EVO 250GB''. Spoiler Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
jester7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν βγάζει κάτι τετοιο Με το τροφοδοτικό δοκιμής δεν μου έκαμε το πρόβλημα να μην ανάβει (έκανα πολλαπλές φορες επανεκκίνηση). Θα δοκιμάσω αύριο και πάλι με το αρχικό τροφοδοτικό και θα προχωρήσω σε φόρμα για να δω τι γίνεται... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από jester7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα