jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα. Το Build μου είναι λίγο παλιό αλλά ακόμα μου εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις μου (AMD Ryzen 7 1700X,mobo Asrock ASRock B450 Pro4,Samsung M2,Ram 16gb,Gpu radeon r9 270x). Το μόνο θέμα που έχω είναι οτι απο την αρχή (εδώ και 3-4 χρόνια) αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Όταν σβήσω και προσπαθήσω μετά απο 10 λεπτά να ξανανοίξω δεν... Πρέπει να βγάλω τη φύσα του τροφοδοτικού και μετα ανάβει. Τις τελευταίες ημέρες λόγω διακοπών ρεύματος στην περιοχή μου διαπίστωσα οτι το το μηχάνημα δεν επαιρνε με τιποτα. Στην αρχή νόμισα οτι ηταν τροφοδοτικο αλλά μετα απο βραχυκύκλωμα πρασινου-μαυρου στην φύσα της μητρικής,έπαιρνε. Γενικά δεν είχα πάει ποτέ σε Asrock και εκτιμώ οτι απο εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Θα ήθελα απόψεις αν εχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο καθώς και προτάσεις για αλλαγή μητρικής. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
aetos1988 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Γειά σου. Δεν μας αναφέρεις ποιο τροφοδοτικό έχεις. Όλα αυτά τα χρόνια που αντιμετωπίζεις πρόβλημα είναι με το ίδιο το τροφοδοτικό;
triplex1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποτε δε συναντησα προβλημα σε Asrock εγω , μη το δενεις κομπο οτι ειναι η μητρικη Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από triplex1
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Το τροφοδοτικο μου ειναι το OCZ ZT Series 750w
leros2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, jester7 είπε Καλημέρα. Το Build μου είναι λίγο παλιό αλλά ακόμα μου εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις μου (AMD Ryzen 7 1700X,mobo Asrock ASRock B450 Pro4,Samsung M2,Ram 16gb,Gpu radeon r9 270x). Το μόνο θέμα που έχω είναι οτι απο την αρχή (εδώ και 3-4 χρόνια) αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Όταν σβήσω και προσπαθήσω μετά απο 10 λεπτά να ξανανοίξω δεν... Πρέπει να βγάλω τη φύσα του τροφοδοτικού και μετα ανάβει. Τις τελευταίες ημέρες λόγω διακοπών ρεύματος στην περιοχή μου διαπίστωσα οτι το το μηχάνημα δεν επαιρνε με τιποτα. Στην αρχή νόμισα οτι ηταν τροφοδοτικο αλλά μετα απο βραχυκύκλωμα πρασινου-μαυρου στην φύσα της μητρικής,έπαιρνε. Γενικά δεν είχα πάει ποτέ σε Asrock και εκτιμώ οτι απο εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Θα ήθελα απόψεις αν εχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο καθώς και προτάσεις για αλλαγή μητρικής. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... Είσαι με πρόσφατο bios ?
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Οχι,δοκιμασα καποια στιγμη ανεπιτυχως. θα ξανακανω δοκιμη σημερα.
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έτσι όπως περιγράφετε το πρόβλημα, ακούγεται σαν να υπάρχει πρόβλημα στο active low pin στο Southbridge, δηλαδή ίσως κάηκε η pull up αντίσταση που συνδέει εκείνο το πιν με τα 5VSB στο Southbridge. Εν ολίγοις είναι ζημιά της μητρικής. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ασφαλής η ενεργοποίηση από τα πιν του τροφοδοτικού. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Κοιτα,με τους υπολογιστες δεν ειμαι ασχετος αλλα ουτε και expert. Απο το 2000 στήνω μόνος μου μηχανηματα (δικα μου αλλα και φίλων) και έχω άπειρα φορματ στο ενεργητικό μου. Πιστεύω οτι κάτι δεν πάει καλα στην μητρικη εξ'αρχης. Δηλαδη μετα απο επανεκινηση (ειτε απο windows είτε απο το κουμπι) δεν δικαιολογείται να μπουταρει σε 5 λεπτα ενω φυσιολογικα θελει 20 δευτερολεπτα... Οπότε λεω για αλλαγη μητρικης.εχετε καποια προταση?
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, jester7 είπε μετα απο επανεκινηση απο windows δεν δικαιολογείται να μπουταρει σε 5 λεπτα Εκεί αλλάζει το πράγμα. Δεν ευθύνεται το κύκλωμα που ανέφερα. Όταν καθυστερεί κάνει post και αργεί να κάνει boot ή έχει μαύρη οθόνη για 5 λεπτά; Οι δίσκοι σε τι κατάσταση είναι;
jester7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 boot κανω απο ενα samsung m2. Στο συστημα υπαρχουν και αλλοι 4 σκληροι διαφόρων χρονολογιων...
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Αν μπορείτε κάντε ένα έλεγxο στο λειτουργικό με το HDSentinel και ανεβάστε εδώ το screenshot.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δε μου ακούγεται για μητρική αυτό που σου κάνει. Έχω καταλάβει σωστά ότι το σύστημα εμφανίζεται τελείως νεκρό τώρα; Δεν ανάβει καθόλου; Cear CMOS, πότε έκανες τελευταία φορά; Για κάνε ένα να δούμε αν φτιάχνει. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada 1
triplex1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, jester7 είπε boot κανω απο ενα samsung m2. Στο συστημα υπαρχουν και αλλοι 4 σκληροι διαφόρων χρονολογιων... το τροφοδοτικο σου ειναι καλο δεν ειναι κακο αλλα πες μου ποσα χρονια το εχεις
leros2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, jester7 είπε Οχι,δοκιμασα καποια στιγμη ανεπιτυχως. θα ξανακανω δοκιμη σημερα. Σε ποιά version είσαι ? https://www.asrock.com/mb/Amd/B450 Pro4/#BIOS Πρόσεχε γιατί αν είσαι με πολύ παλιό δεν μπορείς να πας απευθείας σε πρόσφατο. Έχουμε την ίδια μητρική στη δουλειά, θυμάμαι στα πρώτα bios ζοριζόταν στην εκκίνηση.. Διορθώθηκε 2-3 bios μετά. Με ryzen 2400g είναο το δικό μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα