Προς το περιεχόμενο

Σταθερό ίντερνετ στο εξοχικό. Τι λύσεις υπάρχουν?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Αρχικά να ενημερώσω πως δεν πολύγνωρίζω πως λειτουργεί η φάση με τα  τεχνικά. Χρειάζομαι ίντερνετ με απεριόριστα data στο εξοχικό σε παραθαλάσσια περιοχή. Εδώ και χρόνια δεν έχουμε σταθερό τηλέφωνο,θυμάμαι παλιότερα είχαμε αρα υποθέτω υπάρχει γραμμή και μπορεί να περάσει (?). Στη γωνία στο τοίχο υπάρχει η κλασσική μπριζα τηλεφώνου στο τοίχο. Μια 24ρα θέλω και ας πιάνει μέχρι και 2-3 δεν έχω απαιτήσεις ίσα ίσα για browsing viber κτλ. Μπάτζετ μέχρι 25 το μήνα. Δεν ξέρω καν τι λύσεις υπάρχουν αν δεν μπορώ να κάνω κανονική σύνδεση γιατί είναι και λίγο απομάκρυνμενη περιοχή (αν και όπως είπα παλιότερα είχαμε. 

Με δορυφόρο γίνεται και πόσο κοστίζουν? Η αν πάρω μια sim κάρτα με μια σύνδεση και να έχει μόνο mb επίσης πόσο βγαίνουν αυτά που τα βάζουμε σε ειδικό ρουτερ σαν χοτσποτ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με SIM υπάρχει ογκοψρέωση. Με δορυφόρο τεράστιο latency. 

Εφόσον υπάρχει landline (ρώτα γείτονες τι εταιρείες έχουν) πας εκεί.

• Like 1

Θα ζητησεις απο ενα γειτονα το σταθερο του τηλεφωνο,μετα θα ψαξεις στα site των παροχων με αναζητηση αριθμου,θα δεις ταχυτητες/τιμες και μετα θα κρινεις που θες να πας.Αν δεν εχεις γειτονες βρες απο ενα μαγαζι σχετικα κοντα...

• Like 1

Αν τα έχεις καλά με τους γείτονες και έχουν γρήγορο internet θα τους ζητήσεις τον κωδικό του wifi τους. Στην χειρότερη προτείνεις να συνεισφέρεις με ένα μικρό ποσό στον λογαριασμό. 

Στο σπίτι της γιαγιάς μου έτσι έκανα μέχρι να βάλει ιντερνετ, βέβαια τα παιδιά από πάνω δεν δέχθηκαν ποτέ χρήματα. Στο εξοχικό δεν πιάνω κανενός το wifi κι ας προσπάθησαν οι γείτονες... Οπότε φόρτωνα το κινητό με mb ή πηγαίναμε για καφέ και είχα το laptop να κατεβάζει κάτι που χρειαζόμουν. 

Αλλιώς βάλε κανονική σύνδεση με τηλέφωνο και μην συνδέσεις συσκευή... Κάτι έχω δει με ~20€ τον μήνα για 24άρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια

-φιλαρχε δεν εχει κανεις στην περιοχη και τριγυρω εχει μονο ξενους αυτο απορριπτεται

-νινε το παλιο τηλ μου ηταν 23730 82...,προ δεκαετιας,πηρα στη κοσμοτε και μου ειπαν εκει στη περιοχη μπαινει ειναι κοντα στην καλικρατεια ενας μικρος οικισμος που δεν εχει οδο στα σπιτια,για καποιο λογο δεν μου προτειναν 24ρα διετιας(ισως δεν εχει πλεον?)αλλα ενα προγραμμα εξοχικου,το cosmote 24 s οχι ομως αυτο του σαιτ ενα αλλο αναλογο που δεν υπαρχει στις ονλαιν πλατφορμες, με 2 μηνες ενα μπρος και ενα πισω γυρω στους 6,δεν με ενοχλει αυτο ιδιαιτερα ετσι και αλλιως εκει το χρειαομαι,το μονο θεμα μου ειναι μηπως για καποιο τεχνικο λογο δεν μπαινει

-χαλντολ τι εννοεις οτι βαζουν ορια στα data?αφου υποτιθεται ειναι απεριοριστα

Επεξ/σία από di maria kun

Υπάρχει και είναι αυτό https://www.cosmote.gr/eshop/go/Fixed-Plans/Double-Play-Plans/Home-Double-Play-for-Holiday-House/rateplan/COSMOTE Home Double Play Country House 24 S.

Είναι 20,88€ το μήνα Χ 12 μήνες αλλά λειτουργεί μόνο τους 6 και πληρώνεις και τους 12. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει και φυσικά αν σε καλύπτει για τους μήνες που είναι ανοιχτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα το δικό μου είναι 27370 82......κι εκεί μόνο κοσμοτέ δυστυχώς ή ευτυχώς. 50 το δίμηνο double play 24 S

Επεξ/σία από famas
  • Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 13/1/2022 στις 1:20 ΜΜ, notist είπε

Υπάρχει και είναι αυτό https://www.cosmote.gr/eshop/go/Fixed-Plans/Double-Play-Plans/Home-Double-Play-for-Holiday-House/rateplan/COSMOTE Home Double Play Country House 24 S.

Είναι 20,88€ το μήνα Χ 12 μήνες αλλά λειτουργεί μόνο τους 6 και πληρώνεις και τους 12. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει και φυσικά αν σε καλύπτει για τους μήνες που είναι ανοιχτό. 

Επειδή το σκέφτομαι για το καλοκαίρι. Σίγουρα πληρώνεις 12 μήνες γιατί λέει πληρώνεις μόνο τις περιόδους που το επισκέπτεσαι.

Το καλοκαίρι πάντως παίζουν τα τελευταία χρόνια συνέχεια προσφορές στα καρτοκινητά που δίνουν π.χ. με 10 Ευρώ απεριόριστο internet για 30 ημέρες. Και αν χρειάζεσαι και αριθμό τηλεφώνου οπωσδήποτε, με voip πάροχο μπορείς να διατηρείς και σταθερό αριθμό με μηδαμινό κόστος (π.χ. 10 ευρώ/χρόνο στην Omnivoice ή 15 ευρώ/χρόνο στη Modulus) που θα τον χειρίζεσαι είτε από το κινητό σου είτε με ένα voip σταθερό τηλέφωνο στο εξοχικό. Θα χρειαστεί να αγοράσεις κι ένα 4g router βέβαια ή να έχεις ένα κινητό τηλέφωνο σαν hotspot.

Και αν δεν θέλεις να στηριχθείς σε προσφορές και θέλεις κάτι πιο σίγουρο, πιθανότατα σε συμφέρει ένα συμβόλαιο κινητής με απεριόριστα data και extra data sim που θα την έχεις στο εξοχικό ή θα την παίρνεις μαζί σου όποτε πηγαίνεις.

Με την προϋπόθεση φυσικά να επιλέξεις πάροχο που έχει πολύ καλό σήμα (και) στο εξοχικό σου.

Εαν στο χωριό ή σε διπλανό χωρίο υπαρχει συγγενής με internet με απευθυείας οπτική επαφήτότε, ή κάνεις ιδιοκατασκευή με πιάτα ή αγοράζεις ubiquity εξοπλισμό  και τα βάζεις ευθυγραμμισμένα να κοιτά το ένα το αλλο για να κάνουν ασύρματη wifi ζεύξη έως και 10 χιλίομετρα. Παράδειγμα εδω 

Εναλλακτικά διαλέγεις μια από τις μπακάλικες λύσεις εαν δεν έχεις χρήματα όπως εδω https://www.youtube.com/@kreosann/search?query=wifi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...