e1995kati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα στην περιοχή μου αυτήν την στιγμή έχω 50αρι βονταγον και πιάνω 49 έως 50.20 μερικές φορές....ξέρω ότι σε γύρω δρόμους έχει οπτική ίνα εδώ και καιρό...σε εμάς είναι πλακοστρωτο-πεζοδρομος οπότε δεν ξέρω αν πέρασαν είχα κάνει αίτηση με την βονταφον...είχα μπει σε 100 αλλά επίσημα μόνο 65 μέσω χαλκού απ' το ρολόι που ερχόταν....η cosmote που μίλησα μου είπε ότι έχει στην οδό που μένω....κάτι που μπορώ να το πιστέψω αλλά και όχι....τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση...κα τ αρχήν αν γνωρίζει κάποιος κατά πόσο είναι εύκολο να μπει οπτική σε στενό που είναι πλακόστρωτο....εάν πχ είχαν προβλέψει εξαρχής και είχε γίνει κάποια επιπλέον εργασία τότε σε περίπτωση τοποθέτησης ftth...γενικά είναι εύκολη τεχνικά ξ διαδικασία που περιγράφω...από ότι ξέρω η hcn μπλέκει σε άδειες με δήμους και αργει Θα σας αναρτήσω και το speedtest που έκανα από wifi όταν έφερα τεχνικό τις βοντα μου είπε ότι στο ρολόι που είναι σε μια κεντρική μεζονέτα φτάνουν 200 η μεζονέτα αυτήν από εμένα απέχει 25 με 30 μέτρα άρα με τον υπάρχον χαλκό δεν θα έπρεπε να φτάνουν τουλάχιστον τα 80? Ο τύπος μου είχε πει να βάλω εναέρια γραμμή και όλα θα λυθουν Για την κόσμοτε αναφερομε ftth kai oxi vdsl 100 Θα μου πείτε με τις ενδείξεις του τεστ για Ελλάδα...τρειςευτιχισμενος θα έπρεπε να ειμουν να όμως που πολλές φορές είμαστε τελειομανεις σε πράγματα που δεν θα έπρεπε και σ' αυτά που θα πρεπε τα χούμε γραμμένα....βεβεα αυτήν την εικόνα αν την έβλεπαν άλλες χώρες(Βουλγαρία Γερμανία κτλπ θα κλεγαν απ' τα γέλια)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μπες στο παρα κατω site και δες αν σου βγαζει διαθεσιμοτητα https://www.sfbb.gr/ Aν εδω σου βγαλει οτι υπαρχει κανεις αιτηση και θα ξεκινησει η διαδικασια να μπει στην οικοδομη σου oπτικη
e1995kati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δεν υπάρχει αλλά έχουμε δύο το τα άλλαξαν πρόσφατα θα δω
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, e1995kati είπε Δεν υπάρχει αλλά έχουμε δύο το τα άλλαξαν πρόσφατα θα δω Aλλο πραγματα το fttc και αλλο το ftth αν αλλαξαν καμπινες στην περιοχη πολυ πιθανο το ftth αργησει να ερθει (oπτικη ινα μεσα στο σπιτι ) Αν στο κεντρικο σημειο που περνεις γραμμη φτανουν 200 θα πρεπει να "απλωσεις" καλωδιο utp μεχρι το σπιτι γιατι πολυ πιθανον το υπαρχων εχει θεματα
e1995kati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Αυτό είπε ο τεχνικός της βοντα να φέρω δικό μου ηλεκτρολόγο...δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό...λογικά δεν θα περάσει και από τις αυλές στις άλλες μεζονέτες? Εκεί δεν θα υπάρχει θέμα? Και εναέρια γίνετε αν περάσει από σκεπές....Σ αυτή την περίπτωση είμαι νομικά καλημενος σε περίπτωση αλλαγής ταχυτητας Σε περίπτωση που περάσει υπόγεια να φανταστώ δεν θα χρειαστεί σκάψιμο....υπάρχει ήδη έτοιμη η υποδομή και θα ξαναπεράσει με ατσάλινα απ' την υπάρχουσα?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, e1995kati είπε Αυτό είπε ο τεχνικός της βοντα να φέρω δικό μου ηλεκτρολόγο...δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό...λογικά δεν θα περάσει και από τις αυλές στις άλλες μεζονέτες? Εκεί δεν θα υπάρχει θέμα? Και εναέρια γίνετε αν περάσει από σκεπές....Σ αυτή την περίπτωση είμαι νομικά καλημενος σε περίπτωση αλλαγής ταχυτητας Σε περίπτωση που περάσει υπόγεια να φανταστώ δεν θα χρειαστεί σκάψιμο....υπάρχει ήδη έτοιμη η υποδομή και θα ξαναπεράσει με ατσάλινα απ' την υπάρχουσα? Νομικα καλυμενος οσο υπαρχει το εως 24/50/100/200 κτλ δεν θα εισαι ποτε με vdsl(fttc) να περασει υπογεια δεν νομιζω να ειναι ευκολο και λογο αποστασης αλλα και δεν ξες τι αλλο χωρο εχει εσωτερικα ο σωληνας που περναει το υπαρχων καλωδιο , οποτε πρεπει να γινει εξωτερικα , βρισκεις ηλεκτρολογο να ασχολειται , και συζητας για κοστος και τους τροπους που μπορει να το περασει , μετα μιλας με τους αλλους ιδιοκτητες και βλεπεις τι κανεις αν πρεπει να περασει απο τα σπιτια τους αναλογα αν δεκτουν η οχι
e1995kati Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Σκέψου 3 μεζονέτες σε σειρά κολητα και στην ακριβός απέναντι τα ρολόγια του ΟΤΕ.....άρα λογικά θέλει σύνενεση με τους γείτονες...δύσκολο κομμάτι στις ημέρες μας οι άνθρωποι...βεβεα με το 50 στο του ενός κάποτε του είχα δώσει τον κωδικό να μπαίνει :). Καταλυγοντας στο αν γίνει utp pet με χάλυβα πάνω από τις σκεπές και μετά ρολόγια...η ερώτηση είναι η εξής κατάλιγει σε εξωτερικό μπριζακι rj11 na fantasto?...Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου Το εναέριο μπορεί να έρθει με απλό utp pet? Το μαύρο εννοώ εξωτερικού χωρου
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, e1995kati είπε Σκέψου 3 μεζονέτες σε σειρά κολητα και στην ακριβός απέναντι τα ρολόγια του ΟΤΕ.....άρα λογικά θέλει σύνενεση με τους γείτονες...δύσκολο κομμάτι στις ημέρες μας οι άνθρωποι...βεβεα με το 50 στο του ενός κάποτε του είχα δώσει τον κωδικό να μπαίνει :). Καταλυγοντας στο αν γίνει utp pet με χάλυβα πάνω από τις σκεπές και μετά ρολόγια...η ερώτηση είναι η εξής κατάλιγει σε εξωτερικό μπριζακι rj11 na fantasto?...Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου Το εναέριο μπορεί να έρθει με απλό utp pet? Το μαύρο εννοώ εξωτερικού χωρου Ναι ενα utp διαλεξε cat 6 , απλα πρεπει να βρεις κατι που να αντεξει ζεστες/κρυα οποτε πιθανο να πρεπει να μπει σε καποιο σπιραλ
e1995kati Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέσα από τα ρολόγια για το κάθε σπίτι/βρόγχο δεν υπάρχει δηλ εσωτερική σωληνωση-σπιραλ που φτάνει στο σπίτι?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, e1995kati είπε Μέσα από τα ρολόγια για το κάθε σπίτι/βρόγχο δεν υπάρχει δηλ εσωτερική σωληνωση-σπιραλ που φτάνει στο σπίτι? Ναι αλλα μπορει ο ηλεκτρολογος για λογους οικονομιας να εβαλε σπιραλ οριακα για να περασει το ενα καλωδιο , αλλα και παλι αν μιλαμε για 20-25 μετρα ειναι πολυ δυσκολο ειδικα αν παιζουν πολλες γωνιες η διακλαδωσεις
e1995kati Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Όχι οι μόνες γωνίες είναι απ' τα ρολόγια στο χώμα και μετα στην πρίζα του σπιτιού....σκέψου τρεις αυλές σε μια ευθεία...έχεις δίκιο τα κάνουν κάτι τέτοια όταν πήραμε τα σπίτια φαντάσου ήταν βραχικυκλωμενες οι γραμμές την κατάσταση την έσωσα κρατώντας την μια μπριζα για το ίντερνετ και εστελνα εξωτερικά καλωδια και μπριζακια rj11 σε δύο ορόφους προσπαθοντας να ωρεοποιησω την κατάσταση με τα καλώδια όσο πιο πολύ μπορούσα....γρήγορες και τσαπατσουλικες δουλειές(εργολάβος και ηλεκτρολόγος)...ο γείτονας πριν 2 μήνες μου έλεγε έχω ένα τηλ ασύρματο στο σπίτι γιατι όταν βάζω και άλλα πέφτει το ίντερνετ....γενικά όλοι στην οδό αυτήν έχουμε θέμα με τις γραμμές....όπως βλέπω μόνο εγώ ενδιαφερθηκα. Αυτά ευχαριστώ για τις συμβουλές σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα