Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Προσπαθώ να ξεκινήσω τη διαδικασία για εισαγωγή καινούργιου αυτοκινήτου από Καναδά.
Ως εκ τούτου, για να μπορέσω να γράψω και ένα open source guide προς το κοινό, προσπαθώ να βρω τα ΦΕΚ/ΠΔ που διέπουν την όλη διαδικασία - δηλαδή, να διαβάσω και να συλλέξω το γράμμα του Νόμου που χρησιμοποιούν οι τελώνες για να υπολογίσουν την φορολόγηση στο Τελωνείο εισαγωγής.

Εν ολίγοις, θέλω να βάλω κάτω την ακριβή μεθολογία υπολογισμού τους επόμενους μήνες, να αυτοματοποιήσω ή έστω αλγοριθμο-ποιήσω τον υπολογισμό βάσει των παραμέτρων, και να την ανεβάσω στο GitLab/GitHub μου.

Βρίσκω πολλά παλιά και συγκεχυμένα PDF από ΑΑΔΕ, θα ήθελα τη βοήθεια σας :))

Από τα λίγα που έχουμε στο μυαλό μας μέχρι στιγμής, ένα νέο όχημα από χώρα τρίτη προς την ΕΕ, κατά τον εκτελωνισμό θα πληρώσει 3 πράγματα:

1. Τέλη ταξινόμησης
  2. Δασμολογικά κόστη προς το ελληνικό Δημόσιο και Τρίτους (κατά το Δασμολόγιο 2022 της ΕΕ κατ' ισχύ από τις 01 Ιανουαρίου 2022)
  3. ΦΠΑ
Επεξ/σία από Agouri
Δημοσ.

Νομιζω ειναι σχεδον αδύνατον να το κανεις αυτο.

περα απο τα οποια έξοδα πρέπει να εγκριθούν οι προδιαγραφές του να να κυκλοφορήσει εδω

Δημοσ.

Δεν θα βρεις άκρη μόνος σου.  Αν έχει έγκριση τύπου, ο συντομότερος τρόπος είναι να ρωτήσεις εκτελωνιστή. Αν δεν έχει το ξεχνάς.

• Like 1
Δημοσ.

Εντελως ανεφικτο λογω της πολυπλοκοτητας και της ελλειψης πληροφοριων αυτο που επιχειρεις. Τωρα για την εισαγωγη του αυτοκινητου απο Καναδα θα πρεπει να σκεφτεις την ταλαιπωρια της μεταφορας, της γραφειοκρατιας και της συνολικης δαπανης.

Εκτος και αν προκειται για συλλεκτικο/ιστορικο μοντελο, δεν βλεπω τον λογο να μην παρεις καποιο απο τα αμαξια που κυκλοφορουν εδω

Δημοσ.

Κ εγώ σου προτείνω να το φέρεις καλύτερα μέσω Γερμανίας. Φαντάζομαι το συγκεκριμένο μοντέλο θα υπάρχει σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα οπότε η διαδικασία απλοποιείται δραματικά. 

Τώρα για να το φέρεις από Καναδά, δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά σίγουρα έχω πετύχει αμερικανικά αυτοκίνητα με πινακίδες του διπλωματικού σώματος -σίγουρα εντελώς άλλη κατάσταση αλλά έχοντας αυτή την εικόνα δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να το κυκλοφορήσεις εδώ. Η διαδικασία δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ σε σχέση με το κλασσικό τελωνείο που έχουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...