Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,περα απο τον μυλο με κοκκους,για αγορα αλεσμενου σε συσκευασια espresso εχει καποιος εμπειρια να μας πει πως καταφερνει να τον αποθηκευσει χωρις αλλοιωση?

εχω δει οτι υπαρχουν δοχεια αποθηκευσεις με κενο αερος,εχει καποιος εμπειρια?

Δημοσ.

Η καλυτερη περιπτωση ειναι το ιδιο το σακουλάκι του καφε, αφαιροντας παντα ολο τον αέρα και δέσιμο με λαστιχακι, οχι μονο για τον εσπρέσσο αλλα για όλους τους καφέδες.

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ αγοράζω αλεσμένο 250 γραμμαρίων σε απλή συσκευασία κενού αέρος και από το άνοιγμα τον αποθηκεύω σε ένα τσίγκινο δοχείο με βιδωτό καπάκι από άλλη μάρκα καφέ που κλείνει αεροστεγώς. Δεν έχω παρατηρήσει αλλοίωση. Αντίθετα μου φαίνεται από τη 2η - 3η μέρα να φτιάχνει περισσότερο η γεύση του.

Μήπως αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι ο καβουρδισμένος καφές πρέπει έστω και ελάχιστα να αναπνέει πράγμα που βλέπουμε σε πολλές συσκευασίες που χρησιμοποιούν βαλβίδα και αν την πας κοντά στη μύτη αισθάνεσαι τη μυρωδιά του καφέ;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 250 γραμμάρια συσκευασία δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο άρωμα με ένα καλό βάζο τύπου για καφέ με λάστιχο γύρω από το πώμα.

Τώρα αν αγοράζεις ποσότητα κιλό plus και θες για μήνες διατήρηση εκεί δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.

Μικρή ποσότητα και δοχείο με κενό αέρος. Μόνο αυτό μπορείς να κάνεις για αλεσμένο καφέ.

Αν θες κάτι καλύτερο, αγοράζεις μύλο και κόβεις αμέσως μόλις θες να πιείς καφέ και απογειώνεις τον καφέ σου.

  • Like 5
Δημοσ.
Στις 13/1/2022 στις 8:15 ΠΜ, sphinxgr είπε

Μικρή ποσότητα και δοχείο με κενό αέρος. Μόνο αυτό μπορείς να κάνεις για αλεσμένο καφέ.

Αν θες κάτι καλύτερο, αγοράζεις μύλο και κόβεις αμέσως μόλις θες να πιείς καφέ και απογειώνεις τον καφέ σου.

Σίγουρα αλλά πρέπει να επενδύσεις σε ένα καλό μύλο και να πειραματιστείς πολύ να πετύχεις καλό χαρμάνι και καλό  κόψιμο. Είχα πάρει έναν από αυτούς τους φτηνιάρικους με 20 ευρώ. Για πέταμα μιλάμε. Τζάμπα τον καφέ που πλήρωνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα αλλά πρέπει να επενδύσεις σε ένα καλό μύλο και να πειραματιστείς πολύ να πετύχεις καλό χαρμάνι και καλό  κόψιμο. Είχα πάρει έναν από αυτούς τους φτηνιάρικους με 20 ευρώ. Για πέταμα μιλάμε. Τζάμπα τον καφέ που πλήρωνα.

Ε καλά. Όχι με 20€.

Ξεκινάμε από 50€ για χειροκίνητο 

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να συνεχισω μια τελευταια φορα το θεμα 

https://www.baristatools.gr/el/-/2252--vaccuum-500gr.html

 

https://www.e-coffeeware.com/katastima/hario-slim-gialino-doxeio-apothikeusis-kafe/?skr_prm=WyJmNGFmMjQyZC01ZTU5LTQ5OTgtYjdlOC00YTUwNmJiNDZiNTgiLDE2NDMwNzc2MDc3OTkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

 

αξιζει καποιο απο τα δυο?ειδικα το πρωτο ειν οντως legit?σκεφτομαι να βαζω ολο το σακουλακι!ευχαριστω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, OnePlusLeader είπε

Να συνεχισω μια τελευταια φορα το θεμα 

https://www.baristatools.gr/el/-/2252--vaccuum-500gr.html

 

https://www.e-coffeeware.com/katastima/hario-slim-gialino-doxeio-apothikeusis-kafe/?skr_prm=WyJmNGFmMjQyZC01ZTU5LTQ5OTgtYjdlOC00YTUwNmJiNDZiNTgiLDE2NDMwNzc2MDc3OTkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

 

αξιζει καποιο απο τα δυο?ειδικα το πρωτο ειν οντως legit?σκεφτομαι να βαζω ολο το σακουλακι!ευχαριστω

δοχείο 500 γραμμαρίων για αλεσμένο καφέ μήπως είναι μεγάλο;;;  Για ποιο λόγο να αποθηκεύσεις μία τόσο μεγάλη ποσότητα;;

Έχω πάρει από mart εσπρέσσο  Riva δικής του μάρκας σε τσίγκινο στρογγυλό 250 γραμμαρίων με βιδωτό καπάκι το οποίο χρησιμοποιώ για να αποθηκεύσω εσπρέσσο κομμένο 250 γραμμαρίων που αγοράζω. Παίρνω το jacobs arabica 100% και διατηρεί μια χαρά τη γεύση του σε αυτό γιατί βιδώνοντας το καπάκι κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείς να πάρεις και καφέ illy που τον έχουν και αυτόν σε παρόμοιο δοχείο το οποίο να χρησιμοποιείς μετά για αποθήκευση και άλλου καφέ απλά είναι ακριβούτσικος 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, papoys1 είπε

δοχείο 500 γραμμαρίων για αλεσμένο καφέ μήπως είναι μεγάλο;;;  Για ποιο λόγο να αποθηκεύσεις μία τόσο μεγάλη ποσότητα;;

Έχω πάρει από mart εσπρέσσο  Riva δικής του μάρκας σε τσίγκινο στρογγυλό 250 γραμμαρίων με βιδωτό καπάκι το οποίο χρησιμοποιώ για να αποθηκεύσω εσπρέσσο κομμένο 250 γραμμαρίων που αγοράζω. Παίρνω το jacobs arabica 100% και διατηρεί μια χαρά τη γεύση του σε αυτό γιατί βιδώνοντας το καπάκι κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείς να πάρεις και καφέ illy που τον έχουν και αυτόν σε παρόμοιο δοχείο το οποίο να χρησιμοποιείς μετά για αποθήκευση και άλλου καφέ απλά είναι ακριβούτσικος 

Πήρα πρίν 2-3 ημέρες απο τον Σκλαβενίτη 8 τεμάχια Jacobs Arabica, τον είχε σε προσφορά 3.80€.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Πήρα πρίν 2-3 ημέρες απο τον Σκλαβενίτη 8 τεμάχια Jacobs Arabica, τον είχε σε προσφορά 3.80€.

Ναι το είδα αλλά θα σου πω ότι είχα πάρει την προ-προηγούμενη βδομάδα από Γαλαξία 3 τεμάχια τον ίδιο που τον είχε τότε προσφορά 3,49 , νομίζω η καλύτερη τιμή για τον ίδιο καφέ. Επίσης κανονική τιμή τον έχει 5,10 ενώ οι άλλοι τον έχουν 5,30 . Έτσι να ψάχνουμε γιατί καλές τιμές υπάρχουν και σε άλλα παρεξηγημένα s/m. 

οφ τόπιτς αλλά είδα ότι είσαι αποκλεισμένος  και χωρίς θέρμανση. Ελπίζω σύντομα να απεγκλωβιστείς. Την καλημέρα μου.

  • Like 1
Δημοσ.

οπως τον αγοράζεις , αν είναι συσκευασμένος αεροστεγώς τότε καταψύκτη, αν δεν ειναι τότε τον κλείνεις αεροστεγως και πάλι στον καταψυκτη. Η πιο εγγυημένη μέθοδος. Εγω χρησιμοποιώ χρόνια μύλο και καφετιέρα ημιεπαγγελματική. Αγοράζω φρεσκοψημμένο καφέ σε κόκκους και ΠΡΙΝ κάνει degasing (η διαδικασία που ο ψημμένος καφές απελευθερώνει το διοξείδιο του άνθρακα) τον αποθηκεύω αεροστεγώς στον καταψύκτη. Τον βγάζω αποβραδύς σε μερίδες των 250 γραμμαρίων και είναι λές και τον έψησες τωρα ακόμη και αν εχει περάσει ένας χρόνος. Επιπρόσθετα απλά ψεκάζοντας με ένα μικρό σπρέι (μέθοδος Ross Droplet Technique -RDT) ο καφές βγαίνει εντελώς αφράτος χωρίς σβόλιασμα απο τον μύλο σε κατάσταση πραγματικά φρεσκότατη. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dasimo είπε

οπως τον αγοράζεις , αν είναι συσκευασμένος αεροστεγώς τότε καταψύκτη, αν δεν ειναι τότε τον κλείνεις αεροστεγως και πάλι στον καταψυκτη. Η πιο εγγυημένη μέθοδος. Εγω χρησιμοποιώ χρόνια μύλο και καφετιέρα ημιεπαγγελματική. Αγοράζω φρεσκοψημμένο καφέ σε κόκκους και ΠΡΙΝ κάνει degasing (η διαδικασία που ο ψημμένος καφές απελευθερώνει το διοξείδιο του άνθρακα) τον αποθηκεύω αεροστεγώς στον καταψύκτη. Τον βγάζω αποβραδύς σε μερίδες των 250 γραμμαρίων και είναι λές και τον έψησες τωρα ακόμη και αν εχει περάσει ένας χρόνος. Επιπρόσθετα απλά ψεκάζοντας με ένα μικρό σπρέι (μέθοδος Ross Droplet Technique -RDT) ο καφές βγαίνει εντελώς αφράτος χωρίς σβόλιασμα απο τον μύλο σε κατάσταση πραγματικά φρεσκότατη. 

Δεν γνωρίζω την μέθοδο σου και δεν θα εκφέρω άποψη. Απλα σκέφτομαι οτι η υγράσία της κατάψυξης και το ψεκασμα μετα δεν θα χαλάσει τον αλεσμένο καφέ;  Οκ 250g ειναι μικρή ποσότητα.

Τo standard που γνωρίζω ειναι οτι ο κόκκος μόλις ανοχτεί το σακούλι αντέχει 5 μέρες (για max ποιότητα) και αλεσμένος 24ώρες.

Οι εχθροί του καφέ κατα προτεραιότητα είναι η υγρασία, η θερμοκρασία (οχι ακραίες, ιδανικά 15-25), το φώς και ο χρόνος.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι και η δίκη μου  γνώμη αφορά τον κόκκο και όχι τον αλεσμένο καφέ . Πάντως η κατάψυξη τον κόκκο τον διατηρεί άψογα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...