Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bullrich είπε

Με τον κινδυνο να γραψω κατι ασχετο, αλλα κατι τετοιο δεν ειναι καλυτερο απο το να τρυπιεσαι συνεχεια , οπως λες

οπε.png

Ναι το ξέρω και αυτό αλλά και αυτό μια βελόνα έχει και το καρφώνεις εκεί και το έβαλε και αυτό η μάνα μου και στο τέλος μου είπε καλύτερα το άλλο. Δεν τη βολεύε να έχει μια βελόνα μέσα της συναιχεια, βέβαια αυτά είναι και στον άνθρωπο.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Devil9697 είπε

Apple αγορασε την! Να το δουμε στο apple wwtch 9!

αν το αγοράσει η apple θα το δίνει δωρεάν? γιατί από όσο ξέρω, το μηχάνημα μέτρησης ζαχάρου είναι δωρεάν τώρα. Απλά πληρώνεις συμμετοχή σε ταινίες μέτρησης και σκαρφιστήρες 

Επεξ/σία από vassilis018
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Bullrich είπε

Με τον κινδυνο να γραψω κατι ασχετο, αλλα κατι τετοιο δεν ειναι καλυτερο απο το να τρυπιεσαι συνεχεια , οπως λες

οπε.png

Μου'χει τύχει να αλλάξω 3 αισθητήρες freestyle libre στη σειρά, γιατί ξεκολλούσε η ακίδα με το παραμικρό (μια βγήκε επειδή μόλις που ακούμπησα ελαφρά το πλαίσιο της πόρτας, 2 δεν μπήκαν σωστά εξαρχής ή ήταν ελαττωματικοί αισθητήρες και έδιναν ό,τι να'ναι μετρήσεις). Όταν το freestyle libre λειτουργεί, είναι όντως καλούτσικο. Αλλά καταλήγεις πολλές φορές να το αλλάζεις γιατί κάτι πήγε στραβά (εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρία μέχρι στιγμής είναι σωστή, και κάνει τέτοιες αλλαγές χωρίς τσιριμόνιες), είναι πανάκριβο (60 ευρώ ο αισθητήρας που διαρκεί 2 εβδομάδες, για να έχεις όλο το χρόνο θες να πληρώνεις... 1600 ευρώ ετησίως, δεν το καλύπτει κανένα ασφαλιστικό ταμείο για διαβητικούς τύπου 2, δηλαδή το 90% των διαβητικών), στην Ελλάδα φέρνουν μόνο την παλιά έκδοση που δεν έχει ειδοποιήσεις στο κινητό όταν το σάκχαρο πέσει ή ανεβεί πάνω από συγκεκριμένα threshold... Σε μεγάλες διακυμάνσεις και ακραίες τιμές (δηλαδή εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο) είχε την χειρότερη ακρίβεια, επίσης, τόσο που κατέληγα να τρυπιέμαι πάλι με βελόνα, γιατί μου έδειχνε συχνά ανύπαρκτες υπογλυκαιμίες. Yπερβολικά συχνά.

Επίσης έχει "βελόνα" ας πούμε - είναι μια πολύ λεπτή ακίδα που μπαίνει στο δέρμα. Προσωπικά δεν ένιωθα τον παραμικρό πόνο, αλλά μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια μικρή αίσθηση ενόχλησης.

Γενικά είναι ένα προϊόν που μοιάζει μαγικό όταν στο περιγράψουν, και στην πράξη η εκτέλεση είναι ... μετριότατη. Έχω διαβάσει πολύ καλύτερες εμπειρίες από κάποιους άλλους χρήστες, αλλά προσωπικά το βρήκα μέτριο, ενώ στην περιγραφή του είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα της συνεχούς παρακολουθησης χωρίς τρυπήματα και βελόνες. Όχι τελείως άχρηστο... ούτε ιδιαίτερα σπουδαίο. Μάλλον απογοητευτικό θα το έλεγα.

Επεξ/σία από taris
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JohnVour είπε

Για μενα που παθαινω υπογλυκαιμιες και αν δεν προλαβω σωριαζομαι σαν το τσουβαλι, ειναι σουπερ. Βεβαια, θα ηθελα να δω την τεχνολογια να ενσωματωνεται στα επομενα smartwatches - "ολα σε ενα νοικουρεμενα" :P

Καλυτερα να εχεις υψηλη ζαχαρι καποιες φορες παρα να εχεις υπογλυκαιμια. Γτ σε μια παρατεταμενη υπογλυκαιμια θα μπορουσε να σου επιφερει μονημες εγκεφαλικες βλαβες (ειχα στη νοσηλεια μου πολλους ασθενεις που το εχουν παθει) ή ακομα χειροτερα θανατο. Να το κοιταξεις καλυτερα. Δες πότε συμβαινει μηπως βρεις τον λογο.

Επεξ/σία από Filip Katund
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

κ να την αγορασει θα την αναπαραγουν οι κινεζοι. μολις  βγει σε κινεζικες εκδοσεις θα γεμισουμε απο τετοια. αντι ρολοι θα το φορας, εστω κ για 1 εβδομαδα, στις γιορτες, σαν τσεκαπ, κλπ.

μη την αγοράσει η apple μόνο και μας χρεώνει 100 ευρώ τη μέτρηση :P

Δημοσ.

Πέρα από την χρησιμότητα του να το έχουν όλοι ώστε σε real time  να βλέπουν τι προκαλεί αυτό που τρώνε, η μεγαλύτερη χρησιμότητα είναι αυτή για τους ασθενείς. Όπως σωστά παρατήρησε κάποιος, σήμερα, ακριβώς λόγω ασθενείας όλα αυτά δίνονται από το κράτος δωρεάν ή με πολύ μικρή συμμετοχή στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής. Θα έπρεπε λοιπόν, αυτές οι συσκευές να περάσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να δίνονται δωρεάν στους ασθενείς.

Αν αγορασθεί από την apple και το ενσωματώσει στο επόμενο apple watch εγώ και κάποιοι άλλοι ίσως θα μπορέσουμε να το πάρουμε. Τι θα γίνει όμως με τα εκατομμύρια άτομα που ασθενούν και δεν έχουν δυνατότητα να δώσουν 400,00€; Υπάρχει περίπτωση να δώσει το κράτος επιδότηση για αγορά τέτοιας συσκευής; Όχι, θα σου πει συνέχισε το τρύπημα. 

Η ανάρτηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το τι σημαίνει η υγεία να είναι εμπόρευμα. Η αντιμετώπιση των ασθενειών θα πρέπει να είναι υπηρεσία υψηλού επιπέδου για όλους, δωρεάν και στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής παρεχόμενης από το κράτος. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

7 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Πέρα από την χρησιμότητα του να το έχουν όλοι ώστε σε real time  να βλέπουν τι προκαλεί αυτό που τρώνε, η μεγαλύτερη χρησιμότητα είναι αυτή για τους ασθενείς. Όπως σωστά παρατήρησε κάποιος, σήμερα, ακριβώς λόγω ασθενείας όλα αυτά δίνονται από το κράτος δωρεάν ή με πολύ μικρή συμμετοχή στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής. Θα έπρεπε λοιπόν, αυτές οι συσκευές να περάσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να δίνονται δωρεάν στους ασθενείς.

Αν αγορασθεί από την apple και το ενσωματώσει στο επόμενο apple watch εγώ και κάποιοι άλλοι ίσως θα μπορέσουμε να το πάρουμε. Τι θα γίνει όμως με τα εκατομμύρια άτομα που ασθενούν και δεν έχουν δυνατότητα να δώσουν 400,00€; Υπάρχει περίπτωση να δώσει το κράτος επιδότηση για αγορά τέτοιας συσκευής; Όχι, θα σου πει συνέχισε το τρύπημα. 

Η ανάρτηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το τι σημαίνει η υγεία να είναι εμπόρευμα. Η αντιμετώπιση των ασθενειών θα πρέπει να είναι υπηρεσία υψηλού επιπέδου για όλους, δωρεάν και στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής παρεχόμενης από το κράτος. 

Ας προχωρήσει η τεχνολογία αυτή σε εμπορική διάθεση και το βλέπουμε, αν αποδειχθεί ότι είναι όντως αξιόπιστα τα αποτελέσματα  και το ίδιο το κράτος θα το συμφέρει περισσότερο να δώσει άπαξ λεφτά για μια τέτοια συσκευή παρά  να πληρώνει κάθε μήνα τα έξοδα για αναλώσιμα παρ' εκτός αν είναι εξωφρενικό το κόστος κτήσης.

Η χρησιμότητα του πάντως αν μπορεί να ενσωματωθεί σε smartwatches δεν θα είναι κυρίως  στους ασθενείς αλλά και στην πρόληψη. Μιλάμε ότι θα υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα να ανιχνεύουν όσοι έχουν συμπτώματα προδιαβήτη από την αρχή της κατάστασης τους και να κάνουν τις αλλαγές που θα τους αποτρέψουν από τον διαβήτη 2. Και ναι υπάρχουν οι αιματολογικές εξετάσεις που μπορούν να το ανιχνεύσουν αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τις κάνουν όλοι προληπτικά. Ακόμα φαντάζομαι την ψυχολογική επίπτωση που θα έχει κάποιος που αρχίζει να κατεβάζει υδατάνθρακες και θα βλέπει να βαράει κόκκινο το ρολόι. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vassilis018 είπε

Φαντάσου 20 χρόνια, τρυπιέμαι για μετρήσεις, τρυπιέμαι για ινσουλίνη. Το θέμα είναι αν έρθει με το καλό στην Ελλάδα και πότε, μπας και γλυτώσουμε. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΥΠΗΜΑ. Έχω κουραστεί να τρυπιέμαι 3 φορές την μέρα για μετρήσεις και 1 για ινσουλίνη

Αφού τρυπιέσαι μια φορά για ινσουλίνη, πάλι καλά! Εγώ πάλι όποτε φάω κάτι..."ευέλικτο σχήμα" ονομάζεται! Αλήθεια πια ινσουλίνη κάνεις και είναι μόνο μια φορά? ή είναι τύπου 2?

Δημοσ.

Μακάρι να βγεί σύντομα στην αγορά , να γλιτώσει ο κόσμος τα τρυπήματα !! Σίγουρα η αξιοπιστία του δεν θα είναι 100% οσο της εξέτασης αίματος , αλλά και μια απόκλιση 5% ειναι ανεκτή (ετσι και αλλιώς οι ταινίες μέτρησης εχουν απόκλιση) 

Εαν ομως δουλεύει 24/7 , τι διάρκεια μπαταρίας θα έχει ??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ntemek είπε

Αφού τρυπιέσαι μια φορά για ινσουλίνη, πάλι καλά! Εγώ πάλι όποτε φάω κάτι..."ευέλικτο σχήμα" ονομάζεται! Αλήθεια πια ινσουλίνη κάνεις και είναι μόνο μια φορά? ή είναι τύπου 2?

Treciba κάνω. 24ώρη διάρκεια έχει. Αν δω ότι ανεβένει πάνω από το όριο και σε κρίσιμα επίπεδα έχω και ένα κουτί Actrapid στο ψυγείο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Μακάρι να βγεί σύντομα στην αγορά , να γλιτώσει ο κόσμος τα τρυπήματα !! Σίγουρα η αξιοπιστία του δεν θα είναι 100% οσο της εξέτασης αίματος , αλλά και μια απόκλιση 5% ειναι ανεκτή (ετσι και αλλιώς οι ταινίες μέτρησης εχουν απόκλιση) 

Εαν ομως δουλεύει 24/7 , τι διάρκεια μπαταρίας θα έχει ??

Εφ' όσον είναι παρεμφερής τεχνολογία με τις ήδη υπάρχουσες που καταγράφουν παλμούς. spo2 λογικά από 1-2 μέρες μέχρι όσο πάει 7-10 ίσως. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κυριολεκτικό και το 24/7 ότι το καταγράφει διαρκώς δηλαδή. Μπορεί να ενεργοποιείται ανά χρονικά διαστήματα 1,2,5,10 λεπτών κ.ο.κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Bullrich είπε

οπε.png

Αυτό φίλε μου  πονάει και κουράζει στο χέρι. Πιάνεται σε ρούχα κλπ. Η μάνα μου όσο και να προσπάθησε δεν τα κατάφερε. 

10 ώρες πριν, taris είπε

Μου'χει τύχει να αλλάξω 3 αισθητήρες freestyle libre στη σειρά, γιατί ξεκολλούσε η ακίδα με το παραμικρό (μια βγήκε επειδή μόλις που ακούμπησα ελαφρά το πλαίσιο της πόρτας, 2 δεν μπήκαν σωστά εξαρχής ή ήταν ελαττωματικοί αισθητήρες και έδιναν ό,τι να'ναι μετρήσεις). Όταν το freestyle libre λειτουργεί, είναι όντως καλούτσικο. Αλλά καταλήγεις πολλές φορές να το αλλάζεις γιατί κάτι πήγε στραβά (εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρία μέχρι στιγμής είναι σωστή, και κάνει τέτοιες αλλαγές χωρίς τσιριμόνιες), είναι πανάκριβο (60 ευρώ ο αισθητήρας που διαρκεί 2 εβδομάδες, για να έχεις όλο το χρόνο θες να πληρώνεις... 1600 ευρώ ετησίως, δεν το καλύπτει κανένα ασφαλιστικό ταμείο για διαβητικούς τύπου 2, δηλαδή το 90% των διαβητικών), στην Ελλάδα φέρνουν μόνο την παλιά έκδοση που δεν έχει ειδοποιήσεις στο κινητό όταν το σάκχαρο πέσει ή ανεβεί πάνω από συγκεκριμένα threshold... Σε μεγάλες διακυμάνσεις και ακραίες τιμές (δηλαδή εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο) είχε την χειρότερη ακρίβεια, επίσης, τόσο που κατέληγα να τρυπιέμαι πάλι με βελόνα, γιατί μου έδειχνε συχνά ανύπαρκτες υπογλυκαιμίες. Yπερβολικά συχνά.

Επίσης έχει "βελόνα" ας πούμε - είναι μια πολύ λεπτή ακίδα που μπαίνει στο δέρμα. Προσωπικά δεν ένιωθα τον παραμικρό πόνο, αλλά μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια μικρή αίσθηση ενόχλησης.

Γενικά είναι ένα προϊόν που μοιάζει μαγικό όταν στο περιγράψουν, και στην πράξη η εκτέλεση είναι ... μετριότατη. Έχω διαβάσει πολύ καλύτερες εμπειρίες από κάποιους άλλους χρήστες, αλλά προσωπικά το βρήκα μέτριο, ενώ στην περιγραφή του είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα της συνεχούς παρακολουθησης χωρίς τρυπήματα και βελόνες. Όχι τελείως άχρηστο... ούτε ιδιαίτερα σπουδαίο. Μάλλον απογοητευτικό θα το έλεγα.

Τα ίδια και χειρότερα έχει περάσει η μάνα μου όποτε δεν είσαι μόνος... Μακάρι να βγει κάτι καλύτερο και θα πουλάει σίγουρα σαν τρελό.

Επεξ/σία από Giannisrethymno

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...