Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη εμπειρία από τα καινούρια χειμερινά λάστιχα Kelly Winter HP 205/55/R16.

Πρώτη εμπειρία γενικά από χειμερινά λάστιχα. Τοποθετήθηκαν αρχές Νοεμβρίου αλλά μέχρι κ σήμερα πέρα από χαμηλές θερμοκρασίες δεν είχα πετύχει χιόνι ή πάγο.

Το σπίτι μου είναι στο τέλος ανηφόρας με έντονη κλίση, μια ανηφόρα που δυστυχώς δεν την βλέπει καθόλου ο ήλιος. Εκεί λοιπόν σήμερα ο δρόμος ήταν παγωμένος σε αρκετά σημεία.

Στο κατέβασμα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, κατέβηκα με πρώτη κ τσιμπημενο λίγο το φρένο. Ο κεντρικός δρόμος είχε καθαριστεί οπότε στη διαδρομή οι ταχύτητες έπαιξαν έως κ 100 χλμ/ ώρα μιας κ ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος και με έντονη παρουσία νταλικων που πήγαιναν τέρμα...

Επιστροφή στο σπίτι κατά τις 7 το βράδυ κ με εξωτερική θερμοκρασία στους -3. 

Στην ανηφόρα ο πάγος γυαλιζε από μακριά... Άρχισα να ανεβαίνω την ανηφόρα χωρίς πρόβλημα αλλά μόλις άρχισα να πιάνω το απότομο κομμάτι άρχισαν τα πρώτα σπινιαρισματα. Συνεχίζοντας βλέπω να κατεβαίνει ένας τύπος μαλλιοκουβαρα με ταυτόχρονα γλιστρηματα χωρίς να κόβει ούτε για πλάκα. Πιάνω κ εγώ τέρμα δεξιά ακινητοποιώντας το όχημα γτ απλά σε αυτό τον κατσίκοδρόμο δεν χωράνε 2 αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Με περνάει ο τύπος ευτυχώς χωρίς να με ακουμπήσει ενώ από τον καθρέφτη τον βλέπω να μπαίνει για λίγο στο χαντάκι στο πλάι του δρόμου να γλιστράει κ μετά φτάνοντας στο τέλος της κατηφορας την κάνει άνετος...οκ λέω πάλι καλά που δεν με πήρε αγκαλιά...

Πάω να ξεκινήσω, σπινιαρισματα κτλ αλλά ακουνητος . Κάνω λίγο πίσω μήπως βρω στεγνό έδαφος τίποτα. Το πάλεψα κανένα πανταλεπτο από εδώ κ από εκεί μέχρι που κατέβηκα κ έβαλα αλυσίδες. Μόνο έτσι την έκανα με ελαφρά.

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από χειμερινά αλλά γενικά με προβλημάτισαν. Βέβαια η αναφορά είναι πολύ απότομη κ ακόμη κ με ποδήλατο που βλέπω αθλητές,τα παίρνουν στα χέρια στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αλλά από την άλλη οι συνθήκες δεν ήταν κ τόσο εξτριμ για να μην μπορείς να ανέβεις την ανηφόρα. Οκ αν δεν με έκοβε ο τύπος θα είχα ανέβει πολύ άνετα αλλά από στάση δεν ξεκινούσε ούτε για πλάκα.

Καμία συμβουλή εμπειρία από τους πιο έμπειρους στο χιόνι;

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Πρόσθιοκινητο είναι. Λογικά έμεινα στο τμήμα που είχε τον πάγο κ δεν μπορούσα να βρω πουθενά πρόσφυση. Αργότερα ανέβηκαν 2 γείτονες ο ένας με τεσσάρων εποχών και ο άλλος με καλοκαιρινά. Αυτός με καλοκαιρινά που είπε ότι του έχασε λίγο στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά επειδή είχε φορά δεν ειχε πρόβλημα. Ο 4 εποχών μου είπε ότι το πήγε κ αυτός αέρα με φορά κ ανέβηκε με τη μία.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, bill999r είπε

Πρόσθιοκινητο είναι. Λογικά έμεινα στο τμήμα που είχε τον πάγο κ δεν μπορούσα να βρω πουθενά πρόσφυση. Αργότερα ανέβηκαν 2 γείτονες ο ένας με τεσσάρων εποχών και ο άλλος με καλοκαιρινά. Αυτός με καλοκαιρινά που είπε ότι του έχασε λίγο στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά επειδή είχε φορά δεν ειχε πρόβλημα. Ο 4 εποχών μου είπε ότι το πήγε κ αυτός αέρα με φορά κ ανέβηκε με τη μία.

ενα τρικ για αμαξι με κινηση στους εμπρος τροχους, σε ανηφορα, είναι να ανεβεις με την οπισθεν.

οταν πας κανονικα το βαρος παει πισω, οποτε χανεις πρόσφυση απο τον μπροστινο αξονα (τον κινητηριο). αν ανεβεις με την οπισθεν το βαρος θα ειναι στον κινητηριο αξονα.

με καινουργια λαστιχα, σε τσιμεντενια ανηφορα, με βροχη δεν μπορουσα να ανεβω (το παλευα 10 λεπτα), και με την οπισθεν ανεβηκα παν-ευκολα.

δοκιμασε το...

• Like 1
Δημοσ.

καλυτερα να αρχισεις να γλυστρας προς τα κατω με τη μουρη, παρα με τον κωλο.

γιατι οταν δεν μπορεις να ανεβεις, δεν θελει και πολυ να αρχισεις να γλυστρας.

Μόλις τώρα, bill999r είπε

Εντάξει το έχω ακούσει κ  αυτό αλλά δεν θα το επιχειρούσα. Ειδικά στην κωλοανηφορα- γκρεμό που μένω... 😄

δοκιμασε το και θα με θυμηθεις

αλλιως παρτο με τα ποδια, τι να πω... χαχα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σε αυτή την περίπτωση έχεις δίκιο. Το καλύτερο είναι να μην γλιστρήσεις γτ σε κάθε περίπτωση κάποια μαλάκια θα γίνει

Δημοσ.

Ένα τρυκ που χρησιμοποιούν οι βόρειοι για τις ανηφόρες είναι να έχεις στο αυτοκίνητο μια μικρή σακούλα με λίγη άμμο  και να ρίχνεις την άμμο πάνω στον πάγο για να αποκτήσουν πρόσφυση οι τροχοί και να ξεκινήσεις.

Από τότε που το διάβασα πάντα έχω μαζί μου λίγη άμμο τον χειμώνα αλλά ποτέ δεν την χρειάστηκα  για να πω ότι δουλεύει η δεν δουλεύει.

Με το προηγούμενο αυτοκίνητο είχα οργώσει  τα περισσότερα χιονοδρομικά της Ελλάδας  αλλά τα χιονολάστιχα  σε συνδυασμό με την τετρακίνηση έκαναν το τρύκ αχρείαστο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, teot είπε

Ένα τρυκ που χρησιμοποιούν οι βόρειοι για τις ανηφόρες είναι να έχεις στο αυτοκίνητο μια μικρή σακούλα με λίγη άμμο  και να ρίχνεις την άμμο πάνω στον πάγο για να αποκτήσουν πρόσφυση οι τροχοί και να ξεκινήσεις.

Από τότε που το διάβασα πάντα έχω μαζί μου λίγη άμμο τον χειμώνα αλλά ποτέ δεν την χρειάστηκα  για να πω ότι δουλεύει η δεν δουλεύει.

Με το προηγούμενο αυτοκίνητο είχα οργώσει  τα περισσότερα χιονοδρομικά της Ελλάδας  αλλά τα χιονολάστιχα  σε συνδυασμό με την τετρακίνηση έκαναν το τρύκ αχρείαστο

Τετρακίνηση... μεγάλη εφεύρεση.

Έβλεπα ένα βιντεάκι με ξεκίνημα σε ανηφόρες μεταξύ 2 Audi A6.

Το ένα ήταν πρόσθιοκινητο και το άλλο quattro. Και τα 2 φορούσαν καινούρια χειμερινά ελαστικά.

Το μεν πρόσθιοκινητο μετά από πολλά σπινιαρισματα έκανε όπισθεν πήρε φόρα κ έτσι ανέβηκε την ανηφόρα.

Το quattro απλα πάτησε γκάζι κ την ανέβηκε...έτσι απλά...

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, bill999r είπε

Τετρακίνηση... μεγάλη εφεύρεση.

Έβλεπα ένα βιντεάκι με ξεκίνημα σε ανηφόρες μεταξύ 2 Audi A4.

Το ένα ήταν πρόσθιοκινητο και το άλλο quattro. Και τα 2 φορούσαν καινούρια χειμερινά ελαστικά.

Το μεν πρόσθιοκινητο μετά από πολλά σπινιαρισματα έκανε όπισθεν πήρε φόρα κ έτσι ανέβηκε την ανηφόρα.

Το quattro απλα πάτησε γκάζι κ την ανέβηκε...έτσι απλά...

Η τετρακίνηση είναι αποτελεσματική όταν υπάρχει και το σωστό παπούτσι.

Εχοντας αρκετή εμπειρία οδήγησης σε χιόνι πάγο.... θα πω ότι ένα δικίνητο με χειμερινά θα κινηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία απο ένα τετρακίνητο με θερινά.

Εκει  που υπερτερεί ένα τετρακίνητο είναι ότι σε μια ανηφόρα που γλιστράει έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.....  αλλά.... αν πιάσει η κατηφόρα και δεν έχει τα κατάλληλα ελαστικά δεν φρενάρει με τίποτα.... το καλό χειμερινό στην κατηφόρα φαίνεται.

Εχω δει πανάρχαιο Ρolo με χειμερινά να κατεβαίνει απο τα 3 - 5 Πηγάδια αερας.... και Vitara να κανει έξοδο στην πρώτη στροφή

Επεξ/σία από teot
  • Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Πόσο πανάρχαιο εννοείς; Γιατί κάτι μου θυμίζει αυτό. Παίζει να ήμουν εγώ 😂

Εγινε το 2015 η το 2016 και ήταν ένα  κόκκινο (οτι είχε απομείνει απο το ξεθώριασμα)  και πρέπει να ήταν 20ετίας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...