jimakos00 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Σου λένε οι άνθρωποι, "Αφού έχει γεμίσει ο κόσμος με συμβατά και δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα μελάνια μας, δεν αρχίζουμε να πουλάμε κι εμείς συμβατά;". Πάρτε και μια αύξηση στις τιμές των εκτυπωτών και άντε γειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, ares225 είπε Φίλε μου όταν βγαίνουν εταιρίες μεγαθήρια όπως η Samsung και λένε υπάρχει έλλειψη το πιστεύω. Αλλα δεν με ενδιαφέρει κιόλας έλλειψη με έλλειψη εγώ πρόλαβα και το ps5 μου να πάρω (σε νορμαλ τιμή) και όλα όσα ηθελα ημουν απο τους τυχερούς. Το θέμα ειναι οτι λόγω της έλλειψης αυτής δεν είναι όλοι τυχεροί σαν εμένα και όταν το λένε οι εταιρίες και η αγορά το πιστεύω, καθώς δεν έχω την BMW για τόσο ηλίθια ώστε να αφαιρεί λειτουργίες από τα αμάξια της λόγω έλλειψης που δεν υπαρχει. Τώρα δεν εχω σκοπό να σου αλλάξω γνώμη ειναι απόλυτος σεβαστή. Καθώς στην τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας το θέμα, οποτε θα μείνω απλά με της απόψεις μου. Καλό σου βράδυ 😀 Σου ξανα λέω πως γίνεται οι ίδιες εταιρίες που λένε ότι υπάρχει έλλειψη σε τσιπς, οι ίδιες να παραδέχονται ότι έχουν αύξηση στις πωλήσεις τους και μάλιστα στα ανατιμημένα προϊόντα τους… αν μπορέσεις εξήγησε μου αυτό το τόσο απλό πράγμα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ares225 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Σου ξανα λέω πως γίνεται οι ίδιες εταιρίες που λένε ότι υπάρχει έλλειψη σε τσιπς, οι ίδιες να παραδέχονται ότι έχουν αύξηση στις πωλήσεις τους και μάλιστα στα ανατιμημένα προϊόντα τους… αν μπορέσεις εξήγησε μου αυτό το τόσο απλό πράγμα… Πάμε με απλά λόγια. Κάθε χρόνο πουλάω 20 μήλα και η ζήτηση είναι 15 μήλα. Εγω μπορώ να παράγω 30 Μήλα. Ξαφνικά ο κόσμος ζητάει 60 μήλα, πουλάω λοιπόν 30 μήλα, άρα έχω αύξηση στις πωλήσεις μου. Παρόλα αυτά επειδή εγω δεν μπορώ να παράξω πανω απο 30 μήλα και η ζήτηση είναι 60 μήλα δημιουργείται η έλειψη……. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το κάνω πιο απλό. 19 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskir Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Thresh είπε Karma? Is a bitch.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Cell_7 είπε "The toner level displayed on your device may not be correct, and the remaining toner level may suddenly go from 100% to 0%. When 0% is displayed, install a new toner container." Δηλαδή θα δείχνει άδειο στην τύχη και μετά δεν θα εκτυπώνει, πως είναι λύση αυτό; Όντως, τι hack είναι αυτό? απλώς χωρίς αυτό το τσιπάκι δεν ξέρεις πόσο μελάνι έχεις μέσα. Και εδώ που τα λέμε, το τσιπάκι αυτό απλά είχε μια αντίστροφη μέτρηση στο πλήθος των εκτυπώσεων και σου το έβγαζε άδειο και ας μην χρησιμοποιούσες το συγκεκριμένο χρώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ledis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, AtiX είπε Σου ξανα λέω πως γίνεται οι ίδιες εταιρίες που λένε ότι υπάρχει έλλειψη σε τσιπς, οι ίδιες να παραδέχονται ότι έχουν αύξηση στις πωλήσεις τους και μάλιστα στα ανατιμημένα προϊόντα τους… αν μπορέσεις εξήγησε μου αυτό το τόσο απλό πράγμα… Το ενδεχόμενο να έχει αυξηθεί η ζήτηση, το σκεφτήκαμε ? Το να υπάρχει μια θεωρία συνομωσίας ή ένα καρτέλ μας αρέσει μάλλον καλυτέρα. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 το οτι οι εταιρειες εκτυπωτων βαζουν τσιπακια ελεγχου ωστε να σε ωθουν να παιρνεις τα δικα τους αναλωσιμα (κ πολλες φορες με διαφορες πρακτικες να αυξανουν κ τις πωλησεις του, πχ δεν εκτυπωνεις μαυρο αν καποιο αλλο εγχρωμο μελανι θελει αντικατασταση κλπ), ειναι ουσιαστικα κουτοπονηρια κ "κλεψια" η Canon επεσε θυμα αυτης της καταπτυστης πρακτικης της κ αναγκαστηκε να ξεβρακωθει, ετσι με απλα λογια να καταλαβαινομαστε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, k_dinos είπε Όντως, τι hack είναι αυτό? απλώς χωρίς αυτό το τσιπάκι δεν ξέρεις πόσο μελάνι έχεις μέσα. Και εδώ που τα λέμε, το τσιπάκι αυτό απλά είχε μια αντίστροφη μέτρηση στο πλήθος των εκτυπώσεων και σου το έβγαζε άδειο και ας μην χρησιμοποιούσες το συγκεκριμένο χρώμα Για τους αμερικάνους hack είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Ledis είπε Το ενδεχόμενο να έχει αυξηθεί η ζήτηση, το σκεφτήκαμε ? Το να υπάρχει μια θεωρία συνομωσίας ή ένα καρτέλ μας αρέσει μάλλον καλυτέρα. Μα εκ του αποτελέσματος βλέπεις ότι υπάρχουν εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις και καλά ελλείψεις και έχουν αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα τους, δηλαδή τι πάρα πάνω θέλεις για να καταλάβεις ότι κάτι βρωμάει στην όλη κατάσταση??? Θα έλεγες ότι φταίει η αυξημένη ζήτηση πετρελαίου όταν ξέρεις ότι κράτη αποφασίσαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου για να αυξήσουν την τιμή του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γελοίοι!!! Γελοίοι!!! οσο οι καταναλωτές αγοράζουν χωρίς σκέψη θα μας τα παίρνουν χοντρά σε όλους τους τομείς. το αγοραστικό κοινό δεν έχει καταλάβει την δύναμη που έχει στο να ορίσει την αγορά. οι εταιρείες έχουν ξεφύγει σε όλα. Όλες θέλουν ένα καλό “εμπάργκο” και όχι για πολύ. μένα 3μηνο είναι αρκετό για να καταλάβουν ποιος έχει την δύναμη. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από mariosraptor1984 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, AtiX είπε … δεν γίνεται πχ η HP, η Lexmark ή η Brother να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα και μόνο η Canon να μην μπορεί να βρει τσιπς για τα μελάνια της… Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με διάθεση εκτυπωτικών μηχανημάτων κάθε είδους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα μηχανήματα που στέλνονται από τους κεντρικούς διανομείς της Ευρώπης είναι με το σταγονόμετρο, και πολλές φορές, μετακινούνται από χώρα σε χώρα όταν βλέπουν ότι μία αγορά δεν κινείται τόσο έντονα όσο μία άλλη. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από mohic4n Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Oι αμήχανες στιγμές των αντιφάσεων του καπιταλισμού 🍷👌 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, AtiX είπε Μα εκ του αποτελέσματος βλέπεις ότι υπάρχουν εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις και καλά ελλείψεις και έχουν αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα τους, δηλαδή τι πάρα πάνω θέλεις για να καταλάβεις ότι κάτι βρωμάει στην όλη κατάσταση??? Θα έλεγες ότι φταίει η αυξημένη ζήτηση πετρελαίου όταν ξέρεις ότι κράτη αποφασίσαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου για να αυξήσουν την τιμή του? Αν η δυνατοτητα παραγωγης ειναι 100 και η ζητηση 200 αντε να το ζορισουν λιγο και να δωσουν 120. Δεν μπορουν να αποφυγουν την ελλειψη. Το πρωτο πραγμα που θα μαθει καποιος στην οικονομικη θεωρια ειναι η προσφορα και η ζητηση, απο την στιγμη που η ζητηση ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την προσφορα ολοι ειναι διατεθιμενοι να δωσουν πιο πολλα λεφτα για να παρουν απο το να μην εχουν τιποτα και αυτο εχει ως αποτελεσμα μετα να μετακυλήσουν το κοστος στον καταναλωτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 57 λεπτά πριν, asmilon είπε Αν η δυνατοτητα παραγωγης ειναι 100 και η ζητηση 200 αντε να το ζορισουν λιγο και να δωσουν 120. Δεν μπορουν να αποφυγουν την ελλειψη. Το πρωτο πραγμα που θα μαθει καποιος στην οικονομικη θεωρια ειναι η προσφορα και η ζητηση, απο την στιγμη που η ζητηση ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την προσφορα ολοι ειναι διατεθιμενοι να δωσουν πιο πολλα λεφτα για να παρουν απο το να μην εχουν τιποτα και αυτο εχει ως αποτελεσμα μετα να μετακυλήσουν το κοστος στον καταναλωτη. Μα αυτό δεν δικαιολογεί αυτό που έγραψες στην αρχή… η ελλείψεις αυτή την στιγμή δεν είναι ούτε λόγο έλλειψης υλικών ούτε λόγο αντικειμενικών προβλημάτων στην παραγωγή… οι περισσότερες εταιρίες βρήκαν ευκαιρία απλά να περιορίσουν την παραγωγή τους επίτηδες για να ανεβάσουν τις τιμές ζηλεύοντας την προνομιακή θέση των nVidia & AMD… δηλαδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα οι υπολογιστές θα είχαν αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 25% μέσα σε ένα χρόνο ή στα κινητά πάνω από 10% ξεπερνώντας το 1.500.000.000 νέες συσκευές τον χρόνο … αυτά τα νούμερα είναι πάρα πολύ μεγάλα για να σταθούν στην πραγματικότητα και δικαιολογήσουν τις ελλείψεις μέσω της αυξημένης ζήτησης… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, AtiX είπε Μα αυτό δεν δικαιολογεί αυτό που έγραψες στην αρχή… η ελλείψεις αυτή την στιγμή δεν είναι ούτε λόγο έλλειψης υλικών ούτε λόγο αντικειμενικών προβλημάτων στην παραγωγή… οι περισσότερες εταιρίες βρήκαν ευκαιρία απλά να περιορίσουν την παραγωγή τους επίτηδες για να ανεβάσουν τις τιμές ζηλεύοντας την προνομιακή θέση των nVidia & AMD… δηλαδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα οι υπολογιστές θα είχαν αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 25% μέσα σε ένα χρόνο ή στα κινητά πάνω από 10% ξεπερνώντας το 1.500.000.000 νέες συσκευές τον χρόνο … αυτά τα νούμερα είναι πάρα πολύ μεγάλα για να σταθούν στην πραγματικότητα και δικαιολογήσουν τις ελλείψεις μέσω της αυξημένης ζήτησης… Αρα θεωρεις πως υπαρχει δυνατητοτα απεριοριστης προσφορας, οσο και αν αυξηθουν οι αναγκες οι εταιριες αν θελουν θα μπορουν να την παρεχουν εδω και τωρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα