N3M3SiS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Ναι ενταξει, πολλά παίζουν ρόλο και πολλά γίνονται με τα σώστρα. Απλά το ανέφερα για να του λυθεί η απορία "τι είναι αυτό το 20%" που του είπαν. 1
DTInfinity Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Θα σου πω από προσωπική εμπειρία που είχα πριν ένα χρόνο με ασύμφορη επισκευή. θεωρω οτι το αυτοκίνητο σου το κοστολογούν γύρω στα 7800 - 8000 σύνολο. Γι αυτό τους είναι ασύμφορο το 5400 να το επισκευάσουν. Θα σου κάνουν μια πρόταση ένα ποσό που έχει το αυτοκίνητο. Συνηθως η μέση αξία αυτή τη στιγμή. Θα λάβεις από την ασφάλεια όλο το ποσό μειον τα χρήματα που θα παρεις από σωστρα. Εκεί έχεις δυο επιλογές α)το δίνεις μόνο σου και πας στην ασφαλιστική τη νέα άδεια μετά τη μεταβίβαση και τις υπεύθυνες δηλώσεις της πώλησης (αν γίνει ανακύκλωση τα αντίστοιχα έγγραφα και την διαγραφή). β) ή το βγάζουν αυτοί σε πλειστηριασμό σε συνεργάτες τους με τους οποίους δεσμεύεστε να γίνει η συναλλαγή και δίνεις τα αντίστοιχα χαρτιά. Παίρνεις το ποσό από τα σωστρα και μετά αφού δώσεις τα απαραίτητα χαρτιά στην ασφαλιστική και μετά περιμενεις να λάβεις τη διαφορά μέχρι το ποσό που συμφωνήσατε ότι αξίζει το όχημα. Αν έχεις να κανείς με επαγγελματίες έτσι λειτουργούν αν έχεις να κανείς με λαμόγια… μάλλον πας για δικαστήριο.
apos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, kalmik είπε Δεν είσαι με τίποτε υποχρεωμένος να αποδεχθείς την πρόταση και το ποσόν που προσφέρουν. Ψάχνεις για την εμπορική αξία του αυτοκινήτου ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που μιλάμε (μια καλή ένδειξη είναι ο μέσος όρος ζητουμένων τιμών στο car.gr -10%) και τη ζητάς και μάλιστα γραπτά. Αν δεν στο ικανοποιήσουν, απλά πας δικαστικά. Θα πάρεις τα χρήματα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε δύο χρόνια αλλά έντοκα συν τα δικαστικά έξοδα συν οποιαδήποτε άλλη θετική/αποθετική ζημιά σου (θα σου πει ο δικηγόρος σου). ΥΓ με δεδομένες τις μεγάλες αυξήσεις τμών σε καινούργια και μεταχειρισμένα η τιμή που σου προτείνουν μου φαίνεται όχι χαμηλή αλλά εξευτελιστική (αφου δηλ. δεν δίνουν τα 5.400 της επισκευής σημαίνει ότι το αποτιμούν κάπου εκεί) Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Σε ανάλογη περίπτωση (αρκετά παλιότερα) τους είπα ευγενέστατα και πολύ ψύχραιμα "ευχαριστώ πολύ, αλλά είμαστε πολύ μακριά από το πραγματικό ποσό που δικαιούμαι, οπότε θα το παμε δικαστικά. Απλά να σας ενημερώσω ότι από αύριο νοικιάζω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου". Την άλλη μέρα επανήλθαν με πόσο ελαφρώς μεγαλύτερο της τιμής στο car.gr. Γενικά, αν πας δικαστικά και έχεις δίκιο, μπορείς να διεκδικήσεις διαφυγόντα ποσά (όπως πχ της ενοικίασης) οπότε είναι πιθανό να τους αγχώσεις. Γνώμη μου, το θέμα είναι να μην δείξεις ότι καίγεσαι να πάρεις κάποιο ποσό άμεσα. 4
dasimo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) το τελευταίο ασφαλιστήριο σου σίγουρα αναφέρει το ασφαλιζόμενο ποσό. Εκτίμηση μου είναι οτι δεν μπορεί να είναι άνω των 3.5κ με τίποτε....και για αυτό επέλεξαν να σε αποζημειώσουν έτισ...αλλιώς θα το εφτιαχναν. Αλλα να ξέρεις οτι ούτως η αλλως δεν θα επαιρνες 5400 γιατι η ασφαλιστική δεν θα σου πλήρωνε και καλα νεα ανταλλακτικά. Οπότε και η ζημιά (η τιμολόγηση της) θα υπολογίζοταν σύμφωνα με την απόσβεση του οχήματος. Μην πετάξεις λεφτά σε δικηγόρους.....το συμβόλαιο αναφέρει ρητα οτι δεν καλύπτεται ο εξτρα εξοπλισμός του οχήματος και ως εξτρα δεν εννοούν τον aftermarket αλλα κάτι πέρα του κανονικού....αυτα... Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από dasimo 3
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, dasimo είπε το τελευταίο ασφαλιστήριο σου σίγουρα αναφέρει το ασφαλιζόμενο ποσό. Εκτίμηση μου είναι οτι δεν μπορεί να είναι άνω των 3.5κ με τίποτε....και για αυτό επέλεξαν να σε αποζημειώσουν έτισ...αλλιώς θα το εφτιαχναν. Αλλα να ξέρεις οτι ούτως η αλλως δεν θα επαιρνες 5400 γιατι η ασφαλιστική δεν θα σου πλήρωνε και καλα νεα ανταλλακτικά. Οπότε και η ζημιά (η τιμολόγηση της) θα υπολογίζοταν σύμφωνα με την απόσβεση του οχήματος. Μην πετάξεις λεφτά σε δικηγόρους.....το συμβόλαιο αναφέρει ρητα οτι δεν καλύπτεται ο εξτρα εξοπλισμός του οχήματος και ως εξτρα δεν εννοούν τον aftermarket αλλα κάτι πέρα του κανονικού....αυτα... Τα εχεις μπερδεψει ελαφρως,ποιος πληρωνει ποιον και ποιος αποζημιώνει ποιον . 2
stardust_pure Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Παρακαλω την ΒΟΗΘΕΙΑ σας!!!!! Αφορα ενα SUZUKI SX4 μοντ 18΄. Το αυτοκινητο πλημύρισε μεχρι και τα φαναρια σε υπογειο παρκινκ. Υπαρχει μικτη ασφ. με καταστροφες απο φυσικα αιτια. Το αυτοκ. πηγε στην αντιπροσωπεια, εξαλλου ηταν μεσα στην 5ετη εγγυηση. Ο ασφ. πράκτορας μου συστησε να γινει εκχωριση στην αντιπρ. για την ζημια και ο πραγματογνωμονας θα αποφασιζε αν θα εβγαινε τελικα ασυμφορο η θα επισκευαζοταν. Αφου περασαν 5 μηνες (λογω έλλειψης ανταλ.) η εταιρια μου παρεδωσε ενα αυτοκινητο πυ σε μια βδομαδα αρχισε να εχει προβληματα. Το ΑΣΤΕΙΟ της υποθεσης ειναι μετα απο 5 μηνες που πηγε το αυτοκ. στο συνεργειο η εταιρια εστειλε στην ασφαλιστικη τον φακελο εργασιων και το κοστοσ του. Η ασφαλιστικη απαντησε οτι το αυτοκ. ειναι ΑΣΥΜΦΟΡΟ να επισκευαστει αλλα οι εργασιες εγιναν ηδη με πρωτοβουλεια του συνεργειου (για να τζιραρει) εκμεταλευομενη την εκχωριση. Εμπορικη αξια του αυτοκινητου 19.500, εξοδα κατασκευης 17.500!!!! Καταθεση φακελου εργασιων προς την ασφ. 10/10/22 Απαντηση της ασφ. προς το συνεργειο οτι το αυτοκ. κρίθηκε ασυμφορο 11/10/22 Παρελαβα το αυτοκ. απο το συνεργειο ως επισκευασμενο (καλυτερο απο καινουριο) οπως μου ανεφεραν στις 13/10/22 !!!!!!!!! 2 μερες μετα την καταθεση του φακελου εργ προς την ασφ. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!! Ευχαριστω για την υπομονη σας. HELP!!!!!!!!
Conan2046 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Παράξενη λίγο η όλη ιστορία. Πριν ξεκινήσει η επισκευή έπρεπε να το είχε δει ο πραγματογνώμονας και να είχε αποφασίσει η ασφαλιστική για την αποζημίωση αν είναι επισκευάσιμο κλπ. Η εκχώρηση της αποζημίωσης προφανώς και θα έπρεπε να γίνει στην συνέχεια. Τώρα μας λες ότι το έχεις παραλάβει, άρα το συνεργείο έχει αποζημιωθεί για τις εργασίες του; και πως αφού η ασφαλιστική το έκρινε μη επισκευάσιμο; Το συνεργείο σου ζητάει χρήματα; Δεν το επισκεύασε σωστά; Τι ακριβώς ζητάς; 1
vamvakoolas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Παράξενη λίγο η όλη ιστορία. Πριν ξεκινήσει η επισκευή έπρεπε να το είχε δει ο πραγματογνώμονας και να είχε αποφασίσει η ασφαλιστική για την αποζημίωση αν είναι επισκευάσιμο κλπ. Η εκχώρηση της αποζημίωσης προφανώς και θα έπρεπε να γίνει στην συνέχεια. Τώρα μας λες ότι το έχεις παραλάβει, άρα το συνεργείο έχει αποζημιωθεί για τις εργασίες του; και πως αφού η ασφαλιστική το έκρινε μη επισκευάσιμο; Το συνεργείο σου ζητάει χρήματα; Δεν το επισκεύασε σωστά; Τι ακριβώς ζητάς; αν καταλαβα καλα, το συνεργειο το παρεδωσε ως επιδιορθωμενο αλλα ισχυριζεται οτι εχει προβλημα. Τι προβλημα; αγνωστο... Εμενα μου εκανε εντυπωση τα ανταλλακτικα που εκαναν 5 μηνες(!) να ερθουν. Μιλαμε για επισκευη ιχ και οχι οπλικου συστηματος
stardust_pure Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Conan2046 είπε Παράξενη λίγο η όλη ιστορία. Πριν ξεκινήσει η επισκευή έπρεπε να το είχε δει ο πραγματογνώμονας και να είχε αποφασίσει η ασφαλιστική για την αποζημίωση αν είναι επισκευάσιμο κλπ. Η εκχώρηση της αποζημίωσης προφανώς και θα έπρεπε να γίνει στην συνέχεια. Τώρα μας λες ότι το έχεις παραλάβει, άρα το συνεργείο έχει αποζημιωθεί για τις εργασίες του; και πως αφού η ασφαλιστική το έκρινε μη επισκευάσιμο; Το συνεργείο σου ζητάει χρήματα; Δεν το επισκεύασε σωστά; Τι ακριβώς ζητάς; O πραγματογνωμας πηγε στην αντιπτοσωπεια χωρις να ενημερωθω εγω γιατι μετα την εκχωρηση το συνερ. ειχε να κανει με την ασφαλιστικη. Το συνεργειο-αντιπροσωπεια ακομα δεν εχει καταθεσει τα παραστατικα για να πληρωθει. Ελα ντε!!!!! η αντιπροσωπεια εκανε τις εργασιες χωρις να παρει εγκριση απο την ασφαλιστικη.Ζητησα με μειλ τον φακελο απο την ασφαλιστικη να καταλαβω τι εχει γινει. Κανενας δεν μου ζηταει χρηματα, απλα εχω ενα αυτοκινητο που επρεπε να βγει ασύμφορο και ειναι στα χερια μου με προβληματα. Απο οτι καταλαβαινω θα πανε στα παζαρια με την ασφαλιστικη γιατι 17.500 που ζητανε δεν θα τα παρουν, θα 13000-14000 max και δεν γνωριζω ακομα τι επισκευες εγιναν στο αυτοκινητο που οπως ανεφερα εχει ηδη προβλημα. Ειμαι μπλοκαρισμενος με την εκχωρηση........... ευχαριστω !!!! Μοιραστικα τον πονο μου.Θα σας ενημερωσω........... Εμπλεξα 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε αν καταλαβα καλα, το συνεργειο το παρεδωσε ως επιδιορθωμενο αλλα ισχυριζεται οτι εχει προβλημα. Τι προβλημα; αγνωστο... Εμενα μου εκανε εντυπωση τα ανταλλακτικα που εκαναν 5 μηνες(!) να ερθουν. Μιλαμε για επισκευη ιχ και οχι οπλικου συστηματος και ομως, 15/6 το παρελαβα 13/10....... σορρυ 4 μηνες. Προβλημα ηλεκτρικο, μου ζητησαν να το παω, δεν θελω εκει αλλα δεν γινεται αλλιως. Μου δινουν 2 χρονια εγγυηση για την ζημια που εφτιαξαν, ξερει καποιος αν η εγγυηση αυτη ειναι απο την suzuki η απο την αντιπροσωπεια????
vamvakoolas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 ακομα και 4 μηνες που γραφεις αναρωτιεμαι τι σοι "ηλεκτρικο" προβλημα ειχες. Ακομα και η πιο δυσκολη επισκευη που εχω δει ποτε (αλλαγη ταμπλω/οργανων σε toyota που το σεταρισμα επρεπε να γινει Ιαπωνια για τα οργανα) εκανε 2 μηνες.... Σα καταναλωτης δεν εχει διαφορα αν στη δινει την εγγυηση ο τοπικος συνεργατης ή η εταιρια: αυτο που πρεπει να εχεις ειναι καποια γραπτη διασφαλιση (μερικοι εμποροι το αναφερουν σε καποιο μερος της αποδειξης). Αν πιστευεις οτι κατα τη γνωμη σου αδικεισαι απο το τοπικο συνεργατη μπορεις να στειλεις email στη suzuki με επισυναπτομενα αρχεια/αποδειξεις που να υποστηριζουν τη γνωμη σου 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Αμάξι που πλημμύρισε είναι αχρηστο 2
thanasisxask Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε ακομα και 4 μηνες που γραφεις αναρωτιεμαι τι σοι "ηλεκτρικο" προβλημα ειχες. Ακομα και η πιο δυσκολη επισκευη που εχω δει ποτε (αλλαγη ταμπλω/οργανων σε toyota που το σεταρισμα επρεπε να γινει Ιαπωνια για τα οργανα) εκανε 2 μηνες.... Σα καταναλωτης δεν εχει διαφορα αν στη δινει την εγγυηση ο τοπικος συνεργατης ή η εταιρια: αυτο που πρεπει να εχεις ειναι καποια γραπτη διασφαλιση (μερικοι εμποροι το αναφερουν σε καποιο μερος της αποδειξης). Αν πιστευεις οτι κατα τη γνωμη σου αδικεισαι απο το τοπικο συνεργατη μπορεις να στειλεις email στη suzuki με επισυναπτομενα αρχεια/αποδειξεις που να υποστηριζουν τη γνωμη σου Δεν θέλεις να δεις πως είναι ένα πλυμμηρισμενο αμάξι και τι ζημιά μπορεί να έχει πάθει. Για να γίνει "σωστό" πρέπει να αλλαχτούν μέχρι και οι καλωδιώσεις στις οποίες έχει περάσει νερό (πέραν των εγκεφάλων και οτιδήποτε υπάρχει ηλεκτρικό).
vagos789 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Πρωτη φορα ακουω συνεργειο να επισκευαζει αυτοκινητο χωρις εγκριση
_Biologist_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, vagos789 είπε Πρωτη φορα ακουω συνεργειο να επισκευαζει αυτοκινητο χωρις εγκριση Κι ομως, υπαρχουν καποιοι (και ιδιωτες) που το κανουν και μετα πανε δικαστικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα