MAGOS_MERLIN Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Επανέρχομαι μετά από αρκετό ψάξιμο στην μητρική βρήκα ότι σε ένα ολοκληρωμένο δεν πήγαινε είσοδος enable. Αυτό οφειλόταν στον κονέκτορα του τροφοδοτικού ο οποίος έχει εσωτερικά δύο ΄΄αυτάκια΄΄ τα οποία κανονικά ακουμπάνε στη γείωση μόλις μπει το βύσμα. Το ένα ΄΄αυτάκι΄΄ για κάποιο λόγο είχε σπάσει και δεν γείωνε το σημείο της μητρικής που υπήρχε ένα τρανζίστορ και μετά ένας διαιρέτης τάσης ο οποίος έδινε το enable στο ολοκληρωμένο. Επειδή το τρανζίστορ έπερνε 9 βολτ τάση λόγω ότι δεν συνδεόταν με τη γείωση απλά ακύρωνε το υπόλοιπο κύκλωμα αν το λέω σωστά και στον διαιρέτη τάσης δεν περνούσε ρεύμα, αφού το τρανζίστορ ενεργοποιούταν και πήγαινε στη γείωση. Άλλαξα το βύσμα της τροφοδοσίας και όλα κομπλέ. Συγνώμη αν δεν βγαίνει νόημα από την περιγραφή αλλά δεν ξέρω πως θα μπορούσα να περιγράψω την βλάβη. 9 1
mphxths Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, deenoo είπε ναι γιατι ως γνωστων για να κανεις καλες επισκευες πρεπει να εισαι καλος youtuber και σκηνοθετης αλλιως οι πλακατες δεν καθονται Επιμενεις να πιστευεις οτι εγω ειπα οτι ο τυπος δεν ξερει την δουλεια του ή οτι το "τελειωμενος" χαρακτηριζει το επιπεδο των γνωσεων του πανω στην δουλεια του. Αν δεν τα διαχωρισεις (οχι μονο εσυ) αυτα τα δυο στο μυαλο σου, δεν προκειται να κανουμε σοβαρη συζητηση. 43 λεπτά πριν, deenoo είπε αλλα εσυ φανταζομαι οτι ξερεις καλυτερα Και εγω φανταζομαι οτι εχω βιλλα στην καραιβικη. Το τι φανταζεσαι εσυ και εγω δεν εχουν σχεση λοιπον με την πραγματικοτητα. Σαν τεχνικος που δουλεψα σε διαφορες εταιριες για καμμια 15ετια , ποτε δεν καναμε τετοιου ειδους επισκευες. Οχι γιατι δεν ξεραμε αλλα γιατι δεν συνεφερε την επιχειρηση. Αν βγαλουμε μια τετοια επισκευη και την χρεωσουμε π.χ. 100 ευρω , στον ιδιο χρονο θα ειχαμε βγαλει 5 επισκευες και θα ειχαμε βγαλει παραπανω λεφτα. Και αναλογικα οι πελατες θα ειχαν πληρωσει λιγοτερα λεφτα... Αν ο συγκεκριμενος και ο καθενας ηλεκτρονικος θελει να ανοιξει ενα μαγαζι , μικρο ή μεγαλο δεν εχει σημασια και να αρχισει να ασχολειται με τετοιους ειδους επισκευες αποκλειστικα , ειναι δικαιωμα του...αλλα στο long run που λενε και στο χωριο μου δεν ξερω αν τον πελατη τον συμφερουν τετοιες επισκευες. Δηλαδη θα κατσει ο αλλος πανω απο μια μητρικη , θα φαει ποσες εργατοωρες και θα χρεωσει τι ? 20αρικα ? δεν νομιζω. Για να εχει καταφυγει ο πελατης σε τετοια λυση , σημαινει οτι το μηχανημα ειναι εκτος εγγυησης και αρα το εχει αρκετα χρονια. Που σημαινει οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει τοσο , που πλεον μπορει να αγορασει κατι εφαμιλλο , σε λογικη τιμη. Το οτι σε τεχνολογικο φορουμ , αναλυω ξανα και ξανα τα αυτονοητα θα πρεπε να μας προβληματισει... 1 ώρα πριν, aris.04 είπε Και ξανά λέω, γιατί απαντάς όπου σε συμφέρει, είμαι του κλάδου (επαγγελματικά) και ο τύπος ξέρει τι λέει και τι κάνει. Διεχωρισε την εννοια "τελειωμενος" και την εννοια "επαγγελματικη καταρτιση". Ποτε δεν ειπα οτι δεν ξερει την δουλεια του. Διαβασε τι γραφω παραπανω.
nkarama Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε Εγώ δεν είμαι ηλεκτρονικός, δεν πιάνω κολλητήρι που να με πληρώνουνε, αλλά διαθέτω βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών για να καταλάβω που εντοπίζονται τα λάθη αυτής της προσέγγισης. Αν είναι απαραίτητο, ας εξηγήσει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα είτε γιατί είναι λάθος, είτε γιατί δεν είναι λάθος και είναι σωστή. Η ΑΠΟΛΥΤΑ σωστή προσέγγιση όταν προσπαθούμε μια επισκευή είναι να έχουμε πρώτα το σχέδιο. Με το σχέδιο, ο εντοπισμός της βλάβης γίνετε ασύγκριτα ευκολότερος και γρηγορότερος απο οτιδήποτε άλλο. Ειδικά σε περιπτώσεις πλακετών υψηλής πυκνότητας και πολυπλοκότητας όπου πολλές φορές δεν είναι καθόλου εύκολο ή είναι αδύνατο λόγω εσωτερικών layers (που συνήθως είναι οι τροφοδοσίες) να ακολουθήσεις τις διαδρομές των σημάτων. Αν δεν έχουμε σχέδιο, τότε αρχίζει το ψάξιμο. Και εκεί ακριβώς είναι που χρειάζεται η εμπειρία. Και εκεί είναι που ξεχωρίζει ο επαγγελματίας απο τον ερασιτέχνη. ΟΚ, αγενής μπορεί να μην ήταν κάποιος, αλλά το να λέμε σε κάποιον οτι δεν μπορεί να κάνει κάτι, επειδή ζητάει ένα σχέδιο (παρόλο που επιμένω ότι ήταν το απολύτως σωστό), ε, μου χτυπάει καπως.... 26 λεπτά πριν, MAGOS_MERLIN είπε Επανέρχομαι μετά από αρκετό ψάξιμο στην μητρική βρήκα ότι σε ένα ολοκληρωμένο δεν πήγαινε είσοδος enable. Αυτό οφειλόταν στον κονέκτορα του τροφοδοτικού ο οποίος έχει εσωτερικά δύο ΄΄αυτάκια΄΄ τα οποία κανονικά ακουμπάνε στη γείωση μόλις μπει το βύσμα. Το ένα ΄΄αυτάκι΄΄ για κάποιο λόγο είχε σπάσει και δεν γείωνε το σημείο της μητρικής που υπήρχε ένα τρανζίστορ και μετά ένας διαιρέτης τάσης ο οποίος έδινε το enable στο ολοκληρωμένο. Επειδή το τρανζίστορ έπερνε 9 βολτ τάση λόγω ότι δεν συνδεόταν με τη γείωση απλά ακύρωνε το υπόλοιπο κύκλωμα αν το λέω σωστά και στον διαιρέτη τάσης δεν περνούσε ρεύμα, αφού το τρανζίστορ ενεργοποιούταν και πήγαινε στη γείωση. Άλλαξα το βύσμα της τροφοδοσίας και όλα κομπλέ. Συγνώμη αν δεν βγαίνει νόημα από την περιγραφή αλλά δεν ξέρω πως θα μπορούσα να περιγράψω την βλάβη. Ορίστε, πέσατε να το φάτε τον άνθρωπο! Τα κατάφερε. Και το φχαριστήθηκε και έμαθε και το χάρηκε και δουλεύει... Και πέρασε και ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του. Συγχαρητήρια Μαγε... 5
MAGOS_MERLIN Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, nkarama είπε Ορίστε, πέσατε να το φάτε τον άνθρωπο! Τα κατάφερε. Και το φχαριστήθηκε και έμαθε και το χάρηκε και δουλεύει... Και πέρασε και ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του. Συγχαρητήρια Μαγε... Ευχαριστώ φίλε. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο απλά με βάση το σχέδιο μέτρησα όλες τις εισόδους των ολοκληρωμένων. Έτσι ακολούθησα πάλι με βάση το σχέδιο τη γραμμή που έδινε το enable και είδα που κατέληγε. Ίσως ήμουν και λίγο τυχερός αν θέλεις, αλλά το πείραμα πέτυχε. Το λαπτοπάκι αναστήθηκε!! Πόσο θα αντέξει; δεν ξέρω αλλά εγώ χάρηκα! 4 1
aris.04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, mphxths είπε Διεχωρισε την εννοια "τελειωμενος" και την εννοια "επαγγελματικη καταρτιση". Ποτε δεν ειπα οτι δεν ξερει την δουλεια του. Διαβασε τι γραφω παραπανω. Α καλά έχεις όρεξη εσύ… Εσύ διάβασε τι γράφω… Δεν απευθύνθηκα σε εσένα αρχικά απλά μοιράστηκα μια πληροφορία στο αρχικό μήνυμα γιατί έτυχε να τον ξέρω το τυπά… Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου…
sil_unique Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Συγχαρητήρια, έσωσες ένα μηχάνημα από το να γίνει e-waste! 1
mphxths Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, aris.04 είπε Δεν απευθύνθηκα σε εσένα Eκανες παραθεση μηνυμα μου. Αρα απευθυνθηκες σε μενα. Αν δεν σε ενδιαφερει η αποψη μου , κανε με ignore και μην απαντας σε αυτα που γραφω. Που σου θιξαμε τον ηλεκτρονικο και στραβωσες... ρε τι παθαμε !!
aris.04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Eκανες παραθεση μηνυμα μου. Αρα απευθυνθηκες σε μενα. Αν δεν σε ενδιαφερει η αποψη μου , κανε με ignore και μην απαντας σε αυτα που γραφω. Που σου θιξαμε τον ηλεκτρονικο και στραβωσες... ρε τι παθαμε !! Οχι δεν έκανα .. ξανά δες το αρχικό μήνυμα…
mphxths Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, aris.04 είπε Οχι δεν έκανα .. ξανά δες το αρχικό μήνυμα… Δεν θα μας τρελανεις εσυ ... Spoiler Εχεις δικιο. Δεν εκανες παραθεση δικα μου λεγομενα , αλλα του μπηχτη ! *facepalm*
aris.04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Δεν θα μας τρελανεις εσυ ... Απόκρυψη περιεχομένων Εχεις δικιο. Δεν εκανες παραθεση δικα μου λεγομενα , αλλα του μπηχτη ! *facepalm* Α καλά ... Το ΑΡΧΙΚΟ μήνυμα το αρχικό γράφω... Πάλι όπου θες απαντάς. Εδώ μου απαντάς εσύ με τις φαντασιώσεις σου και τις θεωρίες σου σε μια πληροφορία που έγραψα. Και ξεκαθαρίζω κιόλας ότι δεν σου τι λέω απλά ενημερώνω... Δηλαδή πόσο απλά να το γράψω έλεος εδώ μέσα αρπάζεστε με τα ρούχα σας... Καλό βράδυ καλή συνέχεια
mphxths Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, aris.04 είπε Α καλά ... Το ΑΡΧΙΚΟ μήνυμα το αρχικό γράφω... Πάλι όπου θες απαντάς. Εδώ μου απαντάς εσύ με τις φαντασιώσεις σου και τις θεωρίες σου σε μια πληροφορία που έγραψα. Και ξεκαθαρίζω κιόλας ότι δεν σου τι λέω απλά ενημερώνω... Δηλαδή πόσο απλά να το γράψω έλεος εδώ μέσα αρπάζεστε με τα ρούχα σας... Καλό βράδυ καλή συνέχεια Σου απαντησα αφοτου παρεθεσες τα λεγομενα μου και εγραψες κατι. Σου απαντησα κατι απλο , δεν σε προσεβαλλα , δεν στην ειπα. Εσυ γυρνας και λες "δεν παρεθεσα δικα σου λεγομενα". Σου αποδεικνυω οτι παρεθεσες δικα μου λεγομενα , και πας να μας βγαλεις τρελους για αρχικα μηνυματα και μαλακιες. Τι με ενδιαφερει ποσα μηνυματα και σε ποιον εγραψες. Παρεθεσες κατι που εγραψα εγω , και με αφορμη αυτο σου εγραψα κατι και εγω. Που ειναι το προβλημα σου δεν καταλαβαινω. Ειπα εγω οτι μου την ειπες ? Με ενημερωσες για κατι , σε ενημερωσα για κατι. Αν δεν καταλαβαινεις τι γραφουμε , πες μου να στα γραφω σε αλλη γλωσσα . Ισως συννενοηθουμε καλυτερα στα αγγλικα ας πουμε... Good night !!
aris.04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mphxths είπε Διεχωρισε την εννοια "τελειωμενος" και την εννοια "επαγγελματικη καταρτιση". Αυτό γιατί μου το γράφεις τι σου είπα;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Spoiler Μπράβο σου Merlin. Η επιμονή σου απέδωσε. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και με γειά το laptop! 1
Cell_7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Μπράβο Magos, να χαίρεται ο μικρός το μηχάνημα! Για τους 2-3 μάστορες εδώ μέσα με υφάκι "εγώ ξέρω καλύτερα, εσύ δεν ξέρεις τίποτα", εσείς είστε ο λόγος που προτιμάμε όλοι να μάθουμε και να τα φτιάχνουμε μόνοι μας από το να το πάμε στον καθένα που "ξέρει". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα