conval Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Αρκετά χρόνια τώρα παρακολουθώ την εξέλιξη του PassMark Software (από την έκδοση/version 8 μέχρι σήμερα που βρίσκεται στην 10.2 {Build 1001) και έχω παρατηρήσει ότι σύμφωνα με τους developers του συγκεκριμένου προγράμματος η απόδοση των υπολογιστών μας, δεν εξαρτάται από το Hardware που τους συνθέτει, αλλά από την έκδοση του προγράμματος που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του PassMark με άλλα προγράμματα λιγότερο γνωστά, ή λιγότερο δημοφιλή, η πολύ πιό απλοϊκά (πχ Novabench που οι διάφορες εκδόσεις του δίνουν αρκετά σταθερά αποτελέσματα για συγκεκριμένο Hardware) αρχίζω να αμφιβάλω για την αξιοπιστία του PassMark καθώς και για την σκοπιμότητα χρήσης λογισμικού που δεν σέβεται την ορθότητα αποτελέσματα των παλαιότερων εκδόσεών του καθώς και την νοημοσύνη μας. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το Benchmarking, πιστεύω ότι θα κατανοούν τις σκέψεις μου και ενδεχομένως κάποιοι με επιχειρήματα θα ανατρέψουν το σκεπτικό μου και τις επιφυλάξεις μου για την χρήση λογισμικού που σήμερα βρίσκει τον (α) υπολογιστή πολύ καλό, αύριο μέτριο και μεθαύριο τελείως άχρηστο σε σύγκριση με τον (β). Να σημειωθεί οτι υπάρχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μετρήσεων που έχουν γίνει με διάφορες εκδόσεις του συγκεκριμένου προγράμματος και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται. Εξάλλου ο καθένας μπορεί να κάνει μετρήσεις σε διάφορους υπολογιστές με διάφορες εκδόσεις του συγκεκριμένου προγράμματος που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο και να διαπιστώσει αυτά που αναφέρω. Ευχαριστώ για την προσοχή σας Conval 1
Λύση Τέρης Α. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Λύση Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 * Το ίδιο με το passmark παρατήρησα και στο CPU-Z.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα