PanaKark Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα και πάλι και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στο συγκεκριμένο φόρουμ. Μετά από αναζήτηση στις διάφορες αναρτήσεις σας για ιδέες καθώς και ψάξιμο στα ηλεκτρονικά καταστήματα μήπως βρω κάποιο έτοιμο σταθερό υπολογιστή που να με ενδιαφέρει, ομολογώ ότι μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. Γι'αυτό ανεβάζω ξανά τη λίστα μου με κάποιες διαφοροποιήσεις. Ποσό που διαθέτουμε: 1300€ ( ή 1500€ μαζί με λογισμικό και περιφερειακά) Χρήση υπολογιστή: Δουλειά γραφείου + Gaming (παλαιότερα παιχνίδια PC και παιχνίδια παλιών κονσόλων π.χ PS2/PSP μέσω emulators) με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης (να μπορώ δηλαδή να παίζω νεότερα παιχνίδια έστω και με χαμηλότερα γραφικά αν γίνεται). Δεν με ενδιαφέρει το gaming σε τεράστιες αναλύσεις και frames. Κλασσικά πράγματα 1920x1080 και 60fps να κυλούν ομαλά. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Microsoft Office/Skype for Business/Zoom κλπ και κάποια λογιστικά και δικηγορικά προγράμματα (οπότε χρειάζομαι έναν γρήγορο και με μεγάλη χωρητικότητα υπολογιστή τόσο για εργασιακά αρχεία όσο και για αποθήκευση παιχνιδιών) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? : Ναι χρειάζομαι μία οθόνη κατάλληλη και για εργασία και για gaming. Να είναι δηλαδή ξεκούραστη στα μάτια. Τώρα για μέγεθος τελικά δεν με νοιάζει αρκεί να είναι καλή για 1080p gaming. Υπάρχουν απ'ότι έψαξα οθόνες με ενσωματωμένα ηχεία ή ενσωματωμένη webcam. Αξίζουν αυτές ή να αγοράσω μεμονωμένα τα περιφερειακά αυτά; Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι, χρειάζομαι και τα τρία. Καθώς και ένα πολυμήχανημα εκτυπωτή, μία webcam και ένα ζευγάρι ακουστικά με μικρόφωνο, αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλά περιφερειακά. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Δυτικά Προάστια (Άνω Λιόσια-Ίλιον) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα η αγορά των κομματιών να γίνει από ένα κατάστημα για να τα συγκεντρώσω πιο εύκολα και καθώς δεν διαθέτω ικανότητα συναρμολόγησης από μόνη μου. Αυτό που δεν γνωρίζω όμως είναι το εξής: αν αγοράσω τα κομμάτια από διαφορετικά καταστήματα ώστε να τα βρω σε καλύτερες τιμές, μπορώ μετά να τα πάω σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα μόνο για την συναρμολόγηση ή δεν θα το δεχτούν; Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Η συναρμολόγηση από το κατάστημα είναι απαραίτητη. Γνωρίζετε πιο κατάστημα θεωρείται πιο αξιόπιστο στη συναρμολόγηση για να ξέρω που να στραφώ; Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Δεν έχω στη διάθεσή μου λειτουργικό σύστημα πια οπότε θα πρέπει να αγοραστεί και αυτό. Θα προτιμούσα τα Windows 10 Pro. Γενικά, δεν ξέρω αν αξίζει να πάω κατευθείαν σε Windows 11 λόγω του πόσο καινούργια είναι. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα Windows Vista και κυρίως Windows 7 Home. Αυτά λοιπόν και πάλι sorry για το τεράστιο κείμενο. Θέλω να είμαι υπεραναλυτική για να μπορέσετε να μου δώσετε όσες περισσότερες ιδέες μπορείτε για να αποφασίσω επιτέλους. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή σας μέρα.
emp87 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 για οθονη κοιτα αυτη https://www.skroutz.gr/s/25007891/AOC-C24G2U-BK-Curved-Gaming-Monitor-23-6-FHD-1920x1080-165Hz-Black-Red.html 1
jgeorgiou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Gaming (παλαιότερα παιχνίδια PC και παιχνίδια παλιών κονσόλων π.χ PS2/PSP μέσω emulators) θα πάρεις τότε τον 12600Κ με την ενσωματωμένη ( B660 m/b) που παίζει πολύ καλά αυτά τα emulators στα 1080p γιατί έχει και άριστη υποστήριξη opengl και στο μέλλον μπορείς να αγοράσεις όσο δυνατή κάρτα θες να παίζεις βαριά παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις ΥΓ Ο ΑΜD 5600G έχει δυνατότερα γραφικά αλλά είναι ΠΟΛΥ ποιο αργό cpu και σε ορισμένους παλιούς emulators με χρήση opengl δεν είναι τόσο καλός. Τα cpu που αναφέρω τρέχουν όλα αυτά που θες να κάνεις στο "ρελαντί" οπότε για πολλά χρόνια θα είσαι καλυμμένη. Στον 12600K πρέπει να υπολογίσεις https://www.skroutz.gr/s/17624185/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Κόκκινη.html?from=catspan που για την χρήση σου είναι υπερβολική μεν αλλά αξίζει. αν θες να αποφύγεις το κόστος της ψύκτρας , τότε αγοράζεις τον Ι5 12500 με τα ενσωματωμένα γραφικά που καίει λιγότερο ρεύμα και η δωρεάν μαμίσια ψύκτρα είναι μια χαρά. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou 1
PanaKark Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα και πάλι. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στους νέους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, είδα ότι κυκλοφόρησε η RTX 3050 8GB και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτήν. Σκέφτομαι αν αξίζει να φτιάξω ένα build για gaming και εργασία με τη κάρτα αυτή και τον i5 12600k αλλά δεν ξέρω με τί άλλο να τα συνδυάσω (κουτί,μητρική,ψύξη,ram,τροφοδοτικό, σκληροί δίσκοι κλπ). Γενικά όσο και να ψάχνω μόνη μου για το κατάλληλο hardware με βάση το budget μου (max. 1500€) νιώθω ότι έχω αρχίσει να χάνω τη μπάλα και να μην καταλαβαίνω καθόλου συνδυασμούς και συμβατότητες και ότι αν τα κομμάτια που κοιτάω μπορεί να είναι υπερβολικά. Οπότε ζητάω ξανά τις απόψεις και τις προτάσεις σας για διάφορα builds και βλέπουμε...
Aris_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 o 12600 είναι overkill για την κάρτα αυτή γράψε καθαρά τι προγράμματα θα τρέξεις και τι παιχνίδια, μόνιτορ ανάλυση και που θα κάνεις πιο συχνά χρήση 1
PanaKark Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Ποιος επεξεργαστής δεν θα ήταν overkill για την συγκεκριμένη κάρτα δηλαδή; Δεν έχω monitor ακόμα. Και αυτό μέσα στο budget μου για αγορά είναι. Από παιχνίδια, κυρίως παλαιότερων ετών pc games και παιχνίδια κονσόλας μέσω emulator και τα πιο καινούργια σε χαμηλότερα γραφικά. Από προγράμματα εργασίας προς το παρόν τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από το Microsoft Office και Skype for Business. Τον υπολογιστή θα τον βάλω αργότερα για office desktop στο δικηγορικό γραφείο μου.
jgeorgiou Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή ΦΟΡΜΑ Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : Χρήση υπολογιστή : Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Για αναβάθμιση υπολογιστή Αναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.
3DJIN Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 δωσε διαθεσιμο μπατζετ,γιατι κριμα ειναι 12600κ με 3050 ενω μπορεις με 12400f 1
Aten-Ra Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, PanaKark είπε Καλησπέρα και πάλι. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στους νέους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, είδα ότι κυκλοφόρησε η RTX 3050 8GB και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτήν. Σκέφτομαι αν αξίζει να φτιάξω ένα build για gaming και εργασία με τη κάρτα αυτή και τον i5 12600k αλλά δεν ξέρω με τί άλλο να τα συνδυάσω (κουτί,μητρική,ψύξη,ram,τροφοδοτικό, σκληροί δίσκοι κλπ). Γενικά όσο και να ψάχνω μόνη μου για το κατάλληλο hardware με βάση το budget μου (max. 1500€) νιώθω ότι έχω αρχίσει να χάνω τη μπάλα και να μην καταλαβαίνω καθόλου συνδυασμούς και συμβατότητες και ότι αν τα κομμάτια που κοιτάω μπορεί να είναι υπερβολικά. Οπότε ζητάω ξανά τις απόψεις και τις προτάσεις σας για διάφορα builds και βλέπουμε... Στα λεφτά που κοστίζει η RTX3050 σήμερα, αγοράζεις την RX6600 που είναι πολύ καλύτερη. 2
Nik1239 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όλοι λέτε ότι ο τάδε επεξεργαστης είναι overkill για την ταδε κάρτα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να συνδυαστεί ίση κάρτα και επεξεργαστής διότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πχ σε κάποιον μπορεί να αρκεί μια 1030 και να μην του αρκεί ο 4/4 επεξεργαστής που τερματίζει σε κάποια παιχνίδια που είναι cpu bound. Θα πρέπει να αλλάξει και κάρτα μαζί με επεξεργαστή; Ή ας πούμε εμένα που η 1650 μου μου αρκούν τα fps που βγάζει , με κρατάει πισω ο επεξεργαστής σε κάποια παιχνίδια επειδή βαράει 100% usage και έχω statering. Μπορεί ο άλλος να θέλει να είναι άνετος από πλευράς cpu ή μπορεί να θέλει να έχει και μερικά ακόμα προγράμματα ανοιχτά από πίσω από discord μέχρι δεύτερο game. Και η κάρτα να του αρκεί για τα παιχνίδια , τα γραφικά και τα fps που βγάζει.
triplex1 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όλοι λέτε ότι ο τάδε επεξεργαστης είναι overkill για την ταδε κάρτα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να συνδυαστεί ίση κάρτα και επεξεργαστής διότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πχ σε κάποιον μπορεί να αρκεί μια 1030 και να μην του αρκεί ο 4/4 επεξεργαστής που τερματίζει σε κάποια παιχνίδια που είναι cpu bound. Θα πρέπει να αλλάξει και κάρτα μαζί με επεξεργαστή; Ή ας πούμε εμένα που η 1650 μου μου αρκούν τα fps που βγάζει , με κρατάει πισω ο επεξεργαστής σε κάποια παιχνίδια επειδή βαράει 100% usage και έχω statering. Μπορεί ο άλλος να θέλει να είναι άνετος από πλευράς cpu ή μπορεί να θέλει να έχει και μερικά ακόμα προγράμματα ανοιχτά από πίσω από discord μέχρι δεύτερο game. Και η κάρτα να του αρκεί για τα παιχνίδια , τα γραφικά και τα fps που βγάζει. Βρε Νικ παληκαρι μου , αυτοι που τα λενε ψαχνουν και το ενα fps παραπανω για να παιξουν games , τι ψαχνεις να βρεις ολοι ιδιοι δεν ειναι , αυτοι που μιλανε για overkill συνεχεια ολοι μαζι ποδοσφαιρικη ομαδα δεν συμπληρωνουν
nickol-us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όλοι λέτε ότι ο τάδε επεξεργαστης είναι overkill για την ταδε κάρτα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να συνδυαστεί ίση κάρτα και επεξεργαστής διότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πχ σε κάποιον μπορεί να αρκεί μια 1030 και να μην του αρκεί ο 4/4 επεξεργαστής που τερματίζει σε κάποια παιχνίδια που είναι cpu bound. Θα πρέπει να αλλάξει και κάρτα μαζί με επεξεργαστή; Ή ας πούμε εμένα που η 1650 μου μου αρκούν τα fps που βγάζει , με κρατάει πισω ο επεξεργαστής σε κάποια παιχνίδια επειδή βαράει 100% usage και έχω statering. Μπορεί ο άλλος να θέλει να είναι άνετος από πλευράς cpu ή μπορεί να θέλει να έχει και μερικά ακόμα προγράμματα ανοιχτά από πίσω από discord μέχρι δεύτερο game. Και η κάρτα να του αρκεί για τα παιχνίδια , τα γραφικά και τα fps που βγάζει. Φαντάζομαι η λογική, τουλάχιστον στο παρόν νήμα, είναι το μηχάνημα να είναι ισορροπημένο όσο γίνεται. Για παράδειγμα στο συγκεκριμένο build, βάζοντας 12600k μαζί με μια z690, αφαιρείς ~500 ευρώ από το διαθέσιμο budget. Εφόσον σκοπός του build είναι το gaming, θεωρείται κακό να πάρει "τέρας" επεξεργαστή με πολύ μέτρια κάρτα, όταν μπορεί να πάρει ένα καλό σετ επεξεργαστή στα ~300 και με τη διαφορά να πάρει καλύτερη κάρτα γραφικών από την 3050 που είναι και η καρδιά του gaming pc η οποία θα δώσει και τα σωστά γραφικά. Καθένας χτίζει και στήνει pc στη δική του λογική, δεν υπάρχει λάθος και σωστό 5
hln3 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όλοι λέτε ότι ο τάδε επεξεργαστης είναι overkill για την ταδε κάρτα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει να συνδυαστεί ίση κάρτα και επεξεργαστής διότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πχ σε κάποιον μπορεί να αρκεί μια 1030 και να μην του αρκεί ο 4/4 επεξεργαστής που τερματίζει σε κάποια παιχνίδια που είναι cpu bound. Θα πρέπει να αλλάξει και κάρτα μαζί με επεξεργαστή; Ή ας πούμε εμένα που η 1650 μου μου αρκούν τα fps που βγάζει , με κρατάει πισω ο επεξεργαστής σε κάποια παιχνίδια επειδή βαράει 100% usage και έχω statering. Μπορεί ο άλλος να θέλει να είναι άνετος από πλευράς cpu ή μπορεί να θέλει να έχει και μερικά ακόμα προγράμματα ανοιχτά από πίσω από discord μέχρι δεύτερο game. Και η κάρτα να του αρκεί για τα παιχνίδια , τα γραφικά και τα fps που βγάζει. Γιατί κοιτάς με ένα ορισμένο budget να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη gaming εμπειρία. Αναβαθμίζει ο άλλος μια cpu που τερμάτιζε ήδη την κάρτα και λέει πάλι 50 fps έχω - ε ναι αφού η κάρτα μπουκώνει το σύστημα σου... Επίσης γενικά το να χώνεις λεφτά σε cpu για future proof, ενώ δεν σου δίνει κάτι σήμερα, είναι λάθος βάσει των roadmaps για νέα cpu που έχουμε... Γενικά βλέπεις πολύ κοσμο να κάνεις λάθος επιλογές σε αυτό το κομμάτι, π.χ ένας 5600Χ με RTX 3080 είναι πολύ καλύτερη επιλογή από 5900Χ με 3070 ti αν σε νοιάζει το gaming κυρίως Η αν δεν σκοπεύεις να πας πέρα από FHD 144hz monitor γιατί να πάρεις 3080; Και με 3060 ti καλά είσαι... 3
3DJIN Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 παντα παιρνουμε οσο δυνατον καλυτερη καρτα με ενα επεξεργαστη σχετικα συγχρονο και οχι κορυφαιο.Εχει τεραστια διαφορα στο gaming.Το ακριβοτερο κομματι πρεπει να εινα παντα η vga στα συστηματα που παιζουν παιχνιδακια. 2
kostis76 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Στις 15/2/2022 στις 2:58 ΜΜ, PanaKark είπε Δεν έχω monitor ακόμα. Και αυτό μέσα στο budget μου για αγορά είναι. Όπως συμβούλεψαν τα παιδιά παραπάνω, πρώτα επέλεξε το μόνιτορ και μετά την κάρτα που θα το οδηγεί κατάλληλα (πχ αν πάρεις κάποιο με freesync καλύτερα να επιλέξεις AMD GPU που το υποστηρίζει) Και τέλος η 3050 που κοιτάς δεν αξίζει στα λεφτά αυτά... https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce-RTX-2060-vs-GeForce-RTX-3050-vs-Radeon-RX-6600/4037vs4495vs4465 https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/111205_1180090/Nvidia-GeForce-RTX-2060.html?o=rtx+2060&order_by=pricevat&order_dir=asc https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rx+6600&order_by=pricevat&order_dir=asc&o=rx+6600 Και εδώ θα "παντρέψεις" τον κατάλληλο cpu με την επιλεγμένη GPU, ώστε να μη δώσεις (πολλά) περισσότερα λεφτά απ' ότι θα χρειαστείς τη δεδομένη στιγμή... Το gpu bottleneck είναι επιθυμητό να θυμάσαι, ως ένα βαθμό, σημαίνει ότι θα εκμεταλλεύεται πλήρως τη gpu σου) https://pc-builds.com/calculator/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα