Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Meriva 2011 1.4 Turbo 264 ευρω τελη

αστική κατανάλωση:                  8,0 l/100km
κατανάλωση εκτός πόλης:    5,0 l/100km
συνδυασμένη κατανάλωση::    6,1 l/100km
Εκπομπές CO2:                            143 g/km

Meriva 2013 1.4 LPG 148 ευρω τελη

αστική κατανάλωση:                  10,1 l/100km
κατανάλωση εκτός πόλης:    6,2 l/100km
συνδυασμένη κατανάλωση::    7,6 l/100km
Εκπομπές CO2:                        124 g/km

Αυτα ειναι απο το https://www.cars-data.com

Πως ειναι δυνατον αυτο που καιει λιγοτερο γενικα να εχει περισσοτερους ρυπους;

Το ένα είναι βενζίνη τούρμπο το άλλο αέριο 

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Meriva 2011 1.4 Turbo 264 ευρω τελη

αστική κατανάλωση:                  8,0 l/100km
κατανάλωση εκτός πόλης:    5,0 l/100km
συνδυασμένη κατανάλωση::    6,1 l/100km
Εκπομπές CO2:                            143 g/km

Meriva 2013 1.4 LPG 148 ευρω τελη

αστική κατανάλωση:                  10,1 l/100km
κατανάλωση εκτός πόλης:    6,2 l/100km
συνδυασμένη κατανάλωση::    7,6 l/100km
Εκπομπές CO2:                        124 g/km

Αυτα ειναι απο το https://www.cars-data.com

Πως ειναι δυνατον αυτο που καιει λιγοτερο γενικα να εχει περισσοτερους ρυπους;

το δευτερο ειναι αεριο

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Ειδικά εάν το αλλάζεις κάθε 2,3 χρόνια που λήγει η εγγύηση θα είστε και οι 2 μεριές happy 😂😂😀😀

Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου μ' εγγυήσεις στ' αυτοκίνητα. Τις θεωρώ πιο πολύ παγίδα παρά παροχή. Οπότε, είτε λήξει, ή δε λήξει, είτε είναι 7 χρόνια, ή 7 μήνες, το ίδιο μου κάνει. :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

το δευτερο ειναι αεριο

Ειναι βενζινη και αεριο και δεν ξερω πως το μετρανε αν μετρανε καταναλωση βενζινης η αεριου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου μ' εγγυήσεις στ' αυτοκίνητα. Τις θεωρώ πιο πολύ παγίδα παρά παροχή. Οπότε, είτε λήξει, ή δε λήξει, είτε είναι 7 χρόνια, ή 7 μήνες, το ίδιο μου κάνει. :)

Βρε όντως αχρειαστη να είναι 

Εμένα σε ένα Leon που είχα παλιά στο 3μηνο έκοψε δορυφόρους το σασμάν (για οικονομία είχε αρχίσει το group και έδενε τα καβούκια του σασμάν με πιρτσινια αντί για βίδες) η μου είχαν χαλάσει η πίσω κλειδαριά Και μου τα έφτιαξαν όλα στην εγγυηση

Θα ήταν πολύ άσχημο να τα είχα πληρώσει από την τσέπη σε 3 μηνών αμάξι με ούτε 3000 χλμ

Επεξ/σία από zourman1981
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Ειναι βενζινη και αεριο και δεν ξερω πως το μετρανε αν μετρανε καταναλωση βενζινης η αεριου.

Λογικά μόνο βενζίνες μετράνε 

Δημοσ.

Σε 10 χρονια θα εχει αλλαξει τοσο ριζικα η αυτοκινηση που τα θερμικα θα ειναι απομειναρια του παρελθοντος. Οποτε θες δεν θες θα αλλαξεις σε ηλεκτρικο.

Γι αυτο ειναι καλη η αγορα τωρα ενος συγχρονου αυτοκινητου, για την επομενη 10ετια να εισαι εξασφαλισμενος

Δημοσ.

On 12/01/2022 at 12:33, bkran said:

ειδικά στης Ford το ecoboost που είχα και το έψαχνα, το μόνο που δεν είχα ακούσει να χαλάει ήταν το turbo

Ειχα κι εγω το 1000αρι του 2015 και η θερμοκρασια του τούρμπο μου εκαψε την κυλινδροκεφαλή χωρις να βγαλει σφαλμα η αυξηση θερμοκρασιας στο καντραν κτλ. Στο group ford ecoboost nightmare του fb υπαρχουν διάφορα και το bbc εχει βγαλει καποιες ιδιες περιπτώσεις.

Μπορει το τουρμπο να μην επαθε τιποτα, αλλά δημιουργησε προβλημα 1600 €

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Ειχα κι εγω το 1000αρι του 2015 και η θερμοκρασια του τούρμπο μου εκαψε την κυλινδροκεφαλή χωρις να βγαλει σφαλμα η αυξηση θερμοκρασιας στο καντραν κτλ. Στο group ford ecoboost nightmare του fb υπαρχουν διάφορα και το bbc εχει βγαλει καποιες ιδιες περιπτώσεις.

Μπορει το τουρμπο να μην επαθε τιποτα, αλλά δημιουργησε προβλημα 1600 €

Λογικά πρέπει να είχες διαρροή / απώλεια σε ψυκτικό υγρό και μετά να ανέβασε θερμοκρασία, χάλασε η κεφαλή. Ισχύει φυσικά αυτό που γράφεις, ειδικά στο Ecoboost ο δείκτης θερμοκρασίας είναι διακοσμητικός. Γενικά το Focus της τρίτης γενιάς ( το πρώτο Ecoboost ) έβγαζε ένα σωρό προβλήματα, ειδικά με τα νερά του. Πολλοί στο fb Ecoboost nightmare είχαν πρόβλημα με απώλεια ψυκτικού που οδήγησε σε σοβαρές ζημιές. Στην Αγγλία η Ford ανέλαβε ουσιαστικά τις ζημιές, στην Ελλάδα έκανε την πάπια.

• Like 3
Δημοσ.

Κι εγω εχω γνωστο με παρομοιο θεμα στο ιδιο μοτερ, στο ιδιο μοντελο Focus. Το ξεφορτωθηκε οπως οπως.

Και οι Puretech 1.2 προηγουμενης γενιας ειχαν θεματα οπου βουλωνε η  αντλία λαδιού από τον ιμάντα χρονισμου καθώς αυτος αντιδρουσε με το λάδι και ξεφτίζε. Για αυτο και το PSA αλλαξε και τα λαδια και το χρονο/χλμ αντικαταστασης

αλλα η τουρμπινα εκει. Αγερωχη🙂

Δημοσ.
44 minutes ago, bkran said:

Λογικά πρέπει να είχες διαρροή / απώλεια σε ψυκτικό υγρό και μετά να ανέβασε θερμοκρασία, χάλασε η κεφαλή. Ισχύει φυσικά αυτό που γράφεις, ειδικά στο Ecoboost ο δείκτης θερμοκρασίας είναι διακοσμητικός. Γενικά το Focus της τρίτης γενιάς ( το πρώτο Ecoboost ) έβγαζε ένα σωρό προβλήματα, ειδικά με τα νερά του. Πολλοί στο fb Ecoboost nightmare είχαν πρόβλημα με απώλεια ψυκτικού που οδήγησε σε σοβαρές ζημιές. Στην Αγγλία η Ford ανέλαβε ουσιαστικά τις ζημιές, στην Ελλάδα έκανε την πάπια.

Εγω ειχα απωλεια ψυκτικου λογω ρογμης της κυλινδροκεφαλής λογω υψηλης θερμοκρασιας στο τουρμπο. Και ειχα το facelift που υποτιθεται ειχαν λυσει τα καποια θεματα. Βρηκα και εσωτερικό έγγραφο της ford που το παραδέχονται (εκει εγραφε και ενα αλλο θεμα που το ειχα παθει κι αυτο μεσα στην εγγύηση όμως). Ειχα διαβασει εναν τυπο στην Αυσταλια που ειχε μελετησει και μετατρεψει το κυκλωμα ψυξης για πελατη του λογω αυτου του προβλήματος.

Για να επανελθω λιιιγο στο θεμα. Το ξεφορτωθηκα πριν 3 χρονια, μιας και fmh εκανε την παπια σε συναντηση που μονοι τους με κάλεσαν, και πηγα σε καινουριο ατμοσφαιρικο 1500αρι πριν 2 μηνες.

Δε θα ημουν πληρως αντιθετος σε τουρμπο 1200 αλλα σιγουρα οχι 1000αρι (οχι οτι τέθηκε ως επιλογη βεβαια) . η μονη συμβουλη βασει εμπειριας που μπορω να δωσω ειναι οχι σε κατι πιεσμένο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/1/2022 στις 11:17 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε

Η αληθεια ειναι οτι με αποσχολει ο χωρος του αυτοκινητου παρα η δυναμη γιατι και το κορσακι με την σχαρα φορτωμενη απο πανω και 5 ατομα μια χαρα παει.

Μιλησα τωρα με φιλο που ειναι η δουλεια του τα αμαξια μου ειπε μακρια απο τουρμπο και ειδικα σε τοσα μικρα κυβικα που θα ανοιγει ολη την ωρα.

Μου ειπε για να γλυτωσεις 130 ευρω τον χρονο απο το σημα θα τα πληρωνεις σε βενζινες και αν σου παθει ζημια το τουρμπο κλαφτα.

Ελπίζω ο φίλος σου να μην έχει συνεργείο αυτοκινήτων.  Ακόμη χειρότερα, μη χρειαστεί να το πας ποτέ να στο μαστορέψει...

Με αγάπη, αλλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες, από "ειδήμονες"....

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα εκλεισα ενα Meriva 1.4.LPG 2012 μαλλον θα το εχω την αλλη βδομαδα γιατι ειναι εισαγωγης πρεπει να εκτελωνιστει στο ονομα μου.

Οπως εμαθα LPG δεν ηρθε στην Ελλαδα καθολου απο Ιταλια ειναι αυτο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...