Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Πρώτα απ' όλα, δύσκολα θα βρεις καινούριο αμάξι χωρίς turbo. Αλλά και αν βρεις, θα προτιμήσεις ένα χειρότερο αυτοκίνητο επειδή μπορεί 1/10.000 να σου βγάλει πρόβλημα (συγκεκριμένα) το turbo; Τα υπόλοιπα υποσυστήματα δε μπορούν να πάθουν ζημιά; Μόνο αν έχει turbo ένα αμάξι χαλάει; :P 

Εγώ το '18 αγόρασα το T-ROC 1.0 (με turbo φυσικά) και η κατανάλωσή του είναι σούπερ. Κυρίως σε ταξίδι, αν οδηγώ ήρεμα τη ρίχνω και κάτω από 5.5 λίτρα. Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να πάρω. Σε αντιδιαστολή με το ατμοσφαιρικό 1.4 που είχα, που για να το ρίξεις κάτω από 6.5 - 7 λίτρα, έπρεπε να οδηγείς μόνο σε κατηφόρες. Στη δύναμη ας μη μπούμε καν να συγκρίνουμε. 

Συμφωνω απολυτα

οδηγαω που και που το T-Roc 1.5 TSI αυτοματο, και η καταναλωση εντος πολης ειναι 7.4 κατα μεσο ορο

σε ταξιδι αμα βαλω το ACC και παω εθνικη, βγαζω μεση καταναλωση 5.2 αν δεν ξεπερασω τα 120 χλμ/ω

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως τα τελη με τους ρυπους με μπερδεψαν και το κακο ειναι αυτοι που πουλανε αμαξια εκτος απο οτι δεν ξερουν σε ποια κατηγορια να τα βαλουν και ψαχνεις για sedan και σου βγαζει micra δεν γραφουν και τι τελη κυκλοφοριας εχουν.

Δημοσ.

Επειδή το έβαλες δες και το meriva. Έχει πολύ καλούς χώρους και είναι πιο μαζεμένο ~4,25μ. Αυτό για τους χώρους επειδή κοιτάς και για octavia (μου αρέσει πολύ) και θα δεις διαφορά από τα 4μέτρα του corsa στα ~4,6μ. Πάνω από μισό μέτρο διαφορά!

Υ.Γ. Στο λέει κάποιος που έχει δύο ένα στα 4μέτρα και ένα στα ~4,8μ. Με το δεύτερο δυσκολεύεσαι να παρκάρεις, γενικά. Ειδικά μέσα στην Αθήνα ζορίζει πολύ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filarhos είπε

Επειδή το έβαλες δες και το meriva. Έχει πολύ καλούς χώρους και είναι πιο μαζεμένο ~4,25μ. Αυτό για τους χώρους επειδή κοιτάς και για octavia (μου αρέσει πολύ) και θα δεις διαφορά από τα 4μέτρα του corsa στα ~4,6μ. Πάνω από μισό μέτρο διαφορά!

Υ.Γ. Στο λέει κάποιος που έχει δύο ένα στα 4μέτρα και ένα στα ~4,8μ. Με το δεύτερο δυσκολεύεσαι να παρκάρεις, γενικά. Ειδικά μέσα στην Αθήνα ζορίζει πολύ.

Με χαλασε τα 264 σημα εγω ηξερα 240 εχουν τα 1400 οχι οτι θα σωθω με 24 ευρω αλλα ηδη με χαλουσαν τα 240 απο τα 135 που δινω τωρα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Η αληθεια ειναι πως τα τελη με τους ρυπους με μπερδεψαν και το κακο ειναι αυτοι που πουλανε αμαξια εκτος απο οτι δεν ξερουν σε ποια κατηγορια να τα βαλουν και ψαχνεις για sedan και σου βγαζει micra δεν γραφουν και τι τελη κυκλοφοριας εχουν.

Το Octavia 1.2 tsi του 2011 έχει 134g ρύπους, επί 1.20 ευρώ, 

160 ευρώ είναι τα τέλη κυκλοφορίας του. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το Octavia 1.2 tsi του 2011 έχει 134g ρύπους, επί 1.20 ευρώ, 

160 ευρώ είναι τα τέλη κυκλοφορίας του. 

Δηλαδη αντι να πληρωνω εγω παραπανω που εχω 1.2 του 2003 πληρωνει αυτος που εχει 1.2 του 2011 @#$%! τα υπουργεια τους. :lol:

Και του 12 το Octavia το ιδιο ειναι και αυτο με τους ρυπους που το βρισκω στον κατασκευαστη και βαζω Χ 1.20 η καπως αλλιως;

Δημοσ.

Το octavia 1.2 είναι ότι πρέπει

Γενικά μη φοβάσαι τα μικρά τούρμπο είναι καλύτερα στα πάντα σε σχέση με ατμοσφαιρικα

Δημοσ.

Θελω μικρα κυβικα γιατι κανω με το ζορι 6-7.000 τον χρονο και το 90% ειναι διαδρομες των 3-10 χιλιομετρων.

Πηραν τον Σεπτεμβριο του 11 το Corsa με 111.000 και τωρα εχω 178.000

Δημοσ.
3 hours ago, LLLEFTERIS said:

Μιλησα τωρα με φιλο που ειναι η δουλεια του τα αμαξια μου ειπε μακρια απο τουρμπο και ειδικα σε τοσα μικρα κυβικα που θα ανοιγει ολη την ωρα.

Μου ειπε για να γλυτωσεις 130 ευρω τον χρονο απο το σημα θα τα πληρωνεις σε βενζινες και αν σου παθει ζημια το τουρμπο κλαφτα.

Δεν είναι αργά να αλλάξει δουλειά ο φίλος. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pano είπε

Η δικιά μου άποψη είναι να μην αλλάξεις αμάξι και να βάλεις τα λεφτά στην άκρη . 

Έχει αρχίσει και ζητάει είναι μικρό.

Δημοσ.

Φίλε μου  καταρχήν να  ξεκαθαρίσω ότι σου μιλάω με όλη την καλή πρόθεση ,επειδή είμαι παλιό μέλος εδώ (όπως και άλλα παιδιά που σου απάντησαν) και γονιός με δυο παιδιά με τα οικονομικά σε αυτή την φάση σε όχι και πολύ καλή κατάσταση ,θυμάμαι ότι είχες σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,γι΄αυτό και η πρόταση που σου έκανα.

Από κει και πέρα αν θέλεις κάτι  σίγουρα απροβλημάτιστο πας μόνο σε καινούργιο,αλλιώς ότι ζαριά σου κάτσει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zourman1981 είπε

υπερβολες 

μεχρι και η toyota εβγαζε (μην πω βγαζει ακομα ) 1,6 ατμοσφαιρα στην corolla

Η Toyota βγαζει ακομα ατμοσφαιρικα διότι ο μεγαλυτερος αριθμος  πωλησεων ειναι στην Ασια και Αφρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Μιλησα τωρα με φιλο που ειναι η δουλεια του τα αμαξια μου ειπε μακρια απο τουρμπο και ειδικα σε τοσα μικρα κυβικα που θα ανοιγει ολη την ωρα.

Μου ειπε για να γλυτωσεις 130 ευρω τον χρονο απο το σημα θα τα πληρωνεις σε βενζινες και αν σου παθει ζημια το τουρμπο κλαφτα.

Λέει βλακείες , τα σύγχρονα τουρμπο είναι αξιόπιστα. Θέλει λίγο προσοχή όμως να μελετήσεις αν οι ανάγκες σου σε "αναγκάσουν" να οδηγείς το αυτοκίνητο σε υψηλές στροφές (μιλάω για λίγα κυβικά με τουρμπο).  Αν είσαι φορτωμένος συνέχεια με πολλά κιλά ή/και είσαι συχνά σε εθνική όπου το πατάς παραπάνω τότε καλό είναι να μην πας σε λίγα κυβικά.

Της hyundai το 1000cc/120hp για παράδειγμα πάει 130χλμ/ωρα με μ.ο. 3000rpm ενώ το "κόκκινο" ξεκινάει από τις 6.500rpm. Αν οδηγείς στις 3000rpm  πηγαινοέρχεσαι και στο Οσλο χωρίς να προβληματίζεσαι. Tα τουρμπο στα καινούρια αυτοκίνητα "ανοίγουν" χαμηλά , σε κάποιες μάρκες ακόμη και στις 2000rpm.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Θελω μικρα κυβικα γιατι κανω με το ζορι 6-7.000 τον χρονο και το 90% ειναι διαδρομες των 3-10 χιλιομετρων.

Πηραν τον Σεπτεμβριο του 11 το Corsa με 111.000 και τωρα εχω 178.000

26 λεπτά πριν, imr είπε

Το octavia 1.2 είναι ότι πρέπει

Γενικά μη φοβάσαι τα μικρά τούρμπο είναι καλύτερα στα πάντα σε σχέση με ατμοσφαιρικα

Το octavia 1.2 δεν ειναι για μεσα στην πολη! Δεν το εχει με το σταματα-ξεκινα! Ασε που για εντος ανεβαζει ευκολα την καταναλωση του!  Επισης δεν εχει μοτερ με καλη αξιοπιστια.. συνηθως βγαζουν καδενα και ανεβαζουν την καταναλωση λαδιου..    

Το vag το παιρνεις καινουργιο ή απο δικο σου ατομο νοικοκυρη!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...