Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μπει στην πριζα καποια στιγμη να αλλαξω το Corsa C 1.2 2003 για ποιο μεγαλο αμαξωμα λογω οτι ειμαστε 5

Εχω καταληξει σε τρια αμαξια που φορανε το ιδιο μοτερ 1.2 TSi επειδη δεν θελω απο 135 να παω 240-265 τελη κυκλοφοριας

Ειναι τα Skoda Octavia 2011 1.2 TSi το απλο η το Station το Skoda Fabia Station 1.2 TSi και το Seat Ibiza Station 1.2 TSi

Το αμαξι θα κυκλοφορει εδω Αθηνα μικρες διαδρομες και μεχρι τους Αγιους Θεοδωρους το Καλοκαιρι.

Πειτε μου τις γνωμες σας αξιζει η ειναι μικρα τα κυβικα και επειδη εχει turbo στο τελος αντι να γλυτωσω τα λεφτα στο σημα θα τα πληρωνω με το παραπανω σε βενζινες;

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα κυβικά δηλώνουν πόσο όγκο έχουν οι κύλινδροι, όχι πόση δύναμη έχει το αμάξι. Αδιάφορη πληροφορία, απλά συνήθως "συνδέεται" με τη δύναμη. Δες την πραγματική ιπποδύναμη (HP) και ροπή (Nm) του αυτοκινήτου, αλλά και τις στροφές στις οποίες η ροπή παρέχεται. Αυτά σ' ενδιαφέρουν. Και σύγκρινε με τα αντίστοιχα αυτού που έχεις τώρα.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τα κυβικά δηλώνουν πόσο όγκο έχουν οι κύλινδροι, όχι πόση δύναμη έχει το αμάξι. Αδιάφορη πληροφορία, απλά συνήθως "συνδέεται" με τη δύναμη. Δες την πραγματική ιπποδύναμη (HP) και ροπή (Nm) του αυτοκινήτου, αλλά και τις στροφές στις οποίες η ροπή παρέχεται. Αυτά σ' ενδιαφέρουν. Και σύγκρινε με τα αντίστοιχα αυτού που έχεις τώρα.

Η αληθεια ειναι οτι με αποσχολει ο χωρος του αυτοκινητου παρα η δυναμη γιατι και το κορσακι με την σχαρα φορτωμενη απο πανω και 5 ατομα μια χαρα παει.

Μιλησα τωρα με φιλο που ειναι η δουλεια του τα αμαξια μου ειπε μακρια απο τουρμπο και ειδικα σε τοσα μικρα κυβικα που θα ανοιγει ολη την ωρα.

Μου ειπε για να γλυτωσεις 130 ευρω τον χρονο απο το σημα θα τα πληρωνεις σε βενζινες και αν σου παθει ζημια το τουρμπο κλαφτα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μιλησα τωρα με φιλο που ειναι η δουλεια του τα αμαξια μου ειπε μακρια απο τουρμπο και ειδικα σε τοσα μικρα κυβικα που θα ανοιγει ολη την ωρα.

Μου ειπε για να γλυτωσεις 130 ευρω τον χρονο απο το σημα θα τα πληρωνεις σε βενζινες και αν σου παθει ζημια το τουρμπο κλαφτα.

Πρώτα απ' όλα, δύσκολα θα βρεις καινούριο αμάξι χωρίς turbo. Αλλά και αν βρεις, θα προτιμήσεις ένα χειρότερο αυτοκίνητο επειδή μπορεί 1/10.000 να σου βγάλει πρόβλημα (συγκεκριμένα) το turbo; Τα υπόλοιπα υποσυστήματα δε μπορούν να πάθουν ζημιά; Μόνο αν έχει turbo ένα αμάξι χαλάει; :P 

Εγώ το '18 αγόρασα το T-ROC 1.0 (με turbo φυσικά) και η κατανάλωσή του είναι σούπερ. Κυρίως σε ταξίδι, αν οδηγώ ήρεμα τη ρίχνω και κάτω από 5.5 λίτρα. Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να πάρω. Σε αντιδιαστολή με το ατμοσφαιρικό 1.4 που είχα, που για να το ρίξεις κάτω από 6.5 - 7 λίτρα, έπρεπε να οδηγείς μόνο σε κατηφόρες. Στη δύναμη ας μη μπούμε καν να συγκρίνουμε. 

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Πρώτα απ' όλα, δύσκολα θα βρεις καινούριο αμάξι χωρίς turbo. Αλλά και αν βρεις, θα προτιμήσεις ένα χειρότερο αυτοκίνητο επειδή μπορεί 1/10.000 να σου βγάλει πρόβλημα (συγκεκριμένα) το turbo; Τα υπόλοιπα υποσυστήματα δε μπορούν να πάθουν ζημιά; Μόνο αν έχει turbo ένα αμάξι χαλάει; :P 

Εγώ το '18 αγόρασα το T-ROC 1.0 (με turbo φυσικά) και η κατανάλωσή του είναι σούπερ. Κυρίως σε ταξίδι, αν οδηγώ ήρεμα τη ρίχνω και κάτω από 5.5 λίτρα. Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να πάρω. Σε αντιδιαστολή με το ατμοσφαιρικό 1.4 που είχα, που για να το ρίξεις κάτω από 6.5 - 7 λίτρα, έπρεπε να οδηγείς μόνο σε κατηφόρες. Στη δύναμη ας μη μπούμε καν να συγκρίνουμε. 

Αυτα μου ειπε και εγω ηθελα να αποφυγω τα μεγαλα κυβικα απλα επειδη παω σουπερ μαρκετ σε κανα φιλο εδω κοντα και το καλοκαιρι εδω διπλα σχεδον.

Να ηταν 30-50 ευρω παραπανω το σημα να παω σε 1400 αλλα τωρα απο 135 που δινω να δωσω σχεδον τα διπλα επειδη θα ειναι συν 200 κυβικα μου καθεται στον λαιμο.

Καλα καινουριο δεν θα ειναι 10ετιας θα ειναι.

Δημοσ.

Παρομοια εμπειρια και εγω 

πρώην κάτοχος ατμοσφαιρικού 1,6 και νυν 1,4 turbo

και λιγότερη κατανάλωση εχω και σιγουρά περισσότερο γκάζι

οκ η τουρμπίνα και το κύκλωμα της είναι ένα εξτρά έξοδο στις βλάβες 

κοιτα το octavia καλυτερα και γενικα τετοιου μεγεθους αυτοκινητα (altea xl ocavia station κλπ) κυριως επειδη χρειαζεσαι χωρο 

το fabia ibiza κλπ πισω θα ειναι στριμωγμενα για 3 παιδια ειδικα αν βαζεις και καθισματα (ενδεχομένως να μην χωρανε και 3) 

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Η αληθεια ειναι οτι με αποσχολει ο χωρος του αυτοκινητου παρα η δυναμη γιατι και το κορσακι με την σχαρα φορτωμενη απο πανω και 5 ατομα μια χαρα παει.

90% ολλων τον νέον οχηματων και diesel ειναι turbo....... ο φίλος μαλλον ειναι στην 10ετια του 90'

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zourman1981 είπε

κοιτα το octavia καλυτερα και γενικα τετοιου μεγεθους αυτοκινητα (altea xl ocavia station κλπ) κυριως επειδη χρειαζεσαι χωρο 

το fabia ibiza κλπ πισω θα ειναι στριμωγμενα για 3 παιδια ειδικα αν βαζεις και καθισματα (ενδεχομένως να μην χωρανε και 3) 

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι 90% στο Octavia και ειδικα αν βρεθει και σε station ακομα καλυτερα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Liverpool89 είπε

Γιατι δεν κοιτάς καποιο νεότερο που τα τελη πάνε με τους ρυπους, αν σε παιρνει οικονομικα.

Δεν με παιρνει με το ζορι να παω στα 6000-6500 και αυτα επειδη εδωσα κατι πραγματα θα δωσω και το μηχανακι και το δικο μου αμαξι θα το δωσω μετα την αγορα γιατι δεν λεει να μεινω χωρις αμαξι μεχρι να βρω.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

μεχρι και η toyota εβγαζε (μην πω βγαζει ακομα ) 1,6 ατμοσφαιρα στην corolla

Καλά, η Toyota ζει σε άλλο πλανήτη, γενικότερα. :P 

• Like 4
Δημοσ.

Και αυτο επειδη εχει η γυναικα μου ενα χωραφι στα Χανια που εμας μας ειναι αχρηστο και το θελει ο αδερφος της που μενει εκει για 4.000 απο κει θα βγει το αμαξι αλλιως με βλεπω να πεθαινω με το κορσα. :lol:

Μόλις τώρα, Haldol είπε

Καλά, η Toyota ζει σε άλλο πλανήτη, γενικότερα. :P 

Αυτο το γαιδουρι τεραστιο αμαξι που εχεις ειναι μονο χιλια κυβικα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Εχω μπει στην πριζα καποια στιγμη να αλλαξω το Corsa C 1.2 2003 για ποιο μεγαλο αμαξωμα λογω οτι ειμαστε 5

Εχω καταληξει σε τρια αμαξια που φορανε το ιδιο μοτερ 1.2 TSi επειδη δεν θελω απο 135 να παω 240-265 τελη κυκλοφοριας

Ειναι τα Skoda Octavia 2011 1.2 TSi το απλο η το Station το Skoda Fabia Station 1.2 TSi και το Seat Ibiza Station 1.2 TSi

Το αμαξι θα κυκλοφορει εδω Αθηνα μικρες διαδρομες και μεχρι τους Αγιους Θεοδωρους το Καλοκαιρι.

Πειτε μου τις γνωμες σας αξιζει η ειναι μικρα τα κυβικα και επειδη εχει turbo στο τελος αντι να γλυτωσω τα λεφτα στο σημα θα τα πληρωνω με το παραπανω σε βενζινες;

Αν κοιτάς αμάξι από 01.11.2010 και μετά, δεν σε ενδιαφέρουν τα κυβικα για τα τέλη κυκλοφορίας, 

αλλά οι ρυποι. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Βαζω ενα καθισμα του μωρου στο κεντρο τα αλλα ειναι 11-12 ετων και στο corsa χωρανε λες να μην χωρανε στα fabia ibiza?

1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Αν κοιτάς αμάξι από 01.11.2010 και μετά, δεν σε ενδιαφέρουν τα κυβικα για τα τέλη κυκλοφορίας, 

αλλά οι ρυποι. 

Ωχ δεν το ηξερα αυτο κοιταω του 11-12 μοντελο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...