Soler777 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα guys θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι ασφαλες να συνδεσω ενα ps5 στην πριζα που εχω το powerline η θα εχει καποιο προβλημα με την ταση ενδεχομενως, ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δηλαδη τι πρόβλημα να εχει με την ταση. Η ταση είναι παντού στο σπιτι η ιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soler777 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Α οκει ελεγα μηπως, επειδη το powerline που αγορασα συνδεετε στην πριζα και πανω στην συσκευη εχει απο πισω κουμπομενη ελευθερη πριζα για να προσθεσεις κατι αλλο , ευχαριστω ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 On 11/01/2022 at 18:15, Soler777 said: Α οκει ελεγα μηπως, επειδη το powerline που αγορασα συνδεετε στην πριζα και πανω στην συσκευη εχει απο πισω κουμπομενη ελευθερη πριζα για να προσθεσεις κατι αλλο , ευχαριστω ! μια χαρα παιζουν μεχρι περιπου 3000 watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lastchance88 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλη-σπερο-μέρες θέλω να πάρω κάτι ώστε με (μ)πρίζα ρεύματος να έχω το σταθερό υπολογιστή και το ρούτερ σε δίπλα δωμάτιο ίδιου ορόφου με γρήγορο γκουγκλάρισμα μου και χωρίς γνώσεις επί του τεχνολογικού αντικειμένου, κατέληξα στα κάτωθι: 1.powerline που είναι ένα σετ 2, πομπός-δέκτης (που δεν διαφέρουν εξωτερικώς). Δεν μου χρειάζεται να είναι κάτι εξεζητημένο, να είναι το ίδιο router πχ, αλλά έχω τριφασικό ρεύμα. Ισχύει ότι αν πομπός και δέκτης μπούνε σε πρίζες διαφορετικής φάσης, δυσλειτουργεί; Υπάρχει απλός τρόπος χωρίς επίσκεψη ηλεκτρολόγου να καταλάβω αν έχουν άλλη φάση 2 συγκεκριμένες πρίζες; 2. wifi repeater που κατάλαβα ότι κόβει την ταχύτητα του ίντερνετ αισθητά (και έχω ήδη 9 Μbps) 3.wifi adapter που μου αρκεί για την δουλειά/χωροταξία που το θέλω. Η μόνη μου ένσταση είναι αν καθότι δεν χρησιμοποιεί πρίζα είναι πιο επιβλαβές ως ακτινοβολία, δεδομένου ότι ο υπολογιστής βρίσκεται δίπλα μου ακριβώς. Με την έννοια ότι θα λειτουργεί αθροιστικά με το smartphone που ούτως ή άλλως έχω πάνω μου, σαν ακτινοβολία. τέλος, στην περίπτωση (1), εάν πάνω στο Powerline συνδέσω πολύπριζο για έναν optiplex 7020 (που το βρίσκω να καταναλώνει 0.255 kwh), οθόνη και πορτατίφ αν υπάρχει κίνδυνος όπως αντιλαμβάνομαι από αυτήν την απάντηση: Στις 20/1/2022 στις 4:42 ΜΜ, poulinos είπε μια χαρα παιζουν μεχρι περιπου 3000 watt δεν υπάρχει θέμα εάν κάποιος έχει κάποια πρόταση προϊόντος ή κάποια παρατήρηση στα παραπάνω, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από lastchance88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blitzNikos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Υπάρχουν φίλοι που γνωρίζουν πολύ περισσότερα από εμένα, εγώ απλά θα σου δώσω κάποιες βασικές οδηγίες, από τη μικρή μου εμπειρία. 1) Τα σύγχρονα powerlines, που διαθέτουν συστήματα τύπου ΜΙΜΟ, είναι αποτελεσματικά και σε τριφασικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε διαφορετικές φάσεις. Παίζει σημαντικό ρόλο όμως η κατάσταση της εγκατάστασης, γιατί έχω δει κάτι "βιδωτούς" πίνακες με προϊστορικά καλώδια και συνδέσεις χωρίς σωστές γειώσεις οπότε, σε τέτοια περίπτωση, μην περιμένεις πολλά πράγματα! 2) Μπορείς να συνδέσεις στην πρίζα του powerline ένα καλό πολύμπριζο και να κάνεις τη δουλειά σου. 3) Κορυφαία μηχανάκια θεωρούνται τα devolo και τα AVM Fritz!. Είναι όμως και τα ακριβότερα! Εγώ χρησιμοποιώ TP-Link, που θεωρώ ότι είναι vfm. 4) Ξέχνα τα περί ακτινοβολιών, είναι αμελητέες. 5) Από τις ασφάλειες του πίνακα μπορείς να βρεις αν κάποιες πρίζες είναι στην ίδια φάση: Αν δεν ξέρεις που δίνουν ρεύμα οι ασφάλειες, κατεβάζεις μια-μια τις ασφάλειες που δεν έχουν σχέση με συγκεκριμένες συσκευές (αυτές συνήθως είναι πάνω από 16Α και έχουν και φωτάκι) και σε όσες πρίζες/φωτισμούς διακόπτεται το ρεύμα με την ίδια ασφάλεια, είναι στην ίδια φάση. 6) Δεν αναφέρεις πόσα χρήματα θες να διαθέσεις. Εγώ έχω TP-LINK TL-PA8030P KIT, για ενσύρματη σύνδεση και TP-LINK TL-WPA8631P KIT, για ενσύρματη+ασύρματη σύνδεση. Είναι από τα καλύτερα μοντέλα της σειράς (ταχύτητες μετάδοσεις 1200+ Mbps και τρεις θύρες LAN gigabit). Χρησιμοποιώ περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα (1 σε σύνδεση με το router+5 σε διάφορους χώρους), σε άψογο συνδυασμό/συνεργασία μεταξύ τους, σε τριφασική εγκατάσταση, σε μεγάλο οροφοδιαμέρισμα, σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τις δικές σου, με παρεμβολή περισσότερων δωματίων, διαδρόμων και αρκετών τοίχων, με πολύ καλά αποτελέσματα. Διευκρινίζω ότι η ηλεκτρική μου εγκατάσταση είναι σύγχρονη, περασμένη από την αρχή, με τα σωστά καλώδια/συνδέσεις/γειώσεις και με επαγγελματικό πίνακα Hager. Ελπίζω να βοήθησα! φιλικά Νίκος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 @lastchance88 Εχω τρια ζευγαρια απο αυτό και δινω ιντερνετ σε όλο το σπιτι (3ος οροφος) και στο υπογειο , τριφασικη εγκατασταση , γραμμη vdsl50 , αμελητεες απώλειες σηματος και απειροελαχιστες έως μηδενικες (σε εμενα) αποσυνδεσεις (αλλοι λενε οτι εχουν αποσυνδεσεις συχνα, εγω στα τεσσερα χρονια εχει χρειαστει να ξανακανω pair λιγοτερες απο πεντε φορες συνολικα και οχι και στις εξι συσκευες που διαθετω). Το βασικότερο ρολο στη λυση των PLC τον παιζει η ποιότητα της ηλεκτρικης εγκαταστασης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lastchance88 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) σας ευχαριστώ και τους δύο από ότι κατάλαβα για 1 υπολογιστή μόνο 3 μέτρα/1 τοίχο από ρούτερ δεν υπάρχει λόγος να πάω σε plc αντί για αντάπτορα wifi αν όμως πάω, είναι λαχείο ανάλογα της (αόρατης σε έναν αδαή) ποιότητας της ηλ. εγκατάστασης Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από lastchance88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blitzNikos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Προσωπικά, όταν μεσολαβούν τοίχοι, προκειται για άλλο δωμάτιο και δεν υπάρχει "οπτική επαφή", προτιμάω τα powerlines... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 26/02/2022 at 01:55, lastchance88 said: καλη-σπερο-μέρες θέλω να πάρω κάτι ώστε με (μ)πρίζα ρεύματος να έχω το σταθερό υπολογιστή και το ρούτερ σε δίπλα δωμάτιο ίδιου ορόφου με γρήγορο γκουγκλάρισμα μου και χωρίς γνώσεις επί του τεχνολογικού αντικειμένου, κατέληξα στα κάτωθι: 1.powerline που είναι ένα σετ 2, πομπός-δέκτης (που δεν διαφέρουν εξωτερικώς). Δεν μου χρειάζεται να είναι κάτι εξεζητημένο, να είναι το ίδιο router πχ, αλλά έχω τριφασικό ρεύμα. Ισχύει ότι αν πομπός και δέκτης μπούνε σε πρίζες διαφορετικής φάσης, δυσλειτουργεί; Υπάρχει απλός τρόπος χωρίς επίσκεψη ηλεκτρολόγου να καταλάβω αν έχουν άλλη φάση 2 συγκεκριμένες πρίζες; 2. wifi repeater που κατάλαβα ότι κόβει την ταχύτητα του ίντερνετ αισθητά (και έχω ήδη 9 Μbps) 3.wifi adapter που μου αρκεί για την δουλειά/χωροταξία που το θέλω. Η μόνη μου ένσταση είναι αν καθότι δεν χρησιμοποιεί πρίζα είναι πιο επιβλαβές ως ακτινοβολία, δεδομένου ότι ο υπολογιστής βρίσκεται δίπλα μου ακριβώς. Με την έννοια ότι θα λειτουργεί αθροιστικά με το smartphone που ούτως ή άλλως έχω πάνω μου, σαν ακτινοβολία. τέλος, στην περίπτωση (1), εάν πάνω στο Powerline συνδέσω πολύπριζο για έναν optiplex 7020 (που το βρίσκω να καταναλώνει 0.255 kwh), οθόνη και πορτατίφ αν υπάρχει κίνδυνος όπως αντιλαμβάνομαι από αυτήν την απάντηση: δεν υπάρχει θέμα εάν κάποιος έχει κάποια πρόταση προϊόντος ή κάποια παρατήρηση στα παραπάνω, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων ναι δεν υπαρχει θεμα. 3.τζαμπα αγχωνεσαι για την ακτινοβολια απο το wifi. ενας τοιχος συνηθως δεν εχει θεμα. 2.αν πας σε dual band wifi repeater ειδικα στα 9 mbit δεν θα εχεις απωλειες αρκει να ειναι Dual band και το router. 3.παιζουν και σε τριφασικα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα