Προς το περιεχόμενο

Θέμα με Ίντερνετ ξαφνικά

He1c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα ξαφνικά το ίντερνετ "πέθανε". Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στον πάροχο που έχω και κάποιες προσπάθειες να το φτιάξουμε δεν καταφέραμε κάτι.

Θα μου στείλουν τεχνικό Παρασκευή, αλλά είναι επείγον να έχω ανάγκη τις επόμενες μέρες. 

Παραθέτω 3 φωτογραφίες μήπως μπορεί κάποιος να καταλάβει κάτι και να μην περιμένω μεχρι Παρασκευή. 

Το σπίτι είναι της κοπέλας μου με έτος κατασκευής αφήστε το.. οπότε στέλνω μια φωτογραφία από τη γραμμή τηλεφώνου?! Δεν ξέρω, που έχει και είσοδο έξοδο λίγο μπερδεμένο δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κάποιος .. τέλος πάντων ευχαριστώ για το χρόνο σας.

https://ibb.co/F4ZRrq0

https://ibb.co/dDM3fQ8

https://ibb.co/bQswN3M

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχεις ανάγκη θα τους παρεις τηλέφωνο να σου δωσουν απεριόριστα data στο κινητό μέχρι να αρθεί η βλάβη

Επεξ/σία από NikosKallithea

1ον κάνεις αυτό που λέει ο Νίκος. Τηλέφωνο στο πάροχο να σου δώσουν δωρεάν data στο κινητό μέχρι να κλείσει η βλάβη. Στη χειρότερη δανείσου wifi από κάποιον καλό γείτονα για λίγες μέρες.

2ον υπάρχει ζήτημα στη συνδεσμολογία τουλάχιστον όπως φαίνεται στη 1η φωτογραφία.

στη θέση Phone1 βλέπω κουμπωμένο καλώδιο. Άρα έχεις voip τηλεφωνία (μέσω ίντερνετ δηλαδή από το ρούτερ παίρνει σήμα)

Ξεκουμπώνεις ΚΑΙ το VDSL γκρι κουτάκι SP315A ΚΑΙ το επόμενο που φαίνεται κρεμασμένο δεξιά και κουμπώνεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ τη τηλεφωνική συσκευή στη θέση Phone 1 του ρουτερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μιας και το DSL led είναι σβηστό στο modem, φαίνεται να μην συγχρονίζει  η DSL, οπότε κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα βρίσκεται απέναντι, στην μεριά του παρόχου. Αν έχεις άλλο modem περίσσιο δοκίμασε και με εκείνο. Αυτό που αναφέρει ο φίλος από πάνω για τα data μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, το έχω ακούσει και εγώ ότι έχει συμβεί.

Edit: την συνδεσμολογία που αναφέρει ο φίλος από πάνω δεν την σχολίασα διότι υπέθεσα από το "ξαφνικά" που αναφέρεις, ότι όλα δούλευαν σωστά και χωρίς να συμβεί κάποια αλλαγή από μέρους σου σταμάτησαν να παίζουν.

Επεξ/σία από m4is

τα φιλτράκια όπως είναι τοποθετημένα είναι λάθος.

προτείνω να βγουν όλα από το ρεύμα, να απομακρυνθεί το πολύμπριζο και να μπει για αρχή σκέτο το ρουτερ επάνω. αν συγχρονίσει τότε βάζει απευθείας και το τηλέφωνο στη θέση phone1

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ήμουν έτοιμος να κάνω όλα αυτά που μου προτείνετε και μαντεψτε, κοιτάω το ρούτερ όλα τα λαμπάκια αναμμένα! 

Απίστευτο χωρίς να κάνω τίποτα, δεν ξέρω τι έγινε ας ελπίσουμε να μην ξανά πεθάνει στα καλά καθούμενα. Όπως και να έχει ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. 

Καλή χρονιά!

1 λεπτό πριν, He1c είπε

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ήμουν έτοιμος να κάνω όλα αυτά που μου προτείνετε και μαντεψτε, κοιτάω το ρούτερ όλα τα λαμπάκια αναμμένα! 

Απίστευτο χωρίς να κάνω τίποτα, δεν ξέρω τι έγινε ας ελπίσουμε να μην ξανά πεθάνει στα καλά καθούμενα. Όπως και να έχει ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. 

Καλή χρονιά!

το οτι ανάψαν τα λαμπάκια δε σημαίνει οτι η καλωδίωσή σου είναι σωστή. βγάλε τα 2 γκρι κουτάκια και βάλε το τηλέφωνο απευθείας πάνω στη θέση phone 1 του router.

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

το οτι ανάψαν τα λαμπάκια δε σημαίνει οτι η καλωδίωσή σου είναι σωστή. βγάλε τα 2 γκρι κουτάκια και βάλε το τηλέφωνο απευθείας πάνω στη θέση phone 1 του router.

Υπάρχουν δύο συσκευές σταθερού τηλεφώνου σε διαφορετικά δωμάτια, για αυτό φαντάζομαι υπάρχει το splitter και το φίλτρο. Αν τα βγάλω και το κάνω κατευθείαν όπως λες δεν θα έχω θέμα με το σταθερό;

2 λεπτά πριν, He1c είπε

Υπάρχουν δύο συσκευές σταθερού τηλεφώνου σε διαφορετικά δωμάτια, για αυτό φαντάζομαι υπάρχει το splitter και το φίλτρο. Αν τα βγάλω και το κάνω κατευθείαν όπως λες δεν θα έχω θέμα με το σταθερό;

Οι συσκευές μπαίνουν απευθείας πάνω στις θέσεις Phone1-2 του ρούτερ. Η τηλεφωνία σου είναι μέσω ίντερνετ. Τα φίλτρα ήταν για αναλογικές γραμμές και το φίλτρο διαχωριστής έμπαινε στο τοίχο και ΠΟΤΈ μετά το ρούτερ.

Συμβουλές ζήτησες και σου λέω τι ισχύει. Όποιος έβαλε τα φίλτρα έτσι στη φωτογραφία ήταν άσχετος. Αν τα εβαλε η κοπέλα δεν είναι παρεξηγησιμο. Πολύς κόσμος δε γνωρίζει και δεν ανοίγει το βιβλιαράκι οδηγιών. 

7 ώρες πριν, greekfragma είπε

Οι συσκευές μπαίνουν απευθείας πάνω στις θέσεις Phone1-2 του ρούτερ. Η τηλεφωνία σου είναι μέσω ίντερνετ. Τα φίλτρα ήταν για αναλογικές γραμμές και το φίλτρο διαχωριστής έμπαινε στο τοίχο και ΠΟΤΈ μετά το ρούτερ.

Συμβουλές ζήτησες και σου λέω τι ισχύει. Όποιος έβαλε τα φίλτρα έτσι στη φωτογραφία ήταν άσχετος. Αν τα εβαλε η κοπέλα δεν είναι παρεξηγησιμο. Πολύς κόσμος δε γνωρίζει και δεν ανοίγει το βιβλιαράκι οδηγιών. 

Ναι η κοπέλα τα έβαλε. Ευχαριστώ πολύ greekfarma !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...