Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα

Ξέρει κανείς πως μπορούμε να δούμε εαν ένα αυτοκίνητο έχει παραδώσει πινακίδες?

Από ότι μου ειπε ενας φίλος πλέον γίνεται ηλεκτρονικά και δεν τις στελνουν στο τμημα αυτοκινητων, έτσι δεν ειναι αναγνωρίσιμο ποιά  είναι σε ακινησία.

Το πρόβλημα είναι το έξης. υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα στην γειτονία μου που ειναι παραρκαρισμένα πάνω από χρόνο στο ιδιο σημείο αλλά έχουν πινακίδες. Και φυσικά όταν κανεις βολτες για να παρκαρεις, δεν νιώθεις καλά όταν έχει παρατήσει κάποιος το 30+ χρόνια αυτοκινητο του μπροστά στην πολυκατοικία σου. 

ευχαριστώ

Επεξ/σία από dkstopo
  • Confused 1
Δημοσ.

Κατά την ηλεκτρονική παράδοση ναι μεν κρατάς τις πινακίδες, αλλά απαγορεύεται να τις έχεις πάνω στο αυτοκίνητο, ή να έχεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε δημόσιο μέρος.

Οπότε ίσως μια καταγγελία στην τροχαία να μπορεί να λύσει το πρόβλημα σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορείς να γινεις αστυνομικος και να διορθώσεις ολα τα στραβά στην ελλαδα.

Επι του θέματος, οχι δεν μπορείς μονος σου, καθε φορά που συμβαίνει αυτο μπορείς να καλείς το 100 και να κάνετε ελεγχο του οχήματος.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να το ψάξεις περισσότερο με την γειτονιά πριν κάνεις όποιες ενέργειες . Στην γειτονιά μου είχα παρατηρησει ότι ήταν "παρατημένο" ένα όχημα κάμποσο καιρό και έμαθα ότι είναι ενός τύπου που έχει μείνει άστεγος και κοιμάται στο αμάξι το βράδυ και όντως τον είδα και εγώ ένα βράδυ .

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, visualizer είπε

Καλό θα ήταν να το ψάξεις περισσότερο με την γειτονιά πριν κάνεις όποιες ενέργειες . Στην γειτονιά μου είχα παρατηρησει ότι ήταν "παρατημένο" ένα όχημα κάμποσο καιρό και έμαθα ότι είναι ενός τύπου που έχει μείνει άστεγος και κοιμάται στο αμάξι το βράδυ και όντως τον είδα και εγώ ένα βράδυ .

Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Το 1 από αυτα μαλιστα μου ειπαν οτι το έφερε κάποιος από γειτονικό νομό γιατί πέθανε ο κάτοχός του....  (ήταν το αυτοκίνητο του κάποιου παππού από μια οικογένεια) Αυτό πραγματικά εμφανίστηκε μια μέρα και δεν ξανακουνήθηκε ποτέ...

• Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Το 1 από αυτα μαλιστα μου ειπαν οτι το έφερε κάποιος από γειτονικό νομό γιατί πέθανε ο κάτοχός του....  (ήταν το αυτοκίνητο του κάποιου παππού από μια οικογένεια) Αυτό πραγματικά εμφανίστηκε μια μέρα και δεν ξανακουνήθηκε ποτέ...

Καταγγελια στο δημο θα ερθουν καποιες φορες να βαλουν αυτοκολητο οτι αν δεν μετακινηθει σε τοσες μερες θα το παρουν , εδω σε εμας (δημος πυλαιας θεσσαλονικη) μεσα σε 10 μερες κολλανε αυτοκολλητο και μετα κανα μηνα τα μαζευουν

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πινακίδες δεν ξέρω, μπορείς να δεις όμως αν είναι ασφαλισμένο 😉 και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Αν είναι ασφαλισμένο (άρα και σε κυκλοφορία) μπορεί να μείνει όσο θέλει φυσικά. Χρειάζεται βέβαια πινακίδα + ΑΦΜ για να το ελέγξεις, αλλά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις το ΑΦΜ είναι πιο εύκολο να βρεθεί από το αν έχει παραδώσει πινακίδες. Ειδικά αν έχεις και κάποιον γνωστό σε ασφαλιστική ας πούμε...

Επεξ/σία από konc
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, konc είπε

.......... Ειδικά αν έχεις και κάποιον γνωστό σε ασφαλιστική ας πούμε...

:) ααααααααααα γειά σου.... δυστυχώς δεν έχω.... 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, konc είπε

Αν είναι ασφαλισμένο (άρα και σε κυκλοφορία) μπορεί να μείνει όσο θέλει φυσικά.

Λαθος.Και ασφαλισμενο να ειναι και πινακιδα να εχει κανονικα,ενα οχημα εχει καποιες μερες που μπορει να μενει παρκαρισμενο στο ιδιο σημειο χωρις να μετακινηθει.Νομιζω 1 μηνας ειναι.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Dantε είπε

Λαθος.Και ασφαλισμενο να ειναι και πινακιδα να εχει κανονικα,ενα οχημα εχει καποιες μερες που μπορει να μενει παρκαρισμενο στο ιδιο σημειο χωρις να μετακινηθει.Νομιζω 1 μηνας ειναι.

Τυπικά ναι, ισχύει αυτό που γράφεις. Πρακτικά δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ αμάξι νόμιμα παρκαρισμένο με πληρωμένα τέλη κ ασφάλεια. Πως θα αποδειχθεί ότι έχει μείνει ακίνητο 1 μήνα ολόκληρο και πως δεν το έκανε προχθές στις 03:23 ας πούμε μια γύρα το τετράγωνο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, konc είπε

Τυπικά ναι, ισχύει αυτό που γράφεις. Πρακτικά δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ αμάξι νόμιμα παρκαρισμένο με πληρωμένα τέλη κ ασφάλεια. Πως θα αποδειχθεί ότι έχει μείνει ακίνητο 1 μήνα ολόκληρο και πως δεν το έκανε προχθές στις 03:23 ας πούμε μια γύρα το τετράγωνο?

Αν εκανε γυρα το τετραγωνο και το παρκαρε αλλου,κανενα θεμα.Αν το εβαλε στην ιδια θεση,τοτε θα εχει.Γιατι αν καποιος παρει τηλ στο δημο,ο υπαλληλος που θα ερθει να ελεγξει θα το δει στο ιδιο σημειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αν εκανε γυρα το τετραγωνο και το παρκαρε αλλου,κανενα θεμα.Αν το εβαλε στην ιδια θεση,τοτε θα εχει.Γιατι αν καποιος παρει τηλ στο δημο,ο υπαλληλος που θα ερθει να ελεγξει θα το δει στο ιδιο σημειο.

Δεν με κατάλαβες. Σε έναν φανταστικό δρόμο έχω το δικαίωμα για όλη μου τη ζωή να πηγαίνω στη δουλειά μου και να παρκάρω μετά το αμάξι μου στο ίδιο σημείο. 

Δεν υπάρχει απλός τρόπος να αποδείξεις πως το αμάξι δεν έχει κινηθεί 1 μήνα ολόκληρο, αν του αφήσουν ειδοποίηση από το δήμο και πάει και τους πει "εγώ το κινώ αραιά και που δικαίωμά μου πότε και πόσο" δεν θα τον ξαναενοχλήσουν. 

Επεξ/σία από konc
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, konc είπε

Δεν με κατάλαβες. Σε έναν φανταστικό δρόμο έχω το δικαίωμα για όλη μου τη ζωή να πηγαίνω στη δουλειά μου και να παρκάρω μετά το αμάξι μου στο ίδιο σημείο. 

Δεν υπάρχει απλός τρόπος να αποδείξεις πως το αμάξι δεν έχει κινηθεί 1 μήνα ολόκληρο, αν του αφήσουν ειδοποίηση από το δήμο και πάει και τους πει "εγώ το κινώ αραιά και που δικαίωμά μου πότε και πόσο" δεν θα τον ξαναενοχλήσουν. 

Καταλαβα τι ειπες και σου απανταω πως που ξερεις οτι δε θα σου πουν,οτι εφοσον εκει το βρηκαμε οσες φορες ηρθαμε,εμεις θεωρουμε οτι δε κινηθηκε και φαε προστιμο και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Θεωρητικη συζητηση τωρα βεβαια,γιατι δε θα γινει ποτε αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εντύπωση ότι πηγαίνουν με σπρέυ και βάφουν τα σημεία όπου πατάνε οι ρόδες( οκ μπορεί να πιάσει κ λίγο το λάστιχο) στο έδαφος, οπότε δεν είναι δύσκολο να φανεί  ότι το αυτοκίνητο δεν έχει μετακινηθεί.

Επεξ/σία από famas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...