Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τον υπολογιστή της υπογραφής (μόλις είδα ότι δεν φαίνεται η υπογραφή, ότι πληροφορία χρειαστεί πείτε μου), κάποια στιγμή ενω πατάω το κουμπί Power για να ανοίξει μου ρίχνει την ασφάλεια του σπιτιού, στην δεύτερη απόπειρα το ίδιο στην τρίτη πατάει κάποιος άλλος που δεν ήξερε την προϊστορία και δεν κανει τίποτα απολύτως. Μου δανείζει ένας φίλος μου ενα μικρότερο τροφοδοτικό και πάλι τίποτα, φταίει σίγουρα η μητρική; ή είναι κάτι ποιό απλό, γιατί το λαμπάκι της μητρικής ανάβει. Με αλλαγή μητρικής και τροφοδοτικού (πονάει βέβαια αλλά τέλος πάντων) ξεμπερδεύω;

Επεξ/σία από lefi
προσθήκη της πρώτης παρένθεσης
Δημοσ.

χωρις να μπορω να πω με σιγουρια βεβαια, θα ελεγα οτι ειναι προβλημα τροφοδοτικου. το μικροτερο που εβαλες μετα μπορει να μην εφτανε να δουλεψει.  αν δεν θες ακομα τουλαχιστον να πας σε τεχνικο θα σου ελεγα οσο γινεται να σιγουρευτεις για το τροφοδοτικο.  νομιζω ειχα δει στο youtube υπαρχουν βιντεο για το πως να τσεκαρεις ενα τροφοδοτικο με πολυμετρο. ΑΝ εχεις πολυμετρο μπορεις να το κανεις. 
εγω παντως στην θεση σου θα ευχομουν αν υπαρχει ζημια να ειναι στο τροφοδοτικο παρα σε κατι αλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2022 στις 1:02 ΜΜ, lefi είπε

πατάω το κουμπί Power για να ανοίξει μου ρίχνει την ασφάλεια του σπιτιού

Τονε λέγαν πάτα-πάτα, το παιδί από...

Πέρα από τη πλάκα, αφού εμφάνιζε δυσλειτουργία τι επιμένατε να το βάλετε μπρος;... Το πιθανότερο είναι το τροφοδοτικό να κάηκε και να πήρε μαζί και τη μητρική (αν όχι κι άλλα).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Δέχθηκες καμία διακοπή ρεύματος ή αυξομείωση τάσης την ώρα που ο υπολογιστής σου ήτανε ανοιχτός?

Αν δεν ήτανε το τροφοδοτικό σου συνδεδεμένο σε κάποιο πολύπριζο ασφαλείας ή UPS τότε σίγουρα μιλάμε για hardware damage
και μακάρι να είσαι τυχερός και να είναι μόνο τροφοδοτικό και όχι ο σκληρός σου δίσκος αλλιώς θα έχεις και data loss.

Όπως και να'χει πήγαινέ τον σε έναν ειδικό να σου βρει τί σώθηκε και τί όχι.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnnym00 είπε

Εγω παντως στην θεση σου θα ευχομουν αν υπαρχει ζημια να ειναι στο τροφοδοτικο παρα σε κατι αλλο.

Αυτό είναι το μεγαλο στοίχημα εξ αρχής, η μητρική μου είναι παλαιά (ASUS H 87pro) οπότε δεν θα βρώ εύκολα κατι συμβατό.

50 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Δέχθηκες καμία διακοπή ρεύματος ή αυξομείωση τάσης την ώρα που ο υπολογιστής σου ήτανε ανοιχτός?

Αν δεν ήτανε το τροφοδοτικό σου συνδεδεμένο σε κάποιο πολύπριζο ασφαλείας ή UPS τότε σίγουρα μιλάμε για hardware damage
και μακάρι να είσαι τυχερός και να είναι μόνο τροφοδοτικό και όχι ο σκληρός σου δίσκος αλλιώς θα έχεις και data loss.

Όπως και να'χει πήγαινέ τον σε έναν ειδικό να σου βρει τί σώθηκε και τί όχι.

Αυξομείωση από όσο ξέρω δεν είχα, άλλωστε λίγο σημασία έχει για μενα, τροφοδοσία πέρνει από πολύμπριζο ασφαλείας Legrand.

Δημοσ.

Δοκίμασα με ενα παλαιό αλλά αξιόπιστο τροφοδοτικό Dell , αλλά είναι μικρό 220 Watt και δεν δούλεψε. Η μητρική μου είναι η ASUS H87 PRO και είδα στο manual ότι θελει 350 watt για να "bootάρει" σκέφτομαι να παρω ενα τροφοδοτικό 400 Watt των 50 € μόνο για την δοκιμή. Τι γνώμη έχετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Dell θα ήταν υπεραρκετό άν έχει ΑΤΧ βύσματα και τάσεις

Επεξ/σία από @11h
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/1/2022 στις 1:38 ΜΜ, lefi είπε

Η μητρική μου είναι η ASUS H87 PRO και είδα στο manual ότι θελει 350 watt για να "bootάρει"

Γράφει τέτοιο πράγμα; Απ' ότι βλέπω δεν έχει κάρτα γραφικών το σύστημα, οπότε σε max load δεν θα φτάνει σε κατανάλωση πάνω από 100 (άντε 150W).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με συγχωρείται που δεν έγραψα νωρίτερα. Λοιπόν δοκίμασα με κανονικό τροφοδοτικό και δεν δούλεψε, οπότε έκανα ένα πείραμα:

Έβγαλα την μπαταρία της μητρικής το τροφοδοτικό και της μνήμες ram και το άφησα μία μέρα. Έπειτα ξανά έβαλα την μπαταρία και το τροφοδοτικό και ο υπολογιστής άνοιξε, έβαλα μνήμες και ότι είχε και πριν ο υπολογιστής δούλεψε κανονικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 11/01/2022 at 13:02, lefi said:

ενω πατάω το κουμπί Power για να ανοίξει μου ρίχνει την ασφάλεια του σπιτιού

και έφτιαξε με clear cmos; OK, και εγώ είμαι αποκλεισμένος απο το χιόνι στην Αγ. Παρασκευή οπότε όλα είναι πιθανά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lefi είπε

Έπειτα ξανά έβαλα την μπαταρία και το τροφοδοτικό και ο υπολογιστής άνοιξε, έβαλα μνήμες και ότι είχε και πριν ο υπολογιστής δούλεψε κανονικά.

Πόσος καιρός πάει από τότε; Χρησιμοποιείται τακτικά πλέον;

Spoiler
54 λεπτά πριν, @11h είπε

είμαι αποκλεισμένος απο το χιόνι στην Αγ. Παρασκευή

Μια απ' τα ίδια... Προ ολίγου πέρασε μπουλντόζα. Κάτι έγινε!

Δημοσ.
1 minute ago, Τέρης Α. said:

Hide contents

too little, too late. Συνηθίσαμε τα χάλια μας, δεν μας κάνει εντύπωση πλέον.

Δημοσ.
Στις 28/1/2022 στις 9:11 ΜΜ, @11h είπε

και έφτιαξε με clear cmos; OK, και εγώ είμαι αποκλεισμένος απο το χιόνι στην Αγ. Παρασκευή οπότε όλα είναι πιθανά.

Μετά την αλλαγή τροφοδοτικού και ναι δούλεψε, με το νέο τροφοδοτικό δεν δούλευε αλλα μετά το παραπάνω πείραμα πέτυχε.

Στις 28/1/2022 στις 10:05 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Πόσος καιρός πάει από τότε; Χρησιμοποιείται τακτικά πλέον;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχει περάσει λιγότερο από μήνας ακόμα αλλά ναι χρησιμοποιείται τακτικά και μακάρι να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, το τροφοδοτικό αντικατάστασης είναι ολοκαίνουργιο και ακόμα περισσότερα watt οπότε έχει ακόμα ψωμιά να φάει.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, lefi είπε

Έχει περάσει λιγότερο από μήνας ακόμα αλλά ναι χρησιμοποιείται τακτικά και μακάρι να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, το τροφοδοτικό αντικατάστασης είναι ολοκαίνουργιο και ακόμα περισσότερα watt οπότε έχει ακόμα ψωμιά να φάει.

Αυτό ειναι που έκανε το PC να δουλέψει διότι δεν γίνεται να πέφτει η ασφάλεια και το PC να ειναι οκ προφανώς και το τροφοδοτικό τα έπαιξε και κάπως χάλασε και το bios της μητρικής γιαυτό δεν άνοιγε με το νέο τροφοδοτικό αλλά άνοιξε κατόπιν clear cmos. 

Πάλι καλά να λες που δεν σου κάηκε τιποτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...