Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Nabuko είπε

Το 20λεπτο είναι θεωρητικό.

Εμείς πήγαμε για βόλτα από Αθήνα Κόρινθο και είπαμε να πάμε απ' την παλιά χωρίς διόδια και μας βγήκε η Παναγία. Και κάψαμε και παραπάνω βενζίνη. Ποτέ ξανά.

Δεν διαφωνώ οτι ανάλογα την ώρα, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο

7 ώρες πριν, Fordakias7 είπε

Θα γλυτώσεις 2 ευρώ και θα κάνεις έξτρα 20 λεπτά δεν καταλαβαίνω γιατί να μπεις σε τέτοια διαδικασία είναι ανούσιο

Γιατί αν οι δρόμοι ήταν καλοί, χωρίς λακούβες και φανάρια.

Αλλά ήταν με σχέδιο, και πλατείες, δεν θα πήγαινα καν από εθνική.

Μαρεσει να ταξιδεύω, να βλέπω τοπία και χωριά. It's part of the journey.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Για την διαδρομη Αθηνα --> Πατρα και το αντιστροφο συμφερει να αποφυγεις κανα διοδιο ή εστω να βγεις νωριτερα απο καποιο, για πληρωμη πλευρικών που ειναι πιο φθηνά;

Μπορείς να γλυτώσεις το τούνελ της Παναγοπούλας (που μεταφράζεται σε 2, 30€/διελευση). Μετά το Αίγιο, βγες στην πινακίδα που σε στέλνει προς Σελιανίτικα και ουσιαστικά θα κινηθείς από τον παλιό (παράλληλα δηλ. με τον καινούριο). Μέση ταχύτητα 70-80χλμ/ω, εκτός και αν πέσεις σε κάποιο φορτηγό. Καλός δρόμος γενικά, χωρίς λακκούβες. Είναι αν δεν κάνω λάθος, 21-22 χλμ μέχρι το Ρίο. Από εκεί συνεχίζεις κανονικά για Πάτρα. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Μπορείς να γλυτώσεις το τούνελ της Παναγοπούλας (που μεταφράζεται σε 2, 30€/διελευση). Μετά το Αίγιο, βγες στην πινακίδα που σε στέλνει προς Σελιανίτικα και ουσιαστικά θα κινηθείς από τον παλιό (παράλληλα δηλ. με τον καινούριο). Μέση ταχύτητα 70-80χλμ/ω, εκτός και αν πέσεις σε κάποιο φορτηγό. Καλός δρόμος γενικά, χωρίς λακκούβες. Είναι αν δεν κάνω λάθος, 21-22 χλμ μέχρι το Ρίο. Από εκεί συνεχίζεις κανονικά για Πάτρα. 

Είδες τη διαδρομή που έβαλα λινκ; Μήπως λέμε το ίδιο;

Δεν ξέρω, για αυτό.

Δημοσ.

Εγω πάντως που παω απο παλιά εθνικη για κορινθο μια χαρά πηγαίνω χρησιμοποιωντας και την Ολυμπία οδο γλυτωνοντας παρακαμψεις απο νερακι κτλ που χανεις χρονο...

Τωρα για Πάτρα  μια φορά που δοκιμασα πήγα χωρις διοδια αλλα μεγαλη ταλαιπωρια, δεν συμφέρει οντως...

Δημοσ.

21-22χλμ σε επαρχιακό δρόμο, χωρίς νησίδα, με την πιθανότητα να καθυστερήσεις εις διπλούν εαν σου τύχει μπροστά φορτηγό, για να γλιτώσεις 2.5€.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

21-22χλμ σε επαρχιακό δρόμο, χωρίς νησίδα, με την πιθανότητα να καθυστερήσεις εις διπλούν εαν σου τύχει μπροστά φορτηγό, για να γλιτώσεις 2.5€.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εδώ απλώς απάντησα σε αυτό που ρώτησε. Το σενάριο πράγματι, είναι υπαρκτό. Σκέψου όμως και το άλλο : να πληρώσεις διόδια και να φας αναμονή γιατί μια νταλίκα ντελαπάρισε ; (υπαρκτό και αυτό το σενάριο). Και κερατάς και γδαρμένος.

Επίσης, δεν μας ανέφερε ότι τρέχει να προλάβει κάποια δουλειά (όντας βιαστικός).

1 ώρα πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Είδες τη διαδρομή που έβαλα λινκ; Μήπως λέμε το ίδιο;

Όχι, δεν την είδα. Θεώρησα καλύτερο να καταναλώσω 5' από τη ζωή μου, για να προσπαθήσω να σε κατατοπίσω όσο καλύτερα γινόταν, αναφορικά με το αρχικό σου ερώτημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefan123 είπε

Εγω πάντως που παω απο παλιά εθνικη για κορινθο μια χαρά πηγαίνω χρησιμοποιωντας και την Ολυμπία οδο γλυτωνοντας παρακαμψεις απο νερακι κτλ που χανεις χρονο...

Τωρα για Πάτρα  μια φορά που δοκιμασα πήγα χωρις διοδια αλλα μεγαλη ταλαιπωρια, δεν συμφέρει οντως...

Για πες περισσότερα για Κόρινθο. 

Έχεις καμιά διαδρομή έτοιμη;

48 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι

20 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

.

Όχι, δεν την είδα. Θεώρησα καλύτερο να καταναλώσω 5' από τη ζωή μου, για να προσπαθήσω να σε κατατοπίσω όσο καλύτερα γινόταν, αναφορικά με το αρχικό σου ερώτημα.

Ευχαριστώ! Ρώτησα πιο πολύ σαν επιβεβαίωση

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

και να καψεις πολλαπλασια σε βενζινη και καταπονηση του αυτοκινητου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xsterg είπε

πολλαπλασια 

δηλαδη 20 χλμ θα μου κοστισουν, επειδη λες πολλαπλασια, τουλαχιστον 12€
δηλαδη για 20χλμ θα εκαιγα κανονικα 2€ ασ πουμε, τωρα θα καψω 10, και η καταπονηση αντι για 0.5€ θα ειναι 2.5€

....................

Δημοσ.

Φίλε μου αφού φτάσαμε να συζητάμε για αστεία πόσα 2-3 ευρώ και δεν έχεις και θέμα με την ώρα που θα κάνεις, άστο το αμάξι, δεν έχει νόημα

ΚΤΕΛ, οικονομικό, θα τραβήξεις κι ένα υπνάκο, θα φτάσεις σενιος

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Μέση ταχύτητα 70-80 χλμ/ω (περι τα 16-17 λεπτα της ωρας για τα 21-22 χλμ) για να βγαλεις στο δρομο που λες είναι  λιγακι αισιοδοξο νουμερο και θα πρεπει σε ορισμενα κομματια να υπερβαινεις τα 100χλμ/ω ,  Σελιανιτικα -Ριο από τον παλιό παίζει στα 25-30 λεπτα μια συνηθισμενη ημερα με την όποια κινηση εχουν τα χωρια μεσα από τα οποία περνας ... Καλοκαιρι δε, Σαββατοκυριακο, ο χρονος αυξανεται λόγω παραθεριστων κλπ.

3 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

δηλαδη 20 χλμ θα μου κοστισουν, επειδη λες πολλαπλασια, τουλαχιστον 12€
δηλαδη για 20χλμ θα εκαιγα κανονικα 2€ ασ πουμε, τωρα θα καψω 10, και η καταπονηση αντι για 0.5€ θα ειναι 2.5€

....................

Τα 20 αυτα χιλιομετρα στη συγκεκριμενη διαδρομη (Σελιανιτικα- Ριο) θα σου κοστισουν επιπλεον  σε καυσιμο λιγακι περισσότερο από  τα διόδια που δεν θα πληρωσεις. Και θα πάρει σχεδον το διπλασιο χρόνο (αλλά αυτο δε μας νοιαζει...η συγκεκριμενη διαδρομη διπλα στη θαλασσα είναι υπέροχη)

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nik0laus είπε

Μέση ταχύτητα 70-80 χλμ/ω (περι τα 16-17 λεπτα της ωρας για τα 21-22 χλμ) για να βγαλεις στο δρομο που λες είναι  λιγακι αισιοδοξο νουμερο και θα πρεπει σε ορισμενα κομματια να υπερβαινεις τα 100χλμ/ω ,  Σελιανιτικα -Ριο από τον παλιό παίζει στα 25-30 λεπτα μια συνηθισμενη ημερα με την όποια κινηση εχουν τα χωρια μεσα από τα οποία περνας ... Καλοκαιρι δε, Σαββατοκυριακο, ο χρονος αυξανεται λόγω παραθεριστων κλπ.

Δεν καταλαβαίνω σε τι αφορά ο χαρακτηρισμός "λιγάκι αισιόδοξο νούμερο". Εγώ ανέφερα τα 70-80χλμ/ω και τα χιλιόμετρα. Χρόνους έβαλες εσύ στη συζήτηση, όχι εγώ ούτε και ο κύριος που ρώτησε, μη μπερδεύεσαι.

Τον δρόμο τον ξέρω καλά και τον έκανα σε εβδομαδιαία βάση, από το 2017 έως και το 2019 (χειμώνα καλοκαίρι, λόγω δουλειάς). Όλα σχεδόν τα ωράρια : 08.30 - 10.30 το πρωί και 17.00-21.00 το βράδυ.

Τώρα, αυτά περί καλοκαιριού νομίζω ότι δεν κολλάνε στη συζήτηση (ο κύριος ρώτησε για εναλλακτική διαδρομή στην παρούσα φάση - Γενάρη έχουμε). Επίσης, αναζητώντας εναλλακτική διαδρομή είναι σαφέστατο ότι είχε κατά νου ότι θα περάσει μέσα από χωριά (αυτό συμβαίνει παντού ανά τον κόσμο, εφόσον δεν επιλέξεις το κύριο οδικό δίκτυο).

1 ώρα πριν, nik0laus είπε

Τα 20 αυτα χιλιομετρα στη συγκεκριμενη διαδρομη (Σελιανιτικα- Ριο) θα σου κοστισουν επιπλεον  σε καυσιμο λιγακι περισσότερο από  τα διόδια που δεν θα πληρωσεις

Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο; Δύο δρόμοι οι οποίοι πρακτικά κινούνται παράλληλα (παλαιά και νέα εθνική οδός). Στη μία πας με 120-130 και στην άλλη με 70-80. Ίδιες περίπου κλίσεις (υπάρχει συνεχής οπτική επαφή). Στο Ρίο δε (επιλέγοντας τη λύση της παλαιάς) μπαίνεις ξανά στην Ν.Ε.Ο., κινούμενος προς Πάτρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/1/2022 στις 9:31 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Δεν καταλαβαίνω σε τι αφορά ο χαρακτηρισμός "λιγάκι αισιόδοξο νούμερο". Εγώ ανέφερα τα 70-80χλμ/ω και τα χιλιόμετρα. Χρόνους έβαλες εσύ στη συζήτηση, όχι εγώ ούτε και ο κύριος που ρώτησε, μη μπερδεύεσαι.

Tους χρόνους δεν τους εβαλα εγω ... Εκει ήταν απο τη στιγμη που ανεφερες τα 70-80 χλμ/ω ως μέση ταχυτητα και τα 21-22 χλμ ως απόσταση μεταξυ των δυο σημειων , απλά ήταν λιγακι "καμουφλαρισμενοι"   :)

Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο; Δύο δρόμοι οι οποίοι πρακτικά κινούνται παράλληλα (παλαιά και νέα εθνική οδός). Στη μία πας με 120-130 και στην άλλη με 70-80. Ίδιες περίπου κλίσεις (υπάρχει συνεχής οπτική επαφή). Στο Ρίο δε (επιλέγοντας τη λύση της παλαιάς) μπαίνεις ξανά στην Ν.Ε.Ο., κινούμενος προς Πάτρα.

Να στο θέσω αλλιώς :

Περίπτωση 1: Εισαι στη Ν.Ε.Ο. και κινείσαι με σταθερή ταχύτητα 80 χλμ καθόλη τη διάρκεια της διαδρομης (γιατί μπορεις να το κάνεις αυτό, οπότε η μέση ταχύτητά σου είναι 80 χλμ/ω) και έχεις μια κατανάλωση Α  , διανύοντας την απόσταση σε χρόνο Χ

Περίπτωση 2: Εισαι στην Π.Ε.Ο αλλά σε αυτή τη περίπτωση δεν γίνεται να κρατας καθ' όλη τη διαρκεια της διαδρομής μια σταθερή ταχύτητα  80 χλμ/ω (όλο και καποιο εμποδιο θα βρεις που θα σε κάνει να κόψεις ταχύτητα, μα ενας οδηγος που κινειται πιο αργά και δεν θα μπορεσεις να τον προσπερασεις αμέσως ή καποιος που τυχόν θα θελήσει να στριψει αριστερα και θα σε αναγκασει να σταματησεις σχεδον εντελως μέσα σε κάποιο χωριό κλπ) συνεπως για να διατηρήσεις μέση ταχύτητα 80 χλμ/ω θα αναγκαστεις να πάς μετά με αρκετα παραπάνω. Ενδεικτικά θα σου πω ότι αν για 20 δευτερολεπτα τυχει να πας με 40 χλμ/ω πισω απο καποιο φορτηγό π.χ ,μεχρι να βρεις ευκαιρια να το προσπερασεις, θα πρέπει μετά να πηγαινεις για 20 δευτερόλεπτα με 120 χλμ/ω ωστε να διατηρησεις τη μεση ταχυτητα της διαδρομης στα 80 χλμ/ω που λες, και θα την κανεις πάλι σε χρονο Χ.

Και τις δυο φορες εκανες την παράλληλη διαδρομη που αναφερεις,  με τις ιδιες πανω-κατω κλίσεις, με την ιδια μέση ταχύτητα και στον ιδιο χρόνο αλλά η κατανάλωση σου είναι  περισσότερη στην δεύτερη περίπτωση.

Τον δρόμο τον ξέρω καλά και τον έκανα σε εβδομαδιαία βάση, από το 2017 έως και το 2019 (χειμώνα καλοκαίρι, λόγω δουλειάς). Όλα σχεδόν τα ωράρια : 08.30 - 10.30 το πρωί και 17.00-21.00 το βράδυ.

Κι εγω τον ξέρω καλά τον δρόμο. Εχω εξοχικό σπίτι ακριβώς στη μεση της απόστασης Κόρινθος-Πατρα και όταν βρίσκομαι εκεί κάνω σχεδόν  όλες μου τις αναγκαίες διαδρομές από τον παλιό δρόμο γιατί όπως ανέφερα η διαδρομή ,ειδικά από εκει που ειμαι προς Πατρα, είναι μαγευτική.

Σίγουρα όμως δε βγάζω μουαγιέν 70-80 χλμ/ω , γύρω στα 40-50 χλμ/ω  βγαινει συνήθως ίσως και λιγακι χαμηλότερα καθώς κινούμαι στις εκει περιοχες περισσότερες φορες κατα τους καλοκαιρινους μήνες , γι αυτό και το ανέφερα συγχώρεσέ με :)

Η εν λόγω διαδρομη  είναι πολύ ωραία διπλα στη θάλασσα. Το μόνο που τη χαλάει είναι τα πολλά εικονοστάσια που υπάρχουν στην ακρη του δρόμου εξαιτίας εκείνων  που προσπαθούσαν να βγαλουν μέσες ταχύτητες 80 και πλέον χιλιομετρων ανα ώρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nik0laus είπε

Tους χρόνους δεν τους εβαλα εγω ... Εκει ήταν απο τη στιγμη που ανεφερες τα 70-80 χλμ/ω ως μέση ταχυτητα και τα 21-22 χλμ ως απόσταση μεταξυ των δυο σημειων , απλά ήταν λιγακι "καμουφλαρισμενοι" 

Όλα όσα γράφεις βασίζονται σε μια σταθερή ταχύτητα (οι πράξεις δηλαδή, που επιχείρησες να κάνεις, διαιρώντας απόσταση με ταχύτητα), πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα γράφεις παρακάτω (αναφέρεις ότι όλο και κάποιο εμπόδιο θα βρεθεί και δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερή ταχύτητα). Τελικά, τι από τα δύο ισχύει; Η παραδοχή σταθερής ή μη σταθερής ταχύτητας; 😊 Μία δική σου πρωτοβουλία (να βάλεις δηλ. τον χρόνο στη συζήτηση) με δικές σου παραδοχές, δεν μπορείς να τη χρεώνεις αλλού (χωρίς παρεξήγηση, δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω, προς Θεού). 

Επίσης, το 1ο σενάριο για μια σταθερή ταχύτητα 80χλμ/ω στην Ν.Ε.Ο. είναι πράγματι υπαρκτό, αλλά απίθανο να ακολουθηθεί, αφού α) δεν υπάρχει κάποιος λόγος να γίνει, καθώς το όριο ταχύτητας είναι 50% παραπάνω (με ένα αρκετά ασφαλές οδόστρωμα, όπου κανένα σχεδόν όχημα πλην των βαρέων, δεν κινείται με τέτοιες ταχύτητες!) , β) τα λεφτά που θα δοθούν στα διόδια δεν θα έχουν κανένα απολύτως αντίκρυσμα, αφού και καθυστερημένα θα φτάσεις και θα έχεις πληρώσει 2,30€.

Συνοψίζοντας λοιπόν (και με βάση τη δική μου εμπειρία), κινούμενος από Αθήνα με σταθερή ταχύτητα 110-120χλμ/ω είχα μια Α κατανάλωση, ενώ φεύγοντας από την έξοδο προς Σελιανιτικα και κινούμενος με 70-80χλμ/ω (όχι σταθερά, αλλά ως μέση ταχύτητα) είχα μια Α-x κατανάλωση (μέχρι το Ακταίο που πρακτικά έχεις φτάσεις Πανεπιστήμιο - Νοσοκομείο). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 3ε θα κανεις κανα διωρο παραπανω, θα σπασουν τα νευρα σου, θα χαθεις, θα καψεις αλλα 20ε βενζινη, θα σε γραψει η τροχαια, θα περασεις απο καθε κατσικοδρομο, θα σπασεις το αυτοκινητο, θα κινδυνεψεις να σκοτωθεις και να σκοτωσεις .....

Πιστευω αξιζει 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...