Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν υπαρχει λογος. στην εθνικη με σταθερη ταχυτητα χωρις αυξομειωσεις ο κινητηρας δεν καιει και δεν καταπονειται πολυ. το ποσο που θα δωσεις σε καυσιμα + διοδια για τον δρομο αυτο θα ειναι λιγοτερο απο το καυσιμο που θα καψεις αν πας απο τον "παλιο". συν το γεγονος της αυξημενης ασφαλειας που εχει ο νεος δρομος και του οτι δεν κινδυνευεις απο πεζους, τρακτερ και οτιδηποτε πεταγεται μεσα απο τα χωρια που παει ο παλιος δρομος.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σωστά όλα αυτά που λες.

Άλλο ρωτάω όμως...

13 λεπτά πριν, xsterg είπε

δεν υπαρχει λογος. στην εθνικη με σταθερη ταχυτητα χωρις αυξομειωσεις ο κινητηρας δεν καιει και δεν καταπονειται πολυ. το ποσο που θα δωσεις σε καυσιμα + διοδια για τον δρομο αυτο θα ειναι λιγοτερο απο το καυσιμο που θα καψεις αν πας απο τον "παλιο". συν το γεγονος της αυξημενης ασφαλειας που εχει ο νεος δρομος και του οτι δεν κινδυνευεις απο πεζους, τρακτερ και οτιδηποτε πεταγεται μεσα απο τα χωρια που παει ο παλιος δρομος.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Για την διαδρομη Αθηνα --> Πατρα και το αντιστροφο συμφερει να αποφυγεις κανα διοδιο ή εστω να βγεις νωριτερα απο καποιο, για πληρωμη πλευρικών που ειναι πιο φθηνά;

Ευχαριστώ

Μπορείς να τα αποφύγεις όλα αλλά θα κάνεις κανένα τετράωρο να φτάσεις. Βάλε στο google maps την διαδρομή και δες την. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Μπορείς να τα αποφύγεις όλα αλλά θα κάνεις κανένα τετράωρο να φτάσεις. Βάλε στο google maps την διαδρομή και δες την. 

Ρε παιδιά δε ρωτάω αυτό

Προφανώς μπορώ αν τα αποφύγω όλα

Ρωτάω τι συμφέρει να αποφύγω. Όπως στο Αθήνα Θεσσαλονίκη συμφέρει Τραγάνα και καποια άλλα, γλυτώνεις 10-15€ και κάνεις ξέρω 'γω 15 λεπτά παραπάνω (αν στην εθνική πήγαινες με 100-110)

Πχ της Αττικής οδού για 10 λεπτά παραπάνω συμφέρει να τα αποφύγεις. Ανάλογα την ώρα βέβαια

Δημοσ.

Το τι συμφερει τον καθενα ειναι διαφορετικο, τι "αγοραζει" ο καθενας ποκιλλει.

Εαν θελεις να εισαι σε 2 ωρες στην Πατρα, με ασφαλεια, ειτε βρεχει, ειτε φυσαει, ειτε εχει νταλικες, ξεκουραστα και με την καλυτερη καταναλωση πας απο την εθνικη και "αγοραζεις" τα διοδια. Εμενα προσωπικα με συμφερει γιατι δεν ανταλλαζω την ανεση και την ασφαλεια μου

Εαν δεν θελεις να αγορασεις ολα τα παραπανω, μπαινοβγαινεις

• Like 4
Δημοσ.

Έχω ένα χρόνο να κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή οπότε δε θυμαμαι λεπτομέρειες, απλώς γενικότερα είναι δύσκολο αυτό που ζητάς γιατί έχει σχεδόν παντού πλευρικά διόδια. Μέχρι και το maps αν βάλεις επιλογή χωρίς διόδια δε σε βαζει καθόλου Ολύμπια Οδό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Utopia13 είπε

Έχω ένα χρόνο να κάνω τη συγκεκριμένη διαδρομή οπότε δε θυμαμαι λεπτομέρειες, απλώς γενικότερα είναι δύσκολο αυτό που ζητάς γιατί έχει σχεδόν παντού πλευρικά διόδια. Μέχρι και το maps αν βάλεις επιλογή χωρίς διόδια δε σε βαζει καθόλου Ολύμπια Οδό.

Καλα το maps ανέκαθεν άμα του πεις χωρίς διόδια δε σε βάζει εθνική 

Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω πλευρικά πιο φθηνά, κάνοντας 5-10 λεπτά παραπάνω

Δημοσ.
3 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Καλα το maps ανέκαθεν άμα του πεις χωρίς διόδια δε σε βάζει εθνική 

Α όχι, τώρα τελευταία έχει αλλάξει αυτό.

Αν βάλεις πχ Γιάννενα Θεσσαλονίκη σε βαζει και σε βγάζει στην Εγνατία ακριβώς ούτως ώστε να μην πληρώσεις διόδια. Βέβαια στο συγκεκριμένο παράδειγμα θέλει προσοχή γιατί σε στέλνει από Κατάρα όπου δεν έχει αποχιονιστεί καν ο δρόμος…

Απλώς η Εγνατία ακόμα δεν έχει πολλά πλευρικά διόδια, για αυτό μπορεί και το βγαζει. Στο Πάτρα Αθήνα δε γίνεται με το μαπς, σε πάει από τον παλιό.

Και ο παλιός στο μεταξύ ωραία διαδρομή είναι αν έχεις χρόνο και διάθεση, αλλά δε νομίζω πως ψάχνεις αυτό.

Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος που γνωρίζει μιας και με ενδιαφέρει κι εμένα που έψαχνα (μάταια) από όταν φτιάχτηκε η Ολύμπια Οδός για κανένα tutorial.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτο το δρομο δε συμφερει να κανεις κατι αντιστοιχο οπως στη διαδρομη για Θεσσαλονικη, καθως οι πλευρικες οδοι ειναι σχεδον στο συνολό τους μεσα από κατοικημενες περιοχές (ειδικά από τη Κορινθο και μετά)  με αρκετη κινηση που γινεται ακομη περισσότερη κατα τους καλοκαιρινους μήνες καθως είναι παραλληλη με το παραλιακό μετωπο (μπανια του λαού κλπ). Επίσης η συνολικη χιλιομετρική απόσταση ειναι σχετικά μικρή με αποτελεσμα την οποια διαφορα κερδισεις σε χρηματα από τα διόδια να τη δωσεις και με το παραπάνω σε καυσιμο , χρόνο (οκ δε σε νοιαζει) και αγχος μη σου βγει ο οιοσδήποτε από το πουθενα...

Όποιο κομμάτι προσπαθησεις να κανεις από τον παλιό θα χρειαστεις τον διπλάσιο+ χρόνο από ότι να το κανεις από το νεο δρόμο και θα γλυτώσεις κάτι λεπτά του ευρώ ...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ.

νομιζω εχω καταληξει στην παρακατω

Αττική προς Πάτρα - Χάρτες Google

οπου γλυτωνω 3.9€ και κανω ενα 20λεπτο παραπανω.

οντως δεν ξερω αν συμφερει εν τελη. ωστοσο 3.9 στα 11.8 ειναι μεγαλο ποσοστο (33%)

στο αθηνα θεσσαλονικη εχει παραδρομους για αυτο και γινεται πιο ευκολα, και εκει γλυτωνεις 3.9€ με 5 λεπτα καθυστερηση

9 λεπτά πριν, Utopia13 είπε

Α όχι, τώρα τελευταία έχει αλλάξει αυτό.

Αν βάλεις πχ Γιάννενα Θεσσαλονίκη σε βαζει και σε βγάζει στην Εγνατία ακριβώς ούτως ώστε να μην πληρώσεις διόδια. Βέβαια στο συγκεκριμένο παράδειγμα θέλει προσοχή γιατί σε στέλνει από Κατάρα όπου δεν έχει αποχιονιστεί καν ο δρόμος…

Απλώς η Εγνατία ακόμα δεν έχει πολλά πλευρικά διόδια, για αυτό μπορεί και το βγαζει. Στο Πάτρα Αθήνα δε γίνεται με το μαπς, σε πάει από τον παλιό.

Και ο παλιός στο μεταξύ ωραία διαδρομή είναι αν έχεις χρόνο και διάθεση, αλλά δε νομίζω πως ψάχνεις αυτό.

Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος που γνωρίζει μιας και με ενδιαφέρει κι εμένα που έψαχνα (μάταια) από όταν φτιάχτηκε η Ολύμπια Οδός για κανένα tutorial.

παλια (πριν 3? χρονια) που ειχα κανει το θεσσαλονικη ξανθη (και αντισροφα), με εγνατια το maps ναι μεν με εβαζε εθνικη αλλα εφτιαξα μονος μου καλυτερη διαδρομη, με περισσοτερα χλμ στην εθνικη. κατεληξα να το κανω ολο χωρις διοδια σε 2 ωρες αν θυμαμαι καλα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

νομιζω εχω καταληξει στην παρακατω

οπου γλυτωνω 3.9€ και κανω ενα 20λεπτο παραπανω.

Και σχεδόν θα τα κάψεις σε βενζίνη για Αθήνα Πάτρα δεν αξίζει αποφυγή διοδίων για κανέναν λόγο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε

Και σχεδόν θα τα κάψεις σε βενζίνη για Αθήνα Πάτρα δεν αξίζει αποφυγή διοδίων για κανέναν λόγο 

με 4€ για καυσιμο κανω 60+ χλμ

Επεξ/σία από μπαρμπαγιωργος
Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

οπου γλυτωνω 3.9€ και κανω ενα 20λεπτο παραπανω

Το 20λεπτο είναι θεωρητικό.

Εμείς πήγαμε για βόλτα από Αθήνα Κόρινθο και είπαμε να πάμε απ' την παλιά χωρίς διόδια και μας βγήκε η Παναγία. Και κάψαμε και παραπάνω βενζίνη. Ποτέ ξανά.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...