Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί insomniacs καλημέρα,

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον υπολογιστή να μην ανοίγει (δεν δείχνει εικόνα - ανεμιστήρες κουτιού δουλεύουν - πληκτρολόγιο + ποντίκι rgb ΔΕΝ ανάβουν) σε τυχαίες στιγμές (μπορεί να μην ανοίξει και μετά από sleep).

Πέτυχα μία φορά error στην οθόνη usb device overvoltage και άλλη μία cpu overvoltage. Έβγαλα ότι usb είχα και πάλι δεν άναβε. Άλλη φορά είδα στο άνοιγμα και το dram led να αναβοσβήνει.

Επίσης σε πατημένο power button δύο φορές εκεί που παίρνει εντολή να κλείσει ανάβει πάλι μόνος του.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν τα έφτυσε η μητρική (asus M5A97 R2.0) ή παίζει κάτι με τροφοδοτικό (Corsair CX500) και δεν δίνει το απαιτούμενο ρεύμα. Επεξεργαστής είναι ο AMD FX8320 αν παίζει κάποιο ρόλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνατε κάποια αλλαγή πριν εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα;

2 ώρες πριν, mouxaxa είπε

Έβγαλα ότι usb είχα και πάλι δεν άναβε.

Τροφοδοτικό 2ο υποθέτω δεν έχετε, οπότε ιδανικά, βγάλτε τα όλα έξω από το κουτί σε ένα τραπέζι και συνδέστε τροφοδοτικό-επεξεργαστή-ψύκτρα-ραμ (1 dimm)-κάρτα γραφικών (στο από κάτω slot) και εκκινήστε βραχυκυκλώνοντας με κατσαβίδι τα πινάκια του PWR_SW.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 4
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Κάνατε κάποια αλλαγή πριν εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα;

Τροφοδοτικό 2ο υποθέτω δεν έχετε, οπότε ιδανικά, βγάλτε τα όλα έξω από το κουτί σε ένα τραπέζι και συνδέστε τροφοδοτικό-επεξεργαστή-ψύκτρα-ραμ (1 dimm)-κάρτα γραφικών (στο από κάτω slot) και εκκινήστε βραχυκυκλώνοντας με κατσαβίδι τα πινάκια του PWR_SW.

Καμία αλλαγή. Καταλήγω ότι είναι τροφοδοτικό. Οπότε παρήγγειλα ένα και βλέπουμε. Φοβάμαι και να μην κάψω τίποτα με το άνοιξε κλείσε

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mouxaxa είπε

Πέτυχα μία φορά error στην οθόνη usb device overvoltage και άλλη μία cpu overvoltage. Έβγαλα ότι usb είχα και πάλι δεν άναβε. Άλλη φορά είδα στο άνοιγμα και το dram led να αναβοσβήνει.

1 λεπτό πριν, mouxaxa είπε

Καμία αλλαγή. Καταλήγω ότι είναι τροφοδοτικό. Οπότε παρήγγειλα ένα και βλέπουμε. Φοβάμαι και να μην κάψω τίποτα με το άνοιξε κλείσε

Καλύτερα να δανειστείς ένα τροφοδοτικό και ένα buzzerάκι από φίλο ή να πας σε μαγαζί να στο δούνε εκεί, γιατί μου φαίνεται στην τύχη βγάζεις διάγνωση για τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Καλύτερα να δανειστείς ένα τροφοδοτικό και ένα buzzerάκι από φίλο ή να πας σε μαγαζί να στο δούνε εκεί, γιατί μου φαίνεται στην τύχη βγάζεις διάγνωση για τροφοδοτικό.

Καταλήγω εκεί μόνο και μόνο γιατί τώρα γράφω από αυτόν τον υπολογιστή και μπορεί σε άκυρη στιγμή να σβήσει το πληκτρολόγιο. Δεν είχα και την πολυτέλεια να πάω να το αφήσω σε μαγαζί λόγω χρόνου. Δίκιο έχεις πάντως .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2022 στις 10:31 ΠΜ, mouxaxa είπε

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον υπολογιστή να μην ανοίγει (δεν δείχνει εικόνα - ανεμιστήρες κουτιού δουλεύουν - πληκτρολόγιο + ποντίκι rgb ΔΕΝ ανάβουν) σε τυχαίες στιγμές

Στις 11/1/2022 στις 1:57 ΜΜ, mouxaxa είπε

Καταλήγω εκεί μόνο και μόνο γιατί τώρα γράφω από αυτόν τον υπολογιστή και μπορεί σε άκυρη στιγμή να σβήσει το πληκτρολόγιο. Δεν είχα και την πολυτέλεια να πάω να το αφήσω σε μαγαζί λόγω χρόνου. Δίκιο έχεις πάντως .

Δίκιο όχι, δεν έχω σίγουρα. Δεν διάβασα προσεκτικά την αρχική σου ανάρτηση και κατάλαβα λάθος.

Νομίζω πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες τις ρυθμίσεις σου στο BIOS για να μην τις ψάχνεις μετά, και να κάνεις clear CMOS για αρχή.

Κοίτα και ποια έκδοση του BIOS έχεις γιατί overvoltage μηνύματα τα έχω δει με παλιότερα, ασύμβατα με τη cpu που είναι πάνω, BIOS, Αν έχεις τον 8320. θέλει BIOS version από 1006 και πάνω, αν έχεις τον 8320Ε θέλεις το 2501 και πάνω.

Αν έχει όντως βλάβη η μητρική, θα σου κακοφανεί το πόσο κοστίζει μια καινούργια μόλις ψώνισες τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.
Στις 11/1/2022 στις 2:54 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Ποιο μοντέλο;

Έβαλα Be Quiet System Power 9 600W . Θεωρώ θα με καλύψει μιας και δεν έχω (ούτε θα έχω ) απαιτήσεις

Στις 11/1/2022 στις 4:09 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Δίκιο όχι, δεν έχω σίγουρα. Δεν διάβασα προσεκτικά την αρχική σου ανάρτηση και κατάλαβα λάθος.

Νομίζω πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες τις ρυθμίσεις σου στο BIOS για να μην τις ψάχνεις μετά, και να κάνεις clear CMOS για αρχή.

Κοίτα και ποια έκδοση του BIOS έχεις γιατί overvoltage μηνύματα τα έχω δει με παλιότερα, ασύμβατα με τη cpu που είναι πάνω, BIOS, Αν έχεις τον 8320. θέλει BIOS version από 1006 και πάνω, αν έχεις τον 8320Ε θέλεις το 2501 και πάνω.

Αν έχει όντως βλάβη η μητρική, θα σου κακοφανεί το πόσο κοστίζει μια καινούργια μόλις ψώνισες τροφοδοτικό.

Φαίνεται να ειναι όλα εντάξει μετά από αλλαγή στο τροφοδοτικό. Άνοιξα εκλεισα, restart ολα καλα. Ελπίζω να ήταν αυτό και να ξεμπέρδεψα. Πάντως τo bios δεν το εχω πειράξει ποτέ από τότε που το έστεισα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/1/2022 στις 4:11 ΜΜ, mouxaxa είπε

Έβαλα Be Quiet System Power 9 600W . Θεωρώ θα με καλύψει μιας και δεν έχω (ούτε θα έχω ) απαιτήσεις

Κι εγώ το ίδιο έχω! Max φορτίο που έχω τραβήξει 200W.

Στις 12/1/2022 στις 4:11 ΜΜ, mouxaxa είπε

Φαίνεται να ειναι όλα εντάξει μετά από αλλαγή στο τροφοδοτικό.

Καλό ενδεικτικό για αρχή, αλλά θα είναι πιο σίγουρο μετά από μέρες αν όντως ήταν αυτό.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...