Aias Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αλλο ενα αρθρο που δηλητηριαστηκαν λογο ελλειπων μετρων προστασιας. https://www.bbc.com/news/technology-12550429 Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Aias
Arkin Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, dieksodo είπε πραγματι εκατ κινεζοι αντι να δουλευουν για ενα μπολ ρυζι στα χωραφια τρεχουν κατα χιλιαδες και παρακαλανε να δουλεψουν σε αυτα τα εργοστασια. ισως γιατι με τα 100 γουαν καταφερνουν και ζουν ολοκληρες οικογενειες πισω στο χωριο επισης χαρη σε εταιριες σαν την φοξ η κινα σημερα εχει τους περισσοτερους εκατομυριουχους αλλα και εχει βελτιωσει τρομαχτικα το κατωτατο επιπεδο των κινεζων πραγματι ευτυχως που ειχαν τα αιφον σημαντικο το σχολιο σου αλλα μην ξεχναμε πως χαρη στα κινητα και τις νεες τεχνολογιες τα τριχρονα και πενταχρονα σημερα εχουν το διπλασιο IQ απο αυτο που ειχαμε εμεις τοτε φτασαμε 20 χρονω για να χρησιμοποιησουμε PC και οι γιαγιαδες μας μας λεγανε οτι δουλευουμε στη νασα σημερα το τριχρονο χειριζεται το ιπαδ καλυτερα απο μενα και μετα βιας περπαταει πως νομιζεις οτι γινεται η προοδος? αν το μεσο IQ αυξηθει δεν ειναι καλο αυτο για την ανθρωποτητα? Απο 5 χρονων φιλε μου ειχα υπολογιστη με windows 95 και IQ εχουμε μια χαρα αρκετα πανω απο το 110. Παρολο που ειχαμε και υπολογιστες και sega και nintendo και playstation παιζαμε πολυ λιγοτερο απο οτι τα σημερινα παιδια. Τα σημερινα παιδια εχουν γνωσεις πανω στο αντικειμενο τους προσπαθησε ομως να τους ρωτησεις πιο γενικες γνωσεις πχ για γεωγραφια η ιστορια. Δεν ξερουν τιποτα. Ειναι τοση πολυ η πληροφορια που περνουν για το αντικειμενο τους που αθελα τους σβηνουν οτιδηποτε αλλο το μυαλο τους απο στο σχολειο. Δεν φταινε αυτα αλλα η κοινωνια μας τα ωθει προς τα εκει. Το θεμα σηκωνει αρκετη συζητηση. 2
kisan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Θυμάμαι πριν πάρω το 3G, κουβάλαγα μαζί μου το Nokia N95, ένα HP iPAQ και ένα GPS της Mio. Μόλις πήρα το iphone, τα χάρισα όλα και ησύχασα.
dieksodo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 51 minutes ago, Arkin said: Απο 5 χρονων φιλε μου ειχα υπολογιστη με windows 95 και IQ εχουμε μια χαρα αρκετα πανω απο το 110. Παρολο που ειχαμε και υπολογιστες και sega και nintendo και playstation παιζαμε πολυ λιγοτερο απο οτι τα σημερινα παιδια. Τα σημερινα παιδια εχουν γνωσεις πανω στο αντικειμενο τους προσπαθησε ομως να τους ρωτησεις πιο γενικες γνωσεις πχ για γεωγραφια η ιστορια. Δεν ξερουν τιποτα. Ειναι τοση πολυ η πληροφορια που περνουν για το αντικειμενο τους που αθελα τους σβηνουν οτιδηποτε αλλο το μυαλο τους απο στο σχολειο. Δεν φταινε αυτα αλλα η κοινωνια μας τα ωθει προς τα εκει. Το θεμα σηκωνει αρκετη συζητηση. η γεωγραφια και η ιστορια ειναι πια αχρηστες h wikipedia και τα google earth ειναι πια στα κινητα ολων μας 1
Nik1239 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Arkin είπε Θεωρεις λογικο παιδακια 8-12 χρονων να ειναι ολη ωρα με το κινητο? Δεν εχω δει ενα παιδι να κανει ποδηλατο να παιζει ποδοσφαιρο εξω να παιζουν κρυφτο το βραδυ κατι τελος παντων. Απο 8 χρονων με τα κινητα μην πω απο τα 3-4 που τα δινουν οι γονεις για να τα κανουν να φανε να ηρεμησουν κτλ. Τα βρισκεις σωστα ολα αυτα σε συγκριση με τοτε? 2 ώρες πριν, Arkin είπε Δυσκολα γιατι τα σημερινα παιδια ειναι ηδη αρκετα καμμενα αν και παντα υπαρχουν τα χειροτερα. Γενικα δεν ειναι ολες οι εποχες ιδιες. Οι γενιες 70-80-90 ειναι οι χρυσες εποχες σε πολλα πραγματα. Θες τραγουδια θες διασκεδαση θες αθωοτητα[εδω εννοω την παιδικη αθωοτητα τα σημερινα παιδια απο τα 12 καθονται και ερωτοτροπουν ενω ακομα δεν βγηκαν απο το αυγο]. Υπηρχε μια ποιοτητα τοτε ισως με καταλαβαινεις αλλα δεν ξερω και τη ηλικια εχεις γιατι σιγουρα η καθε ηλικια αντιμετωπιζει διαφορετικα καποια πραγματα. Χαιρομαι που βλεπεις εγω εδω που εχουμε οσα παιδια ειμασταν και το 2000 δεν βλεπω. Δεν υπαρχει πρεπει σε αυτη την περιπτωση. Μιλαμε για παιδια το παιδι πρεπει να παιξει πρεπει πρεπει να χαρει την αθωοτητα του μια φορα εισαι παιδι. Και δεν ειναι το "εμεις τοτε" οπως εγραψες ειναι η πραγματικοτητα που ζουμε σημερα. Φετος ηρθαν 5 παιδια για καλαντα βλεπεις τα αλλα ντρεπονται φοβουνται βαριουνται νομιζουν οτι μεγαλωσαν ακομα και 10 να ειναι και δεν ερχονται. Τοτε γυρνουσαμε καμια 50αρια παιδια εδω που ειμαι. Ερωτηση. Θεωρεις λογικο να βλεπεις σε καφετεριες παρεα 5-6 ατομων και ο καθενας να κοιταει το κινητο του? Πινουν καφε χωρις να ανταλλαζουν μια κουβεντα μιας και βλεπουν ποστ στο τικ τοκ στο instagram στο facebook κτλ. Θεωρεις οτι ειναι αυτο που θα επρεπε να κανουν? Ειναι αυτο ενα μελλον που θελουμε? Σοβαρη συζητηση να κανουμε δεν υπαρχει καμια κοντρα πουθενα απλα να δω και μια διαφορετικη αποψη που μπορει να εχετε. Θα πω δυο κουβέντες ως νέος και με πράγματα που βίωσα και βλέπω καθημερινά Στο δημοτικό όλα ήταν τέλεια , βγαίναμε με φίλους να παίξουμε ποδόσφαιρο , κάναμε ποδήλατο , θυμάμαι στην περιοχή , είχαμε βρει και γκαράζ φίλου μεγάλο για μπαλιτσα , δεν θυμάμαι πόσες ώρες είχαμε φάει εκεί και πόσες τούμπες είχαμε φάει με τα ποδήλατα (και στο ποδοσφαιρο😋😂). Πηγαίναμε για κάλαντα παρέες 3-5 άτομα και δεν μας ένοιαζε πόσα και τι θα πάρουμε. Και άλλα πολλά. Όταν μπήκαμε στο γυμνάσιο στην πρώτη ήταν πάνω κάτω ίδια η κατάσταση , μετά στην Δευτέρα άρχισαν πολλά πράγματα να αλλάζουν δραματικά. Σταματησαμε να βρισκόμαστε τις καθημερινές λόγο φροντιστηρίων , αγγλικά κλπ άντε να βρισκόμασταν μια με δύο φορές τη βδομάδα (συνήθως Σαββατοκύριακο). Αλλάξαμε όλοι ήρθανε τα κινητά μας με τα οποία ειμασταν όλοι πολλοί ενθουσιασμένοι. Παράλληλα από την 6η δημοτικού μέχρι 3 γυμνασίου δεν ξέρω και εγώ πόσες ώρες έχουμε περάσει όλοι μας (εγώ και η παρέα μου) σε υπολογιστη-κινητο-κονσολες-ταμπλετ. Βλέπω και από τα αδέρφια μου που είναι μικρά ακόμα και από συμμαθητές τους ότι Τετάρτη Δημοτικού άρχισαν να έχουν κινητά και μέχρι την έκτη είχαν όλοι. Αρχίζουν και τα instagram tiktoks snapchats και δεν συμμαζευεται. Βλέπω την αδερφή μου 6 δημοτικού και περνάει τουλάχιστον ένα 3ωρο την μέρα σε κινητό/υπολογιστή/τάμπλετ ενώ έχει και σχολείο και φροντιστήριο (αγγλικά). Και όλα τα παιδιά είναι έτσι εκτός από εξαιρέσεις. Εγώ όταν τελείωνα την τρίτη γυμνασίου ήρθε ο κορονοιος , έχασα μια ωραία εκδρομή που τελικά δεν έγινε λόγο lockdown. Και γνωρίζεται την συνέχεια. Πλέον πολλά παιδιά έχουν ξεχάσει να βγαίνουν έξω για καφέ κλπ να παίζουν με φίλους , συνήθως προτιμούν να είναι πισω από μια οθόνη είτε υπολογιστή είτε κινητού και από τις 10 ώρες που θα έχουν ελεύθερο χρόνο θα είναι 7 στην οθόνη και 3εις έξω. Ποσοστό που την στιγμή που μιλάμε είναι 10 / 0. Εγώ κοντεύω να βγάλω το λύκειο μου έχει μείνει η τρίτη. Συνοψίζοντας , οι εποχές έχουν αλλάξει , τα παιδιά απασχολούνται με άλλους τρόπους οι οποίοι μόνο κακο τους κάνουν αλλά ήρθε και ο covid και βοήθησε πάρα πολύ με αυτό (αρνητικά). Τι προτιμω εγώ; Ανά καιρούς θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει "εγώ στην ηλικία σου έβγαινα έπαιζα κλπ , ενώ εσύ είσαι όλη μέρα στον υπολογιστή και στο κινητό" έχουμε τσακωθεί άπειρες φορές. Τώρα που έχω μεγαλώσει και ωριμάσει μετανιώνω για τις ΧΙΛΙΆΔΕΣ ώρες που πέρασα στον υπολογιστή (από τρίτη γυμνασίου μέχρι πρώτη λυκείου) , και νοσταλγώ τις μέρες που έβγαινα με φίλους κάναμε τις μακακιες μας , παίζαμε την μπαλιτσα μας , πηγαίναμε σε σπίτια φίλων για ταινίες για να παίξουμε κλπ. Χίλιες φορές να μπορώ να βγαίνω ελεύθερα έξω με φίλους και να περνάω καλά παρά να κάθομαι σε μια οθόνη 4εις και 5 ώρες την μέρα και να λιώνω σε κάθε είδους παιχνίδια (ναι οκ σε κάποιες ώρες που έπαιζα με φίλους τις ευχαριστήθηκα και κάποιες ακόμη). Ωραία η τεχνολογία , ωραίες οι δυνατότητες που σου δίνει , αλλά να μαθαίνετε από τουλάχιστον από το λύκειο και μετά. Επίσης κάτι ακόμα που σχολίασε ο φίλος arkin Μουσική. Από περιέργεια πρόσφατα έβαλα να ακούσω κομμάτια που άκουγε ο πατέρας μου και πραγματικά είδα τεράστια διαφορά με αυτά που βγαίνουν τώρα. Ναι ωραία (κάποια) που βγαινουν τώρα (δεν ειμαι καθόλου φαν τις rap/trap τι θεωρώ αποκρουστική) αλλά υπάρχουν χρυσά κομμάτια των 80-90-00 που δεν ακούγονται πουθενά τώρα. Το 80% των τραγουδιών που βγαίνει στις μέρες μας είναι trash. Από τα 100 κομμάτια τα 10-20 θα είναι καλά. Επίσης έχει αυξηθεί και η εγκληματικότητα και είναι ένας παράγοντας που φοβούνται πολλοί γονείς και παιδιά και αποφεύγουν να βγουν. Παλιά όλα ήταν πολύ καλύτερα από όποια γωνιά και αν το δεις. Αυτά😁 2 1
NickTG Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 17 minutes ago, Nik1239 said: Ωραία η τεχνολογία , ωραίες οι δυνατότητες που σου δίνει , αλλά να μαθαίνετε από τουλάχιστον από το λύκειο και μετά. Ε ναι. Τι καλύτερο από τεχνολογικά αναλφάβητα παιδιά. 1
Arkin Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Θα πω δυο κουβέντες ως νέος και με πράγματα που βίωσα και βλέπω καθημερινά Στο δημοτικό όλα ήταν τέλεια , βγαίναμε με φίλους να παίξουμε ποδόσφαιρο , κάναμε ποδήλατο , θυμάμαι στην περιοχή , είχαμε βρει και γκαράζ φίλου μεγάλο για μπαλιτσα , δεν θυμάμαι πόσες ώρες είχαμε φάει εκεί και πόσες τούμπες είχαμε φάει με τα ποδήλατα (και στο ποδοσφαιρο😋😂). Πηγαίναμε για κάλαντα παρέες 3-5 άτομα και δεν μας ένοιαζε πόσα και τι θα πάρουμε. Και άλλα πολλά. Όταν μπήκαμε στο γυμνάσιο στην πρώτη ήταν πάνω κάτω ίδια η κατάσταση , μετά στην Δευτέρα άρχισαν πολλά πράγματα να αλλάζουν δραματικά. Σταματησαμε να βρισκόμαστε τις καθημερινές λόγο φροντιστηρίων , αγγλικά κλπ άντε να βρισκόμασταν μια με δύο φορές τη βδομάδα (συνήθως Σαββατοκύριακο). Αλλάξαμε όλοι ήρθανε τα κινητά μας με τα οποία ειμασταν όλοι πολλοί ενθουσιασμένοι. Παράλληλα από την 6η δημοτικού μέχρι 3 γυμνασίου δεν ξέρω και εγώ πόσες ώρες έχουμε περάσει όλοι μας (εγώ και η παρέα μου) σε υπολογιστη-κινητο-κονσολες-ταμπλετ. Βλέπω και από τα αδέρφια μου που είναι μικρά ακόμα και από συμμαθητές τους ότι Τετάρτη Δημοτικού άρχισαν να έχουν κινητά και μέχρι την έκτη είχαν όλοι. Αρχίζουν και τα instagram tiktoks snapchats και δεν συμμαζευεται. Βλέπω την αδερφή μου 6 δημοτικού και περνάει τουλάχιστον ένα 3ωρο την μέρα σε κινητό/υπολογιστή/τάμπλετ ενώ έχει και σχολείο και φροντιστήριο (αγγλικά). Και όλα τα παιδιά είναι έτσι εκτός από εξαιρέσεις. Εγώ όταν τελείωνα την τρίτη γυμνασίου ήρθε ο κορονοιος , έχασα μια ωραία εκδρομή που τελικά δεν έγινε λόγο lockdown. Και γνωρίζεται την συνέχεια. Πλέον πολλά παιδιά έχουν ξεχάσει να βγαίνουν έξω για καφέ κλπ να παίζουν με φίλους , συνήθως προτιμούν να είναι πισω από μια οθόνη είτε υπολογιστή είτε κινητού και από τις 10 ώρες που θα έχουν ελεύθερο χρόνο θα είναι 7 στην οθόνη και 3εις έξω. Ποσοστό που την στιγμή που μιλάμε είναι 10 / 0. Εγώ κοντεύω να βγάλω το λύκειο μου έχει μείνει η τρίτη. Συνοψίζοντας , οι εποχές έχουν αλλάξει , τα παιδιά απασχολούνται με άλλους τρόπους οι οποίοι μόνο κακο τους κάνουν αλλά ήρθε και ο covid και βοήθησε πάρα πολύ με αυτό (αρνητικά). Τι προτιμω εγώ; Ανά καιρούς θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει "εγώ στην ηλικία σου έβγαινα έπαιζα κλπ , ενώ εσύ είσαι όλη μέρα στον υπολογιστή και στο κινητό" έχουμε τσακωθεί άπειρες φορές. Τώρα που έχω μεγαλώσει και ωριμάσει μετανιώνω για τις ΧΙΛΙΆΔΕΣ ώρες που πέρασα στον υπολογιστή (από τρίτη γυμνασίου μέχρι πρώτη λυκείου) , και νοσταλγώ τις μέρες που έβγαινα με φίλους κάναμε τις μακακιες μας , παίζαμε την μπαλιτσα μας , πηγαίναμε σε σπίτια φίλων για ταινίες για να παίξουμε κλπ. Χίλιες φορές να μπορώ να βγαίνω ελεύθερα έξω με φίλους και να περνάω καλά παρά να κάθομαι σε μια οθόνη 4εις και 5 ώρες την μέρα και να λιώνω σε κάθε είδους παιχνίδια (ναι οκ σε κάποιες ώρες που έπαιζα με φίλους τις ευχαριστήθηκα και κάποιες ακόμη). Ωραία η τεχνολογία , ωραίες οι δυνατότητες που σου δίνει , αλλά να μαθαίνετε από τουλάχιστον από το λύκειο και μετά. Επίσης κάτι ακόμα που σχολίασε ο φίλος arkin Μουσική. Από περιέργεια πρόσφατα έβαλα να ακούσω κομμάτια που άκουγε ο πατέρας μου και πραγματικά είδα τεράστια διαφορά με αυτά που βγαίνουν τώρα. Ναι ωραία (κάποια) που βγαινουν τώρα (δεν ειμαι καθόλου φαν τις rap/trap τι θεωρώ αποκρουστική) αλλά υπάρχουν χρυσά κομμάτια των 80-90-00 που δεν ακούγονται πουθενά τώρα. Το 80% των τραγουδιών που βγαίνει στις μέρες μας είναι trash. Από τα 100 κομμάτια τα 10-20 θα είναι καλά. Επίσης έχει αυξηθεί και η εγκληματικότητα και είναι ένας παράγοντας που φοβούνται πολλοί γονείς και παιδιά και αποφεύγουν να βγουν. Παλιά όλα ήταν πολύ καλύτερα από όποια γωνιά και αν το δεις. Αυτά😁 Αψογος τα ειπες ολα. Ετσι ειναι η κατασταση ειδικα μετα το γυμνασιο και πιστευω για πολλα παιδια ισως ειναι αναγκαιο κακο μιας και πχ αφου εχει κινητο ο φιλος μου γιατι να μην παρω και εγω. Αφου ειναι ντροπη να βγω καλαντα δεν θα βγω ουτε εγω. Αφου ακουει τραπ θα ακουσω και εγω. Ειναι μαυρες οι εποχες που ζουμε ειδικα τα τελευταια 3 χρονια οτι χειροτερο και εχουν αποξενωσει τον κοσμο παρα πολυ. Μεχρι τα 16-17 λιωναμε στη μπαλα στο κρυφτο κτλ στη γειτονια παρολο που ειχαμε και κινητα και υπολογιστες. Παιζαμε και εκει απλα 1-2 ωρες το πολυ τη μερα εποχες μεχρι 2007 τοτε ημουν 17. Οσον αφορα τη μουσικη δοκιμασε scorpions/bon jovi/ac-dc/cranberries/soad/evanescence/led zeppelin/linkin park/queen/europe/survivor/iron maiden/metallica εχουν βγαλει τραγουδια που 1000 χρονια μετα θα εχουν την ιδια ποιοτητα το ιδιο κυρος. Τα σημερινα τραγουδια τωρα βγαινουν σε 1 μηνα εχουν ηδη ξεχαστει. Σε ολα τα πραγματα εχει ανεβει η ποσοτητα κατακορυφα και η ποιοτητα εχει παει στον πατο. 1
eko13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kisan είπε Θυμάμαι πριν πάρω το 3G, κουβάλαγα μαζί μου το Nokia N95, ένα HP iPAQ και ένα GPS της Mio. Μόλις πήρα το iphone, τα χάρισα όλα και ησύχασα. To Ν95 ειχε gps και μαλιστα εκεινα ηταν καλυτερα σε οφλαην χρηση... Ακομα θυμαμαι την τραγικη εμπειρια με το N86 που κατεβασα χαρτη 3,6 MΒ και χρεωθηκα 36 ευρω!! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από eko13
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Arkin είπε Απο 5 χρονων φιλε μου ειχα υπολογιστη με windows 95 και IQ εχουμε μια χαρα αρκετα πανω απο το 110. Παρολο που ειχαμε και υπολογιστες και sega και nintendo και playstation παιζαμε πολυ λιγοτερο απο οτι τα σημερινα παιδια. Τα σημερινα παιδια εχουν γνωσεις πανω στο αντικειμενο τους προσπαθησε ομως να τους ρωτησεις πιο γενικες γνωσεις πχ για γεωγραφια η ιστορια. Δεν ξερουν τιποτα. Ειναι τοση πολυ η πληροφορια που περνουν για το αντικειμενο τους που αθελα τους σβηνουν οτιδηποτε αλλο το μυαλο τους απο στο σχολειο. Δεν φταινε αυτα αλλα η κοινωνια μας τα ωθει προς τα εκει. Το θεμα σηκωνει αρκετη συζητηση. Αν ειχες απο τα 5 υπολογιστη με windows 95 τοτε προφανως δεν ανηκεις στην γενια που λενε οι φιλοι πιο πανω. windows 95 ειχαμε στο πανεπιστημιο, οποτε εισαι μια γενια πιο μπροστα. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Bullrich
Waiss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, dieksodo είπε η γεωγραφια και η ιστορια ειναι πια αχρηστες h wikipedia και τα google earth ειναι πια στα κινητα ολων μας Kι ότι πληροφορία έχεις μάθει από αυτά, την έχεις ξεχάσει την επόμενη ημέρα. Γιατί πολύ απλά έχεις την εύκολη απάντηση έτοιμη στο πιάτο, για εκείνη την μοναδική στιγμή που θα την χρειαστείς. Μαζί με αυτά πάει και η ανορθογραφία κάποιες φορές. Γι' αυτό ο κόσμος σήμερα (τουλάχιστον ο κόσμος με κάποιες βασικές γνώσεις) κάθεται και βλέπει τηλεπαιχνίδια στην τηλεόραση. Για να γελάει με τις ηλίθιες απαντήσεις που δίνουν οι παίχτες στα πιο απλά ερωτήματα. 1
Arkin Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Bullrich είπε Αν ειχες απο τα 5 υπολογιστη με windows 95 τοτε προφανως δεν ανηκεις στην γενια που λενε οι φιλοι πιο πανω. windows 95 ειχαμε στο πανεπιστημιο, οποτε εισαι μια γενια πιο μπροστα. Ναι του 1990 ειμαι προλαβα καλες εποχες μεχρι 2007-2008. Γενια που μεγαλωσε με τηλεοραση τεχνολογικη αναπτυξη σε καθε τομεα αλλα ως παιδια ξεραμε και πως ειναι το πραγματικο παιχνιδι εξω με φιλους κτλ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Arkin είπε Ναι του 1990 ειμαι προλαβα καλες εποχες μεχρι 2007-2008. Γενια που μεγαλωσε με τηλεοραση τεχνολογικη αναπτυξη σε καθε τομεα αλλα ως παιδια ξεραμε και πως ειναι το πραγματικο παιχνιδι εξω με φιλους κτλ. Καθε γενια εχει τα δικα της. Εγω παντως βγηκα χτες απο το αμαξι και ειχα αφησει το κινητο στο καθισμα. Ξερεις ποσα βηματα εκανα πριν το παρω χαμπαρι? Κανενα! Πρωτα κοιταω το κινητο και μετα αναπνεω που λεει ο λογος. Ε, αυτα οταν ημασταν 10-15 δεν τα ειχαμε. Και να περναει κανενα μινι απο διπλα χαμπαρι δεν θα το παρουμε θα κοιταμε που ειναι το κινητο.
Waiss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, AtiX είπε Να σου θυμίσω ότι ούτε και για μας λέγανε ότι ήταν φυσιολογικό να ήμαστε όλη μέρα στις αλάνες και να παίζουμε κρυφτό ως αργά το βράδυ… γενικότερα μην πέφτουμε στην παγίδα της ωραιοποίησης… Μισό λεπτό. Για ποια γενιά μιλάς; Γιατί πρώτον εγώ προσωπικά ποτέ δεν βίωσα κάτι τέτοιο και δεύτερον η αλάνα δεν ήταν βίωμα μόνο των παιδιών της δεκαετίας του '80 η του '90, αλλά και των πατεράδων και των παππούδων μας. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Waiss
AtiX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, Waiss είπε Μισό λεπτό. Για ποια γενιά μιλάς; Γιατί πρώτον εγώ προσωπικά ποτέ δεν βίωσα κάτι τέτοιο και δεύτερον η αλάνα δεν ήταν βίωμα μόνο των παιδιών της δεκαετίας του '80 η του '90, αλλά και των πατεράδων και των παππούδων μας. Οι περισσότεροι που έγιναν πατεράδες τις δεκαετίες του 80-90 τα παιδικά τους χρόνια περιελάμβαναν μόνο εργασία και πείνα…
Waiss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Οι περισσότεροι που έγιναν πατεράδες τις δεκαετίες του 80-90 τα παιδικά τους χρόνια περιελάμβαναν μόνο εργασία και πείνα… Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δηλαδή το '50, το ΄60 η το '70 είχαν περισσότερα λεφτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα