narta Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, anonymous999 είπε Η δική μου απάντηση είναι ότι είναι ακριβώς το ίδιο να έχεις ένα σπίτι με το να έχεις ένα bitcoin Υπάρχουν μερικες διαφορές: Το σπιτι ειναι τιτλος ιδιοκτησιας φυσικου asset. To ιδιο και ο χρυσος και το ασημι. Το bitcoin εχει πραγματικη αξια οσο εχει το τυπωμένο χαρτι του € και το τυπομένο βαμβάκι του $. Κυριότερη διαφορα ειναι το volatility. 17/12/2017 1BTC=~$19.700 22/12/2017 1BTC=<$11.000 45% volatility σε 5 μερες το λες και ρουλετα. Καλυτερα να απαω Mont Parnes να πιω και κανα ξυδι. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από narta 2
anonymous999 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, narta είπε Υπάρχουν μερικες διαφορές: Το σπιτι ειναι τιτλος ιδιοκτησιας φυσικου asset. To ιδιο και ο χρυσος και το ασημι. Το bitcoin εχει πραγματικη αξια οσο εχει το τυπωμένο χαρτι του € και το τυπομένο βαμβάκι του $. Κυριότερη διαφορα ειναι το volatility. 17/12/2017 1BTC=~$19.700 22/12/2017 1BTC=<$11.000 45% volatility σε 5 μερες το λες και ρουλετα. Καλυτερα να απαω Mont Parnes να πιω και κανα ξυδι. Τι εννοείς "πραγματική" αξία (και τι σημαίνει αξία βασικά); Οκ, ένα σπίτι καλύπτει την ανάγκη σου για στέγαση. Αν είχες ενα δεύτερο σπίτι στο χωριό που δεν πας ποτέ, σε τι διαφέρει από το να είχες bitcoin? Ενα χαρτί έχεις κι εκεί που λέγεται τίτλος ιδιοκτησίας. Μέχρι να αποφασίσεις να τα χρησιμοποιησεις για την καλυψη αναγκων σου η "αξία" τους είναι καθαρά θεωρητική. Και το value volatility ως έννοια υπάρχει σε όλα τα αγαθά, μην κοιτάς που λόγω κοινωνικών συνθηκών δεν το σκεφτόμαστε. Τι θα διάλεγες αν σου πρότειναν σήμερα, ένα πολυτελές εξοχικό στη Συρία σε ζώνη βομβαρδισμων ή 5 bitcoin; Συμφωνώ ότι στη δική μας κοινωνία και χρόνο τα tangible assets είναι προτιμητέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισχύει πάντοτε. 2
narta Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Τι εννοείς "πραγματική" αξία (και τι σημαίνει αξία βασικά); Οκ, ένα σπίτι καλύπτει την ανάγκη σου για στέγαση. Αν είχες ενα δεύτερο σπίτι στο χωριό που δεν πας ποτέ, σε τι διαφέρει από το να είχες bitcoin? Ενα χαρτί έχεις κι εκεί που λέγεται τίτλος ιδιοκτησίας. Μέχρι να αποφασίσεις να τα χρησιμοποιησεις για την καλυψη αναγκων σου η "αξία" τους είναι καθαρά θεωρητική. Οτι και να γινει ο τιτλος ιδιοκτησιας σου δινει το δικαιωμα σε ενα κομματι γης το οποιο ειναι συγκεκριμενα τετραγωνικα και μπορει καποιος να το πατησει. Ο χρυσος μπορει να ειναι 1 troy ounce ή 12kg gold bar. Ειναι πολυ συγκεκριμενο και tangible. Απο την αλλη το BTC (or ETH/whatever) μπορει να εξαφανιστει αυριο αλλα Mt. Gox/Parity Wallet/Liquid exchange etc. 10 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Και το value volatility ως έννοια υπάρχει σε όλα τα αγαθά, μην κοιτάς που λόγω κοινωνικών συνθηκών δεν το σκεφτόμαστε. Αλλο volatility 45% σε 5 μερες και αλλο 10% σε 1 μηνα (τυχαια παραδειγματα). 12 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Τι θα διάλεγες αν σου πρότειναν σήμερα, ένα πολυτελές εξοχικό στη Συρία σε ζώνη βομβαρδισμων ή 5 bitcoin; Αν το εξοχικο κοστολογουντας στα $1000 λογο βομβαρδισμων και ειχα ακριβως τα ιδια χρηματα φυσικα το εξοχικο. Θα επενδυα το υπολοιπο ποσο χρηματων που αντιστοιχουσε σε 4.9975BTC σε αλλα ακινητα στην ευρυτερη περιοχη/χωρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 με λίγα λόγια η απορία είναι πως νομιμοποιείται το bitcoin ως νόμισμα; ποια η αξία στο όνομα της οποίας πρέπει να πληρώσω για να το αποκτήσω; καμία; κάποια; ποια; εν τέλη; αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα. Το χαρτονόμισμα είναι συνδεδεμένο με την δυναμική της οικονομίας του κοινωνικού συλλογικού υποκειμενου, πχ ένα κράτος ή μια ένωση κρατών, το οποίο δίνει την εντολή στην τράπεζα να το τυπώσει δίνοντας του ένα κρατικό ομόλογο, το Bitcoin σε πια αντίστοιχη αξία έχει αντίκρισμα πέραν απλώς ως χρηματιστηριακής αξίας δηλαδή τζόγος = αέρας.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Τι εννοείς "πραγματική" αξία (και τι σημαίνει αξία βασικά); Οκ, ένα σπίτι καλύπτει την ανάγκη σου για στέγαση. Αν είχες ενα δεύτερο σπίτι στο χωριό που δεν πας ποτέ, σε τι διαφέρει από το να είχες bitcoin? Ενα χαρτί έχεις κι εκεί που λέγεται τίτλος ιδιοκτησίας. Μέχρι να αποφασίσεις να τα χρησιμοποιησεις για την καλυψη αναγκων σου η "αξία" τους είναι καθαρά θεωρητική. Και το value volatility ως έννοια υπάρχει σε όλα τα αγαθά, μην κοιτάς που λόγω κοινωνικών συνθηκών δεν το σκεφτόμαστε. Τι θα διάλεγες αν σου πρότειναν σήμερα, ένα πολυτελές εξοχικό στη Συρία σε ζώνη βομβαρδισμων ή 5 bitcoin; Συμφωνώ ότι στη δική μας κοινωνία και χρόνο τα tangible assets είναι προτιμητέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισχύει πάντοτε. Εντελώς άστοχο το παράδειγμα με το εξοχικό στην Συρία. Αν σου πρότεινε κανένας αυτά τα 2 υποθετικά που λες, ο σωστός δεν θα έκανε τιποτα από αυτά. 1
Macosj Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι Έλληνες συζητούν για την οικονομία? Χχαχαχαχα αυτό το ποστ δεν έχει καμία αξία. Φίλε μου άφησε τα αυτά και δες ότι η μόνη δύναμη σου είναι η ψήφος σου. Κάνε το καλό εσύ και να ελπίζεις ότι και οι άλλοι θα το δουν διαφορετικά. Δεν έχει και πολύ νόημα σε τέτοιες μπαχαλοχωρες τι πιστεύουν ή τι σύστημα έχουν, σημασία έχει η παγκόσμια οικονομία. Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται μόνο σε ένα πράγμα, στο γεγονός ότι ο καθένας ονειρεύεται και πράγματι έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποκτήσει πολλά χρήματα, σε άλλα οικονομικά συστήματα παρότι ο ΜΕΣΟΣ ( πρόσεχε ελλεηνα ο μέσος έγραψα) άνθρωπος θα είχε περισσότερα αγαθά ποτέ όμως δεν θα μπορούσε να έχει ότι έχει το σημερινό τοπ 1%. Φυσικά, ο ΜΕΣΟΣ άνθρωπος δεν σκέφτεται όπως ο Σωκράτης ας πούμε, αλλά το μόνο που θέλει είναι να κάνει την ζωαρα που νομίζει ότι κάνουν οι πλούσιοι, οπότε συνεχίζει να ζει με αυτή την ελάχιστη ελπίδα, με αποτέλεσμα να ζει για να δουλεύει και στο τέλος το σύστημα να συντηρείται. Νομίζω ότι από θέμα παραγωγικότητας αυτο είναι καλύτερο Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Macosj 1
insomniac01 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Thresh είπε Το θέμα είναι τι εννοεί κάποιος "σκληρή δουλειά". Χειρωνακτική ή απλά να ξοδεύει "άπειρες" ώρες τη βδομάδα? Διότι αν πιάνεται και το 2ο, μια χαρά σκληρά δουλεύουν πολλοί ζάπλουτοι. Βασικά αυτό. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο ιδρώτας και η μυϊκή κούραση δεν ισοδυναμεί με απαραίτητα σκληρή δουλειά και σίγουρα δεν σημαίνει ότι ανταμείβεται καλύτερα από κάποιον που δεν ιδρώνει καθόλου όταν δουλεύει. 4
anonymous999 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εντελώς άστοχο το παράδειγμα με το εξοχικό στην Συρία. Αν σου πρότεινε κανένας αυτά τα 2 υποθετικά που λες, ο σωστός δεν θα έκανε τιποτα από αυτά. Τι εννοείς; Αν σου έλεγαν διάλεξε ποιο θέλεις για χάρισμα, δεν θα έπαιρνες κανένα; Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι κάθε asset έχει χαρακτηριστικά που μπορεί υπο συγκεκριμένες συνθήκες να το κάνουν πολύτιμο και υπό άλλες να είναι αδιάφορα. Μια βασική αξία πχ είναι το transferability. Ένα σπίτι έχει μηδέν, το bitcoin έχει άπειρο. Σε συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες το transferability δεν παίζει ρόλο, στη Σμύρνη το 22 και τη Συρία σήμερα όσοι είχαν σπίτια και οικόπεδα καταστράφηκαν. Επίσης κάτι που δεν λέει κανείς είναι ότι και το χρήμα σήμερα είναι digital asset. Τα λεφτά μας στην τράπεζα είναι digital, και λόγω της ανισορροπίας digital και χάρτινων πρακτικά όλο το χρήμα στον πλανήτη είναι digital διότι στηρίζεται στην τραπεζική πίστη. Αν αύριο μια ηλιακή καταιγίδα σβήσει όλους τους σερβερς όλων των κεντρικών τραπεζών τα χαρτιά που έχουμε στο πορτοφόλι νομίζετε θα έχουν κάποια αξία; 1
rodosf1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Το σερβιτορος ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα, για καποιον που ειπε οτι με σκληρη δουλεια βγαζεις λεφτα. να κ ενας δικός μας "αρχισερβιτορος" στο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, τιμή μου να γνωρίζω από κοντά την προσπάθεια του. It takes lots of effort. https://www.rodiaki.gr/article/463430/o-giwrgos-paizhs-poy-kerdise-monos-toy-thn-koryfh-se-ntoympai-kai-parisi Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από rodosf1
vste Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ιδιαίτερα αυτούς που αναρωτιούνται για το ποιο είναι το νόημα η που βάζουν βιντεάκια με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού (χωρίς πλάκα). Μετά από τόσες σελίδες πιστεύω ότι το νόημα είναι ότι οι περισσότεροι γνωρίζουμε ελάχιστα για το πώς λειτουργεί η σύγχρονη Δυτική οικονομία και τελικά το τι παράγει πλούτο. Για την ακρίβεια πλέον είναι τόσο πολύπλοκο που μου φαίνεται ότι μπορείς να εξειδικεύσεις μόνο σε ένα κομμάτι της οικονομίας. Ο κολλητός μου για παράδειγμα είναι καθηγητής πανεπιστημίου με ειδίκευση στην ηλεκτρονική οικονομία και στο e-commerce. Και αυτός σε αρκετές συζητήσεις δηλώνει άγνοια για συγκεκριμένους τομείς. Γενικότερα γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε λίγα για έναν τομέα που ίσως να επηρεάζει πάνω από όλα την ποιότητα της ζωής μας. Διάβασα ανθρώπους που ξέρουν, ανθρώπους που πιστεύουν ότι ξέρουν και ανθρώπους που απλά έχουν ανακαλύψει μία νέα θρησκεία. Από όλους αποκόμισα κάτι. 3
insomniac01 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, rodosf1 είπε να κ ενας δικός μας "αρχισερβιτορος" στο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, τιμή μου να γνωρίζω από κοντά την προσπάθεια του. It takes lots of effort. https://www.rodiaki.gr/article/463430/o-giwrgos-paizhs-poy-kerdise-monos-toy-thn-koryfh-se-ntoympai-kai-parisi Έλα μπήκα για να το σχολιάσω. Μπράβο στον άνθρωπο αλλά στο Ντουμπάϊ ο μισθός είναι 1,000-1500 το μάξιμουμ σε σερβιτόρους με 14-15 ώρες την ημέρα στους 40-45 κεφάλι, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πίεση λόγο Αράβων, κράτημα διαβατηρίου (δεν σε αφήνουν να φύγεις, μόλις κλείνεις δουλειά στο κρατάει η ρεσεψιόν-ξενοδοχείο), έχεις 0 δικαιώματα σε διεκδίκηση υπερωρίας, τιπ (εκεί και αν είσαι στο 0 αφού στα κρατάνε οι ανώτεροι ευρωπαίοι), και σε σουτάρουν ΟΠΟΤΕ θέλουν με το παραμικρό. Επίσης, εκεί σπανίως υπογράφεις σύμβαση με την ίδια την επιχείρηση αλλά με τρίτες εταιρείες από Πακιστάν, Ινδία, για να μην έχεις απολυτως κανένα δικαίωμα. Μένεις σε τρώγλες Ω τρώγλη μαζί με άλλους 5-10, που μπορεί να καπνίζουν (ενώ εσύ όχι), να βάζουν μουσική στις 3 το πρωί (βλέπε Ρουμάνους) και αλλά. Επίσης, σαν Έλληνας στο Ντουμπάϊ είσαι δεύτερη κατηγορία πολίτη καθώς στην πρώτη είναι η Δυτική Ευρώπη εκτός Πορτογαλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, ΗΒ, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία. Στην τρίτη είναι Πακιστάν, Ινδία κλπ. Μεταξύ δεύτερης και τρίτης είναι οι Φιλιππίνες, Ταϊλανδή, κλπ. Και εμένα η αδερφή της γυναίκας μου είναι Captain στο Ντουμπάϊ με μισθό 700 ευρώ και τώρα στις γιορτές της Ευρώπης δούλεψε μια εβδομάδα 17ωρα συνεχόμενα. Η γειτόνισσα μου, οι γονείς της είναι καθηγητές σε ελληνικό σχολείο. Αν δεν είσαι Άραβας είσαι σκουπίδι για τους τοπικούς. Τι λες τώρα για το φίλο; Ότι πήγε εκεί και έγινε πλούσιος; Ή ότι κατάφερε κάτι για το Ντουμπάϊ; Εκεί μπαίνεις για συνέντευξη απλά μπαίνοντας σε ένα κτήριο (walking interviews). Γαλλία έχω εργαστεί και εγώ πριν κάποια χρόνια. Εκεί και αν είσαι σκουπίδι αν δεν είσαι Γάλλος ή δεν μιλάς σαν γηγενής. Στην Γαλλία σε τέτοιες δουλείες είμαστε τύπου Ρουμάνοι, Βούλγαροι - βιοπαλεστές. Μην ψαρώνεις. Και στο λέω εγώ που έχω εργαστεί σε Leading Hotels of the World με μισθό καθαρά 1,500-1,700 στα 25 (όταν ήμουν). Ελλάδα το Four Seasons δίνει 700 σε προισταμενους με απαιτήσεις 6 αστέρων. Γιατί; Γιατί τους προσλαμβάνει ως εργάτες (στην κατηγορία εργάτη). + ότι τους κράτει 50-100 κάθε μήνα με το έτσι θέλω σαν σίτηση χωρίς να το ζητήσουν. Η δουλειά του σερβιτόρου έχει χρήματα μέχρι ενός σημείου. Στο εξωτερικό δεν πας να είσαι και μετρ ως Έλληνας θα μαξάρεις χρηματικά. Ειδικά σε ποταμόπλοια κλπ. Δεν πα να κάνεις και κάθε βράδυ mirror service. Κανένας δεν νοιάζεται. Γιατί ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ θα είσαι αυτός που απλά θα φέρνει τα πιάτα στο τραπέζι ή θα κόβει το Tomahawk. - Δεν μιλάω να γίνεις Σκλαβενίτης και να εργάζεσαι ως μεσάζοντας για εταιρείες κρασιών κλπ, μιλάω για καθαρό service φαγητού, dining - Γενικά είναι μια δουλειά εξελιξη της σκλαβιάς, η οποία υπάρχει για να την χαίρονται οι πραγματικά πλούσιοι (οι πελάτες δηλαδή). Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από insomniac01 2
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, anonymous999 είπε Τι εννοείς; Αν σου έλεγαν διάλεξε ποιο θέλεις για χάρισμα, δεν θα έπαιρνες κανένα; Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι κάθε asset έχει χαρακτηριστικά που μπορεί υπο συγκεκριμένες συνθήκες να το κάνουν πολύτιμο και υπό άλλες να είναι αδιάφορα. Μια βασική αξία πχ είναι το transferability. Ένα σπίτι έχει μηδέν, το bitcoin έχει άπειρο. Σε συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες το transferability δεν παίζει ρόλο, στη Σμύρνη το 22 και τη Συρία σήμερα όσοι είχαν σπίτια και οικόπεδα καταστράφηκαν. Επίσης κάτι που δεν λέει κανείς είναι ότι και το χρήμα σήμερα είναι digital asset. Τα λεφτά μας στην τράπεζα είναι digital, και λόγω της ανισορροπίας digital και χάρτινων πρακτικά όλο το χρήμα στον πλανήτη είναι digital διότι στηρίζεται στην τραπεζική πίστη. Αν αύριο μια ηλιακή καταιγίδα σβήσει όλους τους σερβερς όλων των κεντρικών τραπεζών τα χαρτιά που έχουμε στο πορτοφόλι νομίζετε θα έχουν κάποια αξία; Ποιο χάρισμα ρε μαν; Για επένδυση μίλησες, άρα, πρέπει να πληρώσεις κάτι και στα δύο κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Δεν χαρίζονται αυτά. Σωστό αυτό που λες πως ένα asset μπορεί να έχει κάποια ελκυστικά η μη χαρακτηριστικά τα οποία επηρεάζουν και την αξία του ανάλογα τις συνθήκες, αλλά δεν έχει τόσο σχέση με το παράδειγμα αυτό. Και το χρήμα ψηφιακό asset μπορεί να είναι, αλλά παραμένει asset και βγαίνει με καποια διαδικασία, δεν πέφτει από τον ουρανό. 32 λεπτά πριν, vste είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ιδιαίτερα αυτούς που αναρωτιούνται για το ποιο είναι το νόημα η που βάζουν βιντεάκια με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού (χωρίς πλάκα). Μετά από τόσες σελίδες πιστεύω ότι το νόημα είναι ότι οι περισσότεροι γνωρίζουμε ελάχιστα για το πώς λειτουργεί η σύγχρονη Δυτική οικονομία και τελικά το τι παράγει πλούτο. Για την ακρίβεια πλέον είναι τόσο πολύπλοκο που μου φαίνεται ότι μπορείς να εξειδικεύσεις μόνο σε ένα κομμάτι της οικονομίας. Ο κολλητός μου για παράδειγμα είναι καθηγητής πανεπιστημίου με ειδίκευση στην ηλεκτρονική οικονομία και στο e-commerce. Και αυτός σε αρκετές συζητήσεις δηλώνει άγνοια για συγκεκριμένους τομείς. Γενικότερα γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε λίγα για έναν τομέα που ίσως να επηρεάζει πάνω από όλα την ποιότητα της ζωής μας. Διάβασα ανθρώπους που ξέρουν, ανθρώπους που πιστεύουν ότι ξέρουν και ανθρώπους που απλά έχουν ανακαλύψει μία νέα θρησκεία. Από όλους αποκόμισα κάτι. Δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι για να έχουμε γνώσεις επ' αυτών. Οπότε, ότι λέμε για την οικονομία προκύπτει από προσωπική εμπειρία της ζωή μας και κυρίως από το κομμάτι της μικροοικονομίας σε επίπεδο φυσικού προσώπου. Γνώσεις για το πως να παράγουμε πλούτο προφανώς και δεν έχουμε. Αν είχαμε θα ήμασταν τώρα στο γραφείο μας και θα μετρούσαμε τα λεφτά που έχουμε σαν τον Σκρουτζ. Οι περισσότεροι απλά επιβιώνουμε, άλλοι καλύτερα, άλλοι στον μέσο όρο και άλλοι στο περιθώριο. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___ 3
rodosf1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Έλα μπήκα για να το σχολιάσω. Μπράβο στον άνθρωπο αλλά στο Ντουμπάϊ ο μισθός είναι 1,000-1500 το μάξιμουμ σε σερβιτόρους με 14-15 ώρες την ημέρα στους 40-45 κεφάλι, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πίεση λόγο Αράβων, κράτημα διαβατηρίου (δεν σε αφήνουν να φύγεις, μόλις κλείνεις δουλειά στο κρατάει η ρεσεψιόν-ξενοδοχείο), έχεις 0 δικαιώματα σε διεκδίκηση υπερωρίας, τιπ (εκεί και αν είσαι στο 0 αφού στα κρατάνε οι ανώτεροι ευρωπαίοι), και σε σουτάρουν ΟΠΟΤΕ θέλουν με το παραμικρό. Επίσης, εκεί σπανίως υπογράφεις σύμβαση με την ίδια την επιχείρηση αλλά με τρίτες εταιρείες από Πακιστάν, Ινδία, για να μην έχεις απολυτως κανένα δικαίωμα. Μένεις σε τρώγλες Ω τρώγλη μαζί με άλλους 5-10, που μπορεί να καπνίζουν (ενώ εσύ όχι), να βάζουν μουσική στις 3 το πρωί (βλέπε Ρουμάνους) και αλλά. Επίσης, σαν Έλληνας στο Ντουμπάϊ είσαι δεύτερη κατηγορία πολίτη καθώς στην πρώτη είναι η Δυτική Ευρώπη εκτός Πορτογαλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, ΗΒ, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία. Στην τρίτη είναι Πακιστάν, Ινδία κλπ. Μεταξύ δεύτερης και τρίτης είναι οι Φιλιππίνες, Ταϊλανδή, κλπ. Και εμένα η αδερφή της γυναίκας μου είναι Captain στο Ντουμπάϊ με μισθό 700 ευρώ και τώρα στις γιορτές της Ευρώπης δούλεψε μια εβδομάδα 17ωρα συνεχόμενα. Η γειτόνισσα μου, οι γονείς της είναι καθηγητές σε ελληνικό σχολείο. Αν δεν είσαι Άραβας είσαι σκουπίδι για τους τοπικούς. Τι λες τώρα για το φίλο; Ότι πήγε εκεί και έγινε πλούσιος; Ή ότι κατάφερε κάτι για το Ντουμπάϊ; Εκεί μπαίνεις για συνέντευξη απλά μπαίνοντας σε ένα κτήριο (walking interviews). Γαλλία έχω εργαστεί και εγώ πριν κάποια χρόνια. Εκεί και αν είσαι σκουπίδι αν δεν είσαι Γάλλος ή δεν μιλάς σαν γηγενής. Στην Γαλλία σε τέτοιες δουλείες είμαστε τύπου Ρουμάνοι, Βούλγαροι - βιοπαλεστές. Μην ψαρώνεις. Και στο λέω εγώ που έχω εργαστεί σε Leading Hotels of the World με μισθό καθαρά 1,500-1,700 στα 25 (όταν ήμουν). Ελλάδα το Four Seasons δίνει 700 σε προισταμενους με απαιτήσεις 6 αστέρων. Γιατί; Γιατί τους προσλαμβάνει ως εργάτες (στην κατηγορία εργάτη). + ότι τους κράτει 50-100 κάθε μήνα με το έτσι θέλω σαν σίτηση χωρίς να το ζητήσουν. Η δουλειά του σερβιτόρου έχει χρήματα μέχρι ενός σημείου. Στο εξωτερικό δεν πας να είσαι και μετρ ως Έλληνας θα μαξάρεις χρηματικά. Ειδικά σε ποταμόπλοια κλπ. Δεν πα να κάνεις και κάθε βράδυ mirror service. Κανένας δεν νοιάζεται. Γιατί ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ θα είσαι αυτός που απλά θα φέρνει τα πιάτα στο τραπέζι ή θα κόβει το Tomahawk. - Δεν μιλάω να γίνεις Σκλαβενίτης και να εργάζεσαι ως μεσάζοντας για εταιρείες κρασιών κλπ, μιλάω για καθαρό service φαγητού, dining - Γενικά είναι μια δουλειά εξελιξη της σκλαβιάς, η οποία υπάρχει για να την χαίρονται οι πραγματικά πλούσιοι (οι πελάτες δηλαδή). είμαστε λίγο off topic μεν αλλά τα λεφτά δεν είναι τόσο λίγα στα Εμιράτα, τα χρήματα εδώ στα ελληνικά νησιά είναι περισσότερα από όσα λες για να κτλβεις στον αντίστοιχο τομέα τουρισμού, όρεξη να έχεις όμως να λιώσεις εννοείται στη δουλειά. By the way οι δντες ξενοδοχείων στα μεγάλα στη Ρόδο χτυπάνε μισθό 20+Κ. Όχι ετήσιο. Το Lifestyle τους άλλωστε το μαρτυρά. Είμαστε off topic ακομα κ για να μπω στο θέμα του TS θα πω ότι γενικά η σκληρή δουλειά έχει περισσότερες πιθανότητες για σιγουριά, αν κυνηγάς τα πολλά έχεις κ μεγάλο παράγοντα αβεβαιότητας, πολλοί ταυτόχρονα πλούσιοι δεν παίζει να συμβεί ουδέποτε για μακροπροθεσμα. 2
insomniac01 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, rodosf1 είπε είμαστε λίγο off topic μεν αλλά τα λεφτά δεν είναι τόσο λίγα στα Εμιράτα, τα χρήματα εδώ στα ελληνικά νησιά είναι περισσότερα από όσα λες για να κτλβεις στον αντίστοιχο τομέα τουρισμού, όρεξη να έχεις όμως να λιώσεις εννοείται στη δουλειά. By the way οι δντες ξενοδοχείων στα μεγάλα στη Ρόδο χτυπάνε μισθό 20+Κ. Όχι ετήσιο. Το Lifestyle τους άλλωστε το μαρτυρά. Είμαστε off topic ακομα κ για να μπω στο θέμα του TS θα πω ότι γενικά η σκληρή δουλειά έχει περισσότερες πιθανότητες για σιγουριά, αν κυνηγάς τα πολλά έχεις κ μεγάλο παράγοντα αβεβαιότητας, πολλοί ταυτόχρονα πλούσιοι δεν παίζει να συμβεί ουδέποτε για μακροπροθεσμα. Τόσα λίγα είναι και ακόμα και πιο λίγα. Και μην ακούς ότι σου λένε. Είχα προσφορά από Namnos Dubai για Head Sommelier 1,800 ευρω με 12αρα σταθερα και αλλους 3 μαζι στο δωματιο. Τοσα ειναι μην το ψαχνεις για high-end σαν εμενα. Για captain ειναι στο 1,000. Ξανά, μην ψαρωνεις. Τώρα συγκρίνεις captain με διευθυντη; Το ίδιο είναι; Το 20Κ+ επίσης, δεν λέει και κάτι. Εγώ όμως στο Leading της Αθηναικής Ριβιέρας (ένα είναι) δούλεια 8 ώρες just με ενδιάμεσες βόλτες με το γκολ καρτ, και 1 ώρα γεμάτη να κάθομαι σε καρέκλα με συναδέφλους. Δεν δούλευα 15 ώρες για τα 1,500. Αυτή είναι η διαφορά. Και αυτό είναι που μετράει και λέω. Αν είναι να δουλεύεις 15 ώρες για 1500, καλύτερα να είσαι 8 σταθερό για 900. Ξανά, σημασία δεν έχει τι κάνεις αλλά πόσο κουράζεσαι να το κάνεις και τι αντίτιμο έχεις από αυτό. Αν μπορείς να πούλησες ένα NTF 50,000 σε δέκα λεπτά τόσε είσαι σε καλύτερη μοίρα και από έναν επαγγελματία αθλητή που παίρνει 50,000 το μήνα. Αυτό εννοώ. Για να μην νομίζεις ότι τα βγάζω από το μυαλό μου: https://ae.indeed.com/jobs?q=Captain&l=Dubai&vjk=c30a52b3a603b1a6 Αν ψάξεις λίγο τα περισσότερα έως όλα είναι 4,000 - 5,500 AED (800-1300) Application Deadline: 24/10/2021 Expected Start Date: 01/11/2021 Job Types: Full-time, Permanent Salary: AED3,500.00 - AED4,500.00 per month Ένα τυχαίο https://ae.indeed.com/jobs?q=Senior Waiter&l=Dubai&vjk=8ba65b7e6a0904a1 600-700 όσο η κουνιάδα μου Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από insomniac01 2 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις