grinder_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, insomniac01 είπε Δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλά θεωρώ πως εσύ είσαι ο αμόρφωτος. [...] Αν δεν υπήρχε το τελευταίο θα ήμασταν ακόμα με τις πέτρες. Να χαίρεστε που υπάρχει ελεύθερη αγορά και μπορείτε να ορίσετε εσείς ποσό κοστολογητε τις υπηρεσίες σας. Ναι ευτυχώς που από τις δουλοκτητικές κοινωνίες περάσαμε στη φεουδαρχία και μετέπειτα στη κεφαλαιοκρατία, και στερηθήκαμε μερικές χιλιετίες προόδου ως ανθρωπότητα. Ευτυχώς που δεν συνεχίζουμε να σπάμε πέτρες. Πόση χαρά πια! Οι σκλάβοι μαθαίνουν να αγαπούν τις αλυσίδες τους... Κατά τ άλλα, "Δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλά θεωρώ πως εσύ είσαι ο αμόρφωτος." 4
malakudi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Τα κρυπτονομίσματα διαφέρουν σε σχέση με τα χρηματιστήρια γιατί έχουν πραγματική χρήση. Η πραγματική τους χρήση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την "σχετική" ανωνυμία τους αυτή τη στιγμή, και δεν είναι άλλη από χρήση για πληρωμή διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ταυτόχρονα. Δε ξέρω αν στο μέλλον θα έχουν άλλες χρήσεις αλλά μη κοροϊδευόμαστε, σήμερα αυτή είναι η χρήση τους. Σαν σύστημα πληρωμών ή μεταφοράς χρημάτων έχουν αποτύχει λόγω των μεγάλων fees και του μεγάλου votatility. Όσο για τα NFT, είναι άλλο ένα είδος ξεπλύματος. Ουσιαστική χρήση δε μπορεί να έχουν. Δεν έχουν καμία σχέση με την υπογραφή του καλλιτέχνη σε ένα πραγματικό έργο. Τα ψηφιακά αντίγραφα είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς, το αν έχουν ψηφιακή ή όχι υπογραφή δεν ενδιαφέρει κανέναν, πέραν από bragging rights. 4 1
The_Judas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση. Να το γυρίσουμε στην ανταλλακτική οικονομία; Αυτό θα οδηγήσει στον πλουτισμό της μεσαίας τάξης ή στην ανάπτυξη της οικονομίας; Θα ανταλλάσσουμε κότες με παροχή υπηρεσιών πληροφορικής/νομικής κλπ; Το ότι όλα είναι εικονικά είναι δεδομένο αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δίνουν αξία σε ένα χαρτάκι. Άλλο χαρτάκι έχει πολύ μεγάλη αξία (ευρώ-δολλάριο) και άλλο χαρτάκι (Ζιμπάμπουε) καμία αξία λόγω υποτίμησης. Αλλά ακόμη και η κότα έχει μεταβλητή αξία. μπορεί να ανταλλάσσεις τώρα 1 κότα για 1 τσάντα και αύριο 10 κότες για 1 τσάντα Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από The_Judas 1
great Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Και εγω απο αυτους με τα χερια σηκωμενα στον ομο είμαι, ποιο το νοημα του ποστ ? ειναι μια οικονομικη αναλυση για τον καπιταλισμο και τις ευκαιριες ? περιμενεις κατι απο εμας, καποια γνωμη καπου να βαλεις λεφτα να βγαλεις κερδος, τι επιζητας; Οκ σαν αναλυση και κουβεντα καλη φαινετε δεν ειναι για μενα προφανως αλλα να καταλαβουμε λίγο γιατι καπου το βλεπω να ερχετε και το "ζουμε στον Matrix"
anonymous999 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Στην ερώτηση τι σημαίνει ότι μου ανήκουν τόσα bitcoin η αυτά τα nft δεν έχει δοθεί η απάντηση μετά από πέντε σελίδες και ούτε πρόκειται να δοθεί γιατί είναι λάθος η ερώτηση. Η ερώτηση που μάλλον θέλει να κάνει ο TS είναι τι σημαίνει ιδιοκτησία στην ψηφιακή εποχή. Η δική μου απάντηση είναι ότι είναι ακριβώς το ίδιο να έχεις ένα σπίτι με το να έχεις ένα bitcoin. Ξέρετε γιατί; Γιατί οποιουδήποτε είδους ιδιοκτησία είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Τι σημαίνει μου ανήκει ένα σπίτι; Ότι εάν κάποιος έρθει με χτυπήσει με ένα ρόπαλο στο κεφάλι και το πάρει για δικό του η κοινωνία έχει συμφωνήσει να τον τιμωρήσει και αυτός ο φόβος δημιουργεί και διατηρεί το δικαίωμα μου στην ιδιοκτησία. Ακριβώς το ίδιο πράγμα ισχύει και στον ψηφιακό κόσμο, όπου κοινωνία βλέπε λογής networks, πχ peer to peer, Blockchain κτλ. Στην ουσία τους λοιπόν η κατοχή ψηφιακών αντικειμένων δεν είναι τόσο πολύ διαφορετική από την κατοχή υλικών αντικειμένων. 4
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, momotis είπε Μια καλή οπτική θα ηταν ο προβληματισμός του ts,να μην αγκυλώνεται στο τώρα αλλα στο μετά. Κυρίως στο +- του "είμαι",παρά του "έχω" των επομένων. Το σερβιτορος ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα, για καποιον που ειπε οτι με σκληρη δουλεια βγαζεις λεφτα.
miucce Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Πολυ περίεργο θεμα. 5 σελίδες με τους μίσους να μην κατανοουν τι ειναι ο καπιταλισμος και τους αλλους μισους να προσπαθούν να τους τον εξηγήσουν.
james01gr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το σερβιτορος ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα, για καποιον που ειπε οτι με σκληρη δουλεια βγαζεις λεφτα. αυτό που προσπαθούμε να σου δώσουμε να καταλάβεις είναι πως εάν είσαι πολύ καλός στην δουλειά σου, θα βγάλεις χρήματα. όποια δουλειά και εάν είναι αυτή. με το να είσαι καλός εννοούμε πως και να αντιλαμβάνεσαι τις ευκαιρίες και πως να τις χρησιμοποιήσεις. γιατί όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, κάποια στιγμή ή θα κάνεις δική σου δουλειά που θα τα πας τέλεια ή θα πας και θα δουλέψεις με τον κορυφαίο του χώρου που είσαι. το μεγαλύτερο κομμάτι στην ζωή είναι θέμα αντίληψης του τι γίνεται γύρω σου και πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τις καταστάσεις υπέρ σου. δεν εννοώ την εκμετάλλευση με την κακή έννοια (την έννοια της εκμετάλλευσης που περιέχει ο άκρατος πλουτισμός και τον τρόπο που μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος πατώντας επί πτωμάτων). θα εκπλαγείς πάντως πόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει με την σκληρή δουλειά και με το μυαλό τους από εκεί που δεν είχαν τίποτα να έχουν φτιάξει μία άνετη ζωή που μπορούν να πάρουν -σε λογικά πλαίσια βέβαια- ότι χρειάζονται χωρίς να το πολυσκεφτούν. δηλαδή να έχουν ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, να μην στερούνται και να μην σκέφτονται πως πρέπει να αλλάξει ο μήνας για να πάρουν ένα ζευγάρι παπούτσια, να μπορούν να πάνε 10 ημέρες διακοπές. 5
momotis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, miucce είπε με τους μίσους να μην κατανοουν τι ειναι ο καπιταλισμος και τους αλλους μισους να προσπαθούν να τους τον εξηγήσουν. Εξαρτάται απο ποια πλευρά της μάχης είσαι σύντροφε.
Alexrose Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, vste είπε Ειναι προοδος της τεχνολογιας η ειναι επαναληψη της ιστοριας; Ειναι προοδος το να σου πουλαω με αληθινα λεφτα διαμερισμα ρετιρε στο Grand Theft Auto? Ειναι τεχνολογικη προοδος το οτι η αξια του μπορει να ανεβει η να κατεβει ενω δεν υπαρχει "φυσικη" περιουσια; Ειναι προοδος το οτι μια GPU που εκτελει μαθηματικες πραξεις σε συνδιασμο με εναν broker που πουλαει και αγοραζει βγαζει χρηματικη αξια; Ειναι τεχνολογικη προοδος η περιπτωση του Gamestop που το Reddit βρεθηκε εναντιον της Wall Street? Το αποτελεσμα αυτης της κοντρας; Γιατι εγω σε ολα αυτα βλεπω απλα επαναληψη. Βλεπω εναν virtual "αερα". Βλεπω ανθρωπους που εχουν χωσει πραγματικο χρημα, ειτε για φαρμες που κανουν mining μαζι με το ρευμα, ειτε να ετοιμαζονται να παραγγειλουν ψηφιακους πινακες για το ψηφιακο τσαρδι τους περιμενοντας τους virtual εκτιμητές. Χωρις να ειρωνευομαι φιλε μου (αν μου επιτρεπεις) εσυ που καταλαβαινεις την τεχνολογια γνωριζεις τι θα συμβει πχ αν αυριο παρα πολλοι αποφασισμουν να ρευστοποιησουν τα bitcoin και να εξαργυρωσουν σε μετρητα; Εγω εχω πει σε ολους τους τονους οτι δεν γνωριζω. Και επειδη δεν εχω μεγαλο καταπιστευμα ωστε να ρισκαρω να το μοιρασω σε πολλα ψηφιακα καλουδια, προτιμω και να μην μαθω ισως με επιπονο τροπο. Καλημέρα φίλε είναι πολύ απλό, θα γίνει κάτι αντίστοιχο όπως εάν θελήσουν όλοι μαζί να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις κανονικές τράπεζες όπως το είδαμε το 15.
james01gr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Alexrose είπε Καλημέρα φίλε είναι πολύ απλό, θα γίνει κάτι αντίστοιχο όπως εάν θελήσουν όλοι μαζί να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις κανονικές τράπεζες όπως το είδαμε το 15. κάνεις λάθος γιατί τότε τα χρήματα που υπήρχαν στις τράπεζες δεν έχασαν την αξία τους. απλά δεν μπορούσες να τα έχεις στα χέρια σου. να τα ξοδέψεις μπορούσες. εδώ με τα κρύπτο, εάν γίνει ένα μπραφ θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι αγοράζουν με ''αέρα'', πόσοι θα χάσουν περιουσίες. η παρομίωση που ψάχνεις είναι η κατάρρευση του χρημαστηρίου και όχι το '15. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, HarisRg είπε Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι οδεύουμε προς ένα εντελώς ψηφιακό μέλλον και καλώς ή κακώς, τα cryptocurrencies και το "metaverse" θα είναι αναπόσπαστο μέρος τους. Πριν 30-40 χρόνια ο κόσμος θεωρούσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές άχρηστους γιατί μπορούσαν να κάνουν 1-2 διεργασίες και δεν μπορούσαν να καταλάβουν για ποιο λόγο θα ήθελε να έχει κανείς μια τέτοια συσκευή στο σπίτι του. Το ίδιο πράγμα λέγανε και οι γονείς μας όταν άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτοι "οικονομικοί" υπολογιστές στα σπίτια μας και τα τότε παιδιά (εγώ πχ) αρχίσαμε να τα σκαλίζουμε (ζωγραφική και παιχνίδια κυρίως) και πως "δεν θα πιάσουν" γιατί δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν την "πραγματική" ζωή/ψυχαγωγία (παιχνίδι και βόλτα έξω). Μετά ήρθε το ιντερνετ, και πάλι δεν υπήρχε κάποιος ουσιαστικός λόγος να έχει κανείς ιντερνετ σπίτι του μιας και δεν μπορούσε να κάνει και πολλά με αυτό. Δεν υπήρχαν blogs/ forums/ youtube/ chat services/ games κλπ. Με τον καιρό όμως (πολύ πιο γρήγορα απ'ότι παλαιότερα) άρχισε να δημιουργείται ένας νέος ιντερνετικός κόσμος ο οποίος άλλαξε την ανθρωπότητα μέσα σε μια 10 ετία. Μετά ήρθαν τα social media, ξανά... "γιατί να έχει κανείς social media ενώ μπορεί να βγει έξω και να κοινωνικοποιηθεί?". Ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει και με αυτά. Μετά ήρθαν τα dating apps... Λίγο πολύ όλα, ενημέρωση (πόσοι αγοράζουν εφημερίδες και περιοδικά και πόσοι ενημερώνονται μέσω ιντερνετ), παιχνίδι, κοινωνικοποίηση, γνωριμίες, ψυχαγωγία, δουλειά κλπ κλπ γίνονται μέσω μιας οθόνης και όχι έξω στην πραγματική ζωή όπως πριν 20 χρόνια. Το επόμενο βήμα θα είναι η ψηφιακή ζωή. Θα νοιαζόμαστε περισσότερο για το πως είναι το avatar μας, τι φοράει κλπ παρά για τα φυσικά μας σώματα/ πράγματα. Μην σκέφτεσαι τον τωρινό 50-60άρη, σκέψουν τον τωρινό 20άρη ο οποίος έχει μεγαλώσει πίσω από μια οθόνη. Τα παιδιά πλέον έχουν κινητά, social media και περνάνε σχεδόν όλη τους τη μέρα πίσω από αυτά από τα 10 τους. Πιστεύεις ότι όταν αυτά γίνουν 30 θα νοιάζονται για το οτιδήποτε μη ψηφιακό? Το blockchain και τα crypto ήρθανε για να μείνουνε. Ίσως όχι με την μορφή που έχουν τώρα, αλλά είμαστε ακόμα πολύ νωρίς, σε μια 10 ετία θα έχουν ενσωματωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στις κοινωνίες μας. Είχα ασχοληθεί με το mining το καλοκαίρι του 2017, σταμάτησα λίγους μήνες μετά και ξανασχολήθηκα με τα crypto (όχι mining) τον Φεβρουάριο του 2021. Πίστεψέ με, γίνανε ΑΛΜΑΤΑ μέσα σε ούτε 4 χρόνια. Έχουν αρχίσει να έχουν "μορφή" από εκεί που ήταν απλά hashes. Πέρσι πωλήθηκε το πρώτο σπίτι μέσω του Ethereum Blockchain. Τα crypto φτάσανε το 1.5 τρις δολλάρια σε αξία. 9/10 νέους γνωρίζουν για αυτά τώρα ενώ το 2017 ήταν 1/10. Τώρα σχετικά με τα NFTs, ούτε εγώ τα καταλαβαίνω 100% αλλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα ενσωματωθούν στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που χτίζεται. Όσοι έχουν παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια ξέρουν ότι υπάρχουν ηλεκτρονικά αντικείμενα και χαρακτήρες/ λογαριασμοί σε αυτά που αξίζουν πολλές εκατοντάδες/ χιλιάδες ευρώ. Πριν 10 χρόνια έπαιζα ένα παιχνίδι και τα αντικείμενα που είχα άξιζαν 700 ευρώ, κάποιος μου έστειλε 700 ευρώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό για να τα αποκτήσει. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν χρήματα για να αλλάζει η όψη του χαρακτήρα ή των αντικειμένων τους. Δεν είναι κάτι νέο αυτό. Η Nike και η Adidas έχουν επενδύσει σε τμήματα NFT design. Είμαστε ακόμα στην αντίστοιχη φάση των personal computers που λέγανε "δεν έχουν λόγο ύπαρξης γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι με αυτά". Πίσω από την οθόνη μεγάλωσα και εγώ που είμαι των τελών του 80. Περάσαμε τις "φάσεις" μας με τις οθόνες, τα pc, τα social media, τώρα πλέον όπως τα βλέπω έχουμε ξεκοψει από αυτά σε σημαντικό βαθμό συγκριτικά με πριν 10 χρόνια και λιγότερο. Τα ίδια πάνω κάτω θα γίνουν και με τους σημερινούς 20ρηδες, θα μπουν σε τίποτα tiktok και θα ξεκοψουν κατά τα 30 - 35.
narta Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, vs_skg είπε επειδη δεν θα ειμαστε εδω, επικεντρωσου μονο στο οτι αυτο που λες προυποθετει συμπλευση ολων των κρατων του κοσμου, ταυτοχρονα. Και οτι ειναι το διλλημα του φυλακισμενου, αν καποιες χωρες δεν υιοθετησουν τετοια νομοθεσια εχουν πολλα να κερδισουν απο την εισροη κεφαλαιου. Εισρροη κεφαλαιου σημερα, ειναι να φορολογήσε στην Ιρλανδια με χαμηλο συντελεστη αλλα σε νομισμα ευρεως αποδεκτο. Αν πχ συμφωνησουν ΟΛΟΙ εκτος της Β.Κορεας να κανουν την ανωνυμη κατοχη παρανομη, νομιζεις οτι θα αναβαθμιστει η Β.Κορεα τοσο πολυ που θα παρει την θεση της Αμερικης/Βρετανιας/ΕΕ? Θα εχει ολα τα crypto του κοσμου τα οποια θα εχουν μηδενικη αξια στον υπολοιπο κοσμο. Σα να εχεις ολα τα λεφτα απο οτι Monopoly game εχει πωληθει ever.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, Ntinaras said: Το σερβιτορος ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα, για καποιον που ειπε οτι με σκληρη δουλεια βγαζεις λεφτα. Το θέμα είναι τι εννοεί κάποιος "σκληρή δουλειά". Χειρωνακτική ή απλά να ξοδεύει "άπειρες" ώρες τη βδομάδα? Διότι αν πιάνεται και το 2ο, μια χαρά σκληρά δουλεύουν πολλοί ζάπλουτοι. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις