Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά οποιαδήποτε μορφή συναλλαγής είναι αέρας κοπανιστός μην το ψάχνετε.

Α Αν γυρίσουμε υποθετικά πίσω πριν από την εφεύρεση του χρήματος τότε απλά μία κότα που σε περίοδο ηρεμίας έκανε από 8 έως 11 καρφιά σε περίοδο λιμού άξιζε όσο όλο το σιδεράδικο. Ούτε τότε η αξία ήταν απόλυτη.

Απλά παλαιότερα είχες 10 παραμέτρους που επηρεάζουν την αξία της περιουσίας σου. Σήμερα στην ψηφιακή εποχή έχεις χιλιάδες οι οποίοι μάλιστα μπορούν και να αλλάξουν σε μία στιγμή.

Για παράδειγμα αν το bitcoin κριθεί παράνομο διεθνως (υποθετικό σενάριο είναι μη βγείτε στα κάγκελα) πότε πραγματικά θα μηδενιστεί η αξία του και θα είναι απλά κάποιες γραμμές κώδικα.

Το κοτόπουλο από την άλλη ότι και να γίνει μπορεί κάποιος να το φάει.

• Like 5
  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, masteripper είπε

Είναι και θέμα τύχης :

https://thecinemaholic.com/famous-actors-who-were-waiters/

Ναι, μολις επιβεβαιωσες αυτο που εγραψα.

ΔΕΝ ειναι πλεον σερβιτοροι. Ειναι κατι αλλο. Και απο αυτο το αλλο βγαλαν λεφτα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, masteripper είπε

το θέμα είναι η αντιπροσώπευση που κουβαλάει

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αντιπροσώπευση που πολύ σωστά αναφέρεις είναι άκρως μεταβλητή όπως έδειξαν τα προηγούμενα 2 έτη.

Δεν λέω ότι η Αμερική θα καταλήξει σαν τη Ζιμπάμπουε ή την Κολομβία, απλά λέω ότι όπως τα ευρώ/δολλάρια έχουν μια τεχνιτή αξία, έτσι και τα crypto θα μπορούσαν να έχουν επίσης. Το ότι το ένα από τα 2 είναι τυπωμένο σε ένα κομμάτι χαρτί δεν λέει και πολλά. Ίσα ίσα που κάποια crypto όπως το bitcoin έχουν συγκεκριμένο αριθμό "νομισμάτων", πράγμα που τα κάνει λιγότερο επιρρεπή στον πληθωρισμό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vste είπε

Παιδιά οποιαδήποτε μορφή συναλλαγής είναι αέρας κοπανιστός μην το ψάχνετε.

Α Αν γυρίσουμε υποθετικά πίσω πριν από την εφεύρεση του χρήματος τότε απλά μία κότα που σε περίοδο ηρεμίας έκανε από 8 έως 11 καρφιά σε περίοδο λιμού άξιζε όσο όλο το σιδεράδικο. Ούτε τότε η αξία ήταν απόλυτη.

Απλά παλαιότερα είχες 10 παραμέτρους που επηρεάζουν την αξία της περιουσίας σου. Σήμερα στην ψηφιακή εποχή έχεις χιλιάδες οι οποίοι μάλιστα μπορούν και να αλλάξουν σε μία στιγμή.

Για παράδειγμα αν το bitcoin κριθεί παράνομο διεθνως (υποθετικό σενάριο είναι μη βγείτε στα κάγκελα) πότε πραγματικά θα μηδενιστεί η αξία του και θα είναι απλά κάποιες γραμμές κώδικα.

Το κοτόπουλο από την άλλη ότι και να γίνει μπορεί κάποιος να το φάει.

απο τη μια μας λες δεν εισαι τεχνοφοβικος και καταλαβαινεις πεντε πραγματα

απο την αλλη πιστευεις οτι το να κριθει το bitcoin παρανομο διεθνως εν μια νυκτι ειναι ενα σεναριο με πιθανοτητα >0%, και οτι ειναι καποιες γραμμες κωδικα

εισαι και συ στο ορος stupid οσον αφορα τη νεα οικονομια

image.png.f27974598f7bc535e0225022889d830c.png

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vs_skg είπε

απο την αλλη πιστευεις οτι το να κριθει το bitcoin παρανομο διεθνως εν μια νυκτι

Το να γινει διεθνως επιβεβλημενη η καταργηση της ανωνυμιας του το θεωρεις απιθανο;

Απο την στιγμη που ειναι asset ολα τα κρατη θα θελησουν να το φορολογησουν επισημα.

Επεξ/σία από narta
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Βρες μου εναν πλουσιο σερβιτορο.

Γνωρίζεις τι μεροκάματο χτυπάνε στα μπουζουκια οι αρχισερβιτοροι; ή σε πολύ ακριβά εστιατόρια τι παίρνουν; νομίζεις την βγάζουν με 30 ευρώ την ημέρα; 

Εάν είσαι τόσο καλός στην δουλειά σου θα φτάσεις να γίνεις μέχρι μετρ. Μην έχεις τις χασαποταβερνες στο μυαλό σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vs_skg είπε

απο τη μια μας λες δεν εισαι τεχνοφοβικος και καταλαβαινεις πεντε πραγματα

απο την αλλη πιστευεις οτι το να κριθει το bitcoin παρανομο διεθνως εν μια νυκτι ειναι ενα σεναριο με πιθανοτητα >0%, και οτι ειναι καποιες γραμμες κωδικα

εισαι και συ στο ορος stupid οσον αφορα τη νεα οικονομια

image.png.f27974598f7bc535e0225022889d830c.png

Η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι ο stupid συνήθως είναι αυτός που προσφεύγει σε προσβολές αντί επιχειρημάτων.

Ειδικά από τη στιγμή που γράφω ότι το bitcoin δεν μπορείς να το φας (και μάλιστα έβαλα και disclaimer μέσα σε παρένθεση ο έρμος) το κοτόπουλο από την άλλη είναι μία σταθερά η οποία σε περίοδο πεινας αν το φας σου επιτρέπει να επιβιώσεις και ίσως η μοναδική σταθερά που μπορείς να στηριχτείς αν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου.

Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις αλλά σίγουρα τρόπους και παιδεια δεν έχεις οπότε μείνε με τις γνώσεις σου.

Υγ: Και μόνο ότι λες τεχνολογία το bitcoin ενώ ο άλλος παραδείγματος χάρη γνωρίζει να προγραμματίζει router cisco και να στήνει domain controllers αλλά δεν ξέρει από bitcoin τον αποκαλείς μη τεχνολογικό δείχνει το δικό σου ποσοστό άγνοιας. Εκτός κι αν κατέχεις στη διάνοια και στα ζητήματα τεχνολογίας και πιστεύεις ότι μόνο το bitcoin είναι τεχνολογία.

6 λεπτά πριν, narta είπε

Το να γινει διεθνως επιβεβλημενη η καταργηση της ανωνυμιας του το θεωρεις απιθανο;

Απο την στιγμη που ειναι asset ολα τα κρατη θα θελησουν να το φορολογησουν επισημα.

Φίλε μου δεν πιστεύω τιποτα. Εγραψα απλά ένα υποθετικό σενάριο το ίδιο θα μπορούσα να γράψω και για τα χαρτονομίσματα που μπορεί κάποιος κάποια στιγμή να αποφασίσει ότι δεν έχουν την παραμικρή αξία. Ο παντογνώστης αρπάχτηκε.

Από την άλλη είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή πρέπει να διοχετευτεί πιο επίσημα στην αγορά το bitcoin. Και ότι θα γίνουν αλλαγές που θα επηρεάσουν τον κόσμο που ασχολείται με αυτό. Τι αλλαγές δεν ξέρω εσείς γνωρίζετε.

Επεξ/σία από vste
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vste είπε

Και ότι θα γίνουν αλλαγές που θα επηρεάσουν τον κόσμο που ασχολείται με αυτό.

Οτι εγινε με τα αδηλωτα BnB, εσοδα απο Youtube κοκ. Το καθε κρατος θελει τον φορο του για να ζησει, σιγα μην αφησουν ολοκληρα δις σε asset αφορολογητα.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, james01gr είπε

Γνωρίζεις τι μεροκάματο χτυπάνε στα μπουζουκια οι αρχισερβιτοροι; ή σε πολύ ακριβά εστιατόρια τι παίρνουν; νομίζεις την βγάζουν με 30 ευρώ την ημέρα; 

Εάν είσαι τόσο καλός στην δουλειά σου θα φτάσεις να γίνεις μέχρι μετρ. Μην έχεις τις χασαποταβερνες στο μυαλό σου

Και 100 να βγαζουν, παλι φτωχοι ειναι. Ουτε καν μεσαια ταξη δε φτανεις με τοσα λεφτα.

Επισης μεχρι ποια ηλικια θα μπορουν να το κανουν? Μεχρι τα 45? Μετα τι?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, narta είπε

ναι το θεωρω απιθανο. Επισης το bitcoin δεν ειναι ουτε το μοναδικο κρυπτονομισμα, ουτε απο τα πιο ιδιωτικα. 

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, HarisRg είπε

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αντιπροσώπευση που πολύ σωστά αναφέρεις είναι άκρως μεταβλητή όπως έδειξαν τα προηγούμενα 2 έτη.

Δεν λέω ότι η Αμερική θα καταλήξει σαν τη Ζιμπάμπουε ή την Κολομβία, απλά λέω ότι όπως τα ευρώ/δολλάρια έχουν μια τεχνιτή αξία, έτσι και τα crypto θα μπορούσαν να έχουν επίσης. Το ότι το ένα από τα 2 είναι τυπωμένο σε ένα κομμάτι χαρτί δεν λέει και πολλά. Ίσα ίσα που κάποια crypto όπως το bitcoin έχουν συγκεκριμένο αριθμό "νομισμάτων", πράγμα που τα κάνει λιγότερο επιρρεπή στον πληθωρισμό.

Ξέχασες την αντιπροσώπευση....αν δώσεις μια ερμηνεία τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν...τότε ναι...ειδάλλως όχι

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vste είπε

Η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι ο stupid συνήθως είναι αυτός που προσφεύγει σε προσβολές αντί επιχειρημάτων.

Δεν σε χαρακτηρισα. Ενας πανεξυπνος ανθρωπος μπορει να εχει χαζες ιδεες, και το αναποδο. Επιχειρηματα σου εφερα, τουναντιον η μοναδικη σου απαντηση ειναι "Μας τα παν κι αλλοι αυτα" και "Δεν ξερω εσεις ξερετε, εγω παντως φοβαμαι που ο κοσμος αλλαζει" σε ολους, που αν μη τι αλλο δειχνει ελλειψη δημιουργικοτητας.

14 λεπτά πριν, vste είπε

Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις αλλά σίγουρα τρόπους και παιδεια δεν έχεις οπότε μείνε με τις γνώσεις σου.

Ενταξει, παιδεια μια χαρα εχω αρκετη για να μην απαντησω στον καθε μπουμερ που νιωθει τη κοσμοθεωρια του να γκρεμιζεται και τρωει τα λυσσακα του καθε βραδυ

15 λεπτά πριν, vste είπε

Ειδικά από τη στιγμή που γράφω ότι το bitcoin δεν μπορείς να το φας (και μάλιστα έβαλα και disclaimer μέσα σε παρένθεση ο έρμος) το κοτόπουλο από την άλλη είναι μία σταθερά η οποία σε περίοδο πεινας αν το φας σου επιτρέπει να επιβιώσεις και ίσως η μοναδική σταθερά που μπορείς να στηριχτείς αν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου.

Τεχνολογικως αρτια αποψη, να επιστρεψουμε στο μοντελο κυνηγου-συλλεκτη λοιπον και την ανταλλαγη προιοντων. Οπως τα λες, τεχνολογικως ενημερωμενε τυπε.

17 λεπτά πριν, vste είπε

Υγ: Και μόνο ότι λες τεχνολογία το bitcoin ενώ ο άλλος παραδείγματος χάρη γνωρίζει να προγραμματίζει router cisco και να στήνει domain controllers αλλά δεν ξέρει από bitcoin τον αποκαλείς μη τεχνολογικό δείχνει το δικό σου ποσοστό άγνοιας. Εκτός κι αν κατέχεις στη διάνοια και στα ζητήματα τεχνολογίας και πιστεύεις ότι μόνο το bitcoin είναι τεχνολογία.

Αυτο τι ειναι τωρα, μια λυπηρη προσπαθεια να μας αποδειξεις το self-worth σου επειδη κατεχεις ενα τελειως ασχετο τεχνικα κομματι; Κι εγω αλλη δουλεια κανω στον χωρο της τεχνολογιας, δεν δηλωνω crypto investor. Δεν βγαζει καν νοημα το τι λες. Το bitcoin ναι ειναι τεχνολογια και εχει και whitepaper, το ποιος ξερει να προγραμματιζει ρουτερ η οχι ουδεμια σχεση εχει με αυτο. Και τα NFT τεχνολογια ειναι ενω καποιος ξερει να σκαλιζει ωραια αγαλματα. Οσα ρουτερ κι αν εχεις προγραμματισει στη ζωη σου, εισαι ατεχνολογητος οσον αφορα το αντικειμενο που συζηταμε, και το βασικο σου προβλημα δεν ειναι καν η αγνοια του τεχνικου μερους αλλα αγνοια του πως δουλευει ο κοσμος αφου μας λες για χειροπιαστα κοτοπουλα και κουραφεξαλα. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Βρες μου εναν πλουσιο σερβιτορο.

spacer.png

Μια καλή οπτική θα ηταν ο  προβληματισμός του ts,να μην αγκυλώνεται στο τώρα αλλα στο μετά.

Κυρίως στο +- του "είμαι",παρά του "έχω" των επομένων.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, narta είπε

Εδω να ειμαστε να δουμε το τι θα γινει.

επειδη δεν θα ειμαστε εδω, επικεντρωσου μονο στο οτι αυτο που λες προυποθετει συμπλευση ολων των κρατων του κοσμου, ταυτοχρονα. Και οτι ειναι το διλλημα του φυλακισμενου, αν καποιες χωρες δεν υιοθετησουν τετοια νομοθεσια εχουν πολλα να κερδισουν απο την εισροη κεφαλαιου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...