kti23 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vste είπε Μου έδωσες καλή πάσα φίλε μου με το ωραίο σχόλιο. Όλοι περνάμε στα ψιλά το ότι όταν συμβαίνει κάτι π.χ. σε μία χώρα της πρώην σοβιετικής Ένωσης, η Ασιας, η whatever τα πρώτα πράγματα που βγαίνουν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι το internet & οι τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης έχουμε ξεχάσει το 2015 που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε παιχνίδι από το psn και μάλιστα τότε άρχισε να κερδίζει σε δημοτικότητα και η Revolut μπας και την παλέψουμε. Το κοτόπουλο προσφέρεται για χαβαλέ ναι μεν αλλά επειδή μας φαίνεται αδιανόητο ότι μπορεί κάτι παρόμοιο να συμβεί και εδώ ή σε μεγαλύτερη κλίμακα καλό είναι να έχουμε τη σύνεση και να έχουμε μία καβάτζα ώστε να μπορούμε να τα προμηθευτούμε με κάποιο τρόπο. Γιατι μπορεί να είμαι στουρνος και να μην καταλαβαίνω πώς λειτουργούν οι μετοχές και τα bitcoin ξέρω όμως με σιγουριά ότι δεν τρώγονται. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι όποιος έχει τη σύνεση δεν είναι άπληστος και εξαργυρώνει τόσα ώστε να βγάζει τα έξοδά του και ένα μικρό κέρδος τώρα, ότι και να συμβεί αύριο είναι κερδισμένος. Αυτός που έχει αγοράσει και τα κρατάει μέσα θεωρώντας τα περιουσιακό στοιχείο περιμένοντας τη μεγάλη αύξηση που θα γίνει πλούσιος είναι απλά εκτεθειμένος σε οτιδήποτε μπορεί να συμβει. Καταρχάς να πω ωραίο topic και ευτυχώς που οι περισσότεροι απαντούν σχετικά πολιτισμένα και γίνεται κουβέντα καθώς είναι σπάνιο φαινόμενο. -Προσωπικά ακόμα και ως πολύ νεότερος , παρόλο που αρχικά (πριν 5 χρόνια) είχα δεχθεί την ιδέα των crypto με ενθουσιασμό, βλέποντας γνωστούς και φίλους να μπαίνουν στο τρενάκι είτε αγοράζοντας είτε στήνοντας mining rigs, πλέον αντιμετωπίζω το θέμα με επιφυλακτικότητα, πολύ απλά γιατί ο τρόπος χρήσης του μέσου αποκλίνει πλήρως από τον ουσιαστικό λόγο δημιουργίας του ως μέσο συναλλαγών. Όσο περισσότεροι μπαίνουν στο χορό για εύκολο και γρήγορο χρήμα, τόσο χειρότερο γίνεται. Ελάχιστοι γνωρίζουν από τι επηρεάζονται οι τιμές, εάν το πλάνο των devs ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους ή πως λειτουργεί πραγματικά η blockchain τεχνολογία.Αμφίβολο επίσης το ενεργειακό αποτύπωμα της. -Το αστείο είναι πάντως οτί όλο αυτό ξεκίνησε μπας και γλιτώσουμε από τράπεζες αλλά τελικά φτιάξαμε νέο χρηματιστήριο. -Δεν στέκομαι στην ιδέα των "αυλων" αγαθών. Έτσι κι αλλιώς το χρήμα με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε, από ένα σημείο και μετά, δεν υπάρχει και είναι απλά αέρας κοπανιστός που δημιουργεί η τράπεζα. -Ναι δυστυχώς ο άνθρωπος προσδίδει αξία σε αντικείμενα ακόμα και αν αυτά είναι παντελώς άχρηστα, απλώς γιατί αυτά σχετίζονται με την ισχύ και τη δύναμη. -Παράλληλα διαβάζοντας ποικίλλες απόψεις σε αυτές τις 10-11 σελίδες, απορώ πως γίνεται μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί σε αυτό τον τόπο, να παραμένουμε ένθερμοι υποστηρικτές του συστήματος που μας ξεφτίλισε και θα συνεχίζει να μας ξεφτιλίζει. Είναι κοινά αποδεκτό οτί τα τελευταία ~70 χρόνια βελτιώθηκαν όλοι οι τομείς της καθημερινότητας και η μέση ποιότητα ζωής βελτιώθηκε(Στον δυτικό κόσμο έτσι?) Παρατηρούμε όμως ότι φτάνει σε ένα τέλμα και δεν σταματάει εκεί αλλά γίνεται ακόμη πιο αρρωστημένο καθώς αρχίζουμε και αποτελούμε όχι μόνο τους καταναλωτές αλλά και τα ίδια τα προιόντα. Το εισόδημα της μικρομεσαίας τάξης παραμένει σταθερό αλλά το κόστος των αγαθών αυξάνεται σταθερά. Ότι "δουλειά" υπάρχει είναι απλά για να στροφάρει η ρόδα , είτε 5 είτε 40 χρόνια να δουλεύεις που φωνάζουν κάτι παππούδια, μια ζωή τα ίδια άντε λίγο καλύτερα με κανά πτυχίο. Στην πρώτη σοβαρή υγειονομική κρίση των τελευταίων έτων φάνηκε η φούσκα την οποία θρέφουμε. Και θα συνεχίσουμε να την θρέφουμε όσο το σύστημα μας κοροιδεύει και μας δείχνει στην τηλεόραση, τον υπολογιστή, το smartphone,το smartwatch και τώρα και τα νέα google glasses την καραμέλα που θέλουμε για να ανέλθουμε και να μπορούμε να καταναλώσουμε το επόμενο πιο ακριβό προιόν. -Η πλειοψηφία της τεχνολογικής πρόοδου εφαρμόζεται σε πρακτικές απόκτησης οικονομικής ισχύος. -Στην Ελλάδα ειδικά είναι σαν να υπόσχεσαι χρήμα σε ένα χιλιοταλαιπωρημένο συνταξιούχο αρκεί να πάρει iPhone για να μπορεί να ανοίξει wallet στο binance. -Fun fact πολλές έρευνες του δυτικού κόσμου καταλήγουν γύρω στα 100 χιλιάρικα ως ιδεατό εισόδημα, μετά από αυτό ελάχιστα αλλάζουν πραγματικά στη ζωή του ατόμου. Οπότε ναι από ότι φαίνεται θα παίζουμε το επόμενο Ghost Recon σε κάρτα 10ετίας γιατί δεν παίζει χιλιάρικο για καμιά 1050ti, θα μας δίνει η Ubi τα skins στα όπλα σε NFTs, θα πέφτει cash out στο Revolut, θα αγοράζουμε την αριθμημένη 500η κόπια ψηφιακού βινυλίου του αγαπημένου μας καλλιτέχνη ο οποίος είδε την καλή γιατί 10 χρόνια τώρα κόντευε να πάθει έμφραγμα από τις αλληλεπάλληλες πτήσεις μπας και βγάλει κανά φράγκο(ή φωτογραφίες με πιθήκια), μετά θα παίζουμε κινέζικο χρηματιστήριο στου Μάρκ το metaverse και βράδυ θα διαβάζουμε τους οδηγούς του Rockefeller και του Bezos κάτω από τον πίνακα του φιλάνθρωπου Gates. Τουλάχιστον να μας δωθεί η δυνατότητα να μπαίνουμε στο metaverse μετά θάνατον με noclip ή godmode να γίνεται χαβαλές. Η εκπαίδευση, η γνώση και συνολικά η πραγματική μόρφωση είναι επικίνδυνες για το σύστημα και δεν προβλέπονται. Συγγνώμη για το σεντόνι Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από kti23 8 1
SilverCloak Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 16 ώρες πριν, vste είπε Τεχνοφοβικος εγώ ρε; Που μπαίνω σπίτι, λεω "Hey Google I am home" και ο γκουγκουλής μου ανάβει τα φώτα,το θερμοσίφωνα, ζεσταίνει τον καφέ, βάζει να παίζει τζαζ μουσική και μου φουσκώνει και τη σύζυγο; Ευχαριστώ! Το χρειαζόμουν αυτό το γέλιο! Στη συζήτηση δεν ξέρω τι να συνεισφέρω. Ο κόσμος θα αλλάξει. Τώρα που θα πάει κανείς δεν ξέρει. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για το metaverse. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει, αλλά νομίζω οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει. Παρόλα αυτά, κάποια κομμάτια του θα τα χρησιμοποιούμε. Τα cryptos δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Μόλις τα απαγόρευσε η Κίνα έτρεξε όλη η Δύση να τα αγαπήσει. Το πάνω κάτω που κάνουν δεν ξέρω αν μπορεί κανένας να το προβλέψει, εκτός και αν έχει τα μισά νομίσματα. Στην παρούσα φάση είναι μια επένδυση. Βλέπεις ότι η λίρα σου κάνει free fall, κάνεις τη λίρα σου btc να σωθείς. Όπως σε κάθε επένδυση, όταν είσαι αυτός που πουλάει το κτήμα στο χωριό και το σπίτι για να πλουτίσει, στατιστικά θα πτωχεύσεις. Δεν γίνεται να πιάσουν όλοι την καλή μαζί. Sorry. Capitalism. Θέλεις να πάρεις το ρίσκο σου να είσαι άστεγος για την μικρή πιθανότητα να γίνεις πλούσιος; Be my guest. Καλό είναι να έχεις ένα σπιτάκι πάντως. Εκτός και αν είναι στη Συρία που λέει και ο άλλος. Σε εμένα στείλε τα 5 BTC. Και τα NFTs καλά είναι. Άλλο που πάνε να τα πουλήσουν για μεταξωτές κορδέλες όλοι, μήπως βγάλουν κάνα φράγκο. Το θέμα είναι ποια είναι η ιδέα και ο σκοπός πίσω από τις τεχνολογίες. Θέλουμε διαχείριση του χρήματος ανεξάρτητη από κράτη, τράπεζες και άτομα ; (πριν πείτε αμέσως ναι, σκεφτείτε πως θα γίνει η μετάβαση γιατί αν το κάνουμε μια και έξω λογικά θα καταστραφεί ο πλανήτης) Θέλουμε τα καλλιτεχνικά έργα να είναι αυτόματα και Α.Ε.; Θέλουμε να υπάρχει το σώμα μας στο pod μας και να ζούμε σε έναν άλλο κόσμο από αυτόν που ξέρουμε; Εγώ τα δύο πρώτα τα θέλω, με σωστή μετάβαση πάντα, το τελευταίο όχι. Είμαι πολύ γέρος για να απαρνηθώ το σώμα μου. Ίσως αν γίνω λίγο πιο γέρος να με ψήσει η προοπτική μιας πραγματικότητας που θα είμαι πιο νέος. Βαρέθηκα τη θεωρητική ανάλυση, πάω μια βόλτα στο κρύο να τσιτώσω λίγο. 1
vste Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ifollowrivers είπε Εσύ είσαι αμόρφωτος Ενοειται πως ειμαι. Το λεει και ο τιτλος και η εισαγωγη. Το κείμενο είναι πραγματικά ένας συνδυασμός ημιμάθειας και άγνοιας. Για παράδειγμα αυτά που έγραψα για το NFTs είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν όχι λάθος τουλάχιστον απλοϊκό. Απλά όπου το έχω βάλει το κείμενο έχω καταλάβει ότι η οικονομία είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο πράγμα το οποίο ο πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει και κρατιέται επιμελώς στην αμάθεια. Επίσης χρόνο με το χρόνο δεκαετία με τη δεκαετία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο και εκεί που κάποτε υπολόγιζες την περιουσία σου με 100 παράγοντες και 100 μέτρα και σταθμά σήμερα το πόσο πλούσιος ή φτωχός είσαι έχει να κάνει με χιλιάδες παράγοντες αληθινών περιουσιακών στοιχείων και virtual μηδενικών και άσσων. Χαίρομαι τουλάχιστον που υπάρχουν άνθρωποι μορφωμένοι όπως εσύ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από vste 2 1 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις