forgotten Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 θυμαμαι φοιτητης οταν ξεκινησε το bitcoin ενα γνωστο μου της πληροφορικης να μιλα με ενθουσιασμο για τα bitcoin , δεν εδωσα σημασια μεχρι που αρχισε να γινεται το μπαμ , ο συγκεκριμενος πουλησε καμια 10αρια και εχει αλλα 50, ανοιξε καταστημα πληροφορικης και ασχολειται και με το mining
petran79 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Στην Αλβανία το 97 για τις πυραμίδες έγινε εμφύλιος πόλεμος με 2 χιλιάδες νεκρούς τουλάχιστον Στην Ελλάδα δεν άνοιξε με το χρηματιστήριο ούτε μυτη
tigergreg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Εγω παλι λυπαμαι τις κακομοιρες κοτες.....😂🤩🤣😍
Cocomel Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 καλημερα .. αυτή τν στιγμή εχω μια μικρή εταίρα μελισσοκομικών προϊόντων μαλιστα εχω κανει και κάποιες εξαγωγές ... πριν 15 μερες αγόρασα περιπου 200 ευρώ σε κρυπτό αλλα αυτα τα 200 μου περίσσευαν δλδ δεν ειχα να δωσω νοικι πχ και τα εβαλα σε κρυπτό οι περσότεροι θα χασουν χρηματα γτ ειναι τζογαδόροι αυτοι ειναι οι χαμένοι επισεις θα χασουν χρηματα αλλα θα βγουν κερδισμενοι κάποιοί ειναι αυτοι που θα κερδισουν εμπειριες ναι παιδια κανετε λαθη απο τα λαθη μαθαινεις το να χασει καποιος ενα λογικο ποσο δεν θα παθει τιποτα επισεις αρκετοι θα μαθουν πως δουλευθεί το χρημα ... το αν ειναι λαθος η οχι τα κρυπτο δεν θα το μαθεις αν δεν μπεις μεσα 4
vste Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, tigergreg είπε Εγω παλι λυπαμαι τις κακομοιρες κοτες.....😂🤩🤣😍 Μου έδωσες καλή πάσα φίλε μου με το ωραίο σχόλιο. Όλοι περνάμε στα ψιλά το ότι όταν συμβαίνει κάτι π.χ. σε μία χώρα της πρώην σοβιετικής Ένωσης, η Ασιας, η whatever τα πρώτα πράγματα που βγαίνουν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι το internet & οι τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης έχουμε ξεχάσει το 2015 που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε παιχνίδι από το psn και μάλιστα τότε άρχισε να κερδίζει σε δημοτικότητα και η Revolut μπας και την παλέψουμε. Το κοτόπουλο προσφέρεται για χαβαλέ ναι μεν αλλά επειδή μας φαίνεται αδιανόητο ότι μπορεί κάτι παρόμοιο να συμβεί και εδώ ή σε μεγαλύτερη κλίμακα καλό είναι να έχουμε τη σύνεση και να έχουμε μία καβάτζα ώστε να μπορούμε να τα προμηθευτούμε με κάποιο τρόπο. Γιατι μπορεί να είμαι στουρνος και να μην καταλαβαίνω πώς λειτουργούν οι μετοχές και τα bitcoin ξέρω όμως με σιγουριά ότι δεν τρώγονται. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι όποιος έχει τη σύνεση δεν είναι άπληστος και εξαργυρώνει τόσα ώστε να βγάζει τα έξοδά του και ένα μικρό κέρδος τώρα, ότι και να συμβεί αύριο είναι κερδισμένος. Αυτός που έχει αγοράσει και τα κρατάει μέσα θεωρώντας τα περιουσιακό στοιχείο περιμένοντας τη μεγάλη αύξηση που θα γίνει πλούσιος είναι απλά εκτεθειμένος σε οτιδήποτε μπορεί να συμβει.
nhzt Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, petran79 είπε Στην Αλβανία το 97 για τις πυραμίδες έγινε εμφύλιος πόλεμος με 2 χιλιάδες νεκρούς τουλάχιστον Στην Ελλάδα δεν άνοιξε με το χρηματιστήριο ούτε μυτη Και γιατί να ανοίξει μύτη; Επειδή ο καθε καημένος πίστευε αυτά που τον έλεγε ο πρωθυπουργός; και ότι κάποια μέρα θα γίνει πλούσιος; Κανένα χρηματιστήριο στον κόσμο δεν απαγορεύει κανένα να αγοράζει και να πουλάει μετοχές και ούτε φέρει ευθύνη κανένας υπουργός, πρωθυπουργός ή χρηματιστής αν ο επενδυτής (τρομάρα του) δεν καταλαβαίνει σε τι περιβάλλον βρίσκεται. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με επενδύσεις που δεν γνώριζαν βασικές αρχές της αγοράς, έχασαν τα λεφτά τους και καλά να πάθουν. Αλλιώς πως θα βάλουν μυαλό να καταλάβουν ότι αυτά είναι για επαγγελματίες. Γιατί μόνο οι επαγγελματίες* του χώρου δεν άκουσαν κανένα υπουργό και πρωθυπουργό και την κρίσιμη στιγμή βγήκαν με κέρδος. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν επενδυτές που να λένε άκουσα τον πρωθυπουργό και έχασα... Μόνο στην Ελλάδα. Το ότι εσύ θέλεις να συνδέσεις τις πυραμίδες στην Αλβανία και την λαική εξέγερση με το χρηματιστήριο στην Ελλάδα και ότι ο Elon εκανε τουιτ για το Doge για να αποδείξεις την άγνοια και προστασία του κάθε επενδυτή, αυτό είναι λάθος. * Επαγγελματίες = σοβαρές χρηματιστηριακές εταιρίες και όχι οι τσαρλατάνοι που άνοιγαν μαγαζάκια σε κάθε γωνία. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το online trading και τα κρυπτονομίσματα έχουν ένα θετικό, αυτοί που θα χάσουν θα προσπαθήσουν να ψάξουν τους λόγους που χάσανε και ίσως κάποια στιγμή μάθουν αρκετά οικονομικά μαθηματικά για να καταλάβουν γιατί αυτό το πράγμα δε δουλεύει και δεν είναι τόσο απλό. Κάτι παρόμοιο ήταν το πόκερ για εμένα που ήταν το τρεντ πριν το χρηματιστήριο και θεωρούσα ότι ως επιτυχημένος gamer θα βγάλω λεφτά περπατώντας ακολουθόντας την ίδια μεθοδολογία. Βέβαια το πόκερ είχε πραγματικά περιθώρια κέρδους και μπορούσες υπό προυποθέσεις να προβλέψεις σε μεγάλο βαθμό ένα αποτέλεσμα ότι θα πάει υπέρ σου μακροπρόθεσμα. Δεν έβγαζα τρομερά λεφτά πέρα από ένα part-time μισθό παίζοντας λίγο αλλά ήταν ένα πανεπιστήμιο οικονομικών μαθηματικών για εμένα που τότε δεν κατανοούσα τίποτα από αυτά και αυτό είχε ανεκτίμητη αξία για όλα όσα κάνω τώρα και τις αποφάσεις που παίρνω. Κάθε χασούρα μου ήταν διαφωτιστική. Δεν έχει τίποτα το πολύπλοκο όλο αυτό, όταν πετάς χρήμα χωρίς να μπορείς να αποδείξεις ότι θα γίνει περισσότερο τότε πολύ απλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει περισσότερο και αυτό ισχύει για τα πάντα. Τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να αποδείξουν αυτό το πράγμα είναι απλά άκυρα, επηρεάζονται συχνά από κακές πηγές πληροφόρησης. Σε κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο εύκολο να προβλέψεις κάτι και να το αποδείξεις αλλά και πάλι υπάρχει ρίσκο, τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός αν κάποιος βάζει την υπογραφή του σε αυτό και σε εξασφαλίζει. Από την άλλη όταν επενδύεις χρόνο και όχι χρήμα ξέρεις ότι μπορεί αυτός να μην βρει αντίκρισμα ωστόσο δεν ρισκάρεις τίποτα, μπορείς να προσπαθείς όσο θες και όταν κερδίζεις είναι καθαρό κέρδος. Το χρήμα δεν είναι καθόλου ταξικό, το χρήμα είναι αποτέλεσμα έξυπνων αποφάσεων, το να είσαι πλούσιος δεν είναι τύχη αλλά κάτι που κερδίζεται. Αυτοί που επενδύουν σε δεξιότητες και που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το χρήμα που παράγεται από χρόνο και όχι χρήμα αλλά και επενδύουν έξυπνα έχοντας πρώτα εμπειρία με το χώρο τους και καλές αποδείξεις για ότι κάνουν, αλλά και έχοντας εναλλακτική σε περίπτωση που αποτύχουν τότε έχουν καλή πιθανότητα να γίνουν πλούσιοι και ας ξεκίνησαν χωρίς τίποτα. Νομίζω ο ροκφέλερ το χει πει αυτό, ότι αν θες να είσαι πραγματικός πλούσιος τότε θα πρέπει να μπορείς να βγάζεις άπειρο χρήμα χωρίς να καν να χεις κεφάλαιο. Ο έλον μασκ έχει πει επίσης ότι το σημαντικότερο είναι να είσαι χρήσιμος. Όσο πιο χρήσιμος τόσο καλύτερα θα τα πας. Από τη προσωπική μου πείρα 15 χρόνων στο διαδίκτυο και στο επιχειρήν όπου έχω δοκιμάσει τα πάντα, θεωρώ ότι έχουν δίκιο. Μάθε πως να βγάζεις άπειρο χρήμα χωρίς να ρίχνεις ούτε ευρώ και ρίσκαρε μόνο όταν δεν θα τσούξει να χάσεις και αφού έχεις πολύ "σωστή" πληροφόρηση, αυτό είναι το κλειδί! Η συμβουλή μου είναι διαβάστε suntzu τα λέει καλύτερα όλα αυτά. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από aizensama24
tigergreg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, vste είπε Μου έδωσες καλή πάσα φίλε μου με το ωραίο σχόλιο. Όλοι περνάμε στα ψιλά το ότι όταν συμβαίνει κάτι π.χ. σε μία χώρα της πρώην σοβιετικής Ένωσης, η Ασιας, η whatever τα πρώτα πράγματα που βγαίνουν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι το internet & οι τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης έχουμε ξεχάσει το 2015 που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε παιχνίδι από το psn και μάλιστα τότε άρχισε να κερδίζει σε δημοτικότητα και η Revolut μπας και την παλέψουμε. Το κοτόπουλο προσφέρεται για χαβαλέ ναι μεν αλλά επειδή μας φαίνεται αδιανόητο ότι μπορεί κάτι παρόμοιο να συμβεί και εδώ ή σε μεγαλύτερη κλίμακα καλό είναι να έχουμε τη σύνεση και να έχουμε μία καβάτζα ώστε να μπορούμε να τα προμηθευτούμε με κάποιο τρόπο. Γιατι μπορεί να είμαι στουρνος και να μην καταλαβαίνω πώς λειτουργούν οι μετοχές και τα bitcoin ξέρω όμως με σιγουριά ότι δεν τρώγονται. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι όποιος έχει τη σύνεση δεν είναι άπληστος και εξαργυρώνει τόσα ώστε να βγάζει τα έξοδά του και ένα μικρό κέρδος τώρα, ότι και να συμβεί αύριο είναι κερδισμένος. Αυτός που έχει αγοράσει και τα κρατάει μέσα θεωρώντας τα περιουσιακό στοιχείο περιμένοντας τη μεγάλη αύξηση που θα γίνει πλούσιος είναι απλά εκτεθειμένος σε οτιδήποτε μπορεί να συμβει. Εχει χαθει η μπαλα χρονια τωρα και λογω χαμενης μνημης η κοινωνια ειναι πανετοιμη να κανει τα ιδια λαθη και πιθανον χειροτερα.... Το χρηματιστηριο τιναξε τα πεταλα αλλες 2 φορες πριν 100+ χρονια αλλα κανεις δεν μπηκε στον κοπο ν ασχοληθει.... Και για οποιον "θελει" να καταλαβει θυμιζω πως στην κατοχη τα δυο αυγα κοτας στοιχιζαν μια χρυση λιρα.
hyperspaced Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Νομίζω ότι ο OP θέλει να μάθει τί είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Εύλογος ο προβληματισμός του, γιατί δεν βλέπει πάντα τη σχέση της "πραγματικής" αξίας με τις μετοχές που διαθέτει. Δυστυχώς όμως, έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός! Αξία έχει κάτι μόνο όταν το θέλει και κάποιος άλλος. Απορώ όμως που έπρεπε να φτάσουμε στο metaverse για να το καταλάβει. Πιστεύετε ότι αξίζει 500,000 δολάρια μια φωτογραφία με τα οπίσθια της Καρντάσιαν; Όχι φυσικά. Και όμως κάποιος τα δίνει γιατί ξέρει ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θα δώσει $5 αγοράζοντας το περιοδικό για να τα δει. Η Καρντάσιαν και ο επιχειρηματίας τσεπώνουν τα λεφτά και αγοράζουν κάτι που έχει "πραγματική" αξία (π.χ. ακίνητα, γη, εκτάσεις, χρυσό) και ο καταναλωτής-θύμα γίνεται $5 φτωχότερος και με τη φωτογραφία στο (ένα) χέρι. 3
petran79 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δική πάντως έγινε και κράτησε 20 σχεδόν χρόνια και τα οποία εγκλήματα παραγράφηκαν έτσι και αλλιώς αφού οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν. Πολύ μπουγάδα έπεσε εκείνη την περίοδο και υπήρξε και χρηματισμός δικαστικού. Να μην είχε ιδέα η κυβέρνηση άραγε για όλα αυτά, όταν κάποιοι πρώην έκπτωτοι υπουργοί ήταν στο απόγειο της δόξας τους; https://www.capital.gr/epikairotita/3305349/-skandalo-xrimatistiriou-duo-egklimata-mia-ntropi https://www.protothema.gr/greece/article/254904/se-dikh-24-atoma-gia-to-skandalo-toy-xrhmatisthrioy/ 35 λεπτά πριν, nhzt είπε Και γιατί να ανοίξει μύτη; Επειδή ο καθε καημένος πίστευε αυτά που τον έλεγε ο πρωθυπουργός; και ότι κάποια μέρα θα γίνει πλούσιος; Κανένα χρηματιστήριο στον κόσμο δεν απαγορεύει κανένα να αγοράζει και να πουλάει μετοχές και ούτε φέρει ευθύνη κανένας υπουργός, πρωθυπουργός ή χρηματιστής αν ο επενδυτής (τρομάρα του) δεν καταλαβαίνει σε τι περιβάλλον βρίσκεται. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με επενδύσεις που δεν γνώριζαν βασικές αρχές της αγοράς, έχασαν τα λεφτά τους και καλά να πάθουν. Αλλιώς πως θα βάλουν μυαλό να καταλάβουν ότι αυτά είναι για επαγγελματίες. Γιατί μόνο οι επαγγελματίες* του χώρου δεν άκουσαν κανένα υπουργό και πρωθυπουργό και την κρίσιμη στιγμή βγήκαν με κέρδος. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν επενδυτές που να λένε άκουσα τον πρωθυπουργό και έχασα... Μόνο στην Ελλάδα. Το ότι εσύ θέλεις να συνδέσεις τις πυραμίδες στην Αλβανία και την λαική εξέγερση με το χρηματιστήριο στην Ελλάδα και ότι ο Elon εκανε τουιτ για το Doge για να αποδείξεις την άγνοια και προστασία του κάθε επενδυτή, αυτό είναι λάθος. * Επαγγελματίες = σοβαρές χρηματιστηριακές εταιρίες και όχι οι τσαρλατάνοι που άνοιγαν μαγαζάκια σε κάθε γωνία.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, hyperspaced είπε Νομίζω ότι ο OP θέλει να μάθει τί είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Εύλογος ο προβληματισμός του, γιατί δεν βλέπει πάντα τη σχέση της "πραγματικής" αξίας με τις μετοχές που διαθέτει. Δυστυχώς όμως, έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός! Αξία έχει κάτι μόνο όταν το θέλει και κάποιος άλλος. Απορώ όμως που έπρεπε να φτάσουμε στο metaverse για να το καταλάβει. Πιστεύετε ότι αξίζει 500,000 δολάρια μια φωτογραφία με τα οπίσθια της Καρντάσιαν; Όχι φυσικά. Και όμως κάποιος τα δίνει γιατί ξέρει ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θα δώσει $5 αγοράζοντας το περιοδικό για να τα δει. Η Καρντάσιαν και ο επιχειρηματίας τσεπώνουν τα λεφτά και αγοράζουν κάτι που έχει "πραγματική" αξία (π.χ. ακίνητα, γη, εκτάσεις, χρυσό) και ο καταναλωτής-θύμα γίνεται $5 φτωχότερος και με τη φωτογραφία στο (ένα) χέρι. Αξία όταν επενδύεις έχει κάτι όχι μόνο όταν το θέλει ο άλλος αλλά και όταν είναι σίγουρο ότι θα το πάρει από εσένα. Δε παίζεις μόνος σου στην αγορά και αυτό τα αλλάζει όλα. Όταν αγοράζεις μία μετοχή μπορείς να αποδείξεις ότι η ζήτηση της δεν θα εξαντληθεί από τους υπόλοιπους παίκτες όπου μετά θα πάρει τη κατηφόρα ή θα μείνει στάσιμη? Τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα στο επιχειρήν, είναι αδιανόητα δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στο χρηματιστήριο. Αν δεν υπάρχει κάτι που να βάζει την υπογραφή του ότι θα έχεις κέρδος τότε δεν έχεις κανένα λόγο να πιστεύεις ότι θα έχεις. Όσοι κάνουν τέτοιες επενδύσεις προτίστως εξασφαλίζουν ότι παίζουν μόνοι τους και έχουν ορθή πληροφόρηση πρωτού γίνει κάτι. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2022 από aizensama24
nhzt Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, petran79 είπε Δική πάντως έγινε και κράτησε 20 σχεδόν χρόνια και τα οποία εγκλήματα παραγράφηκαν έτσι και αλλιώς αφού οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν. Πολύ μπουγάδα έπεσε εκείνη την περίοδο και υπήρξε και χρηματισμός δικαστικού. Να μην είχε ιδέα η κυβέρνηση άραγε για όλα αυτά, όταν κάποιοι πρώην έκπτωτοι υπουργοί ήταν στο απόγειο της δόξας τους; https://www.capital.gr/epikairotita/3305349/-skandalo-xrimatistiriou-duo-egklimata-mia-ntropi https://www.protothema.gr/greece/article/254904/se-dikh-24-atoma-gia-to-skandalo-toy-xrhmatisthrioy/ Δεν έγραψα πουθενά για απόδοση της δικαιοσύνης και, ναι, η χειραγώγηση της αγοράς είναι αδίκημα/κακούργημα. Μιλησα για τους παίχτες, όπου ο κάθε άμπαλος ΑΚΟΥΓΕ τους υπουργούς και αγόραζε μετοχές. Κανείς όμως από τους σοβαρούς επαγγελματίες της αγοράς δεν άκουγε πολιτικά στελέχη, αλλά έβλεπε στην τεχνική ανάλυση τον RSI που τον έλεγε ΠΟΥΛΑ. Αυτό προσπαθώ να σου πω. Δεν γίνετε εγώ να προσπαθώ να φτιάξω ένα σπίτι αν δεν είμαι μηχανικός. Ακόμη και φέτα να θέλεις να αγοράσεις από το σούπερ, θέλει μια στοιχειώδη γνώση, διαφορετικά θα πάρεις λευκό τυρί... 1
malakudi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, censOred είπε Περί ξεπλύματος χρήματος, από την στιγμή που το btc είναι μορφή χρήματος προφανώς χρησιμοποιείται και για ξέπλυμα αλλά μην τρελαθουμε δεν καταργήθηκαν οι κλασικοί πατροπαράδοτο τρόποι με το δήθεν πραγματικό χρήμα. Επειδή εγώ ανέφερα για το ξέπλυμα και χρήση για παράνομες δραστηριότητες, όλα είναι θέμα ποσοστού. Αν λοιπόν εξαιρέσεις τις συναλλαγές που αφορούν τα κρυπτονομίσματα ως χρηματιστηριακό προϊόν, το ποσοστό των υπόλοιπων συναλλαγών είναι κατά κύριο λόγο για αυτούς τους σκοπούς. Αντιθέτως, στα γνωστά νομίσματα το ποσοστό των συναλλαγών που χρησιμοποιείται για "κανονικές" χρήσεις (αγορές προϊόντων, εισαγωγές, δώρα κτλ κτλ) είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσοστό των συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες. Και για να στο κάνω πιο απλό, αν στο ένα εκατομμύριο συναλλαγών με fiat money (euro, usd, βάλε ότι θες), για παράνομη δραστηριότητα είναι 10000 (1%) και για χρηματιστηριακά προϊόντα είναι άλλες 100000 (10%) , στα κρυπτονομίσματα αυτές οι δύο κατηγορίες φτάνουν το 95% τουλάχιστον μη πω και 99%. Και ο λόγος είναι προφανής, η μεγάλη διακύμανση στη τιμή και τα μεγάλα έξοδα συναλλαγών.
spectaculator Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Καλό θα ήταν να δείτε το "Requiem for the American Dream" του Noam Chomsky. Τι είναι ο καπιταλισμός και που τον πήγαν οι "δυνατοί". 1
michael92 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Η διαφορά του χρυσού με το bitcoin είναι ότι ακόμα και σήμερα βρίσκουμε νομίσματα και κοσμήματα από εξαφανισμένους πολιτισμούς χιλιάδων ετών, ενώ αν/όταν ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός έχει την ίδια μοίρα, μόλις 50-100 χρόνια μετά οι σκουριασμένοι σκληροί δίσκοι δε θα κάνουν ούτε για καθρεπτάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις