Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, narta είπε

Γιατι το USD/Euro/GBP εχουν μια οικονομια/οικονομικο χώρο απο πισω με ΑΕΠ, πυρηνικες κεφαλες, στρατο και εδαφος, ενω το bitcoin εχει whitepaper και τον κανενα (Satoshi Nakamoto

Ακριβώς... άρα έτσι είναι επειδή έτσι θέλουν και όχι γιατί το ένα νόμισμα είναι εγγενώς καλύτερο του άλλου

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδή μου προτείνετε να κατέβω από τον πύραυλο μου για το φεγγάρι 🌙;;

Δύο τρία σχόλια συνοπτικά

https://www.nasdaq.com/articles/research%3A-bitcoin-consumes-less-than-half-the-energy-of-the-banking-or-gold-industries

Γιατί ακούγεται συχνά το αφήγημα για την κατανάλωση ενέργειας χωρίς όμως να παρατίθενται πηγές. 

Το χάσμα γενεών υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει λόγω της εκθετικής αύξησης της τεχνολογίας.

Περί ξεπλύματος χρήματος, από την στιγμή που το btc είναι μορφή χρήματος προφανώς χρησιμοποιείται και για ξέπλυμα αλλά μην τρελαθουμε δεν καταργήθηκαν οι κλασικοί πατροπαράδοτο τρόποι με το δήθεν πραγματικό χρήμα.

Και για να απαντήσω στην ερώτηση του topic starter τι θα γίνει αν πουλήσουν αυτοί που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κρυπτος (που αποτελούν ορθά την μειοψηφία) θα υπάρχει μεγάλη προσφορά και θα εξαρτηθεί ανάλογα με την ζήτηση η τιμή του νομίσματος (με τα λίγα οικονομικά που ξέρω).

Εγώ πάντως κατά βάση από όσους ξέρω πού χώθηκαν σε κρυπτος χάσανε γιατί αγόρασαν εκτός από τα 2 κύρια ο,τι άλλη μαλακία κυκλοφορούσε (απληστία ανθρώπινου είδους;) 

Και επειδή έπεσε αναφορά τεχνολογικών δεξιοτήτων θεωρώ ότι την δεδομένη χρονική περίοδο πιο περιζήτητος είναι ένας Blockchain developer παρά ένας που ξέρει συσκευές Cisco. 

Θα απλώσω ένα μεγαλύτερο σεντόνι ίσως αύριο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, censOred είπε

Και επειδή έπεσε αναφορά τεχνολογικών δεξιοτήτων θεωρώ ότι την δεδομένη χρονική περίοδο πιο περιζήτητος είναι ένας Blockchain developer παρά ένας που ξέρει συσκευές Cisco.

Εννοείται ότι αυτή τη στιγμή είναι περιζήτητοι οι blockchain developers.

Η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται σε αρκετούς τομείς εκτός από τα κρυπτονομίσματα. Supply chain/logistics, smart contracts, document verification, κα.

Η κουβέντα έγινε γιατί δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον που σου λέει ότι δεν πείθεται από τα κρυπτονομίσματα σαν μέσο επένδυσης σαν τέχνοφοβικο επειδή εσύ έχεις επενδύσει τα χωράφια σου εκεί και γουστάρεις τρελά.

Τεχνοφοβικος εγώ ρε; Που μπαίνω σπίτι, λεω "Hey Google I am home" και ο γκουγκουλής μου ανάβει τα φώτα,το θερμοσίφωνα, ζεσταίνει τον καφέ, βάζει να παίζει τζαζ μουσική και μου φουσκώνει και τη σύζυγο; :P :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Δεν ξέρω σε ποια χώρα θεωρείς ότι η επιμόρφωση, εξειδίκευση, τίτλοι ( πες το όπως θες) αμοίβονται κ μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να πλουτίσεις.

Ας αναλύσουμε λίγο το θέμα διότι το γεγονός πως κάποιος τελικά βγάζει παραπάνω χρήματα από εμάς το θεωρούμε επιτυχία.

Ας αρχίσουμε από τους πλούσιους.

-Τι δουλειά κάνει ένας πλούσιος; 

Ένας πλούσιος ότι κ να κάνει θα είναι πάντα πλούσιος. Εκτός κ αν είναι αυτοκαταστροφικός....

- Πως ένα παιδί που επένδυσε στη μόρφωση έφτασε να γίνει πλούσιος;

Έφαγε όλη την παιδική του ηλικία, την εφηβική του, την μεταεφηβικη, κ όλη την ενήλικη ζωή του σε σπουδές και σε τρελά ωράρια ώστε στα 50 του να μπορεί να ξεχρεωνει ένα Μερσεντές και μια μεζονέτα...

- Πως ενα παιδί που δεν επένδυσε στη μόρφωση έβγαλε λεφτά;

Είχε από την οικογένεια του οπότε πάμε στην πρώτη κατηγορία.

Είχε κάποιο ταλέντο που υπεραμοιβεται ( μάγειρας, αθλητής, τραπερ ( εντάξει πλάκα κάνω))

Είναι αδίστακτος και ικανός να κλέψει ή να σπρώξει ντραγκια ( YouTubers, influencer, πολιτικοί).

Τέλος υπάρχουν και κάποιοι που τους ευνόησε η τύχη ( Λόττο, πέθανε πλούσιος μπάρμπας / θεία και τους άφησαν 3 διαμερίσματα). Αυτούς τους βλέπουμε οι υπόλοιποι κ έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ίσως συμβεί κ σε εμάς κ πιάσουμε την καλή.

Εγώ σε αυτά τα συμπεράσματα έχω καταλήξει.

Ειδικά για την Ελλάδα θεωρώ ότι σε συνάρτηση προσπάθειας/ όφελος οι πιο ευνοημένοι είναι όσοι δεν επένδυσαν ούτε ένα ευρώ σε μόρφωση και απλά τους εχωσαν σε μια θέση ( δημόσιο / ιδιωτικό τομέα) και παίρνουν έναν σταθερό μισθό.

Όσοι έκαναν το λάθος κ σκέφτηκαν ότι θα διαβάσω, θα προσπαθήσω αλλά στο τέλος θα είμαι άνετος απλά τον ήπιαν πανηγυρικά... Όσοι από αυτούς δεν αποδέχτηκαν την μοίρας τους απλά θα δουλεύουν 20ωρα για να βγάλουν κάτι παραπάνω και να μειώσουν την χασουρα.

Κανένας δεν πρόκειται να σας χαρίσει λεφτά... όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο περισσότερα βγάζεις αλλά στο τέλος όπως είπε πολύ σωστά ο @insomniac01 παραπάνω δεν αξίζει.

Όσο για το μπιτκοιν θεωρώ πως ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Αυτός που θα βγάλει λεφτά θα επένδυσει ενα πολύ μεγάλο κεφάλαιο ( που εγώ αν το είχα θα το φύλαγα στην τράπεζα γτ είμαι μπατιρης και έχω κ κατοχικό σύνδρομο) κ μόλις βγάλει 2-3-4 χιλιάρικα με ένα ανέβασμα το αποσύρει.

Όσο για κάποιους που ισχυρίζονται ότι αγόρασαν φθηνά στην αρχή κ πλούτισαν στην πορεία στάνταρ ψεύδονται.

Διότι αν αγοράσεις ένα μπιτκοιν με αρχική τιμή 10 ευρώ κ αυτό σε 10 χρόνια φτάσει 1000 ευρώ μάλλον θα το αποσύρεις asap και θα χαίρεσαι λες.κ κέρδισες το τζόκερ. Κανένας δεν άφησε παραπάνω τα κοιν του. Οπότε κανένας χωρίς λεφτά δεν πλούτισε.

Συμπέρασμα λοιπόν: αν δεν γεννήθηκες με λεφτά συρσου στο χώμα, φίλα και καμιά ποδιά αν μπορείς, μέχρι εκεί θα φτάσει η ζωή σου. Οκ. Και μόνο ότι πλούτο θεωρείς τη μεζονέτα και τη μερσεντε μάλλον έχουμε τελείως άλλη αντίληψη ζωης. Παρεμπιπτόντως, αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά στην ιστορία των 3 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Κανείς τους δε γεννήθηκε με λεφτά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

3 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Κανείς τους δε γεννήθηκε με λεφτά.

για ποιους μιλας; Για τον musk σιγουρα οχι, ουτε για τον jeff. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Ασημι; Διαμαντια; Ρουμπινια; Σμαράγδια;

Γιατι ως μεσο συναλλαγης ειναι και οι σπόροι σε κατι φυλες στον Αμαζονιο αλλα δεν ειναι ΕΥΡΕΩΣ αποδεκτα aka δινω ψαρια/BTC/SkatoulaCoin για να παρω τσιχλα στο περιπτερο.

Ναι αλλά και οι σπόροι έχουν αξία, μπορείς να τους φυτέψεις και να φας, αρα άκυρο το επιχείρημα😁

Η αξία δίνεται από αυτό που είπες, ευρέως αποδεκτο asset και τίποτα άλλο. Όταν τα σμαράγδια\δολλαρια\skatoulacoin γίνει αποδεκτό από μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, η γνώμη σου και η γνώμη μου δεν τους ενδιαφέρουν, γιατί συναλλάσσονται μεταξύ τους με αυτό, και οι απέξω είναι που προσπαθούν να μπουν μέσα. Τα κρυπτο δεν είναι ακόμα εκεί, αλλά έχουν φτάσει πιο κοντά από οτιδήποτε μη government backed currency στην ιστορία.

8 λεπτά πριν, vs_skg είπε

για ποιους μιλας; Για τον musk σιγουρα οχι, ουτε για τον jeff. 

Musk (ο πατέρας του είχε οντως αλλά δεν προέρχεται η περιουσία του από εκεί), bezos, gates. Upper middle class μεγάλωσαν και οι 3, και τα λεφτά τους τα εκαναν φτιάχνοντας εταιρείες, όχι κληρονομώντας ούτε τζογαροντας σε φουσκες (αν και κάποιοι θα διαφωνήσουν για το μασκ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Musk (ο πατέρας του είχε οντως αλλά δεν προέρχεται η περιουσία του από εκεί), bezos, gates. Upper middle class μεγάλωσαν και οι 3, και τα λεφτά τους τα εκαναν φτιάχνοντας εταιρείες, όχι κληρονομώντας ούτε τζογαροντας σε φουσκες (αν και κάποιοι θα διαφωνήσουν για το μασκ).

Ναι εννοω δεν ελειψε σε κανεναν τους τιποτα μεγαλωνοντας, ειχαν απο το σπιτι τους την δυνατοτητα και τα κονε να αξιοποιησουν το 100% του potential τους, κατι που για το 99% του κόσμου δεν ισχυει.

Και οι τρεις τους εφτασαν εκει που ειναι εν μερει λογω της dot com φουσκας (paypal-amazon-microsoft), δεν τους ειναι τιποτα ξενο το να καβαλανε τα κυματα της αγορας...

ο Jeff ηταν και στην wall street quant, τζογαρε αλλα οχι με δικα του λεφτα...

ο Bill ηταν καθικι και πατησε πανω σε πολλα "πτωματα"...

ο Musk... ο Musk σταθηκε τυχερος που δεν φαλιρισε μια δυο φορες, και μετα βρεθηκε στο σωστο μερος τη σωστη στιγμη

Επεξ/σία από vs_skg
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

πλούτο θεωρείς τη μεζονέτα και τη μερσεντε μάλλον έχουμε τελείως άλλη αντίληψη ζωης.

Μα αυτό σου λέω...ότι η μερτσεντα κ η μεζονέτα είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος νομιμα.... Δεν είναι πλούτος... κατάντια είναι όταν δουλεύεις 20 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα...

Όσο για τούς λεφταδες που λες τα ειπε πολύ ωραία ο @vs_skg...

- Πλουσιος

- Καθίκι

- Πλούσιος 

και έκαναν λεφτά....

Δημοσ.

Επειδή ηλικιακά είμαστε στα ίδια και είμασταν στο ίδιο επάγγελμα τουλάχιστον την τότε περίοδο, και εγώ έτρεχα τότε και έστεινα την μια χρηματιστηριακή (ο Θεός να τις κάνει) πίσω από την άλλη, έχω να πω και εγώ την εμπειρία μου.

Δεν έβαλα χρήματα στο χρηματιστήριο, γιατί πολύ απλά δεν περίσευαν. 120.000 δραχμές αν θυμάμαι καλά που ηταν τότε ο μισθός μου. Αν είχα βάλει θα τα έχανα, αλλά κλαιν γιατί ήμουν νέος και πόσα να έχανα....αλλά το σίγουρο είναι ότι αν είχα θα έβαζα και θα τα έχανα. Το καταλάβαινα δεν το καταλάβαινα πως δουλευει θα ακολουθούσα την τάση και θα την πατούσα. Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός έλεγε να επενδύσουμε, γιατί να μην το έκανα;

Το μεγαλύτερο μου λάθος ως Generation X που είμαι είναι ότι ενώ είχα την οικονομική δυνατότητα το 2013 και μετά που άρχισε το BTC να γίνετε γνωστό (τουλάχιστον εγώ τότε το έμαθα), δεν τόλμησα να αγοράσω ούτε ένα γιατί έλεγα ότι πάει το τρένο έφυγε αν θυμάμαι καλά έκανε τότε το ένα BTC γύρω στα 200 με 300 ευρώ και μου φαινόταν ακριβό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα σε κάποια φάση αλλά δεν ήξερα πως αγοράζεις και φοβόμουν μην με κοροιδέψουν.....δεν ήταν τόσο εύκολο όπως τώρα που έχει ένα σωρό ανταλλακτήρια. Η ουσία είναι ότι και να είχα αγοράσει 2-3-5 BTC μόλις είχαν διπλασιάσει θα τα πουλούσα....για μένα το Χ2 θα ήταν τεράστια επιτυχία. Βέβαια δεν κάθησα ποτέ να ασχοληθώ σοβαρά οπότε και για αυτό θα το πουλούσα στο Χ2.

Θέλω να καταλήξω στο ότι, αν δεν βλέπεις μπροστά αν δεν ρισκάρεις αν δεν ενημερώνεσαι, δεν υπάρχει η πιθανότητα να βγάλεις τέτοια "εύκολα" χρήματα. Ναι βγαίνουν χρήματα από το τίποτα μερικές φορές, από το youtube κανάλι ο άλλος βγάζει μηνιάτικο άλλοι βγάζουν χιλιάδες. Ότι δεν καταλαβαίνουμε και ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν είναι απαραίτητα και φούσκα ή παράλογο. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε δεν μπορούμε να το ακολουθήσουμε και εκεί πρέπει να βάλουμε μια τελεία.

Μπορεί όντως όλο αυτό να μηδενίσει έτσι ξαφνικά γιατί οι κυβερνήσεις θα αποφασίσουν ότι όλα τα cryptos είναι παράνομα. Μπορεί όμως και το BTC να φτάσει να "αξίζει" 1.000.000 το ένα. Ποιος γνωρίζει, ποιος μπορεί να προβλέψει το μέλλον; 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, anonymous999 είπε

Ακριβώς... άρα έτσι είναι επειδή έτσι θέλουν και όχι γιατί το ένα νόμισμα είναι εγγενώς καλύτερο του άλλου

Το ίδιο το Bitcoin δεν είναι καν το πιο αποδοτικότερο/καλύτερο cryptocoin, τι να συγκρίνουμε τώρα με κανονικά νομίσματα που στηρίζονται σε χώρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, argimeg είπε

Το μεγαλύτερο μου λάθος ως Generation X που είμαι είναι ότι ενώ είχα την οικονομική δυνατότητα το 2013 και μετά που άρχισε το BTC να γίνετε γνωστό (τουλάχιστον εγώ τότε το έμαθα), δεν τόλμησα να αγοράσω ούτε ένα γιατί έλεγα ότι πάει το τρένο έφυγε αν θυμάμαι καλά έκανε τότε το ένα BTC γύρω στα 200 με 300 ευρώ και μου φαινόταν ακριβό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα σε κάποια φάση αλλά δεν ήξερα πως αγοράζεις και φοβόμουν μην με κοροιδέψουν.....δεν ήταν τόσο εύκολο όπως τώρα που έχει ένα σωρό ανταλλακτήρια. Η ουσία είναι ότι και να είχα αγοράσει 2-3-5 BTC μόλις είχαν διπλασιάσει θα τα πουλούσα....για μένα το Χ2 θα ήταν τεράστια επιτυχία. Βέβαια δεν κάθησα ποτέ να ασχοληθώ σοβαρά οπότε και για αυτό θα το πουλούσα στο Χ2.

Κι ομως, τοτε ηταν πιο ευκολο. Τωρα μπορει να υπαρχουν πολλα ανταλλακτηρια αλλα σου ζητανε ενα σωρο πληροφοριες που μπορει να μην θες να δωσεις. Ακομα και να μην σε πειραζει, τα συστηματα τους για KYC ειναι αρκετες φορες δυσχρηστα και σπαστικα. Να μην σου δεχονται τις φωτογραφιες, να θελουν να παιρνεις διαφορες στασεις με τα εγγραφα στο χερι, να ζητανε λογαριασμους απο ρευμα και νερο και να μην καταλαβαινουν τη διευθυνση και το ονομα σου επειδη ειναι στα ελληνικα!

Το 2013, εμπαινες στο localbitcoins, εβρισκες καποιον απο Ελλαδα με καλες αξιολογησεις και τα βρισκατε μεσω mail. Αν φοβοσουν στην αρχη του εστελνες μικρο ποσο 20-30 ευρω και μετα οταν αναπτυσσατε εμπιστοσυνη μπορουσες να πας παραπανω. Ετσι και αλλιως τα Transaction fees στο blockchain ηταν πρακτικα 0. Μπορουσες ακομα και να συναντηθεις με καποιον σε σπιτι να δεις τη συναλλαγη μπροστα σου.

Τωρα αν φοβασαι οτι ο αλλος δεν θα σου στειλει για να σου φαει τα 30 ευρω η οτι θα σου βγαλει οπλο και θα σε ληστεψει, υποθετω δεν θα ψαχνεις και ποτε σε αγγελιες και μεταχειρισμενα για τον ιδιο λογο.

Υπηρχαν ΚΑΙ ανταλλακτηρια, μαλιστα ηξερα και ελληνικο που εχει κλεισει που δεν ηθελε τιποτα περα απο email και λογαριασμο για καταθεση το 2015.

Αλλα το 2013 ηταν η εποχη που μπορουσες να ασχοληθεις και να αποκτησεις bitcoin κυριολεκτικα χωρις να βαλεις αμεσα χρηματα ποτε. Μπορουσες να κανεις mining με καρτες γραφικων (αλλα coins φυσικα οτι btc) και να τα πουλας για btc. Αν καποιος εψαχνε καθημερινα, μπορουσε να κανει στοχευμενο mining τη στιγμη που ξεκινουσε ενα νεο altcoin και να ασχοληθει λιγες ωρες η μια μερα το πολυ και να βγαλει οσα αλλοι βγαζαν σε βδομαδες και μηνες.

Μπορουσες επισης να κυνηγας airdrops που υπηρχαν πολλα.

9 ώρες πριν, narta είπε

Κανονιζεις Τεταρτη για καφε την επομενη Κυριακη και αντι να σου βγει ο καφες 5 ευρω σου βγαινει 10.

Τεραστιο προβλημα! Για να δουμε πως θα λυθει... χμμμ, μιας και μιλαμε για καρτα ανταλλακτηριου, οπως το binance, του λες να τραβαει απο fiat που εχεις στο ανταλλακτηριο η απο usdt αντι για btc.

Οποτε επιλεγεις εσυ τη στιγμη που θα ρευστοποιησεις, οταν σε συμφερει και τα ξοδευεις αργοτερα. Τελικα δεν ηταν τοσο δυσκολο 😄

Μπορει φυσικα να προτιμας να το τζογαρεις και ο καφες απο 0.00015 Btc που θα ηταν να βγει 0.0002 αλλα και 0.0001.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, argimeg είπε

Το μεγαλύτερο μου λάθος ως Generation X που είμαι είναι ότι ενώ είχα την οικονομική δυνατότητα το 2013 και μετά που άρχισε το BTC να γίνετε γνωστό (τουλάχιστον εγώ τότε το έμαθα), δεν τόλμησα να αγοράσω ούτε ένα γιατί έλεγα ότι πάει το τρένο έφυγε αν θυμάμαι καλά έκανε τότε το ένα BTC γύρω στα 200 με 300 ευρώ και μου φαινόταν ακριβό.

Μην το σκέφτεσαι αυτό, όσοι ασχολήθηκαν τότε τα έχουν πουλήσει καιρό τώρα, αν αγόρασαν στα 50-100 πούλησαν όταν πήγε 1k-2k, ελάχιστοι κράτησαν bitcoin από τότε εκτός αν είναι ξεχασμένα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.

Και κάπου εδώ κλείνει η κουβέντα καθώς το Καζακσταν γύρισε στην ομαλότητα, το Internet αποκαταστάθηκε και τα Crypto επανέρχονται...Game Over άλλη μια φορά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bill999r είπε

Μα αυτό σου λέω...ότι η μερτσεντα κ η μεζονέτα είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος νομιμα.... Δεν είναι πλούτος... κατάντια είναι όταν δουλεύεις 20 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα...

Όσο για τούς λεφταδες που λες τα ειπε πολύ ωραία ο @vs_skg...

- Πλουσιος

- Καθίκι

- Πλούσιος 

και έκαναν λεφτά....

Υπάρχουν εκατομμύρια καθίκια οι οποίοι είναι άφραγκοι και φτωχοί.

Ομοίως υπάρχουν πολλοί πλούσιοι που έχασαν όλα τα λεφτά τους ή δεν έχουν παράξει τίποτα οφέλιμο.

Οπότε δεν αρκούν μόνο αυτά για να κάνει κάποιος περιουσία.

Το "καθίκι" Gates βέβαια είναι ο νο1 φιλάνθρωπος παγκοσμίως.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

μιας και μιλαμε και για χρηματιστηριο εγω εδω απο το βημα τουτο ελεγα να αγορασετε μετοχεσ AMD ΤΟ 2013 οπωσ αγορασα και εγω με τιμη τα 3 ευρω και τωρα εχουν 90 ... βεβαια και εγω δεν κρατηθηκα και οταν πηγε 8 τισ πουλησα αλλα το γενικο outcome ειναι οτι παντα υπαρχουν ευκαιριες αρκει να εχεισ ματια να τισ δεις 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...