Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι ακριβως αναζητάς με αυτο το ποστ, να δεις πως ακριβώς λειτουργεί η οικονομία στον καπιταλισμό.

Απο τότε που ανακαλύφθηκε το χρημα κάποιοι χάνουν κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι ζουν μεροδούλι μεροφάι. 

Εξάλλου το χρήμα κατά κύριο λόγο είναι ταξικό

• Like 13
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Τι ακριβως αναζητάς με αυτο το ποστ, να δεις πως ακριβώς λειτουργεί η οικονομία στον καπιταλισμό.

Απο τότε που ανακαλύφθηκε το χρημα κάποιοι χάνουν κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι ζουν μεροδούλι μεροφάι. 

Εξάλλου το χρήμα κατά κύριο λόγο είναι ταξικό

Το ταξικο και την περιουσια μπορω να τα δεχτω. Ετσι ηταν ετσι ειναι. Αυτο που πραγματικα δεν καταλαβαινω ειναι το ποσο ευκολα, κυριως ατομα μεσης και χαμηλης ταξης, πεφτουν με τα μουτρα στο κυνηγι των ανεμομυλων του Δον Κιχωτη χωρις καν να βλεπουν απο το παρελθον οτι το παιχνιδι ειναι στημενο για καποιους λιγους.

Ξαναγραφω "Αν κατι ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο, κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι".

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου άρεσε. Μπορεί και να είναι έτσι. Η ανθρωπότητα έχει ένα μεγάλο τρωτό σημείο. Την ελπίδα για καλύτερο αύριο. Οσο η ελπίδα θα τροφοδοτείται θα κάνουμε ωραίους κύκλους.  Το είπε και ο Σμιθ στο Μάτριξ τι είναι ο άνθρωπος πάνω στη γη και πως κινείται. 

Εξαρταται πάντως ποια είναι η μεγάλη εικόνα κατά τον καθένα από εμάς. 

Μια καλού επιπέδου ζωή να διαιωνίζεται το γονίδιο;

Μια Ηλία ριχτο ζωή αφού δε πιστεύουμε στα μεταφυσικά;

Κάτι άλλο;

Εγώ θέλω παντως ένα ιντερστελαρ σενάριο δίχως συνέχεια. 

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ακους αφτους που κλαιγονται και χτυπιουντσι,  οτι εχασαν λεφτα...οι μαγκες οι ωραιοι και κερδισμενοι δεν μιλανε, δεν ακουγονται. Τα ροκανιζουν τα κερδη, επανεπενδυουν και χαμογελουν με καταννοηση.

Επεξ/σία από ELTASSOS1
  • Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εικονικά πεσίματα σε γειτονιές από άλλα hoods μόλις δώσει το green light ο μεγάλος δράκος, αντί για αληθινά πιστολιάσματα με ουζι, γκλοκ και μ16

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 4
Δημοσ.

Ωραίοι οι προβληματισμοί σου, αλλά στην ανθρώπινη κοινωνία όλα αυτά που αναφέρεις είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.  Στον κόσμο που ζούμε χρήματα δεν βγάζουν απαραίτητα οι πιο "έξυπνοι" άλλα όλοι όσοι απλά δουλεύουν σε μία δουλειά και την κάνουν καλά. Εδώ έρχεται η μοιραία διόρθωση, όπου οι περισσότερο "έξυπνοί" μαζεύουν το περισσευούμενο χρήμα από τους λιγότερο "έξυπνους", παλιά ήταν οι πυραμίδες, τα ματζούνια, ο χρυσός, πιο σύγχρονα το χρηματιστήριο, το bitcoin κτλ.
Όπου χρησιμοποιώ την λέξη "έξυπνος" δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε διανοητική ικανότητα αλλά απλά. Πχ ο έξυπνος απλά ρωτάει έναν γνώστη, ο "χαζός" κάνει του κεφαλιού του παρασυρόμενος απο άλλους.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ELTASSOS1 είπε

Μην ακους αφτους που κλαιγονται και χτυπιουντσι,  οτι εχασαν λεφτα...οι μαγκες οι ωραιοι και κερδισμενοι δεν μιλανε, δεν ακουγονται. Τα ροκανιζουν τα κερδη, επανεπενδυουν και χαμογελουν με καταννοηση.

Φιλε μου επετρεψε μου να διαφωνησω. Η τραπουλα ειναι σημαδεμενη και δεν εχει να κανει τοσο με την υπομονη και την διακριτικη παρουσια.
Αυτοι που εχουν πληροφορηση βγαινουν κερδισμενοι. Εστω να δεχτω και καποιοι λιγοι που εχουν εκπαιδευτει και μπορουν να βλεπουν τα σημαδια εγκαιρα.

Βγηκε ο Μασκ ειπε για τα σκυλοcoin ΤΣΟΟΥΠ! πανω η αξια. Μετα απο 2-3 μερες ειπε ενα σορι λαθος ΤΣΟΥΠ! κατω η αξια.
Οσοι κονομημενοι γνωριζαν γιναν ακομα πιο πλουσιοι. Τα κοροιδα που την ειδαν Ellon 2 the sequel και χασανε το χωραφακι στο Ερμητσι Καρδιτσας δεν μπορω να καταλαβω.

Απο εκει και περα ο κοσμος που τρωει πλυση εγκεφαλου οτι με τον ταδε τροπο θα πλουτισει και δεν εχει ουτε τις γνωσεις (καλη ωρα σαν εμενα), ουτε την μορφωση να σταθει ειναι η τροφη για τα κανονια. Και σαν την ημερα της μαρμοτας πιανεται κοροιδο στο ιδιο ponzi scheme ξανα και ξανα και παρεχει τα εξτρα φραγκα στους insiders.
Εδω λεμε ο πρωθυπουργος της χωρας ηταν στο κολπο. Ο Μασκ θα κολλαγε να διαφημισει "προιον";

Οταν αρκετοι βρισκουν ενα glitch που απειλει το status quo με αναδιανομη του πλουτου τοτε φαινεται η σημαδεμενη τραπουλα. Μεγαλο προσφατο παραδειγμα η περιπτωση του Gamestop και του Reddit VS Wall Street.

Να μην παρεξηγηθω δεν ισχυριζομαι οτι δεν μπορει καποιος απο χαμηλα να φτασει ψηλα και να αποκτησει περιουσια αν ειναι εξυπνος. Αυτο που λεω (και η ιστορια με εχει βγαλει σωστο) ειναι οτι με εξαιρεση τους κραχτες οι υπολοιποι πρεπει να βαλουν κωλο κατω και να δουλεψουν. Ευκολος πλουτισμος δεν υπαρχει, ουτε τροπος να γινει η πλειοψηφια του κοσμου πλουσιοι. Συνηθως τετοιες υποσχεσεις καταληγουν σε δραματα.

Επεξ/σία από vste
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Το point ποιο είναι;

Ότι είναι δύσκολο για μερικούς να κατανοήσουν την πρόοδο της τεχνολογίας;

Ειναι προοδος της τεχνολογιας η ειναι επαναληψη της ιστοριας; Ειναι προοδος το να σου πουλαω με αληθινα λεφτα διαμερισμα ρετιρε στο Grand Theft Auto? Ειναι τεχνολογικη προοδος το οτι η αξια του μπορει να ανεβει η να κατεβει ενω δεν υπαρχει "φυσικη" περιουσια; Ειναι προοδος το οτι μια GPU που εκτελει μαθηματικες πραξεις σε συνδιασμο με εναν broker που πουλαει και αγοραζει βγαζει χρηματικη αξια;

Ειναι τεχνολογικη προοδος η περιπτωση του Gamestop που το Reddit βρεθηκε εναντιον της Wall Street? Το αποτελεσμα αυτης της κοντρας;

Γιατι εγω σε ολα αυτα βλεπω απλα επαναληψη. Βλεπω εναν virtual "αερα". Βλεπω ανθρωπους που εχουν χωσει πραγματικο χρημα, ειτε για φαρμες που κανουν mining μαζι με το ρευμα, ειτε να ετοιμαζονται να παραγγειλουν ψηφιακους πινακες για το ψηφιακο τσαρδι τους περιμενοντας τους virtual εκτιμητές.

Χωρις να ειρωνευομαι φιλε μου (αν μου επιτρεπεις) εσυ που καταλαβαινεις την τεχνολογια γνωριζεις τι θα συμβει πχ αν αυριο παρα πολλοι αποφασισμουν να ρευστοποιησουν τα bitcoin και να εξαργυρωσουν σε μετρητα; Εγω εχω πει σε ολους τους τονους οτι δεν γνωριζω. Και επειδη δεν εχω μεγαλο καταπιστευμα ωστε να ρισκαρω να το μοιρασω σε πολλα ψηφιακα καλουδια, προτιμω και να μην μαθω ισως με επιπονο τροπο.

Επεξ/σία από vste
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vste είπε

Αυτο που εχω μετανοιωσει περισσοτερο στα βαθεια μου γεραματα ειναι που δεν φροντισα να μορφωθώ οταν ημουν μικροτερος. Αποφοιτος λυκειου ο οποιος και σπαταλησε την ζωη του σε μηχανες, τσιγαρα, ποτα & videogames αντι να φροντισει να μελετησει και να μαθει καποια πραγματα παραπανω. Για αυτό τον λογο και καποια πραγματα είναι πιθανον να μην μπορω να τα καταλαβω και να εχω λανθασμενη αποψη για αυτά.

Για μενα δεν ειναι προβλημα η μη μορφωση, αλλα το να μη δεχεσαι να εξελιχθεις.

Αν το 2022 κανεις τα ιδια που εκανες το 1997, και εχεις τις ιδιες ικανοτητες, ε μη περιμενεις να προκοψεις, θα εισαι απλα ενας 50ρης εφηβος.

58 λεπτά πριν, lary7 είπε

Ωραίοι οι προβληματισμοί σου, αλλά στην ανθρώπινη κοινωνία όλα αυτά που αναφέρεις είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.  Στον κόσμο που ζούμε χρήματα δεν βγάζουν απαραίτητα οι πιο "έξυπνοι" άλλα όλοι όσοι απλά δουλεύουν σε μία δουλειά και την κάνουν καλά.

Οχι φυσικα, λεφτα βγαζει αυτος που ειναι καλος στη δουλεια του, εξελισσεται, παιρνει ρισκα, και ειναι και λιγο τυχερος.

Ο καλυτερος σερβιτορος του κοσμου να γινεις, λεφτα δε προκειται να βγαλεις.

• Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Για μενα δεν ειναι προβλημα η μη μορφωση, αλλα το να μη δεχεσαι να εξελιχθεις.

Αν το 2022 κανεις τα ιδια που εκανες το 1997, και εχεις τις ιδιες ικανοτητες, ε μη περιμενεις να προκοψεις, θα εισαι απλα ενας 50ρης εφηβος.

Ισως να ειμαι αλλα δεν χρωσταω, δεν μου χρωστανε και εχω ενα κεραμιδι δικο μου. Ολα πληρωμενα με αληθινη δουλεια στον αληθινο κοσμο. Ναι αληθεια δεν εχω Tesla και δεν εχω κλεισει θεση στο διαστημοπλοιο του Bezos αλλα επισης δεν ειμαι και σε κεντρο αστεγων σαν γνωστο μου που "επενδυσε"*. Αρα δεν ξερω αν ειμαι εφηβος η ωριμος.

*Τα εισαγωγικα τα βαζω γιατι δεν εχω τιποτα εναντιον των επενδυσεων. Αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι η μαιμου που εβαλα σαν εικονα μπορει να εχει αξια και να παιξει και στο χρηματιστηριο. Ενα ματσο pixel ειναι.

Προσπαθουμε να καλυτερευσουμε την πραγματικη μας ζωη χρησιμοποιωντας virtual οικονομια γιατι καποιοι μας εχουν πεισει οτι ειναι ευκολοτερο απο το να βαλουμε τον κωλο μας κατω και να δουλεψουμε.

Μακαρι να καταληξει καλυτερα και να σου κανω προσφορα 20k για το virtual πουκαμισο που φορας και να την αρνηθεις.

Επεξ/σία από vste
  • Like 5
Δημοσ.

Είναι ένα πρόβλημα της μπούμερ γενιάς να αποσυνδέσει το χρήμα απο τον κόπο. Επιτρέψτε μου να αντιστρεψω το πλαίσιο και να πω οτι ειναι οι μπούμερ αυτοί που έφαγαν το μεγαλο παραμυθι του καπιταλισμου "τα αγαθά κόποις κτώνται". Έτσι έδωσαν 50 χρόνια από τη ζωή τους ως καλά και φρόνιμα γρανάζια του συστήματος, και την υπεραξία τους το αφεντικό τους την έπαιρνε και την επένδυε και έκανε τα χοντρά λεφτά. Πλέον μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό, η επένδυση έχει γίνει δηλαδή ανοιχτό σπορ, και οι μπούμερ βλέπουν τον κόσμο τους να γκρεμίζεται. Κάνεις δύο κλικ, ένα για buy ένα για sell, και βγάζεις όσα παίρνει σύνταξη ο μπουμερ σ'ένα μήνα. Μπορείς δηλαδή, όχι ότι το κάνεις χωρίς ρίσκο, αλλά αυτό είναι τελείως άλλο ζήτημα. Οπότε ο μπούμερ λέει, "έτσι βγαίνουν τα λεφτά ωρέ;". Παράλληλα τα ΜΜΕ πουσάρουν "φούσκα" το ένα "φούσκα" το άλλο, από τη μία για τα κλικ από την άλλη γιατί οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και οι φίλοι τους συνεχίζουν να πληρώνουν 3.60 για να στοκάρεις ράφια στο Walmart αλλά δεν βρίσκουν πλέον δούλους (βλέπε κίνημα antiwork, worker shortage κλπ). Οπότε διασπείρουν FUD για να επανέλθει αυτό το κλίμα κόπος -> χρήμα και να συνεχίζουν τα γρανάζια να γυρνάνε. ΥΓ το μπούμερ το χρησιμοποιώ κυριολεκτικά και όχι υποτιμητικά.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Κάθε εποχή έχει τις ευκαιρίες της....

Σε κάθε περίπτωση πάντως για να πλουτίσεις ή θα πρέπει να έχεις ένα μεγάλο κεφάλαιο ή να είσαι αδίστακτος....

Με νόμιμους τρόπους στην καλύτερη να καταφέρεις να έχεις μια ψιλοανετη ζωή...

• Like 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...