Προς το περιεχόμενο

Αγορα πολυμηχανηματος μικρου γραφειου .Ecotank


sylbestros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

     Καλησπέρα σας , Προσανατολίζομε στην αγορα καποιου  εκτυπωτή της  σειρας  ecotank  της  epson. Βασικος παραγοντας  είναι προφανώς η οικονομία. Ειναι για μικρό φροντιστήριο οπότε θα έχει αρκετή δουλεια να κάνει .Βασικα στοιχεία είναι η αυτοματη αντιγραφή διπλής οψης  και αν γινεται η αυτόματη διπλη αντιγραφή  . Να είναι εγχρωμος επίσης .

  Το βασικό πρόβλημα που βλέπω ειναι οτι 1) Εχει πάρα πολλα μοντέλα  και δεν έχω καταφέρει να βγάλω ακρη   για το τι διαφορετικό έχει η κάθε σειρα των  ecotank  .  πχ η L ..... με τους ΕΤ- ....  Ποιά μοντέλα είναι  τα τελευταία κτλ . Αν υπάρχει καποιοσ αναλυτικός οδηγος  να τον δω κάπου είναι ευπρόσδεκτος.

  2) Εχει κανείς ιδέα πότε θα φέρει στην  Ελλαδα  h epson τα  μοντελα παλι γιατι έχει στερέψει η αγορά και το μόνο που μου έχουν πει ειναι οτι θα έρθουν απο τον καινούριο χρονο  ετσι γενικα .....

 Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σειρα που κυκλοφορει τωρα η Epson ειναι η L. Για εγχρωμο με αυτοματη διπλη οψη εκτυπωσης πας στο 6290 και πανω, δηλαδη 400-450 ευρω. Για αυτοματη διπλη οψη σαρωσης (και για φωτοτυπια δηλαδη) ξεφευγεις ακομα περισσοτερο. Ισως θα ηταν χρησιμο να δεις μηπως καλυπτεσαι με ασπρομαυρο laser. Επισης να ξερεις οτι οι inkjet eco tank ειναι μεν οικονομικοι οσον αφορα τα αναλωσιμα τους, αλλα ειναι αρκετα αργοι, δηλαδη για την αρκετη δουλεια που λες οτι θα εχει να κανει ισως να σε ταλαιπωρησουν λογω καθυστερησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε, πριν 4 μήνες είχα το ίδιο ακριβώς δίλημμα. Θα συμφωνήσω με τον lector σχεδόν σε όλα. Φαντάζομαι ότι επειδή είναι δύσκολη η παραχώρηση του χρώματος για φροντιστήριο, θα πρότεινα με τη σειρά μου να ρίξεις μια ματιά και σε έγχρωμους laser, κατά προτίμηση Kyocera ή Brother που κυκλοφορούν κατά συρροή συμβατά τόνερ. Σ' αυτή την περίπτωση κερδίζεις τα εξής σε σχέση με τους ecotank: α) υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, β) σε πολλά μοντέλα διπλή όψη, γ) δεν κινδυνεύεις το καλοκαίρι λόγω αχρηστίας από μελάνια, ακροφύσια κλπ, δ) ΠΟΛΥ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Στον αντίποδα, χάνεις σε χρήματα, χοντρικά ότι η έγχρωμη σελίδα σε έναν μέσο έγχρωμο laser (με συμβατά τόνερ) κοστίζει  1,4-4,4cent του ευρώ (5% επικάλυψη της σελίδας) ενώ στους ecotank 0,7cent του ευρώ (5% επικάλυψη της σελίδας). Η επιλογή δική σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, το 1,5 λεπτό για μια έγχρωμη εκτύπωση είναι γελοίο. Δεν θα προτιμούσα ecotank για το μισό κόστος που είναι και αμελητέο.

Από την άλλη, με τον ecotank εάν πάει να σκανάρει 10 σελίδες αυτόματα 2 όψεις και να τις εκτυπώσει κιόλας αυτόματα σε 2 όψεις, τότε θα πάει τουαλέτα, μετά θα πάει να φτιάξει καφέ και όταν γυρίσει αυτό θα εκτυπώνει ακόμα.

Άσε που θα θέλουν και άπλωμα για να στεγνώσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα.  Το κομμάτι της οικονομίας στα μελάνια είναι σημαντικό μιας και σε δουλεία γραφείου βγαίνουν  αρκετές φωτοτυπίες καθε μερα .  Μεχρι τώρα είχα 2 εκτύπωτές .Ενα laser samsung  ασπρόμαυρο που έβγαζε το μεγάλο όγκο τών εκτυπώσεων και ενα hp έγχρωμο  inkjet  (με αγορά γύρω στα 200Ε) . Ο hp με έχει τρελάνει στα μελάνια με ελάχιστη χρήση  κυρίως λόγω του maintenance  που κάνει καθε λιγο και λιγάκι .Είναι ταχύτατος στα σκαναρίσματα που χρειάζομαι αλλα μεχρι εκει . Απο τελος Αυγούστου έχω πάρει 3 σετ μελάνια και αλλο ένα ΧΛ μαύρο και πάλι χωρίς μελάνι είμαι με ελάχιστες φωτοτυπίες. Σημείωση δεν μπορώ να βρώ στην αγορά ΧΛ μελάνια αυθεντικα .... Ο samsung είναι στα τελευταία του δυστυχώς.Τα έβγαλε τα λεφτα του .

 Επειδή είμαι και επαρχία τον χρειάζομαι τον έγχρωμο γιατί τυπώνω κατα καιρούς κάποια ενημερωτικά και καποιες καρτέλες  για τη δουλειά που χρειάζομαι .

 Οι αντίστοιχοι οι ηπ σμαρτ τανκ αξίζουν ? Η αναγκαστικά σε laser εγχρωμο με μεγαλύτερο budget ?

 Εν τωμεταξύ  προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Epson, τελικα  έστειλα μηνυμα στον εισαγωγέα στην Ελλαδα και κανείς δεν ξέρει πότε θα φέρουν μηχανήματα στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν όλα εξαντλημένα και απο ότι βλέπω και σε άλλες εταιρίες συμβαίνει το ίδιο.

Επεξ/σία από sylbestros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, sylbestros είπε

 Εν τωμεταξύ  προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Epson, τελικα  έστειλα μηνυμα στον εισαγωγέα στην Ελλαδα και κανείς δεν ξέρει πότε θα φέρουν μηχανήματα στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν όλα εξαντλημένα και απο ότι βλέπω και σε άλλες εταιρίες συμβαίνει το ίδιο.

Προσπαθησε να καταληξεις με βαση τα χαρακτηριστικα στο μοντελο που σε ενδιαφερει (ή 1-2 μοντελα κοντινα) και γραψτο εδω να δουμε μηπως μπορεσω να σε βοηθησω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, για επαγγελματική χρήση που θέλεις εσύ δεν πας σε inkjet. Μόνο laser.

Είναι η ποιότητα των εκτυπώσεων, η ταχύτητα αλλά και η οικονομία.

Δεν θα κοιτάς μόνο πόσο κοστίζει ο εκτυπωτής. Θα υπολογίσεις και το κόστος χρήσης για κανένα χρόνο και μετά θα αποφασίσεις.

Για μικρό φροντιστήριο που λες, το παρακάτω πολυμηχάνημα (Recommended monthly volume 300 to 1,500 pages) νομίζω ότι θα σου κάνει. Τα έχει όλα εκτός από τη σάρωση διπλής όψης.

https://www.skroutz.gr/s/16978834/Brother-DCP-L3550CDW-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-LED-με-WiFi-και-Mobile-Print.html)

Και παίρνει και συμβατά τόνερ που είναι πολύ φθηνά.

https://www.skroutz.gr/c/926/symvata-anakataskevasmena-toner-drums-ektypwtwn.html?keyphrase=TN-247&price_max=9.89&price_min=8.89&o=TN-247

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...