Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σπίτι μου είναι μια μικρή μεζονέτα (55τμ κάτω, 45 πάνω). Το router το έχω στον κάτω όροφο (H 300 της Vodafone). Οπότε γενικά στον πάνω όροφο είναι εξαιρετικά κακό το σήμα. Λιγότερο απο μία γραμμή :D.

Μέχρι τώρα το είχα λύσει με Powerline (TP-LINK TL-WPA8630P), σε μονοφασικό ρεύμα. Ξαφνικά πριν λίγες μέρες δεν ξέρω τι συνέβη, και απο 90-95% της γραμμής, έπεσε στο 10% και λιγότερο. Η γραμμή μια χαρά είναι την έχω ελέγξει με καλώδιο απευθείας στο router.

Μάλλον είμαι για αλλαγή όπως το βλέπω  αλλα σκέφτομαι, μιας και η WiFi τεχνολογία έχει βελτιωθεί να στραφώ προς τα εκεί. Πιστεύετε ότι ένας πολύ δυνατός router θα έκανε δουλειά; Γενικά απο budget μπορώ να διαθέσω και 300 και 400€ αρκεί να γίνει σωστή δουλειά και να έχω καλή κάλυψη.

Ούτως η άλλως, ακόμα και δίπλα απο το router πιάνω 60-70mbps απο το WiFi (ενώ με καλώδιο 95+).

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

Το σπίτι μου είναι μια μικρή μεζονέτα (55τμ κάτω, 45 πάνω). Το router το έχω στον κάτω όροφο (H 300 της Vodafone). Οπότε γενικά στον πάνω όροφο είναι εξαιρετικά κακό το σήμα. Λιγότερο απο μία γραμμή :D.

Μέχρι τώρα το είχα λύσει με Powerline (TP-LINK TL-WPA8630P), σε μονοφασικό ρεύμα. Ξαφνικά πριν λίγες μέρες δεν ξέρω τι συνέβη, και απο 90-95% της γραμμής, έπεσε στο 10% και λιγότερο. Η γραμμή μια χαρά είναι την έχω ελέγξει με καλώδιο απευθείας στο router.

Μάλλον είμαι για αλλαγή όπως το βλέπω  αλλα σκέφτομαι, μιας και η WiFi τεχνολογία έχει βελτιωθεί να στραφώ προς τα εκεί. Πιστεύετε ότι ένας πολύ δυνατός router θα έκανε δουλειά; Γενικά απο budget μπορώ να διαθέσω και 300 και 400€ αρκεί να γίνει σωστή δουλειά και να έχω καλή κάλυψη.

Ούτως η άλλως, ακόμα και δίπλα απο το router πιάνω 60-70mbps απο το WiFi (ενώ με καλώδιο 95+).

Μπορείς να δείς μία λύση MESH.

Ανάλογα τον χώρο σου αγοράζεις ένα πακετο 2 ή 3 συσκευών και καλύπτεις όλο το σπίτι.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, dpolal είπε

Μπορείς να δείς μία λύση MESH.

Ανάλογα τον χώρο σου αγοράζεις ένα πακετο 2 ή 3 συσκευών και καλύπτεις όλο το σπίτι.

Ναι μάλλον προς τα εκεί κατευθύνομαι. Οπότε ουσιαστικά απενεργοποιώ το WiFi του modem/router, το ένα κοντά στο router με καλώδιο, και το άλλο κάπου ενδιάμεσα ή στον πάνω όροφο σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ZAKKWYLDE είπε

Ναι μάλλον προς τα εκεί κατευθύνομαι. Οπότε ουσιαστικά απενεργοποιώ το WiFi του modem/router, το ένα κοντά στο router με καλώδιο, και το άλλο κάπου ενδιάμεσα ή στον πάνω όροφο σωστά;

Ανάλογα με την διαρύθμιση, αν το ρούτερ είναι σχετικά κοντά στην σκάλα τότε μάλλον με 2 συσκευές θα είσαι οκ.
Διαφορετικά πέρνεις 3 και η μία μπαίνει στην σκάλα προκειομένου να πιάνει καλύτερα αυτή του πάνω ορόφου.\

Η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχει ένα καλώδιο από το ρούτερ στον πάνω όροφο και εκεί να συνδεθεί η δεύτερη συσκευή.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Αν πας στην λύση των Mikrotik, θα πέσεις στα πολύ βαθειά νερά, καθώς δεν είναι plug & play και ζητούν αρκετές γνώσεις από τον χρήστη. Στην περίπτωση αυτή δες υλοποιήσεις Mesh άλλων κατασκευαστών.

Για τους χώρους που αναφέρεις, φθάνουν και 2 μόλις ΑΡ,  αρκεί να είναι σε κεντρικό σημείο σε κάθε όροφο και καλύτερα πλησίον στο άνοιγμα της σκάλας. Το ένα (κύριο) οπωσδήποτε συνδεδεμένο ενσύρματα με τον Router. Το άλλο καλό είναι να είναι ενσύρματα και αυτό, αλλά δεν υπάρχει θέμα να συνδέεται ασύρματα στο πρώτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...