Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Χαιρετώ την κοινότητα για άλλη μια φορά. Περί τα τέλη Νοεμβρίου το παλιό μου σύστημα ψόφησε (4790Κ, Corsair 250D, H100i v2, RX 5700 Pulse) οπότε και προχώρησα στην αγορά του συστήματος της υπογραφής. Λοιπόν, μέσα στις γιορτές όπου και βρήκα λίγο χρόνο, παρατήρησα αυτό που αναφέρω και στον τίτλο και πραγματικά δεν ξέρω τι είναι τούτο. Το έψαξα και στο ίντερνετ και ΔΕΝ νομίζω οτι τα thermal pads βγάζουν "λάδι" όπως διαβάζω σε πολλές κάρτες που κάνουν mining μιας και δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, στο προηγούμενο κουτί η κάρτα ήταν κάθετα(ξαπλωμένη δηλαδή) και με τους ανεμιστήρες της υδρόψυξης να την χτυπάνε (τους είχα εισαγωγή αέρα) και δεν το ειχα παρατηρήσει ποτέ 2 χρόνια τώρα το συγκεκριμένο "φαινόμενο". Παραθέτω 2 φωτογραφίες να δείτε τι εννοώ. Να τονίσω οτι στα σημεία εκείνα δεν υπάρχουν τρύπες ώστε να πεις οτι τα pads δακρύζουν και απ ότι ειδα η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν έχει και pads στο μέρος εκείνο. Στην αρχή πίστεψα ότι χάνει λάδια η φτερωτή του επεξεργαστή, αλλά θυμάμαι πάλι το ίδιο φαινόμενο και με την εργοστασιακή ψύκτρα του 11400, μέχρι να πάρω την mirage. Τετάρτη και Πέμτρη ασχολήθηκα λίγο με το AC Valhalla, είχα ξεχάσει να τσεκάρω την κάρτα και σήμερα που το θυμήθηκα είδα το συγκεκριμένο πάλι. Στις φωτό φαίνεται σα να είναι "τραβηγμένο" προς τη μια κατεύθυνση και αυτό γιατί ήθελα να σκουπίσω λίγο την κάρτα απο λίγη σκόνη για να φαίνονται καλύτερα οι φωτό. Εδω να πω οτι με σκέτο χαρτί ΔΕΝ κατάφερα εύκολα να αφαιρέσω τους "λεκέδες" αυτούς με κρυα κάρτα, αντίθετα όταν είναι ζεστή η κάρτα φεύγουν πανεύκολα ΑΛΛΑ δεν εξατμίζονται ποτέ. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φύγουν είναι σε βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα και εξατμίζονται για πλάκα. Το συγκεκριμένο "φαινόμενο" εμφανίζεται ΜΟΝΟ στην συγκεκριμένη ευθεία του backplate και σε ΚΑΝΕΝΑ αλλο σημείο στον υπολογιστή γενικότερα, ούτε στην μητρική. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν εξατμίζονται γιατί έβαλα ενα κομμάτι χαρτί στο συγκεκριμένο σημείο και κατα την ώρα του gaming κουνιέται αρκετά το χαρτί σε σημείο να είναι εύκολο να μετακινηθεί με λίγο αέρα ακόμα, πράγμα που σημαίνει οτι ροή αέρα εντός του κουτιού υπάρχει. Υπάρχει περίπτωση να είναι υγρασία; Στο δωμάτιο του υπολογιστή γενικότερα υπάρχει κρύο μιας και προτιμώ να βάλω πχ μια ζακέτα εντός σπιτιου παρά να είναι το δωμάτιο στους 25 βαθμούς. Και αν ειναι υγρασία όντως, στο προηγούμενο κουτί (που το είχα και ανοιχτό στο πάνω μέρος κιόλας, γιατί δεν εμφανίστηκε ποτέ το συγκεκριμένο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Υπάρχει περίπτωση να είναι υγρασία; Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά γιατί να θέλει οινόπνευμα για να φύγει;.. Πάνω και γύρω από τη κάρτα τι έχει; Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Και με το χέρι φεύγει, δεν είναι ότι "μπετώνει" απλά θέλει λίγο προσπάθεια. Και με μια σταγόνα νερό δηλαδή πάλι γίνεται δουλειά. Και οκ αν είναι υγρασία όντως, τι θα πρέπει να κάνω; να έχω κλιματισμό όλο το χειμώνα για να μπορώ να παίξω χωρίς να πάρει νερά η κάρτα μέσα η να έχω το κουτί ανοιχτό και να δω πως θα πάει; Υγρασία πιθανότατα το δωμάτιο να έχει, ΑΛΛΑ δεν υπάρχει πχ μούχλα σε τοίχους η κάτι άλλο έτσι (προς θεού κιόλας), απλά μ αρέσει το κρύο γενικότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δεν γίνεται να ειναι υγρασία χώρος με ανεμιστήρες. Οταν τα μάζεψες με χαρτί φαίνεται αν είναι έλαιο. Ειδικα αν στεγνώσει. Μπορείς να το τσεκάρεις και με την αφή. Ενα wild guess είναι οτι κάποιο fan φτύνει την λίπανση του ρουλεμάν. 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, ooaris είπε Οταν τα μάζεψες με χαρτί φαίνεται αν είναι έλαιο. Ειδικα αν στεγνώσει. Μπορείς να το τσεκάρεις και με την αφή. γενικότερα ένα "ίχνος" το αφήνει, όπως φαίνεται στην μια φωτογραφία που έχω βάλει, αλλα έπειτα εξατμίζεται. 2 λεπτά πριν, ooaris είπε Ενα wild guess είναι οτι κάποιο fan φτύνει την λίπανση του ρουλεμάν. ο μπροστά ανεμιστήρας ο μεγάλος του κουτιού έχει φίλτρο σκόνης οπότε δύσκολο, και για τον πίσω του κουτιού αφήνω μια μικρή δυσκολία καθώς έχω σταγόνα σε σημεια που δύσκολα μπορεί να φτάσει λόγω εμποδίων (πχ tower cooler) έτσι είναι το κουτί στο build, και στην πρώτη φωτό, πάνω απο εκει που γράφει pulse έχει μια λευκή γραμμή η κάρτα, απο αυτή τη γραμμή και προς τα έξω εμφανίζονται ΠΑΝΤΑ οι κουκκίδες αυτές Α και κάτι άλλο βασικό, 99% είναι στο ίδιο σημείο. Αλλάζει σίγουρα η διάμετρος τους, αλλά πχ αυτές που είναι στο bios switch και οι άλλες στο πίσω μέρος της κάρτας στην τροφοδοσία είναι σχεδον ΠΑΝΤΑ στο ίδιο σημείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 βάλε ενα κομμάτι χαρτι κατα μήκος της κάρτας με 2 σελοτειπ για να δεις αν πέφτει από επάνω, εφόσον δεν φεύγει εύκολα νερό δεν είναι 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 όπως έχω γράψει και στην αρχή, το παραπάνω θέμα το είχα συναντήσει και πριν μπει η ψύκτρα που υπάρχει τώρα και ήμουν με την εργοστασιακή και πάλι στα ίδια σημεία. Το κουτί στο πάνω μέρος αλλά και στο μπροστά εχει φίλτρα. ΕΑΝ δεν παίξω και ΔΕΝ ζεσταθεί η κάρτα, ΔΕΝ εμφανίζονται αυτά. Αν πχ βάλω να παίξω σίγουρα 1-2 spots θα εμφανιστούν αρχικά στο πίσω μέρος της κάρτας εκει που την χτυπάει ο μπροστα ανεμιστήρας (στις υποδοχές ρεύματος δηλαδή) έπειτα στο bios switch και μετά κάτω απο την ψύκτρα. Σε αυτά τα σημεία θα βγάλει σίγουρα και με αυτή τη σειρά κιόλας. Αυτό με το χαρτί το έχω ήδη κάνει, ξέχασα να το αναφέρω, με καθαρή κάρτα και εν ώρα gaming (με ανοιχτό το πλαινό γυαλί) και δεν εμφανισε κάτι αλλα πιθανότατα δεν το άφησα αρκετή ώρα, παίζω με σχετικά μετριες ρυθμίσεις να μην ζορίζει η κάρτα γιατί νεφρό για καινούρια δεν έχω δυστυχώς. Οι λεκέδες αυτοί εμφανίζονται μετά απο 1-2 ώρες παιχνιδιού. Λογικά μέσα στην εβδομάδα (αν και πιθανότερο σενάριο είναι το ερχόμενο Σ/Κ που θα έχω και χρόνο, θα βάλω μια χαρτοπετσέτα (ευτυχώς έχουμε πολύχρωμες γιατί στο ασπρο χαρτί λογικά δεν θα φανεί κάτι) και θα το αφήσω για όση ώρα παίξω να δω. Αυτή τι στιγμή που μιλάμε, έχω καθαρίσει την κάρτα και 99,9% δεν θα ασχοληθώ με gaming μέχρι και την παρασκευή το απόγευμα. Θα παρατηρώ την κάρτα πριν κλείσω τον υπολογιστή (είναι ανοιχτός 18:00 - 21:30 άντε 22:00 πριν κοιμηθώ δηλαδή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MINDER Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Πάλι καλά που δεν είσαι παπάς γιατί θα έλεγε ότι η κάρτα γραφικών μυροβολεί και θα έβαζε το pc για λαικό προσκύνημα lol 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Αν εχεις καποια αεροψυξη εστω προχειρη βαλτην και παρακολουθησε το για 2-3 ημερες , η aerocool mirage δεν με καθεται καλα στο ματι 29 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Αυτή τι στιγμή που μιλάμε, έχω καθαρίσει την κάρτα και 99,9% δεν θα ασχοληθώ με gaming μέχρι και την παρασκευή το απόγευμα. Θα παρατηρώ την κάρτα πριν κλείσω τον υπολογιστή (είναι ανοιχτός 18:00 - 21:30 άντε 22:00 πριν κοιμηθώ δηλαδή). Πολυ ωραια , μολις μπαινουμε εμεις εσυ πας για υπνο , θα συννενοηθουμε τελεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Aris_ είπε βάλε ενα κομμάτι χαρτι κατα μήκος της κάρτας με 2 σελοτειπ για να δεις αν πέφτει από επάνω, εφόσον δεν φεύγει εύκολα νερό δεν είναι Καλύτερα να βάλει 2 σειρές μονωτική ταινία κατα μήκος αντι για χαρτί ώστε να μην είναι απορροφητικό υλικό και να τσεκάρει καλύτερα τι είναι. Επισης, OP, αφου δεν θα παίξεις, μπορείς να δοκιμάσεις να μαξαρεις ολα τα φάνς για κανα δίωρο να ζεσταθούν και να ελέγξεις αν εμφανιστούν πιτσιλιές. (οχι τα fans της gpu) Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αποκλείσεις τα τριγύρω κινητά μέρη. Καταλαβαίνω οτι το παρατηρείς με ζεστή κάρτα μόνο, αλλα και ζεστή κάρτα, λογικά, σημαίνει και ζεστά φάνς μιας που ανεβαίνει η θερμοκρασία του κουτιού και φαντάζομαι πως ανεβάζουν στροφές όλα τα φανς. Δεν ξέρω και τα curve σου και τις θερμοκρασίες σου εν ωρα gaming. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, triplex1 είπε Αν εχεις καποια αεροψυξη εστω προχειρη βαλτην και παρακολουθησε το για 2-3 ημερες , η aerocool mirage δεν με καθεται καλα στο ματι έχω αναφέρει και πιο πριν, το ίδιο είχα δει και με την στοκ ιντελ ψυκτρα όταν άλλαξα και έβαλα την aerocool. Τότε δεν έδωσα σημασία πίστεψα ότι κάπου είχα ακουμπήσει κάτι και λέρωσα την κάρτα. 18 λεπτά πριν, ooaris είπε Καλύτερα να βάλει 2 σειρές μονωτική ταινία κατα μήκος αντι για χαρτί ώστε να μην είναι απορροφητικό υλικό και να τσεκάρει καλύτερα τι είναι. Επισης, OP, αφου δεν θα παίξεις, μπορείς να δοκιμάσεις να μαξαρεις ολα τα φάνς για κανα δίωρο να ζεσταθούν και να ελέγξεις αν εμφανιστούν πιτσιλιές. (οχι τα fans της gpu) Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αποκλείσεις τα τριγύρω κινητά μέρη. Καταλαβαίνω οτι το παρατηρείς με ζεστή κάρτα μόνο, αλλα και ζεστή κάρτα, λογικά, σημαίνει και ζεστά φάνς μιας που ανεβαίνει η θερμοκρασία του κουτιού και φαντάζομαι πως ανεβάζουν στροφές όλα τα φανς. Δεν ξέρω και τα curve σου και τις θερμοκρασίες σου εν ωρα gaming. οι ανεμιστήρες του κουτιού τραβάνε απο μόλεξ απευθείας απο το τροφοδοτικό οπότε δεν μπορώ να πειράξω κάτι. Ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή λειτουργεί με βάση το bios λογικά, δεν έχω κάποιο πρόγραμμα για να ρυθμίζω στροφές. Στην H100i V2 που είχα, είχε πρόγραμμα η corsair και άλλαζα στροφές. Στο συγκεκριμένο δεν το έχω ψάξει. Αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω εγκατάσταση να το δοκιμάσω εννοείται. Αν χρειαστεί να μπω bios θα πρέπει να ψάξω που είναι οι συγκεκριμένες επιλογές μιας και το έχω τσεκάρει καθόλου στη συγκεκριμένη μητρική. σε gaming η κάρτα δεν ξεπερνά τους 60-62 βαθμούς, με του ανεμιστήρες απο κλειστούς τελείως μέχρι 750-900 στροφές. Ο επεξεργαστής περίπου στα ίδια, στροφές δεν έχω δει, αλλά αν κρίνω απο την διαφορά στον ήχο που κάνει σίγουρα δεν λειτουργεί τέρμα (~3000 στροφές), είναι κάπου στις 2100-2300 (βάζω ενα cinebench και κοιτάζω τις στροφές οπότε καταλαβαίνω περίπου μέχρι που στροφάρει) τα "χαμπάρια" της κάρτας τα βλέπω απο το πρόγραμμα γραφικών που δίνει και το αντίστοιχο display με τις μετρήσεις κλπ οπότε είναι σίγουρα σωστά. Σε άλλα παιχνίδια που μαξάρει ρολόγια η κάρτα, μαξάρουν και οι ανεμιστήρες για να κρατήσει κάτω απο 65 βαθμούς την κάρτα. το hot spot δεν έχει περάσει ποτέ τους 76°C. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2022 από Xristaras12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μήπως έχεις καμία γατούλα που αράζει πάνω στο τρυπητό στο κουτί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, triplex1 είπε Πολυ ωραια , μολις μπαινουμε εμεις εσυ πας για υπνο , θα συννενοηθουμε τελεια!!! μόνο ως αστείο θα εκλάβω το συγκεκριμένο, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει όπως και είναι λογικό. Κ εγώ πριν ανοίξω θέμα, έχω κάτσει και έψαξα για το τι μπορεί να είναι αλλα όσα έχω δει δεν αφορούν ( η τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ) το δικό μου πρόβλημα. Αν δεν είχε εγγύηση η κάρτα θα είχα βγάλει σίγουρα το backplate να δω τι συμβαίνει απο κάτω. Μόλις τώρα, bebius είπε Μήπως έχεις καμία γατούλα που αράζει πάνω στο τρυπητό στο κουτί; δεν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε δεν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι. Σιγα ρε συ μη σε κανουν και σαμποταζ οι γειτονες. Οπως το κλεινεις και πας για υπνο βρες μια εφημεριδα και βαλτην επανω στο case πανω απο το διατρητο και κοιτα το την επομενη μερα αλλιως ειναι η καρτα σου , αλλα καλα θα ηταν με το χερι να προσπαθησεις να καταλαβεις τι ακριβως ειναι , σκονη, λαδι , νερο κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Επίσης αν βάλεις χαρτί πάνω από την κάρτα θα μπορέσεις να καταλάβεις άν είναι από την κάρτα ή γενικά από πάνω. Γιατί υπάρχει η πιθανότητα να δακρύζουν τα pads. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα